Lenovo ThinkCentre A63 Felhasználói Kézikönyv

Lenovo ThinkCentre A63 Felhasználói Kézikönyv

(hungarian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A63:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A63

  • Page 3 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 4 Megjegyzés Jelen információk és a tárgyalt termék használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv című kiadványt, valamint a “Megjegyzések” oldalszám: 79 című részt. Első kiadás (2010. január) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 67 Kártyaolvasó cseréje . . 36 Diagnosztikai programok. . 68 Elülső ventilátor szerelvény cseréje. . 38 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 68 Hátsó ventilátor szerelvény cseréje . . 41 Lenovo System Toolbox . . 68 Billentyűzet cseréje . . 42 PC-Doctor for Rescue and Recovery .
  • Page 6 Megjegyzések... . 79 Védjegyek . . 80 Televíziós kimenetre vonatkozó megjegyzés . . 80 Tárgymutató ... . 81 Európai megfelelési CE jelölés . .
  • Page 7: Fontos Biztonsági Előírások

    Ezen biztonsági információk elolvasása és megértése csökkenti a személyi sérülések és/vagy a termék megsérülésének kockázatát. Ha a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv, egyetlen példánya sem áll rendelkezésére, akkor hordozható dokumentum formátum (PDF) változatban beszerezheti a következő címen ® található Lenovo támogatási webhelyről: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 9: Fejezet Termék Áttekintése

    Serial Advanced Technology Attachment (SATA) merevlemez meghajtó Video alrendszer v Beépített grafikus kártya a Video Graphics Array (VGA) és a Digital Visual Interface (DVI) csatlakozóhoz v PCI (Peripheral Component Interconnect) Express x16 grafikus kártyahely az alaplapon diszkrét grafikus kártyához © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Audio alrendszer v Beépített nagyfelbontású (HD) audio v Mikrofoncsatlakozó és fejhallgató-csatlakozó az elülső panelen v Audio vonalbemeneti, audio vonalkimeneti és mikrofon csatlakozó a hátlapon v Belső hangszóró (rendelkezésre áll egyes modelleken) Összekapcsolhatóság v 10/100/1000 Mb/s integrált Ethernet vezérlő v Modem (rendelkezésre áll egyes modelleken) Rendszerfelügyeleti szolgáltatások v Bekapcsoláskori önteszt (POST) hardverteszt-eredmények tárolásának képessége v Fejlett konfigurációs és energia csatoló...
  • Page 11 1. Az alább felsorolt operációs rendszer(ek) kompatibilitása tanúsított vagy vizsgált a kiadvány nyomdába kerülésekor. Lehet, hogy a kézikönyv kiadása után a Lenovo további operációs rendszereket is kompatibilisnek talál. A lista ezért változhat. Ha meg szeretné állapítani, hogy egy operációs rendszer kompatibilitása tanúsított vagy vizsgált-e, akkor látogasson el az operációs rendszer szállítójának webhelyére.
  • Page 12: Műszaki Adatok

    Műszaki adatok Ez a rész felsorolja a számítógép fizikai műszaki adatait. Méretek Szélesség: 175 mm (6,9 hüvelyk) Magasság: 412 mm (16,2 hüvelyk) Mélység: 442 mm (17,4 hüvelyk) Tömeg Maximális konfiguráció a szállításkor: 11 kg (24,3 font) Környezet Levegőhőmérséklet: Működés során: 10° - 35°C (50° - 95°F) Üzemen kívül: -40°...
  • Page 13: Szoftver Bemutatása

    Lenovo Welcome: A Lenovo Welcome program ismertet néhány beépített innovatív Lenovo kiegészítőt, és végigvezeti néhány fontos beállítási lépésen, amely elősegíti a számítógép széleskörű használatát. Megjegyzés: A Lenovo Welcome program csak a Lenovo által előre telepített Windows 7 vagy Windows Vista operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre.
  • Page 14 Windows 7 operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre. Lenovo System Toolbox A Lenovo System Toolbox diagnosztikai program előre telepítve van a számítógépen. Ez a diagnosztikai program a Windows operációs rendszeren keresztül működik, és segíti a hardverproblémák diagnosztizálását, valamint jelenti azokat az operációs rendszer által vezérelt beállításokat, amelyek hardverhibát okozhatnak.
  • Page 15: Elhelyezkedések

    Antivírus szoftver A számítógép olyan antivírus szoftverrel érkezik, amelynek segítségével felismerheti és megszüntetheti a vírusokat. A Lenovo egy teljes antivírus szoftver változatot biztosít a számítógépen, 30 napos ingyenes előfizetéssel. A 30 nap letelte után meg kell újítania a licencet ahhoz, hogy továbbra is megkapja az antivírus szoftver frissítéseit.
  • Page 16: Csatlakozók Elhelyezkedése A Számítógép Hátlapján

    Csatlakozók elhelyezkedése a számítógép hátlapján A 2. ábra: a számítógép hátlapján található csatlakozók elhelyezkedését mutatja be. A számítógép hátlapján található néhány csatlakozó esetében színkódok segítenek annak megállapításában, hogy melyik kábelt hová kell csatlakoztatni a számítógépen. 2. ábra: Hátsó csatlakozók kiosztása 1 Feszültségválasztó...
  • Page 17 Csatlakozó Leírás Audio vonal-be csatlakozó Külső audio eszközök (például sztereó rendszer) felől érkező audio jelek fogadására használják. Külső audio eszköz csatlakoztatásakor az eszköz audio vonalkimeneti csatlakozóját és a számítógép audio vonalbemeneti csatlakozóját kell kábellel összekötni. Audio vonal-ki csatlakozó Audio jelek küldésére használják a számítógépből külső eszközök felé, úgymint aktív sztereó...
  • Page 18: Alkotórészek Elhelyezkedése

    Alkotórészek elhelyezkedése A 3. ábra: a számítógép különféle alkotórészeinek elhelyezkedését mutatja be. “Számítógép borításának eltávolítása” oldalszám: 14 ismerteti a számítógép borítójának eltávolítását és a belső részek elérhetőségét. 3. ábra: Alkotórészek elhelyezkedése 1 Hűtőborda és ventilátor szerelvény 6 PCI kártyahely 2 Memóriamodulok (2) 7 PCI Express x1 kártyahely (2) 3 Elem 8 Borító...
  • Page 19: Alkatrészek Elhelyezkedése Az Alaplapon

    Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon A 4. ábra: az alaplapon található alkatrészek elhelyezkedését ábrázolja. 4. ábra: Alaplap alkatrészeinek elhelyezkedése 1 Mikroprocesszor 11 Borító jelenléti kapcsoló csatlakozója (ismert behatolásjelző kapcsoló csatlakozójaként is) 2 Mikroprocesszor ventilátor csatlakozója 12 Elülső USB csatlakozó 3 Memória aljzatok (2) 13 Soros (COM 2) csatlakozó...
  • Page 20 vonatkozó utasításokat. 5. ábra: mutatja be a meghajtórekeszek elhelyezkedését. 5. ábra: Meghajtórekeszek elhelyezkedése 1 1. rekesz - Optikai meghajtó rekesz (telepített optikai meghajtóval) 2 2. rekesz - Optikai meghajtó rekesz 3 3. rekesz - Kártyaolvasó (egyes modelleken) 4 4. rekesz - Másodlagos SATA merevlemez meghajtó rekesz (egyes modelleken telepített 3,5 hüvelykes SATA merevlemez meghajtóval) 5 5.
  • Page 21: Fejezet Hardver Beszerelése Vagy Cseréje

    Számítógépének képességeit memóriamodulok, PCI kártyák vagy meghajtók hozzáadásával bővítheti. Karbantarthatja a meghibásodott hardver cseréjével. Megjegyzések: 1. Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! 2. Tartozék beszerelésekor vagy cseréjekor használja fel az itt leírtakat, valamint a tartozékkal szállított útmutatót. Külső tartozékok beszerelése Számítógépéhez csatlakoztathat külső...
  • Page 22: Számítógép Borításának Eltávolítása

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a számítógép borításának eltávolítását. FIGYELMEZTETÉS: A borítás eltávolítása előtt kapcsolja ki a számítógépet, és hagyja hűlni 3-5 percig.
  • Page 23: Az Előlap Levétele És Visszahelyezése

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az előlap levételét és visszahelyezését. Az előlap eltávolításához és visszahelyezéséhez végezze el a következőket: 1.
  • Page 24 3. Vegye le az előlapot a baloldalon lévő három műanyag fül felengedésével, és az előlap kifelé irányuló elfordításával. 7. ábra: Előlap eltávolítása 4. Az előlap felszereléséhez illessze az előlap jobb oldalán lévő három műanyag fület a házon található megfelelő nyílásokhoz, majd forgassa befelé az előlapot, amíg a bal oldalon is helyére nem kerül.
  • Page 25: Pci Kártya Beszerelése Vagy Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a PCI kártya telepítését vagy cseréjét. A számítógépen egy szabványos PCI kártyahely van, két PCI Express x1 és egy PCI Express x16 grafikus kártyahely.
  • Page 26 5. Ha telepíti a PCI kártyát, távolítsa el a megfelelő PCI kártyahely fém borítóját. PCI kártya cseréje esetén keresse meg a megfelelő PCI kártyahelyet az alaplapon, és vegye ki a pillanatnyilag telepített régi kártyát. Lásd: “Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon” oldalszám: 11. Megjegyzések: a.
  • Page 27: Memóriamodul Beszerelése Vagy Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a memóriamodul telepítését vagy cseréjét. A számítógép két csatlakozóval rendelkezik a DDR3 DIMM modulok fogadására, amelyek így akár 4 GB rendszermemóriát is biztosíthatnak.
  • Page 28 Memóriamodul telepítéséhez vagy cseréjéhez végezze el a következőket: 1. Vegye ki a meghajtókból az adathordozókat, és kapcsolja ki az összes csatlakoztatott eszközt és magát a számítógépet is. Húzza ki az összes tápkábelt az elektromos csatlakozókból, és húzza ki az összes kábelt a számítógépből is. 2.
  • Page 29: Tápegység-Szerelvény Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a tápegység-szerelvény cseréjét. A tápegység-szerelvény cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 30 7. Tegye be az új tápegység-szerelvényt a helyére úgy, hogy a tápegységen lévő csavarhelyek illeszkedjenek a fémkereten lévő lyukakhoz. 8. Csavarja vissza az új tápegység-szerelvényt rögzítő négy csavart. Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított csavarokat használjon! 9. Dugja be az új tápegység-szerelvény összes kábelét az alaplapon és a meghajtókon. Mi a következő teendő: v Egyéb hardver alkatrész kezeléséhez ugorjon a megfelelő...
  • Page 31: Hűtőborda És Ventilátor Szerelvény Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a hűtőborda és a ventilátor szerelvényének cseréjét. FIGYELMEZTETÉS: A hűtőborda és a ventilátor szerelvény forró...
  • Page 32 6. Csavarja ki a négy csavart 1 , amelyek rögzítik a hűtőbordát és a ventilátor szerelvényt az alaplaphoz. Megjegyzés: Óvatosan csavarja ki a négy csavart az alaplapból, kerülve, hogy bármi megsérüljön. A négy csavar nem vehető ki a hűtőbordából és a ventilátor szerelvényből.
  • Page 33: Mikroprocesszor Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a mikroprocesszor cseréjét. FIGYELMEZTETÉS: A hűtőborda és a mikroprocesszor forró...
  • Page 34 7. Emelje meg a kis kart 1 , hogy felszabadítsa az alaphoz rögzített mikroprocesszort 2 . 8. Egyenesen felfelé emelve vegye ki a mikroprocesszort a foglalatából. 17. ábra: oldalszám: 27 mutatja a műveletet. Megjegyzések: a. A saját gépében található mikroprocesszor és annak foglalata eltérhet az itt látható változattól.
  • Page 35 d. Ne tegyen semmit a mikroprocesszor foglalatára, amíg az szabadon van. A foglalat érintkezőit tisztán kell tartani. 17. ábra: A mikroprocesszor kiszerelése 9. Győződjön meg arról, hogy a kis kar felemelt helyzetben van. 10. Vegye le a védőborítót, amely védi az új mikroprocesszor aranyozott érintkezőit. 11.
  • Page 36: Optikai Meghajtó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az optikai meghajtó cseréjét. Az optikai meghajtó cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 37 6. Szerelje fel a tartókeretet 1 az új optikai meghajtó oldalára. Majd elölről tolja be az új optikai meghajtót a helyére, amíg be nem pattan. 19. ábra: Optikai meghajtó beszerelése 7. Csatlakoztassa a jel- és tápkábeleket az új optikai meghajtó hátuljához. Lásd: “SATA meghajtó...
  • Page 38: Elsődleges Merevlemez Meghajtó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az elsődleges merevlemez meghajtó cseréjét. Az elsődleges merevlemez meghajtó cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 39 5. Nyomja a kék kioldó fület 1 lefelé, csúsztassa a merevlemez rekeszt 2 hátrafelé, majd fordítsa kifelé, hogy ki tudja venni a fémházból. Majd a kék fogantyú 3 meghúzásával szabadítsa ki és vegye ki a merevlemez meghajtót a rekeszből. 22. ábra: Elsődleges merevlemez meghajtó kiszerelése 6.
  • Page 40 9. Igazítsa a meghajtórekesz forgótüskéjét a felső meghajtórekeszben lévő nyílásba 1 , ahogy 24. ábra: mutatja. Azután csúsztassa be a helyére az új merevlemez meghajtóval felszerelt rekeszt a fémházban. 10. Csatlakoztassa a jel- és tápkábeleket az új merevlemez meghajtó hátuljához. Lásd: “SATA meghajtó...
  • Page 41: Másodlagos Merevlemez Meghajtó Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Megjegyzés: Modelltől függően lehet, hogy számítógépe másodlagos merevlemez meghajtórekesszel érkezik, amely másodlagos merevlemez meghajtó...
  • Page 42 5. Nyomja meg a kék kioldó gombot 1 , amely szabaddá teszi a rekeszt a fémkerettől. Azután emelje fel a merevlemez meghajtó rekeszét, és vegye ki az egészet a fémházból. 25. ábra: A másodlagos merevlemez meghajtó kiszerelése 6. Majd a kék fogantyú meghúzásával óvatosan vegye ki a merevlemez meghajtót a rekeszből.
  • Page 43 27. ábra: A másodlagos merevlemez meghajtó beszerelése 11. Nyomja addig lefelé a merevlemez meghajtó rekeszét, amíg helyére nem pattan. 28. ábra: Másodlagos merevlemez meghajtó rögzítése a helyén 12. Csatlakoztassa a jel- és tápkábeleket az új merevlemez meghajtó hátuljához. Lásd: “SATA meghajtó csatlakoztatása” oldalszám: 29. 2.
  • Page 44: Kártyaolvasó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support A modelltípustól függően elképzelhető, hogy számítógépe kártyaolvasóval van felszerelve. Az alábbi szakasz leírja a kártyaolvasó cseréjét.
  • Page 45 5. Nyomja meg a kioldó gombot 1 , és csúsztassa ki előrefelé a kártyaolvasót a számítógépből. 29. ábra: Kártyaolvasó kiszerelése 6. Vegye le a rögzítő reteszt 1 a régi kártyaolvasóról, és tegye át az újra. Majd csúsztassa be az új kártyaolvasót a meghajtó rekeszbe, amíg be nem pattan a helyére. 30.
  • Page 46: Elülső Ventilátor Szerelvény Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support A modelltípustól függően elképzelhető, hogy számítógépe elülső ventilátor szerelvénnyel van felszerelve. Az alábbi szakasz leírja az elülső ventilátor szerelvényének cseréjét.
  • Page 47 5. Oldja ki a két fület 1 , amely a fémkerethez rögzíti az elülső ventilátor szerelvényt, majd teljes egészében vegye ki a szerelvényt a fémkeretből. 31. ábra: Elülső ventilátor szerelvény kiszerelése 2. fejezet Hardver beszerelése vagy cseréje...
  • Page 48 6. Helyezze be az új elülső ventilátor szerelvény két fülét 2 a fémkeret megfelelő nyílásaiba. Azután nyomja át a másik két fület is 1 a másik két nyíláson, amíg stabilan nem rögzítődik a helyén az elülső ventilátor szerelvény. 32. ábra: Elülső ventilátor szerelvény beszerelése 7.
  • Page 49: Hátsó Ventilátor Szerelvény Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a hátsó ventilátor szerelvényének cseréjét. A hátsó ventilátor szerelvény cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 50: Billentyűzet Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a billentyűzet cseréjét. Felhasználói kézikönyv...
  • Page 51: Egér Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az egér cseréjét. Az egér cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 52: Alkatrészcsere Befejezése

    4. Dugja be az új egér kábelét a számítógép megfelelő csatlakozójába. Az egér PS/2 egércsatlakozóhoz 1 vagy USB csatlakozóhoz 2 csatlakozhat. Attól függően, hogy az egeret hová szeretné csatlakoztatni, olvassa el a “Csatlakozók elhelyezkedése a számítógép előlapján” oldalszám: 7 vagy a “Csatlakozók elhelyezkedése a számítógép hátlapján”...
  • Page 53: Eszközvezérlő Programok Beszerzése

    Setup Utility programban. Lásd: 4. fejezet, “Setup Utility program használata”, oldalszám: 59. Megjegyzés: A Lenovo a világ legtöbb részén megköveteli a meghibásodott CRU-k (Vásárló által cserélhető egységek) visszaküldését. A visszaküldésre vonatkozó információkat a CRU-val együtt, vagy néhány nappal annak megérkezése után kapja kézhez.
  • Page 54: Beépített Kábelzár

    Lásd: 38. ábra:. Ez ugyanaz a zártípus, mint amit számos noteszgéphez is használnak. Közvetlenül megrendelheti a beépített kábelzárt a Lenovotól, ha rákeres a Kensington kifejezésre a következő helyen: http://www.lenovo.com/support Megjegyzés: Győződjön meg róla, hogy a felszerelt biztonsági kábel és az egyéb számítógépkábelek nem zavarják egymást.
  • Page 55: Lakatfül

    Lakatfül A számítógép lakatfüllel van felszerelve, ami megakadályozza a számítógép borítójának levételét, ha a lakat a fülbe van akasztva. 39. ábra: Lakatfül felszerelése Jelszavas védelem A jogosulatlan számítógép-használat megakadályozására állítson be jelszót a Setup Utility programban. A számítógép bekapcsolásakor a rendszer bekéri a jelszót. A számítógép mindaddig nem használható, míg be nem írja az érvényes jelszót.
  • Page 56 7. Tegye vissza a számítógép borítását, és dugja vissza a számítógép és a monitor tápkábeleit. Lásd: “Alkatrészcsere befejezése” oldalszám: 44. 8. Kapcsolja be a számítógépet és hagyja bekapcsolva megközelítőleg 10 másodpercig. Azután, a főkapcsolót megközelítőleg öt másodpercig lenyomva tartva kapcsolja ki a számítógépet.
  • Page 57: Fejezet Helyreállítási Információk

    3. fejezet Helyreállítási információk Ez a fejezet tájékoztatást nyújt a Lenovo által biztosított helyreállítási megoldásokról. Ez a fejezet a következő témakörökből áll: v “Helyreállítási adathordozók létrehozása és használata” v “Rendszermentési és helyreállítási műveletek végrehajtása” oldalszám: 51 v “Rescue and Recovery munkaterület használata” oldalszám: 52 v “Mentési adathordozó...
  • Page 58: Helyreállítási Adathordozó Használata

    A helyreállítási adathordozó létrehozásához Windows 7 operációs rendszer esetén kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Gyári helyreállító lemezek elemekre. Azután kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. v A Product Recovery lemezek létrehozásához Windows Vista operációs rendszer esetén kattintson a Start →...
  • Page 59: Rendszermentési És Helyreállítási Műveletek Végrehajtása

    Recovery program segítségével különböző operációs rendszerek esetén. v Rendszermentési művelet végrehajtása Rescue and Recovery programmal Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program.
  • Page 60: Rescue And Recovery Munkaterület Használata

    2. A Rescue and Recovery fő ablakban kattintson a Fejlett Rescue and Recovery indítása menüpontra. 3. Kattintson a Rendszer helyreállítása biztonsági mentésből ikonra. 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. v Helyreállítási művelet végrehajtása Rescue and Recovery programmal Windows Vista vagy Windows XP operációs rendszerek esetén: 1.
  • Page 61: Mentési Adathordozó Létrehozása És Használata

    Ez a rész ismerteti, hogyan hozható létre a mentési adathordozó különböző operációs rendszereken. v Mentési adathordozó létrehozása Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program.
  • Page 62: Mentési Adathordozó Használata

    2. A Rescue and Recovery fő ablakban kattintson a Fejlett Rescue and Recovery indítása menüpontra. 3. Kattintson a Mentési adathordozó létrehozása ikonra. Megnyílik a Rescue and Recovery adathordozó létrehozása ablak. 4. A Mentési adathordozó területen válassza ki a létrehozni kívánt mentési adathordozó típusát.
  • Page 63: Recovery Repair Hajlékonylemez Létrehozása

    (általában a C: meghajtón) az SWTOOLS\DRIVERS alkönyvtárban találhatók. A gyárilag telepített eszközök legfrissebb eszközvezérlői az alábbi helyen is elérhetőek: http://www.lenovo.com/support. A többi eszközvezérlő az egyes eszközökkel együtt szállított szoftver adathordozókon található. Gyárilag telepített eszközhöz tartozó eszközvezérlő telepítéséhez vagy újratelepítéséhez tegye a következőket:...
  • Page 64: Mentési Eszköz Beállítása Az Indítási Sorrendben

    3. Menjen a C:\SWTOOLS könyvtárba. 4. Nyissa meg a DRIVERS mappát. A DRIVERS mappában számos almappa található, melyek neve a számítógépre telepített különféle eszközök nevének felel meg (például AUDIO vagy VIDEO). 5. Nyissa meg a megfelelő eszköz almappáját. 6. Tegye a következők egyikét: v Az eszköz alkönyvtárában keresse meg a SETUP.exe fájlt.
  • Page 65 Fontos, hogy minél előbb létrehozza a mentési adathordozót, a Recovery Repair hajlékonylemezt, valamint a helyreállítási adathordozót, és biztonságos helyen tárolja azokat. 3. fejezet Helyreállítási információk...
  • Page 66 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 67: Copyright Lenovo

    Set Power-On Password (Bekapcsolási jelszó beállítása) v Set Administrator Password (Adminisztrátori jelszó beállítása) Nem muszáj jelszót beállítania a számítógép használatához. Azonban, a jelszó használata növeli a számítástechnika biztonságát. Ha mégis valamely jelszó beállítása mellett dönt, olvassa el az alábbi részeket. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 68: Jelszavakkal Kapcsolatos Megfontolások

    Jelszavakkal kapcsolatos megfontolások A jelszó akár 16 (1-től 16-ig) alfabetikus és numerikus karakter kombinációjából állhat. Biztonsági okokból ajánlatos erős jelszót használni, amit nem könnyű megfejteni. Az erős jelszó beállításához alkalmazza a következő irányelveket: v A jelszó legalább nyolc karakter hosszúságú legyen, és legalább egy alfabetikus és egy numerikus karaktert tartalmazzon v A Setup Utility program jelszavaiban a kis- és nagybetűk nincsenek megkülönböztetve v Nem lehet az Ön neve vagy felhasználóneve...
  • Page 69: Eszköz Engedélyezése Vagy Letiltása

    Eszköz engedélyezése vagy letiltása Az alábbi szakasz ismerteti azokat az utasításokat, amelyekkel engedélyezheti vagy letilthatja a felhasználói hozzáférést egy eszközhöz. SATA Controller Amikor ez az opció Tiltott, akkor a SATA csatlakozókhoz csatlakoztatott összes eszköz (például merevlemez meghajtó vagy optikai meghajtó) tiltott, és nem jelenik meg a rendszerkonfigurációban.
  • Page 70: Indítási Eszköz Sorrendjének Megtekintése Vagy Módosítása

    3. Válassza ki a kívánt indítási eszközt a Startup Device Menu elemei közül, majd a kezdéshez nyomja meg az Entert. Megjegyzés: Azzal, hogy kiválaszt egy indítási eszközt a Startup Device Menu elemei közül, nem módosítja tartósan az indítási sorrendet. Indítási eszköz sorrendjének megtekintése vagy módosítása Az alábbi szakasz ismerteti, hogyan lehet megtekinteni vagy tartósan megváltoztatni az indítási eszközök beállított sorrendjét.
  • Page 71: Fejezet Rendszerprogramok Frissítése

    Elképzelhető, hogy a Lenovo módosításokat/továbbfejlesztéseket végez a POST és a BIOS kódon. Amikor a frissítések közreadásra kerülnek, letölthető fájlként megjelennek a Lenovo webhelyén: http://www.lenovo.com. A POST/BIOS frissítések alkalmazására vonatkozó...
  • Page 72: Bios Frissítése (Flash) Az Operációs Rendszerből

    7. A frissítés befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A frissítés befejezése után vegye ki a lemezt az optikai meghajtóból. BIOS frissítése (flash) az operációs rendszerből Megjegyzés: Mivel a Lenovo folyamatosan fejleszti webhelyét, ezért annak tartalma előzetes bejelentés nélkül változhat, beleértve a következő eljárás leírásában való hivatkozások tartalma is.
  • Page 73 6. Tegye vissza a kiszerelt elemeket, és dugja vissza az összes kihúzott kábelt. 7. Tegye vissza a számítógép borítását, és dugja vissza a számítógép és a monitor tápkábeleit. Lásd: “Alkatrészcsere befejezése” oldalszám: 44. 8. Ismételten nyomja le és engedje fel az F12 billentyűt, amikor bekapcsolja a számítógépet.
  • Page 74 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 75: Fejezet Hibaelhárítás És Diagnosztika

    Az egér nem működik. Ellenőrizze az alábbiakat: v A számítógép be van kapcsolva. v Az egér hibátlanul csatlakozik a számítógép megfelelő egér csatlakozójához (PS/2 vagy egy USB csatlakozó). v Az egér tiszta. Lásd: “Egér tisztítása” oldalszám: 70. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 76: Diagnosztikai Programok

    A Lenovo ThinkVantage Toolbox program futtatásával kapcsolatos további információkat a Lenovo ThinkVantage Toolbox súgórendszere tartalmazza. Lenovo System Toolbox Megjegyzés: A Lenovo System Toolbox program csak a Lenovo által előre telepített Windows Vista vagy Windows XP operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre.
  • Page 77: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    Lenovo hibaelhárítási központ elérését, a rendszer eszközvezérlő programjainak frissítését és a rendszerinformációk áttekintését. A Lenovo System Toolbox program futtatásához kattintson a Start → Minden program → Lenovo szolgáltatások → Lenovo System Toolbox elemekre. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  • Page 78: Egér Tisztítása

    A diagnosztikai program futtatása diagnosztikai lemezről Ez a szakasz ismerteti, hogyan lehet futtatni a diagnosztikai programot a létrehozott diagnosztikai lemezről. A diagnosztikai program futtatása a létrehozott diagnosztikai lemezről: 1. Ismételten nyomja le és engedje fel az F12 billentyűt, amikor bekapcsolja a számítógépet. Amikor megjelenik a Startup Device Menu (Indítási eszköz menü), engedje fel az F12 billentyűt.
  • Page 79: Nem Optikai Egér

    Nem optikai egér A következő illusztráció bemutatja a nem-optikai egér alkotórészeit. Megjegyzés: Elképzelhető, hogy az ábra nem pontosan egyezik az Ön egerével. 1 Tartógyűrű 2 Golyó 3 Műanyag hengerek 4 Golyórekesz A nem optikai egér egy golyót használ a mutató irányításához. Ha a mutató a képernyőn nem mozog simán az egérrel, akkor érdemes megtisztítani az egeret.
  • Page 80 11. Dugja vissza az egér kábelét a számítógépbe. 12. Kapcsolja be a számítógépet. Felhasználói kézikönyv...
  • Page 81: Fejezet Információk, Súgó És Szerviz Elérése

    7. fejezet Információk, súgó és szerviz elérése Ez a fejezet tájékoztatást nyújt a Lenovo által gyártott termékekhez rendelkezésre álló súgóról, szervizről és technikai segítségről. Információ források Az itt leírt források segítségével elérhet olyan hasznos információkat, amelyekre szüksége lehet a számítástechnika alkalmazása során.
  • Page 82: Thinkvantage Productivity Center

    A ThinkVantage Productivity Center program eléréséhez kattintson a Start → Minden program → ThinkVantage → Productivity Center elemekre. Lenovo Welcome Megjegyzés: A Lenovo Welcome program csak a Lenovo által előre telepített Windows 7 vagy Windows Vista operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre.
  • Page 83: Lenovo Webhely (Http://Www.lenovo.com)

    Lenovo webhely (http://www.lenovo.com) A Lenovo webhely naprakész információkat és szolgáltatásokat nyújt a számítógép vásárlásához, fejlesztéséhez és karbantartásához. Az alábbiak is elérhetők vagy megtehetők ezen címről: v Asztali és noteszgépek, monitorok, kivetítők üzlete, fejlesztések és kellékek a számítógéphez, valamint speciális ajánlatok.
  • Page 84: Egyéb Szolgáltatások Használata

    A Lenovo vagy a viszonteladó elérhetővé teszi a hardverre vonatkozó Tervezési módosításokat (EC-ket). A következő elemekre nem vonatkozik a jótállás: v Nem a Lenovo által vagy annak részére gyártott alkatrészek cseréje vagy használata, valamint nem garanciális Lenovo alkatrészek v Szoftverhiba forrásának azonosítása v BIOS konfigurálás, mint a telepítés vagy a frissítés résztevékenysége...
  • Page 85: További Szolgáltatások Vásárlása

    Például: hardverrel, operációs rendszerrel vagy alkalmazásprogramokkal kapcsolatos támogatás, bővített vagy kiterjesztett hardverjavítási szolgáltatások, valamint egyéni telepítések. A szolgáltatások elérhetősége és neve az országtól vagy régiótól függően változhat. A szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkat megtalálja a Lenovo címén: http://www.lenovo.com 7. fejezet Információk, súgó és szerviz elérése...
  • Page 86 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 87: Megjegyzések

    Megjegyzések Előfordulhat, hogy a Lenovo nem tudja minden országban biztosítani az ebben a dokumentumban szereplő összes terméket, szolgáltatást vagy lehetőséget. Az adott országokban rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról a helyi Lenovo képviseletek szolgálnak felvilágosítással. A Lenovo termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra vonatkozó...
  • Page 88: Televíziós Kimenetre Vonatkozó Megjegyzés

    Európai megfelelési CE jelölés Védjegyek A Lenovo, a Lenovo logó, a PS/2, a Rescue and Recovery, a ThinkCentre és a ThinkVantage kifejezések a Lenovo védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista kifejezések a Microsoft vállalatcsoport védjegyei.
  • Page 89: Tárgymutató

    érzékenyek kezelése 13 bővítés 2 eszközvezérlők 45 telepítés 55 újratelepítés 55 eszközvezérlők, eszköz 45 CMOS, törlés 47 Ethernet 2 Ethernet csatlakozó 9 beszerelés befejezése 44 csere befejezése 44 fizikai műszaki adatok 4 fontos biztonsági információk v © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 90 4 külső tartozékok, beszerelés 13 hajlékonylemez, Recovery Repair létrehozása és használata 54 használat lakatfül 47 diagnosztikai programok 75 Lenovo System Toolbox 68 dokumentáció 75 Lenovo ThinkVantage Toolbox 68 egyéb szolgáltatások 76 Lenovo ThinkVantage Tools 73 jelszavak 59 Lenovo webhely 75 mentési adathordozó, létrehozás és 53...
  • Page 91 és helyreállítási műveletek 51 Rescue and Recovery (Mentés és helyreállítás) 49 munkaterület, Rescue and Recovery 52 Rescue and Recovery munkaterület 52 webhely, Lenovo 75 Setup Utility program 59 Setup Utility program indítása 59 Setup Utility program, indítás 59 Setup Utility program, kilépés 62 soros port 9 statikus elektromosságra érzékeny eszközök, kezelés 13...
  • Page 92 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 94 Rendelési szám: 71Y9131 Nyomtatva Dániában (1P) P/N: 71Y9131...

Table of Contents