Download Print this page

Lenovo ThinkServer TD200 Getting Started Manual

Thinkserver td200 and td200x getting started
Hide thumbs Also See for ThinkServer TD200:

Advertisement

ThinkServer TD200 ili
ThinkServer TD200x
Prvi koraci
U ovom vodiču pronaći ćete informacije koje će vam pomoći da podesite ThinkServer TD200 ili TD200x:
v Bezbednosne smernice
v Mesta na kojima se nalaze kontrole, LED diode i konektori
v Funkcije napajanja
v Uputstva za instaliranje operativnog sistema i konfigurisanje RAID-a pomoću programa EasyStartup
ThinkServer TD200 i TD200x predstavljaju servere visokih performansi, visine 5U. Ovi serveri su idealni za mrežna
okruženja koja zahtevaju superiorne performanse mikroprocesora, fleksibilnost ulaza/izlaza (I/O) i lakoću upravljanja.
Obaveštenja i izjave iz ovog dokumenta
Izjave o oprezu i opasnosti u ovom dokumentu mogu se pronaći i u višejezičnom dokumentu Bezbednosne informacije,
koji se nalazi na disku Lenovo ThinkServer dokumentacija na DVD-u. Radi lakšeg pronalaženja, svaka izjava je
obeležena istim brojem kao i odgovarajuća rečenica na vašem jeziku u dokumentu Bezbednosne informacije.
U ovom dokumentu se koriste sledeća obaveštenja i izjave:
v Note (Napomena): u ovim izjavama se mogu pronaći važni saveti i uputstva.
v Important (Važno): ova obaveštenja sadrže informacije ili savete pomoću kojih ćete moći da izbegnete neugodnosti
ili probleme.
v Attention (Pažnja): ova obaveštenja ukazuju na moguća oštećenja programa, ure aja ili podataka. Ispred svake
instrukcije ili situacije koja bi mogla da izazove štetu nalazi se znak upozorenja.
v Caution (Oprez): ove izjave ukazuju na situacije koje bi mogle da budu opasne po vas. Izjava o oprezu se nalazi
neposredno ispred opisa potencijalno opasne situacije ili koraka u nekom postupku.
v Danger (Opasnost): ove izjave ukazuju na situacije koje mogu da budu smrtonosne ili izuzetno opasne po vas.
Izjava o opasnosti nalazi se neposredno ispred opisa potencijalno smrtonosne ili izuzetno opasne situacije ili koraka
u nekom postupku.
Bezbednost
Pročitajte Bezbednosne informacije pre nego što instalirate ovaj proizvod.
Važno:
Sve izjave o oprezu i opasnosti u ovom dokumentu počinju brojem. Taj broj se koristi da bi ukazao na izjavu o
oprezu ili opasnosti na engleskom jeziku sa prevedenim verzijama izjave u vodiču Informacije o bezbednosti i
garanciji.
Na primer, ukoliko izjava o oprezu ima oznaku "Izjava 1", prevodi te izjave o oprezu nalaze se u dokumentu
Bezbednosne informacije u odeljku "Izjava 1."
Obavezno pročitajte sve izjave o oprezu i opasnosti u ovom dokumentu pre nego što izvršite ove radnje.
Pročitajte sve dodatne bezbednosne informacije koje ste dobili sa serverom ili opcionalnim ure ajem pre nego
što taj ure aj instalirate.

Advertisement

loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkServer TD200

  • Page 1 ThinkServer TD200 ili ThinkServer TD200x Prvi koraci U ovom vodiču pronaći ćete informacije koje će vam pomoći da podesite ThinkServer TD200 ili TD200x: v Bezbednosne smernice v Mesta na kojima se nalaze kontrole, LED diode i konektori v Funkcije napajanja v Uputstva za instaliranje operativnog sistema i konfigurisanje RAID-a pomoću programa EasyStartup...
  • Page 2 Izjava 1: OPASNOST Električna struja u kablovima za napajanje, telefonskim i komunikacionim kablovima je opasna. Da biste izbegli mogućnost strujnog udara: v Nemojte spajati ili isključivati nikakve kablove ili vršiti instalaciju, popravku niti rekonfiguraciju ovog proizvoda za vreme oluja. v Spojite sve kablove za napajanje sa ispravnim i uzemljenim utičnicama. v Spojite svu opremu koja će biti priključena na ovaj proizvod sa ispravnim i uzemljenim utičnicama.
  • Page 3 Izjava 2: UPOZORENJE: Kada zamenjujete litijumsku bateriju, koristite samo bateriju koju preporučuje proizvo ač. Ako sistem ima modul koji sadrži litijumsku bateriju, zamenite je isključivo baterijom čiji je tip i proizvo ač isti. Baterija sadrži litijum i može eksplodirati ukoliko se ne koristi ispravno, ukoliko se njome ne rukuje ispravno ili se ne odloži ispravno.
  • Page 4 Izjava 4: ≥ 18 kg (39,7 lb) ≥ 32 kg (70,5 lb) ≥ 55 kg (121,2 lb) UPOZORENJE: Koristite mere predostrožnosti kada podižete. Izjava 5: UPOZORENJE: Dugme za napajanje na ure aju i prekidač na izvoru napajanja ne isključuju električnu energiju kojom se ure aj napaja.
  • Page 5 UPOZORENJE: Sledeća oznaka ukazuje na to da u blizini ima oštrih ivica, uglova ili pregiba. Izjava 12: UPOZORENJE: Sledeća oznaka ukazuje na to da u blizini ima vrelih površina. Izjava 13: OPASNOST Ukoliko se grana kola preoptereti, pod odre enim okolnostima može doći do požara ili električnog udara. Da biste to izbegli, električni zahtevi sistema ne bi smeli da premašuju bezbednosne zahteve grane kola.
  • Page 6 Izjava 17: UPOZORENJE: Sledeća oznaka ukazuje na to da u blizini ima pokretnih delova. Izjava 26: UPOZORENJE: Na ure aje koji se nalaze u ormarima nemojte stavljati predmete. Ovaj server se može koristiti na IT sistemima za distribuciju električne energije čiji maksimalni napon izme u dve faze iznosi 240 V nezavisno od bilo kakve greške u distribuciji.
  • Page 7: Prikaz Spreda

    Šta dobijate uz server Pakovanje servera sadrži server, kablove za napajanje i ThinkServer dokumentacija na DVD-u. Server Kutija za sitne delove u kojoj se nalaze kablovi za napajanje i dokumentacija Prikaz spreda Sledeća ilustracija prikazuje kontrole, LED diode i konektore sa prednje strane modela servera.
  • Page 8 Sledeća ilustracija prikazuje 3,5-inčni SAS/SATA model hard diska koji se može zameniti ″na živo″: LED dioda koja pokazuje da je računar Dugme za izbacivanje DVD-a uključen Dugme za kontrolu napajanja LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diska (zelena) LED dioda koja ukazuje na aktivnost LED dioda koja ukazuje na status hard diska (tamnožuta) hard diska LED dioda koja ukazuje na sistemsku...
  • Page 9 Sledeća ilustracija prikazuje 2,5-inčni SAS/SATA model hard diska koji se može zameniti ″na živo″: LED dioda koja pokazuje da je računar Dugme za izbacivanje DVD-a uključen Dugme za kontrolu napajanja LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diska (zelena) LED dioda koja ukazuje na aktivnost LED dioda koja ukazuje na status hard diska (tamnožuta) hard diska LED dioda koja ukazuje na sistemsku...
  • Page 10 Sledeća ilustracija prikazuje 3,5-inčni SATA model hard diska sa sistemom za jednostavnu zamenu: LED dioda koja pokazuje da je računar USB 1 uključen Dugme za napajanje Dugme za izbacivanje DVD-a LED dioda koja ukazuje na aktivnost Hard disk sa sistemom za jednostavnu zamenu hard diska LED dioda koja ukazuje na sistemsku LED dioda koja ukazuje na aktivnost DVD ure aja (zelena)
  • Page 11 USB konektori Priključite USB ure aje na ove konektore. Dugme za izbacivanje DVD-a Pritisnite ovo dugme da biste izbacili CD ili DVD iz DVD ure aja. LED dioda koja ukazuje na aktivnost DVD ure aja Kada ova LED dioda svetli, DVD ure aj je u upotrebi. LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diskova koji podržavaju zamenu ″na živo″...
  • Page 12: Prikaz Otpozadi

    Prikaz otpozadi Sledeća ilustracija prikazuje LED diode i konektore sa zadnje strane servera TD200.
  • Page 13 Priključak za kabl za napajanje USB 1 LED dioda koja ukazuje na aktivnost Eternet 1 10/100/1000 slanja i prijema putem Eterneta LED dioda koja ukazuje na status NMI dugme Eterneta LED dioda koja ukazuje na aktivnost Eternet konektor za upravljanje sistemom slanja i prijema putem Eterneta LED dioda koja ukazuje na status Video...
  • Page 14 Sledeća ilustracija prikazuje konektore i LED diode sa zadnje strane servera TD200x. USB 1 LED dioda za napajanje USB 2 LED dioda za jednosmernu struju USB 3 LED dioda za naizmeničnu struju USB 4 Video Eternet 10/100/1000 Serijski priključak 1 (COM 1) Konektor kabla za napajanje Konektor za upravljanje sistemom USB 1 konektori: povežite USB ure aj, kao što su USB miš...
  • Page 15 Serijski 1 konektor (COMM 1): povežite 9-iglični serijski ure aj sa ovim konektorom. Serijski port se deli sa integrisanim modulom za upravljanje (IMM). IMM modul može preuzeti kontrolu nad deljenim serijskim portom da bi vršio preusmeravanje tekstualne konzole i da bi preusmerio serijski saobraćaj pomoću funkcije Serial over LAN (SOL). System-management konektor: Upotrebite ovaj konektor za povezivanje servera sa mrežom za kontrolu informacija sistema system-management.
  • Page 16: Upotreba Programa Thinkserver Easystartup

    Ukoliko uz server niste dobili ThinkServer EasyStartup DVD, možete preuzeti sliku sa veb stranice za podršku kompanije Lenovo na adresi http://www.lenovo.com/support. Program EasyStartup se odlikuje sledećim karakteristikama: v DVD koji se automatski pokreće v jednostavan interfejs sa mogućnošću izbora jezika...
  • Page 17 Lenovo serverima kako bi kasnije instalacije bile još brže.
  • Page 18 Napomena: podržane su tastature na sledećim jezicima: engleski, francuski, nemački, španski, japanski, korejski, turski, italijanski i holandski. Zatim ćete videti podsetnike vezane za konfigurisanje ure aja za skladištenje, nakon čega ćete videti Lenovo ugovor o licenciranju. Pažljivo pročitajte ugovor o licenciranju. Morate prihvatiti odredbe ugovora da biste mogli da nastavite.
  • Page 19: Easystartup Problemi

    Obavite predložene radnje po redosledu po kome su navedene u koloni ″Action″ (Radnja) dok ne rešite problem. v Pogledajte Priručnik za održavanje hardvera na veb stranici za podršku kompanije Lenovo da biste utvrdili koje komponente predstavljaju korisnički zamenljive jedinice (KZJ - Customer Replaceable Units (CRU)) i koja polja predstavljaju jedinice zamenljive na licu mesta (JZLM - Field Replacable Units (FRU)).
  • Page 20 3. Izaberite postavke koje želite da prikažete ili izmenite. Prvo izdanje (jun 2009) Printed in the U.S.A. Lenovo i Lenovo logotip su zaštitni žigovi kompanije Lenovo u Sjedinjenim Državama, drugim zemljama ili oboma. IBM je zaštitni žig korporacije IBM u Sjedinjenim Državama, drugim zemljama ili oboma.

This manual is also suitable for:

Thinkserver td200x