Lenovo ThinkCentre M80 User Manual

(slovakian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M80:
Table of Contents

Advertisement

Užívateľská príručka
počítača ThinkCentre
Typy počítačov: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M80

  • Page 1 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre Typy počítačov: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529...
  • Page 3 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre Typy počítačov: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529...
  • Page 4 Prvé vydanie (Október 2010) © Copyright Lenovo 2010. Produkty, údaje, počítačový softvér a služby od spoločnosti LENOVO boli vyvinuté výlučne zo súkromných finančných zdrojov a predávajú sa vládnym subjektom ako komerčné položky podľa definície 48 C.F.R. 2.101 s obmedzenými právami na používanie, kopírovanie a zverejnenie.
  • Page 5: Table Of Contents

    Diagnostické programy ... Ochrana heslom ... . Lenovo ThinkVantage Toolbox ..© Copyright Lenovo 2010...
  • Page 6 Vyhlásenie o televíznom výstupe ..Lenovo Welcome ... . Označenie European conformance CE ..Access Help ....
  • Page 7: Dôležité Bezpečnostné Informácie

    Dodržiavanie týchto bezpečnostných pokynov znižuje riziko zranenia osôb alebo poškodenia produktu. Ak už nemáte kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, jej verzia vo formáte PDF sa nachádza na webovej lokalite podpory spoločnosti Lenovo®: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 viii Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 9: Kapitola 1. Prehľad Produktu

    Kapitola 1. Prehľad produktu Táto kapitola obsahuje opis komponentov počítača, špecifikácií, softvérových programov od spoločnosti Lenovo a interných jednotiek a informácie o umiestnení konektorov, komponentov a dielcov na systémovej doske. Táto kapitola obsahuje tieto témy: • „Vlastnosti“ na stránke 1: Táto časť obsahuje informácie o komponentoch počítača.
  • Page 10 • Integrované audio HD (high-definition) • Konektor pre slúchadlá a konektor pre mikrofón na prednom paneli • Konektor audio line-in, audio line-out a konektor pre mikrofón na zadnom paneli • Interný reproduktor (k dispozícii v niektorých modeloch) Pripojiteľnosť 10/100/1000 Mbps integrovaný ethernetový radič Funkcie riadenia systému •...
  • Page 11: Špecifikácie

    Operačné systémy uvedené v tejto príručke boli certifikované alebo testované, pokiaľ ide o kompatibilitu, v čase tlače tejto publikácie. Ďalšie operačné systémy môžu byť označené spoločnosťou Lenovo ako kompatibilné s vaším počítačom po publikácii tejto príručky. Tento zoznam sa môže zmeniť. Ak chcete zistiť, či bol nejaký operačný systém certifikovaný...
  • Page 12: Prehľad Softvéru

    Táto časť obsahuje informácie o softvéri, ktorý sa dodáva s operačným systémom Windows. Softvér poskytnutý spoločnosťou Lenovo Nasledujúce softvérové programy poskytnuté spoločnosťou Lenovo vám pomôžu zlepšiť produktivitu a znížiť náklady spojené s údržbou vášho počítača. Softvérové programy dodávané s vašim počítačom sa môže líšiť...
  • Page 13 že pred povolením tejto funkcie musíte manuálne nainštalovať program Rescue and Recovery. Ak chcete nainštalovať program Rescue and Recovery, postupujte takto: 1. Kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools a potom dvakrát kliknite na položku Vylepšené zálohovanie a obnova.
  • Page 14: Umiestnenia

    Váš počítač je dodaný s antivírusovým softvérom, ktorý môžete použiť na zistenie a elimináciu vírusov. Lenovo poskytuje plnú verziu antivírusového softvéru na vašom počítači na 30 dní zadarmo. Po 30 dňoch musíte obnoviť licenciu, aby ste mohli naďalej dostávať aktualizácie antivírusového softvéru.
  • Page 15: Umiestnenie Konektorov A Súčastí Na Zadnej Strane Počítača

    Obrázok 1. Umiestnenie predných konektorov, ovládacích prvkov a indikátorov Tlačidlo vysunutia/zasunutia optickej jednotky Konektor USB Vypínač napájania Konektor mikrofónu Indikátor aktivity jednotky pevného disku Konektor slúchadiel Indikátor napájania Konektor USB Umiestnenie konektorov a súčastí na zadnej strane počítača Obrázok 2 „Umiestnenie zadných konektorov a súčastí“ na stránke 7 zobrazuje umiestnenia konektorov a súčastí...
  • Page 16: Umiestnenie Komponentov

    Konektor Popis Vstupný konektor audia Umožňuje príjem audio signálov z externého audio zariadenia, napríklad zo stereo systému. Pri pripájaní externého audio zariadenia sa kábel pripája k výstupnému konektoru audia na zariadení a k vstupnému konektoru audia na počítači. Výstupný konektor audia Umožňuje vysielanie audio signálov z počítača do externých zariadení, ako sú...
  • Page 17: Umiestnenie Dielcov Na Systémovej Doske

    Obrázok 3. Umiestnenia komponentov Chladič a ventilátor Predný panel Jednotka zdroja napájania Jednotka predného ventilátora Pamäťové moduly (2) Jednotka pevného disku Optická jednotka Karta PCI (k dispozícii pri niektorých modeloch) Predné konektory USB a zvukové konektory Prieduch pre ventilátor chladiča Umiestnenie dielcov na systémovej doske Obrázok 4 „Umiestnenie dielcov na systémovej doske“...
  • Page 18: Umiestnenie Interných Jednotiek

    Obrázok 4. Umiestnenie dielcov na systémovej doske 4-pinový konektor napájania Prepínač na vymazanie/obnovu CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) Mikroprocesor Konektor prepínača prítomnosti krytu (konektor prepínača neoprávneného vniknutia) Konektor ventilátora mikroprocesora Konektor interného reproduktora Pamäťové sloty (4) Konektor audia na prednom paneli Sériový...
  • Page 19 Obrázok 5 „Umiestnenia pozícií jednotiek“ na stránke 11 zobrazuje umiestnenia pozícií jednotiek vo vašom počítači. Obrázok 5. Umiestnenia pozícií jednotiek Pozícia 1 - Pozícia optickej jednotky (s nainštalovanou optickou jednotkou) Pozícia 2 – Pozícia pre čítačku pamäťových kariet Pozícia 3 – Pozícia pre jednotku pevného disku SATA Kapitola 1.
  • Page 20 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 21: Kapitola 2. Inštalácia Alebo Výmena Hardvéru

    PCI a jednotiek a v rámci údržby je možná výmena poškodeného hardvéru počítača. Poznámky: 1. Používajte iba počítačové dielce od spoločnosti Lenovo. 2. Pri inštalácii alebo výmene voliteľných komponentov použite tieto pokyny spolu s pokynmi, ktoré boli dodané s príslušným voliteľným komponentom.
  • Page 22: Odstránenie Krytu Počítača

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na odstránenie krytu počítača. VÝSTRAHA: Pred odstránením krytu počítača vypnite počítač...
  • Page 23: Odstránenie A Inštalácia Predného Panelu

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje návod na odstránenie a inštaláciu predného panelu. Ak chcete odstrániť a vrátiť predný panel, postupujte takto: 1.
  • Page 24: Prístup K Jednotkám A Komponentom Systémovej Dosky

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje pokyny na prístup k jednotkám a komponentom na systémovej doske. Prístup k jednotkám a komponentom na systémovej doske získate takto: 1.
  • Page 25 4. Otočte konzolu s pozíciami pre jednotky smerom nahor, aby ste uvoľnili prístup ku všetkým interným jednotkám, káblom a ostatným komponentom. Obrázok 9. Otočenie konzoly s pozíciami pre jednotky smerom nahor 5. Ak chcete sklopiť konzolu s pozíciami pre jednotky, stlačte príchytku konzoly s pozíciami pre jednotky smerom dovnútra a otočte konzolu s pozíciami pre jednotky smerom nadol podľa obrázka.
  • Page 26: Inštalácia Alebo Výmena Karty Pci

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje pokyny na inštaláciu alebo výmenu karty PCI. Váš počítač obsahuje jeden slot štandardnej karty PCI, dva sloty karty PCI Express x1 a jeden slot grafickej karty PCI Express x16.
  • Page 27 Obrázok 11. Odstránenie karty PCI • Ak inštalujete kartu PCI, odstráňte príslušný kryt slotu karty PCI. Typy slotov kariet PCI identifikujte pomocou informácií uvedených v časti „Umiestnenie dielcov na systémovej doske“ na stránke 9. 4. Odstráňte novú kartu PCI z antistatického obalu. Kapitola 2.
  • Page 28: Inštalácia Alebo Výmena Pamäťového Modulu

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje pokyny na inštaláciu alebo výmenu pamäťového modulu. Počítač obsahuje štyri pamäťové sloty na inštaláciu alebo výmenu pamäťových modulov DDR3 SDRAM DIMM s maximálnou kapacitou systémovej pamäte 16 GB.
  • Page 29 1. Z jednotiek odstráňte všetky médiá a vypnite všetky pripojené zariadenia a počítač. Potom odpojte všetky napájacie káble od elektrických zásuviek a odpojte aj všetky káble od počítača. 2. Odstráňte kryt počítača. Pozrite si „Odstránenie krytu počítača“ na stránke 14. 3.
  • Page 30: Výmena Batérie

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Počítač obsahuje špeciálny typ pamäte, ktorá uchováva dátum, čas a informácie o konfigurácii pre vstavané funkcie. Po vypnutí počítača tieto informácie pomáha uchovávať batéria.
  • Page 31: Výmena Chladiča A Ventilátora

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na výmenu chladiča a ventilátora. Kapitola 2. Inštalácia alebo výmena hardvéru...
  • Page 32 VÝSTRAHA: Chladič a ventilátor môžu byť veľmi horúce. Pred odstránením krytu počítača vypnite počítač a počkajte tri až päť minút, kým nevychladne. Pri výmene chladiča a ventilátora postupujte takto: 1. Z jednotiek odstráňte všetky médiá a vypnite všetky pripojené zariadenia a počítač. Potom odpojte všetky napájacie káble od elektrických zásuviek a odpojte aj všetky káble od počítača.
  • Page 33 6. Podľa nasledujúceho postupu odstráňte štyri skrutky, ktoré pripevňujú chladič a ventilátor k systémovej doske: a. Čiastočne odstráňte skrutku , potom úplne odstráňte skrutku a potom úplne odstráňte skrutku b. Čiastočne odstráňte skrutku , potom úplne odstráňte skrutku a potom úplne odstráňte skrutku Poznámka: Opatrne odstráňte štyri skrutky zo systémovej dosky, aby ste zabránili možnému poškodeniu systémovej dosky.
  • Page 34: Výmena Mikroprocesora

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje návod na výmenu mikroprocesora. VÝSTRAHA: Chladič...
  • Page 35 1. Z jednotiek odstráňte všetky médiá a vypnite všetky pripojené zariadenia a počítač. Potom odpojte všetky napájacie káble od elektrických zásuviek a odpojte aj všetky káble od počítača. 2. Odstráňte kryt počítača. Pozrite si „Odstránenie krytu počítača“ na stránke 14. 3.
  • Page 36: Výmena Zdroja Napájania

    ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na výmenu jednotky napájania. Aj keď sa v počítači po jeho odpojení od zdroja napájania nenachádzajú žiadne pohyblivé dielce, kvôli zvýšeniu vašej bezpečnosti a správnej certifikácii vykonanej organizáciou Underwriters Laboratories (UL)
  • Page 37 NEBEZPEČENSTVO Nebezpečné pohyblivé súčasti. Dbajte na to, aby prsty a iné časti tela boli od nich dostatočne vzdialené. VÝSTRAHA: Nikdy neodstraňujete kryt zo zdroja napájania ani zo žiadneho iného dielca označeného nasledujúcim štítkom. Vo vnútri každého komponentu, na ktorom je tento štítok, sú nebezpečné úrovne napätia, prúdu a energie.
  • Page 38 Obrázok 23. Odstránenie prieduchu pre ventilátor chladiča 5. Odpojte káble zdroja napájania od všetkých jednotiek a od 24-pinového konektora napájania a 4-pinového konektora napájania na systémovej doske. Pozrite si „Umiestnenie dielcov na systémovej doske“ na stránke 9. Poznámka: Tiež môže byť potrebné uvoľniť káble zdroja napájania zo svoriek a úchytiek, ktoré káble upevňujú...
  • Page 39 časti šasi. Potom nainštalujte tri skrutky, ktorými upevníte nový zdroj napájania. Poznámka: Používajte len skrutky dodané spoločnosťou Lenovo. Obrázok 25. Inštalácia zdroja napájania 9. Pripojte káble nového zdroja napájania ku všetkým jednotkám a systémovej doske. Pozrite si „Umiestnenie dielcov na systémovej doske“...
  • Page 40: Výmena Optickej Jednotky

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na výmenu optickej jednotky. Pri výmene optickej jednotky postupujte takto: 1.
  • Page 41 5. Odpojte signálový kábel a napájací kábel od optickej jednotky. 6. Držte optickú jednotku a odstráňte dve skrutky, ktoré zaisťujú optickú jednotku. Obrázok 27. Odstránenie skrutiek optickej jednotky 7. Stlačte príchytku konzoly s pozíciami pre jednotky smerom dovnútra a otočte konzolu s pozíciami pre jednotky smerom nadol podľa obrázka.
  • Page 42 8. Vytiahnite optickú jednotku z prednej časti počítača. Obrázok 29. Odstránenie optickej jednotky 9. Zasuňte novú optickú jednotku do pozície pre optickú jednotku z prednej strany počítača. Obrázok 30. Inštalácia novej optickej jednotky Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 43 10. Držte novú optickú jednotku a otočte konzolu s pozíciami pre jednotky smerom nahor. Zarovnajte otvory pre skrutky na novej optickej jednotke so zodpovedajúcimi otvormi na pozícii pre jednotku. Potom nainštalujte dve skrutky, ktorými upevníte novú optickú jednotku. Obrázok 31. Inštalácia optickej jednotky 11.
  • Page 44: Výmena Jednotky Pevného Disku

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na výmenu jednotky pevného disku. Pri výmene jednotky pevného disku postupujte takto: 1.
  • Page 45 5. Držte jednotku pevného disku a odstráňte štyri skrutky, ktoré zaisťujú jednotku pevného disku. Potom vyberte jednotku pevného disku z konzoly s pozíciami pre jednotky a odpojte signálový kábel a napájací kábel od zadnej časti jednotky pevného disku, aby ste ju mohli úplne vybrať zo šasi. Obrázok 34.
  • Page 46: Výmena Čítačky Kariet

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť poskytuje pokyny na výmenu čítačky kariet. Poznámka: Čítačka kariet je k dispozícii len pri niektorých modeloch.
  • Page 47: Výmena Jednotky Predného Ventilátora

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť obsahuje pokyny na výmenu jednotky predného ventilátora. Pri výmene jednotky predného ventilátora postupujte takto:...
  • Page 48 1. Z jednotiek odstráňte všetky médiá a vypnite všetky pripojené zariadenia a počítač. Potom odpojte všetky napájacie káble od elektrických zásuviek a odpojte aj všetky káble od počítača. 2. Odstráňte kryt počítača. Pozrite si „Odstránenie krytu počítača“ na stránke 14. 3.
  • Page 49: Výmena Klávesnice

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Kapitola 2. Inštalácia alebo výmena hardvéru...
  • Page 50: Výmena Myši

    Pred otvorením počítača a vykonaním opravy si prečítajte časť „Dôležité bezpečnostné informácie“ v Príručke o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre, dodanej spolu s počítačom. Kópiu Príručky o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre nájdete na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Táto časť prináša návod na výmenu myši. Ak chcete vymeniť myš, postupujte takto: 1.
  • Page 51: Dokončenie Výmeny Dielcov

    4. Novú myš zapojte do príslušného konektora na počítači. Myš môže byť pripojená ku konektoru myši PS/2 alebo ku konektoru USB . Podľa toho, kam chcete pripojiť myš, pozrite si časť „Umiestnenie konektorov, ovládacích prvkov a indikátorov na prednej strane počítača“ na stránke 6 alebo časť „Umiestnenie konektorov a súčastí...
  • Page 52: Získanie Ovládačov Zariadení

    Setup Utility. Pozrite si Kapitola 4 „Používanie programu Setup Utility“ na stránke Poznámka: Vo väčšine krajín sveta vyžaduje spoločnosť Lenovo vrátenie chybných dielcov CRU. Príslušné informácie vám budú doručené spolu s novým dielcom CRU alebo niekoľko dní po dodaní nového dielca CRU.
  • Page 53: Integrovaný Káblový Zámok

    Pozrite si Obrázok 43 „Inštalácia integrovaného káblového zámku“ na stránke 45. Je to rovnaký typ zámku, ktorý sa používa pri mnohých prenosných počítačoch. Integrovaný káblový zámok si môžete objednať od spoločnosti Lenovo. Zadajte výraz Kensington do poľa hľadania na webovej stránke: http://www.lenovo.com/support Poznámka: Presvedčte sa, či vami nainštalovaný...
  • Page 54: Visiaci Zámok

    Visiaci zámok Váš počítač je vybavený očkom visiacej zámky, ktoré bráni odstráneniu krytu, ak je visiaca zámka nainštalovaná. Obrázok 44. Inštalácia visiaceho zámku Ochrana heslom Ak chcete zabrániť neautorizovanému používaniu vášho počítača, prostredníctvom programu Setup Utility môžete nastaviť heslo. Keď počítač zapnete, budete vyzvaný na zadanie hesla. Počítač nebude možné používať, kým nezadáte platné...
  • Page 55 5. Presuňte mostík zo štandardnej pozície (spája pin 1 a pin 2) do pozície údržby (spája pin 2 a pin 3). 6. Vráťte na miesto všetky dielce a znova pripojte všetky odstránené alebo odpojené káble. 7. Vráťte na miesto kryt počítača a zapojte napájacie káble počítača a monitora. Pozrite si „Dokončenie výmeny dielcov“...
  • Page 56 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 57: Copyright Lenovo

    Rescue and Recovery. Ak chcete nainštalovať program Rescue and Recovery, postupujte takto: a. Kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools a potom dvakrát kliknite na položku Vylepšené zálohovanie a obnova. b. Postupujte podľa pokynov na obrazovke.
  • Page 58: Používanie Média Obnovy

    Ak chcete vytvoriť médium obnovy v operačnom systéme Windows 7, kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery Disks. Potom postupujte podľa pokynov na obrazovke. Používanie média obnovy Táto časť obsahuje pokyny na používanie média obnovy v operačnom systéme Windows 7.
  • Page 59: Vykonanie Operácie Obnovy

    Ak chcete vykonať operáciu zálohovania použitím programu Rescue and Recovery v operačnom systéme Windows 7, postupujte takto: 1. Na pracovnej ploche systému Windows kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené zálohovanie a obnova. Otvorí sa program Rescue and Recovery.
  • Page 60: Vytvorenie A Používanie Záchranného Média

    Ak chcete vytvoriť záchranné médium v operačnom systéme Windows 7, postupujte takto: 1. Na pracovnej ploche systému Windows kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené zálohovanie a obnova. Otvorí sa program Rescue and Recovery.
  • Page 61: Používanie Záchranného Média

    Ovládače pre zariadenia nainštalované z výroby sa nachádzajú na jednotke pevného disku počítača (zvyčajne na jednotke C:) v podadresári SWTOOLS\DRIVERS. Najnovšie ovládače zariadení, nainštalovaných vo výrobe, sú k dispozícii na webovej stránke http://www.lenovo.com/support. Ostatné ovládače zariadení sú na médiu so softvérom, ktoré sa dodáva s jednotlivými zariadeniami.
  • Page 62: Riešenie Problémov S Obnovou

    • V podzložke zariadenia vyhľadajte súbor README.txt alebo iný súbor s koncovkou .txt. Tento súbor môže byť pomenovaný podľa operačného systému, napríklad WIN98.txt. Súbor TXT obsahuje informácie o spôsobe inštalácie ovládača zariadenia. Postupujte podľa týchto inštrukcií na dokončenie inštalácie. • Ak podzložka zariadenia obsahuje súbor s príponou .inf a vy chcete ovládač zariadenia nainštalovať použitím súboru INF, pozrite si informačný...
  • Page 63: Kapitola 4. Používanie Programu Setup Utility

    údajom. Na nastavenie hesla pri zapnutí a hesla administrátora sú k dispozícii tieto voľby: • Set Power-On Password • Set Administrator Password Na používanie počítača nemusíte nastaviť heslo. Používanie hesiel ale zvyšuje bezpečnosť pri práci s počítačom. Ak sa rozhodnete nastaviť heslo, prečítajte si nasledujúce časti. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 64: Poznámky K Heslám

    Poznámky k heslám Heslom môže byť ľubovoľná kombinácia až 16 (1 až 16) abecedných a číselných znakov. Z bezpečnostných dôvodov je vhodné používať silné heslá, ktoré nemožno jednoducho odhaliť. Ak chcete nastaviť silné heslo, postupujte podľa týchto pravidiel: Poznámka: V heslách programu Setup Utility sa nerozlišujú malé a veľké písmená. •...
  • Page 65: Výber Spúšťacieho Zariadenia

    SATA Controller Ak je táto voľba nastavená na Disabled, všetky zariadenia pripojené ku konektorom SATA (napríklad jednotky pevných diskov alebo optické jednotky) sa inaktivujú a nebudú sa zobrazovať v systémovej konfigurácii. USB Setup Túto voľbu použite na nastavenie konektorov USB. Ak chcete povoliť...
  • Page 66: Ukončenie Programu Setup Utility

    1. Spustite program Setup Utility. Pozrite si „Spustenie programu Setup Utility“ na stránke 55. 2. Vyberte položky Startup ➙ Primary Boot Sequence. Prečítajte si informácie zobrazené na pravej strane obrazovky. 3. Vyberte prvé bootovacie zariadenie, druhé bootovacie zariadenie atď. 4. Stlačte Esc, aby ste sa vrátili do ponuky Startup. Potom vyberte zariadenia pre položky Automatic Boot Sequence a Error Boot Sequence.
  • Page 67: Kapitola 5. Aktualizácia Systémových Programov

    špeciálneho aktualizačného programu z operačného systému. Spoločnosť Lenovo môže POST a BIOS meniť a vylepšovať. Aktualizácie sú po vytvorení dostupné ako súbory na stiahnutie na webovej stránke Lenovo http://www.lenovo.com. Pokyny na používanie aktualizácií...
  • Page 68: Aktualizácia Programu Bios Z Operačného Systému

    Aktualizácia programu BIOS z operačného systému Poznámka: Keďže spoločnosť Lenovo neustále vylepšuje svoje webové lokality, obsah webových stránok sa môže zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, vrátane obsahu, na ktorý odkazuje nasledujúci postup. Ak chcete aktualizovať program BIOS z operačného systému, postupujte takto: 1.
  • Page 69 13. Vráťte na miesto kryt počítača a znova pripojte napájacie káble a všetky ostatné externé káble. Pozrite si „Dokončenie výmeny dielcov“ na stránke 43. 14. Zapnite počítač a vyberte disk z optickej jednotky. Kapitola 5. Aktualizácia systémových programov...
  • Page 70 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 71: Kapitola 6. Odstraňovanie Problémov A Diagnostické Programy

    čísel servisu a podpory. Na nasledujúcej webovej lokalite podpory spoločnosti Lenovo môžete získať najnovšie telefónne čísla servisu a podpory, ako aj Príručku o bezpečnosti a zárukách ThinkCentre vo formáte PDF: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 72: Diagnostické Programy

    ThinkVantage Toolbox od spoločnosti Lenovo. Ak chcete v operačnom systéme Windows 7 spustiť program Lenovo ThinkVantage Toolbox, kliknite na položky Štart ➙ Všetky programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ System Health and Diagnostics.
  • Page 73: Čistenie Optickej Myši

    Ak chcete vytvoriť diagnostický disk, postupujte takto: 1. Stiahnite obraz samospúšťacieho zavádzacieho disku (známy ako obraz ISO) s diagnostickým programom z webovej stránky: http://www.lenovo.com/support 2. Pomocou ľubovoľného softvéru na napaľovanie diskov vytvorte diagnostický disk z obrazu ISO. Spustenie diagnostického programu z diagnostického disku Táto časť...
  • Page 74 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 75: Kapitola 7. Získavanie Informácií, Pomoci A Servisu

    Reader, pri pokuse o otvorenie súboru PDF sa zobrazí správa a budete prevedení inštaláciou aplikácie Adobe Reader. 2. Táto publikácia je k dispozícii aj v iných jazykoch na webovej stránke podpory Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support 3. Ak chcete nainštalovať verziu aplikácie Adobe Reader v inom jazyku, ako je verzia na vašom počítači, stiahnite si požadovanú...
  • Page 76: Lenovo Welcome

    ThinkCentre a Príloha A „Vyhlásenia“ na stránke 71. Webová stránka spoločnosti Lenovo (http://www.lenovo.com) Webová stránka spoločnosti Lenovo poskytuje aktuálne informácie a služby, ktoré vám pomôžu pri kúpe, aktualizácii a údržbe vášho počítača. Ďalej môžete: • Nakupovať stolové a prenosné počítače, monitory, projektory, rozšírenia a príslušenstvo pre váš počítač a využiť...
  • Page 77: Používanie Dokumentácie A Diagnostických Programov

    Spoločnosť Lenovo alebo váš predajca vykonajú vybraté technické modifikácie (EC), ktoré sa vzťahujú na váš hardvér. Záruka sa nevzťahuje na nasledujúce položky: • Výmenu alebo použitie dielcov, ktoré nevyrobila spoločnosť Lenovo, neboli vyrobené pre ňu alebo nemajú záruku spoločnosti Lenovo • Identifikáciu zdrojov softvérových problémov •...
  • Page 78: Používanie Iných Služieb

    Dostupnosť služby a názov služby sa môže v rôznych krajinách alebo regiónoch odlišovať. Bližšie informácie o týchto službách nájdete na webovej stránke spoločnosti Lenovo: http://www.lenovo.com...
  • Page 79: Príloha A. Vyhlásenia

    Ľubovoľné odkazy na webové stránky iných spoločností ako spoločnosť Lenovo sú uvedené len ako doplňujúce informácie a v žiadnom prípade neslúžia ako súhlas s obsahom týchto stránok. Materiály na týchto webových stránkach nie sú súčasťou materiálov tohto produktu Lenovo a ich použitie je na vaše vlastné riziko.
  • Page 80: Vyhlásenie O Televíznom Výstupe

    Macrovision Corporation. Reverzné inžinierstvo alebo rozklad sú zakázané. Označenie European conformance CE Ochranné známky Lenovo, logo Lenovo, Personal System/2, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre a ThinkVantage sú ochranné známky spoločnosti Lenovo v USA alebo iných krajinách. Microsoft a Windows sú ochranné známky skupiny spoločností Microsoft.
  • Page 81: Index

    BIOS, aktualizácia 59–60 získavanie Boot-block Recovery informácie o záruke inštalácia ovládače zariadení inštalácia, výmena Centrum podpory zákazníkov Lenovo Karta PCI CMOS, vymazanie pamäťový modul interné dokončenie inštalácie jednotky dokončenie výmeny interné jednotky Č čítačka kariet, výmena jednotka pevného disku, výmena...
  • Page 82 Centrum podpory zákazníkov Lenovo ochrana, heslo získavanie ochranné známky Set Administrator Password operácie zálohovania a obnovy Set Power-On Password operácie, zálohovanie a obnova služby...
  • Page 83 Webová lokalita Lenovo Webová lokalita, Lenovo záchranné médium, vytvorenie a používanie základné odstraňovanie problémov zariadenia citlivé na statickú elektrinu, zaobchádzanie zdroj napájania funkcie výmena zdroje, informácie © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 84 Užívateľská príručka počítača ThinkCentre...
  • Page 86 Číslo dielca: 0A22495 Printed in USA (1P) P/N: 0A22495 *0A22495*...

Table of Contents