Lenovo ThinkCentre A35 Naslagboekje Manual
Lenovo ThinkCentre A35 Naslagboekje Manual

Lenovo ThinkCentre A35 Naslagboekje Manual

(dutch) quick reference for thinkcentre a35 (type 8139)
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A35:
Table of Contents

Advertisement

Naslagboekje
Inhoud
- Belangrijke veiligheidsvoorschriften
- Garantie en andere kennisgevingen
- Installatie van de computer
- Herstel van software
- Diagnose en probleemoplossing
- Hulp en service

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A35

  • Page 1 Naslagboekje Inhoud - Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Garantie en andere kennisgevingen - Installatie van de computer - Herstel van software - Diagnose en probleemoplossing - Hulp en service...
  • Page 3 Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage A, “Lenovo Garantieverklaring”, op pagina 31 v Bijlage C, “Kennisgevingen”, op pagina 57 Vijfde uitgave (mei 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    Elementaire probleemoplossing . . 23 Foutcodes . . 25 Geluidssignalen bij de zelftest . . 26 Hoofdstuk 5. Informatie, hulp en service . . 27 Informatie opvragen . . 27 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Informatie over hulp en service . . 27 Extra services aanschaffen . 29 Bijlage A. Lenovo Garantieverklaring . . 31 Deel 1 - Algemene voorwaarden . . 31 Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden . . 35 Deel 3 - Garantie-informatie .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw computer is geleverd. De informatie in dit document vormt op geen enkele manier een wij- ™ ziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de Lenovo Garantie- verklaring. De veiligheid van de klant is belangrijk. Onze producten worden ontworpen met het oog op veiligheid en effectiviteit.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9 Dergelijke onderdelen worden Customer Replaceable Units of CRU’s genoemd. CRU’s worden uitdrukke- lijk door Lenovo geïdentificeerd en zijn voorzien van documenta- tie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. U dient zich bij het uitvoeren van dergelijke reparaties of vervangingen strikt aan de instructies te houden.
  • Page 10: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Netsnoeren en voedingsadapters Gebruik uitsluitend netsnoeren en voedingsadapters die door de fabrikant van het product zijn geleverd. Wikkel het netsnoer nooit rond de voedingsadapter of enig ander voorwerp. Hierdoor kan er een mechanische spanning op het snoer komen te staan, waar- door het kan rafelen of scheuren.
  • Page 11 Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals ThinkPad-notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw pro- duct worden geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 12 Warmte en ventilatie van het product Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opgeladen. Door hun compacte formaat kunnen notebook-PC’s een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceren. Neem daarom altijd de volgende elementaire voorzorgsmaatregelen: v Houd de computer niet te lang op schoot als de computer in bedrijf is of de batterij wordt opgeladen.
  • Page 13: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    v Gebruik geen andere luchtfilterapparatuur dan die van ThinkCentre. Veiligheid van CD- en DVD-stations In CD- en DVD-stations draait de disc met een hoge snelheid rond. Indien een CD- of DVD-disc gebarsten of anderszins fysiek beschadigd is, kan het gebeu- ren dat deze bij gebruik in het CD- of DVD-station breekt of zelfs versplintert.
  • Page 14: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Aansluiten: Ontkoppelen: 1. Zet alles UIT. 1. Zet alles UIT. 2. Sluit eerst alle kabels aan op de appara- 2. Haal eerst de stekker uit het stopcon- ten. tact. 3. Sluit de signaalkabels aan. 3. Ontkoppel de signaalkabels. 4. Steek de stekker in het stopcontact. 4.
  • Page 15: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    v Wees voorzichtig bij het installeren of doortrekken van telefoonlijnen. v Gebruik de telefoon niet tijdens onweer, tenzij u een draadloos model hebt. Er bestaat een kleine kans op een elektrische schok als gevolg van bliksemin- slag. v Geef gaslekken in de buurt van de telefoon niet telefonisch door. Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen Sommige personal computermodellen worden standaard geleverd met een CD- ROM-station of een DVD-station.
  • Page 16: Kennisgeving Voedingseenheid

    Kennisgeving voedingseenheid Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enig onderdeel dat is voorzien van het volgende label: Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden. Als u vermoedt dat er met een van deze onderdelen een probleem is, neem dan contact op met een onderhoudstechnicus.
  • Page 17: Aanvullende Hulp

    Instructies voor het verwijderen en installeren van CRU’s v Publicaties v Informatie over probleemoplossing v Informatie over onderdelen v Downloads en stuurprogramma’s v Links naar andere nuttige informatiebronnen op internet v Telefoonlijst voor ondersteuning © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 18 Naslagboekje...
  • Page 19: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    (gewoonlijk is dit 50 tot 60 cm)en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 20: Reflectie En Verlichting

    Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen. Zelfs licht dat wordt weerkaatst door glimmende oppervlakken kan hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaken. Zet het beeldscherm indien mogelijk zo neer dat het een rechte hoek vormt met ramen en andere lichtbronnen.
  • Page 21 Meer informatie over netsnoeren vindt u in “Kennisgevingen voor het netsnoer” op pagina 62in dit boek. Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten...
  • Page 22 Naslagboekje...
  • Page 23: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    3. De kabel van de muis kan een standaard muisaansluiting 1 hebben of een USB-aansluiting 2 . Koppel de muiskabel aan de juiste muis- aansluiting. 4. Verbind de kabel van het beeldscherm met de beeldschermaansluiting op de computer. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 24 v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port). v Als u een DVI-beeldscherm (digital video interface) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld.
  • Page 25 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 26 139 4 13 94 1 USB Gebruik deze aansluitingen om USB-apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, scanner, printer of organiser. 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 27: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de computer. Nadat de zelftest bij het opstarten is voltooid, wordt het venster met het logo gesloten. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart.
  • Page 28: Het Besturingssysteem Bijwerken

    Bewaar dit Naslagboekje op een veilige plaats. Het is het enige document met belangrijke informatie over het opnieuw installeren van in de fabriek vooraf geïnstalleerde software. Zie Hoofdstuk 3, “Software herstellen”, op pagina 13. Het besturingssysteem bijwerken Microsoft stelt updates voor diverse besturingssystemen beschikbaar via de website Microsoft Windows Update.
  • Page 29: De Computer Afsluiten

    woord hebt getypt. Meer informatie over het programma CMOS Setup vindt u in het Handboek voor de gebruiker. Het programma CMOS Setup wordt automatisch gestart als er bij de POST (zelftest) wordt ontdekt dat er hardware is geïnstalleerd of verwijderd. De computer afsluiten Volg altijd de correcte afsluitprocedure van het besturingssysteem als u de computer wilt uitzetten.
  • Page 30 Aankoopdatum ______________________________________________ U kunt uw computer registreren via internet op de volgende website: http://www.lenovo.com/register Als u uw computer registreert, kunt u profiteren van de volgende voordelen: v U krijgt sneller service als u belt voor hulp v U wordt op de hoogte gehouden van het uitkomen van gratis software en...
  • Page 31: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    U kunt deze schijven ook gebruiken als laat- ste redmiddel, nadat alle andere herstelmethoden zijn mislukt. Het is verstan- dig om zo snel mogelijk een set herstelschijven te maken. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 32: Backup En Herstel

    Opmerking: Volgens uw Microsoft Windows-licentie mag u slechts één set herstelschijven maken; het is daarom van belang dat u de schij- ven die u hebt gemaakt, op een veilige plaats opbergt. Doe het volgende om herstelschijven te maken: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, Access IBM en klik daarna op Productherstelschijven maken.
  • Page 33: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    v Op een aangesloten USB-vaste schijf v Op een netwerkstation v Op beschrijfbare CD’s of DVD’s (een station voor beschrijfbare CD of DVD’s is hiervoor nodig) Nadat u een backup hebt gemaakt van de vaste schijf, kun u de complete inhoud van de vaste schijf herstellen of alleen bepaalde bestanden terugzetten.
  • Page 34 schijf opzoeken en overbrengen naar een netwerkschijf of naar andere beschrijfbare media, zoals een USB-vaste schijf of een diskette. Deze functie is zelfs beschikbaar als u geen backup van uw bestanden hebt gemaakt of als er wijzigingen in de bestanden zijn aangebracht na de laatste backupbewerking.
  • Page 35 v Om bestanden veilig te stellen vanaf de vaste schijf of vanaf een backup, klikt u op Bestanden veiligstellen; volg daarna de aanwijzingen op het scherm. v Om de vaste schijf te herstellen met een Rescue and Recovery-backup of om de fabriekinhoud te herstellen, klikt u op Systeem herstellen en volgt u de instructies op het scherm.
  • Page 36: Herstelproblemen Oplossen

    Opmerkingen na herstelprocedure Opmerkingen: 1. Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde stuurprogramma’s opnieuw installeren. Zie “Stuurprogramma’s installeren of herstellen” op pagina 20. 2. Op sommige computers is Microsoft Office of Microsoft Works vooraf geïnstalleerd.
  • Page 37: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Om een Reparatiediskette te maken, doet u het volgende: 1. Als u nog niet met internet bent verbonden, maakt u nu verbinding. 2. Ga naar het volgende internetadres: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Plaats een lege diskette in diskettestation A. 4. Dubbelklik op het bestand Recovery Repair rnrrepair.exe; volg daarna de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 38: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbe- treffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/think/support/. U herstelt als volgt een stuurprogramma voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 39: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    v Als de onderliggende map voor het apparaat een bestand met de exten- sie .inf bevat, kunt u met het programma Nieuwe hardware (in het Windows Configuratiescherm) het stuurprogramma opnieuw installeren. Niet alle stuurprogramma’s kunnen opnieuw worden geïnstalleerd met dit programma. Wanneer u in het programma Nieuwe hardware wordt gevraagd om het te installeren stuurprogramma, klikt u op Diskette en Bladeren.
  • Page 40 Naslagboekje...
  • Page 41: Hoofdstuk 4. Diagnose En Probleemoplossing

    Zie stap 4 op pagina 5. Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 42 Soort fout Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- geert niet op het toetsen- pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. bord. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 43: Foutcodes

    Soort fout Handeling De computer geeft een Controleer of er geen toetsen klem zitten. aantal geluidssignalen Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de voordat het besturings- computer dan nazien. systeem wordt gestart. Foutcodes In de volgende tabel staan enkele veel voorkomende foutcodes die kunnen ver- schijnen wanneer de computer de zelftest bij opstarten uitvoert.
  • Page 44: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Memory test fail Indien de POST tijdens de geheugentest een fout consta- teert, wordt er aanvullende informatie afgebeeld over het type en de locatie van de geheugenfout. Error: Non-System disk or Het BIOS kan geen geschikt opstartapparaat vinden. Dit disk error Replace and press kan duiden op een niet geïnitialiseerde of beschadigde any key when ready...
  • Page 45: Hoofdstuk 5. Informatie, Hulp En Service

    Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over Lenovo, wat u moet doen als er problemen met de computer zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uitgevoerd.
  • Page 46: Service Aanvragen

    Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden. Ga naar http://www.lenovo.com/think/support en volg de instructies. Service aanvragen Als u hebt geprobeerd het probleem zelf op te lossen, maar nog steeds hulp nodig hebt, kunt u tijdens de garantieperiode voor telefonische hulp en infor- matie terecht bij het Customer Support Center.
  • Page 47: Extra Services Aanschaffen

    Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar www.lenovo.com/think/support en klikt u op Support phone list. Als het nummer voor uw land of regio ontbreekt, neemt u contact op met uw Lenovo- wederverkoper of met uw Lenovo-vertegenwoordiger. In alle overige landen en regio’s dient u contact op te nemen met uw leveran- cier.
  • Page 48 Naslagboekje...
  • Page 49: Bijlage A. Lenovo Garantieverklaring

    Wat door deze Garantie wordt gedekt Lenovo garandeert dat iedere Machine 1) vrij is van gebreken in materiaal en uitvoering, en 2) voldoet aan de officieel door Lenovo gepubliceerde specifica- ties (“Specificaties”) die op aanvraag beschikbaar zijn.De garantieperiode voor de Machine begint op de oorspronkelijke Installatiedatum en wordt gespecifi- ceerd in Deel 3 - Garantie-informatie.
  • Page 50 Lenovo niet ver- antwoordelijk is; en v niet-Lenovo producten, met inbegrip van die producten die Lenovo op uw verzoek verstrekt bij, of inbouwt in, een Lenovo Machine.
  • Page 51 Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich meebrengt, wordt het door de Serviceverlener vervangen onderdeel eigendom van Lenovo, en het vervangende onderdeel wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak.
  • Page 52 Machine bevinden; c. voldoende, vrije en veilige toegang te verlenen om Lenovo in staat te stellen aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Page 53: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en Lenovo die voortvloeien uit of op eni- gerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 54 Overeenkomstig Artikel 1328 van het Peruviaans Burgerlijk Wetboek zijn de in dit gedeelte genoemde beperkingen en uitsluitingen niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door moedwillig wangedrag (″dolo″) of grove nala- tigheid (″culpa inexcusable″) van Lenovo. URUGUAY Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:...
  • Page 55 Beperking van aansprakelijkheid:Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien Lenovo een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpliceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aan- sprakelijkheid van Lenovo beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken of levering van gelijkwaardige zaken.
  • Page 56 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede" recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft″ in de eerste zin: recht van de staat of het territorium. CAMBODJA EN LAOS Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede "recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft"...
  • Page 57 Lenovo; en 2. voor elke andere werkelijke schade die voortvloeit uit enige niet-nakoming door Lenovo met betrekking tot, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 58 Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt. De Consumer Guarantees Act 1993 is niet van toepassing op zaken die Lenovo aan u levert ten behoeve van de uitoefening van een onderneming zoals gedefini- eerd in die Act.
  • Page 59 Serviceverlener, op voorwaarde dat de Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen.
  • Page 60 nen een straal van 50 kilometer van een Serviceverlener. U bent verantwoorde- lijk voor de transportkosten voor Machines die zich buiten een straal van 50 kilometer van de Serviceverlener bevinden. Toepasselijk recht: De zinsnede "recht van het land waarin u de machine hebt aangeschaf" wordt vervangen door: 1) ″het Oostenrijks recht″...
  • Page 61 598 (2) van het Oostenrijks Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, uitdruk- kelijk afstand van de toepassing van artikel 595 (1) cijfer 7 van het Wetboek. Lenovo kan echter stappen ondernemen bij een bevoegde rechtbank in het land van installatie. In Estland, Letland en Litouwen worden alle geschillen die voortvloeien uit...
  • Page 62 Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. Lenovo’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van Lenovo’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Verklaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere...
  • Page 63 Wat door deze Garantie wordt gedekt: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte: Onder de garantie voor een Lenovo Machine valt (1) de functionaliteit van de Machine voor haar normale gebruik, en (2) het voldoen van de Machine aan haar Specificaties.
  • Page 64 De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode betaalt Lenovo u de kosten voor verzending van de defecte Machine naar de serviceafdeling van IBM.
  • Page 65 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode komen de kosten voor verzending van de defecte Machine naar Lenovo of de serviceafdeling van IBM voor rekening van Lenovo.
  • Page 66 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 67 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 68: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Deze beperkingen zijn ook van toepassing op de toeleveranciers van Lenovo, wederverkopers en Serviceverleners. Het is het maximumbedrag waarvoor Lenovo, haar toeleveranciers, wederverkopers en Serviceverleners gezamenlijk aansprakelijk zijn. Zaken waarvoor Lenovo niet aansprakelijk is Afgezien van hetgeen onder Sub 1 hierboven met betrekking tot aansprakelijk-...
  • Page 69 Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is. Lenovo geeft in in de materialen die zijn gele- verd met een vervangende CRU aan of een defecte CRU moet worden gere- tourneerd.
  • Page 70 Nadat de Machine is gerepareerd of vervangen, wordt de Machine gereed gemaakt om te worden opgehaald of, bij Mail-in Service, wordt de Machine aan u teruggezonden op kosten van Lenovo, tenzij uw Serviceverlener anders aangeeft. U bent verantwoordelijk voor de daaropvolgende installa- tie en verificatie van de Machine.
  • Page 71: Garantiesupplement Voor Mexico

    * Werktijden met uitzondering van vakanties. Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de Lenovo Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnen het gebied van de Mexicaanse Verenigde Sta- ten.
  • Page 72 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Marketing door: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 73: Bijlage B. Door De Klant Vervangbare Onderdelen (Cru's)

    De Online Hardware Maintenance Manual die beschikbaar is op de IBM Support-website http://www.lenovo.com/think/support. Geef het machine- type op en zoek de gewenste Hardware Maintenance Manual in de lijst van publicaties. v De vervangingsinstructies die bij de nieuwe CRU zijn geleverd. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 74 Naslagboekje...
  • Page 75: Bijlage C. Kennisgevingen

    Bijlage C. Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat zij deze ook zal uitbrengen in alle landen waar zij werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u informeren omtrent de producten en diensten die momenteel bij u beschikbaar zijn. Verwij- zing naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten kunnen worden gebruikt.
  • Page 76: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebrui- ken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting jegens u schept.
  • Page 77: Elektronische Emissie

    Neem voor hulp contact op met een geautoriseerde dealer of een elektro- technisch installatiebureau. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieont- vangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stek- kers of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet- geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen.
  • Page 78 EU-richtlijn 89/336/EU van de Europese Commissie inzake de harmonise- ring van de wetgeving van Lidstaten met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet vol- doen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van niet door Lenovo geleverde optiekaarten.
  • Page 79 Lenovo-modem installeert, of aan de externe DAA, indien van toepassing. Bevestig het etiket op een plaats waar u het gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij. 2. Het REN is nuttig om te bepalen hoeveel apparaten u op uw telefoonlijn kunt aansluiten zonder dat u het risico loopt dat een of meer van die appa- raten niet overgaat (″rinkelt″) als uw nummer wordt gebeld.
  • Page 80: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    5. Kennisgevingen voor het netsnoer Lenovo levert bij dit product een netsnoer voorzien van een stekker met rand- aarde. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u dit netsnoer alleen te gebruiken in combinatie met een stopcontact met randaarde.
  • Page 81 Netsnoeren die door Lenovo zijn geleverd voor een bepaald land of regio zijn gewoonlijk alleen in dat land verkrijgbaar. Bij gebruik in Denemarken dient u een netsnoer met een aangepaste, geaarde stekker te gebruiken.
  • Page 82: Kennisgeving Voor Pvc-Kabels (Polyvinylchloride) En -Snoeren

    Onderdeelnr. netsnoer Wordt gebruikt in deze landen en regio’s 14F0087 Isra%l 14F0069 Chili, Italië, Libyan Arab Jamahiriya 14F0015 Bangladesh, Lesotho, Macao, Malediven, Namibië, Nepal, Paki- stan, Samoa, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Swaziland, Oeganda 14F0033 Abu Dhabi, Bahrein, Botswana, Brunei Darussalam, Kanaal- eilanden, Cyprus, Dominica, Gambia, Ghana, Granada, Guyana, Hongkong S.A.R van China, Irak, Ierland, Jordanië, Kenia, Koe- weit, Liberia, Malawi, Maleisië, Malta, Myanmar (Birma), Nigeria,...
  • Page 84 Onderdeelnummer: 7TA43009 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 7TA43009...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 8139

Table of Contents