Lenovo ThinkCentre M77 Vodič Za Uporabnika Manual

(slovenian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M77:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Vodič za uporabnika
Tipi računalnika: 1982, 1983, 1985, 1986, 1987, 1990, 1992, 1993,
1994 in 1995

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M77

  • Page 1 ThinkCentre Vodič za uporabnika Tipi računalnika: 1982, 1983, 1985, 1986, 1987, 1990, 1992, 1993, 1994 in 1995...
  • Page 2 Dodatek A »Obvestila« na strani 109. Druga izdaja (december 2011) © Copyright Lenovo 2011. OBVESTILO O OMEJENIH IN PRIDRŽANIH PRAVICAH: če so podatki ali programska oprema dobavljeni(-a) skladno s pogodbo General Services Administration (GSA), so raba, reprodukcija ali razkritje predmet omejitev, navedenih v...
  • Page 3: Table Of Contents

    Uporaba gesel ....Programska oprema, ki jo nudi Lenovo ..Gesla BIOS ....
  • Page 4 Lenovo ThinkVantage Tools ..Omogočanje načina skladnosti z direktivo ErP . . Lenovo Welcome ... . Izhod iz programa Setup Utility ..
  • Page 5 Stvarno kazalo ... Obvestila o elektronskem sevanju ..Izjava Zvezne komisije za komunikacije o skladnosti ....© Copyright Lenovo 2011...
  • Page 6 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    PDF s spletnega mesta za podporo Lenovo na naslovu http://support.lenovo.com. Na spletnem mestu s podporo Lenovo je Vodič z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre in ta Vodič za uporabnika ThinkCentre na voljo v različnih jezikih.
  • Page 8: Preprečevanje Statične Elektrike

    Preprečevanje statične elektrike Statična elektrika, ki za vas sicer ni škodljiva, lahko resno poškoduje računalniške komponente in opcije. Nepravilno rokovanje z deli, občutljivimi na statično elektriko, lahko poškoduje dele. Pri razpakiranju določene opcije ali CRU-ja ne odpirajte antistatične embalaže, ki vsebuje del, dokler ne dobite navodil, kako ga namestite.
  • Page 9: Podaljški In Sorodne Naprave

    • Za varnost, udobje in zanesljivo delovanje so izdelku dodani ventilacijske reže, ventilatorji in hladilna telesa. Te funkcije lahko zaradi nepazljivosti blokirate pri delovanju, s tem ko izdelek postavite na posteljo, kavč, preprogo ali podobno upogljivo površino. Teh komponent ne smete nikoli blokirati, pokriti ali onemogočiti. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 10: Operacijsko Okolje

    Vsake tri mesece preglejte, ali se na namiznem računalniku nabira prah. Preden pregledate računalnik, izključite napajanje in potegnite napajalni kabel računalnika iz električne vtičnice, nato pa odstranite prah iz ventilatorjev in luknjic na okvirju. Če opazite nabiranje prahu na zunanji strani, preglejte in odstranite prah na notranji strani računalnika, vključno z rebri hladilnega telesa, odprtinami napajanja in ventilatorji.
  • Page 11: Izjava O Ustreznosti Laserja

    Računalnik in delovni prostor naj bosta čista. Zaustavite računalnik in pred njegovim čiščenjem izključite napajanje. Tekočih čistil ne razpršite neposredno na računalnik. Za čiščenje računalnika ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo gorljive snovi. Čistilo razpršite na mehko krpico, nato pa obrišite računalniške površine. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 12 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 13: Poglavje 1. Pregled Izdelka

    Poglavje 1. Pregled izdelka V tem poglavju podajamo informacije o komponentah računalnika, specifikacijah, nameščenih programih programske opreme, ki jih dobavi Lenovo, in lokacijah spojnikov, komponent, delov na sistemski plošči in notranjih pogonov. Komponente V tem razdelku so informacije o funkcijah računalnika. Navedene informacije veljajo za vrsto modelov.
  • Page 14 Povezljivost • Integriran krmilnik Ethernet 100/1000 Mb/s • Modem PCI Express Fax (nekateri modeli) Funkcije za upravljanje sistema • Možnost shranjevanja rezultatov samodejnega preizkusa ob vklopu (POST) za strojno opremo • Desktop Management Interface (DMI) Desktop Management Interface uporabnikom omogoča dostop do informacij o vseh komponentah računalnika, vključno s tipom procesorja, datumom namestitve, priključenimi tiskalniki in drugimi zunanjimi napravami, viri električne energije in zgodovino vzdrževanja.
  • Page 15 • Linux • Microsoft Windows XP Professional SP 3 Združljivost operacijskih sistemov, navedenih tukaj, bomo potrdili ali preizkusili v času natisa te publikacije. Lenovo lahko po izdaji tega priročnika določi dodatne operacijske sisteme, ki so združljivi z vašim računalnikom. Ta seznam lahko torej spremenimo.
  • Page 16: Specifikacije

    Lenovo. Programska oprema, ki jo nudi Lenovo Lenovo nudi naslednje programe, s katerimi lahko izboljšate učinkovitost in zmanjšate stroške, povezane z vzdrževanjem računalnika. Programska oprema, ki jo prejmete skupaj z računalnikom, je odvisna od tipa modela računalnika in predhodno nameščenega operacijskega sistema.
  • Page 17: Lenovo Solution Center

    Za dostop do programa Lenovo ThinkVantage Tools kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools. V naslednji tabeli so navedeni programi, do katerih imate dostop s programom Lenovo ThinkVantage Tools.
  • Page 18: Adobe Reader

    Program ThinkVantage Password Manager samodejno zbere in izpolni informacije o preverjanju pristnosti za aplikacije Windows in spletne strani. Opombe: Če je v programu Lenovo ThinkVantage Tools ikona Shramba gesel zatemnjena, je treba pred omogočanjem funkcij ročno namestiti program ThinkVantage Password Manager. Če želite namestiti program ThinkVantage Password Manager, naredite naslednje: 1.
  • Page 19: Lokacije

    Lokacije V tem razdelku so informacije, ki vam bodo v pomoč pri iskanju spojnikov na sprednji in zadnji strani računalnika, komponent sistemske plošče ter komponent in notranjih pogonov v računalniku. Iskanje spojnikov, krmilnih elementov in indikatorjev na sprednji strani računalnika Na sliki Slika 1 »Spojniki, krmilni elementi in indikatorji na sprednjem delu«...
  • Page 20: Iskanje Spojnikov Na Zadnjem Delu Računalnika

    Iskanje spojnikov na zadnjem delu računalnika Slika 2 »Lokacije zadnjih spojnikov« na strani 8 prikazuje mesto spojnikov na zadnji strani vašega računalnika. Nekateri spojniki na zadnjem delu računalnika so označeni z različnimi barvami, kar vam omogoča lažjo priključitev kablov. Slika 2. Lokacije zadnjih spojnikov Stikalo za izbiro napetosti (nekateri modeli) Izhodni spojnik za zvok Spojnik napajalnega kabla...
  • Page 21 Spojnik Opis Spojnik DisplayPort Namenjen je priključitvi visoko zmogljivega zaslona, direktno gnanega zaslona ali drugih naprav, ki uporabljajo spojnik DisplayPort. Spojnik etherneta Namenjen priključitvi ethernetnega kabla za lokalno omrežje (LAN). Opomba: Če želite, da računalnik deluje znotraj omejitev FCC razreda B, uporabite ethernetni kabel kategorije 5.
  • Page 22: Lociranje Komponent

    Lociranje komponent Slika 3 »Lokacije komponent« na strani 10 prikazuje lokacije raznih komponent računalnika. Navodila za odstranjevanje pokrova računalnika najdete v temi »Odstranitev pokrova računalnika« na strani 30. Slika 3. Lokacije komponent Sklop hladilnega telesa in ventilatorja Trdi disk Pomnilniški moduli kartica PCI (nameščeno v nekaterih modelih) Optični pogon Stikalo za prisotnost pokrova (imenovano tudi stikalo za...
  • Page 23: Lociranje Delov Na Sistemski Plošči

    Lociranje delov na sistemski plošči Slika 4 »Lokacije delov na sistemski plošči« na strani 11 prikazuje lokacije delov na sistemski plošči. Slika 4. Lokacije delov na sistemski plošči Mikroprocesor Spojnik sprednje plošče (za povezovanje indikatorjev LED in stikala za vklop) Spojnik ventilatorja mikroprocesorja Sprednji spojnik USB 1 (za povezavo vrat USB 1 in 2 na sprednji plošči)
  • Page 24: Iskanje Notranjih Pogonov

    Iskanje notranjih pogonov Notranji pogoni so naprave, s pomočjo katerih računalnik bere in shranjuje podatke. Z dodajanjem pogonov v računalnik lahko povečate pomnilniško kapaciteto in omogočite, da računalnik bere tudi druge tipe medijev. Notranji pogoni so nameščeni v predelih. V tem priročniku imenujemo predele predel 1, predel 2 in tako naprej.
  • Page 25: Tip In Oznaka Modela Računalnika

    Tip in oznaka modela računalnika Tip in oznaka modela označujeta vaš računalnik. Ko potrebujete pomoč podjetja Lenovo, so infomacije o tipu in modelu računalnika podpornemu tehniku v pomoč pri identifikaciji vašega računalnika in tako omogočajo hitrejši servis. Naslednja slika prikazuje primer tipa in oznake modela računalnika.
  • Page 26 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 27: Poglavje 2. Uporaba Računalnika

    Naslednjih nekaj nasvetov vam bo pomagalo pri optimiziranju uporabe vašega računalnika. Ali je vodič za uporabnika na voljo v drugem jeziku? Vodič za uporabnika je na voljo v drugih jezikih na spletnem mestu podjetja Lenovo za podporo na naslovu http://www.lenovo.com/ThinkCentreUserGuides Kje so obnovitveni diski? Lenovo vključuje program, ki vam omogoča izdelati obnovitvene diske.
  • Page 28: Uporaba Čitalnika Prstnih Odtisov

    Nekateri računalniki so opremljeni s tipkovnico s čitalnikom prstnih odtisov. Za več informacij o čitalniku prstnih odtisov glejte »Fingerprint Software« na strani 5. Za zagon programa Lenovo ThinkVantage Fingerprint Software in za uporabo bralnika prstnih odtisov kliknite Start ➙ Vsi programi ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Čitalnik prstnih odtisov.
  • Page 29: Nastavljanje Glasnosti Z Namizja

    Po izbiri pa lahko v izhodni spojnik za zvok priključite tudi napajane stereo zvočnike in z multimedijskimi aplikacijami uživate v boljšem zvoku. Nastavljanje glasnosti z namizja Nadzor glasnosti je z namizja dostopen prek ikone za glasnost v opravilni vrstici, ki je prikazana v spodnjem desnem kotu namizja Windows.
  • Page 30: Uporaba In Shranjevanje Medijev Cd In Dvd

    Če je vaš računalnik opremljen z DVD-pogonom z možnostjo zapisovanja, lahko pogon uporabite za zapisovanje CD-jev ali DVD-jev. Za zapisovanje CD-ja ali DVD-ja naredite naslednje: 1. Kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Corel DVD MovieFactory Lenovo Edition. 2. Sledite navodilom na zaslonu.
  • Page 31: In Vaš Osebni Računalnik

    Naslednje teme vsebujejo informacije o urejanju delovnega okolja, postavljanju računalniške opreme in vzpostavljanju zdravih delovnih navad. Podjetje Lenovo je zavezano, da ljudem s posebnimi potrebami zagotavlja boljši dostop do informacij in tehnologije. Tako naslednje informacije posredujejo načine, ki ljudem z omejenim sluhom, vidom ali mobilnostjo pomagajo, da bi v čim večji meri izkoristili svoj računalnik.
  • Page 32: Bleščanje In Osvetlitev

    Monitor prilagodite tako, da bo vrh zaslona v višini oči ali rahlo pod njimi. Postavite monitor na ustrezno razdaljo, ki je običajno od 51 do 61 cm, in tako, da vam pri gledanju ne bo potrebno zvijati telesa. Na doseg razpostavite tudi drugo opremo, ki jo pogosto uporabljate, kot sta telefon ali miška.
  • Page 33: Registracija Računalnika Pri Podjetju Lenovo

    Registracija računalnika podjetju Lenovo omogoča obveščanje o tehničnih informacijah in nadgradnjah. Ko registrirate vaš računalnik, se informacije vnesejo v zbirko podatkov, kar podjetju Lenovo v primeru odpoklica ali drugih resnih težav omogoča, da vas o tem obvesti. Poleg tega pa nekatere lokacije registriranim uporabnikom zagotavljajo posebne ugodnosti in storitve.
  • Page 34 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 35: Poglavje 4. Varnost

    Računalnik se lahko prijavi v operacijski sistem, ne da bi bila tipkovnica ali miška povezana. • Trusted Platform Module (TPM) Trusted Platform Module je varen kriptoprocesor, ki lahko shranjuje kriptografične ključe, ki ščitijo informacije, shranjene v vašem računalniku. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 36: Zaklepanje Pokrova Računalnika

    Zaklepanje pokrova računalnika Zaklepanje pokrova računalnika prepreči nepooblaščenim osebam dostop do notranjosti računalnika. Vaš računalnik je opremljen z zanko za žabico, ki onemogoča odstranitev pokrova računalnika, ko je nameščena žabica. Slika 7. Nameščanje žabice ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 37: Priključitev Integrirane Kabelske Ključavnice

    Kabelska ključavnica zaklene tudi gumbe, ki odpirajo pokrov računalnika. Gre za enak tip ključavnice, kot je v uporabi pri mnogih prenosnih računalnikih. Integrirano kabelsko ključavnico lahko naročite neposredno pri podjetju Lenovo, tako da izvedete iskanje izraza Kensington na spletnem naslovu: http://support.lenovo.com...
  • Page 38: Gesla V Sistemu Windows

    • Geslo za trdi disk: z nastavitvijo gesla za trdi disk preprečite nepooblaščen dostop do podatkov na trdem disku. Ko je nastavljeno geslo za trdi disk, je uporabnik pozvan k vnosu veljavnega gesla vsakokrat, ko skuša dostopiti do trdega diska. Več informacij najdete na naslovu »geslo za trdi disk.« na strani 72. •...
  • Page 39: Zaščita Podatkov Pred Virusi

    Na računalniku je predhodno nameščen antivirusni program, ki računalnik ščiti pred virusi, jih poišče in odpravi. V računalniku družbe Lenovo je nameščena polna različica protivirusne programske opreme s 30-dnevno brezplačno naročnino. Če želite po 30 dneh še vedno prejemati posodobitve za protivirusno programsko opremo, morate podaljšati licenco.
  • Page 40 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 41: Poglavje 5. Nameščanje Ali Zamenjava Strojne Opreme

    Opozorilo: Ne odprite računalnika ali ga poskušajte popravljati, dokler ne preberete poglavja »Pomembne varnostne informacije« na strani v. Opombe: 1. Opomba: Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. 2. Pri nameščanju ali zamenjavi opcije se ravnajte po ustreznih navodilih v tem razdelku in po navodilih, ki jih prejmete ob nakupu opcije.
  • Page 42: Odstranitev Pokrova Računalnika

    Odstranitev pokrova računalnika Opozorilo: Ne odprite računalnika ali ga poskušajte popravljati, dokler ne preberete poglavja »Pomembne varnostne informacije« na strani v. Ta razdelek podaja navodila za odstranitev pokrova računalnika. PREVIDNO: Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi.
  • Page 43: Odstranjevanje In Vnovično Nameščanje Sprednje Plošče

    Odstranjevanje in vnovično nameščanje sprednje plošče Opozorilo: Ne odprite računalnika ali ga poskušajte popravljati, dokler ne preberete poglavja »Pomembne varnostne informacije« na strani v. Ta razdelek vsebuje navodila za odstranitev in vnovično namestitev sprednje plošče. Če želite odstraniti in znova namestiti sprednjo ploščo, naredite naslednje: 1.
  • Page 44 Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi kartice PCI. Vaš računalnik je opremljen z eno standardno kartično režo PCI, z dvema kartičnima režama PCI Express x1 in z eno režo za grafično kartico PCI Express x16. Če želite namestiti ali zamenjati kartico PCI, naredite naslednje: 1.
  • Page 45 Slika 12. Odstranjevanje kartice PCI Opombe: a. Kartica se tesno prilega kartični reži. Če je treba, izmenično postopoma premikajte eno in drugo stran kartice, dokler je ne odstranite iz kartične reže. b. Če je kartica pritrjena z zatičem , ga pritisnite navzdol, kot je prikazano, da ga sprostite. Primite kartico in jo nežno vzemite iz reže.
  • Page 46: Nameščanje Ali Zamenjava Pomnilniškega Modula

    7. Obrnite zatič kartice v zaprt položaj, da pritrdite kartico PCI. Slika 13. Nameščanje kartice PCI Kaj je še treba storiti? • Če želite delati z drugim delom strojne opreme, pojdite na ustrezen razdelek. • Če želite dokončati namestitev ali zamenjavo, pojdite na razdelek »Zaključevanje zamenjave delov« na strani 61.
  • Page 47 5. Odstranite vse dele, ki bi lahko preprečevali dostop do rež za pomnilnik. Pri nekaterih modelih računalnika boste lahko morali za lažji dostop do rež za pomnilnik odstraniti grafično kartico PCI Express x16. Glejte »Nameščanje ali zamenjava kartice PCI« na strani 31. 6.
  • Page 48: Nameščanje Ali Zamenjava Optičnega Pogona

    7. Postavite nov pomnilniški modul nad pomnilniško režo. Prepričajte se, da je zareza na pomnilniškem moduli pravilno poravnana s tipko reže na sistemski plošči. Potisnite pomnilniški modul v režo, dokler se pritrdilne zaponke ne zaprejo. Slika 16. Nameščanje pomnilniškega modula 8.
  • Page 49 • Če nameščate sekundarni optični pogon, odstranite plastično ploščico na sprednji plošči za predel za pogone, ki ga želite uporabiti. Če je v predelu za pogone nameščena kovinska zaščita proti statični elektriki, jo odstranite. • Če zamenjujete optični pogon, odklopite signalni kabel in napajalni kabel iz zadnjega dela optičnega pogona, pritisnite modri gumb za sprostitev in izvlecite optični pogon na sprednji strani računalnika.
  • Page 50: Nameščanje Ali Zamenjava Čitalnika Kartic

    6. S sprednje strani potisnite nov optični pogon v predel za pogon, da se zaskoči na mestu. Slika 19. Nameščanje optičnega pogona 7. Povežite signalni kabel in napajalni kabel z novim optičnim pogonom. Slika 20. Povezovanje optičnega pogona 8. Znova namestite sprednjo ploščo. Glejte »Odstranjevanje in vnovično nameščanje sprednje plošče« na strani 31.
  • Page 51 V tem razdelku so navodila o namestitvi ali zamenjavi čitalnika kartic. Opomba: Čitalnik kartic je na voljo samo v nekaterih modelih. Informacije o novi namestitvi najdete v razdelku »Nameščanje čitalnika kartic« na strani 39. Informacije o zamenjavi najdete v razdelku »Zamenjava čitalnika kartic«...
  • Page 52 7. Potisnite nov čitalnik kartic z zadrževalom v predel za pogon za čitalnik kartic, da se zaskoči na mestu. Slika 23. Nameščanje čitalnika kartic 8. Kabel čitalnika kartic priključite v sprednji spojnik 2 USB na sistemski plošči. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči«...
  • Page 53 Kaj je še treba storiti? • Če želite delati z drugim delom strojne opreme, pojdite na ustrezen razdelek. • Če želite dokončati namestitev ali zamenjavo, pojdite na razdelek »Zaključevanje zamenjave delov« na strani 61. Zamenjava čitalnika kartic Opozorilo: Ne odprite računalnika ali ga poskušajte popravljati, dokler ne preberete poglavja »Pomembne varnostne informacije«...
  • Page 54: Zamenjava Baterije

    7. Zadrževalo čitalnika kartic namestite na stran novega čitalnika kartic. Slika 26. Nameščanje zadrževala čitalnika kartic 8. Potisnite nov čitalnik kartic v predel za pogon, da se zaskoči na mestu. Slika 27. Nameščanje čitalnika kartic 9. Kabel čitalnika kartic ponovno priključite v sprednji spojnik 2 USB na sistemski plošči. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči«...
  • Page 55 V računalniku je vgrajen poseben tip pomnilnika, ki beleži, datum, čas in nastavitve vgrajenih komponent, na primer dodelitve vzporednih vrat (konfiguracija). Baterija poskrbi, da se te informacije ohranijo tudi potem, ko izklopite računalnik. Baterija praviloma ne zahteva nikakršnega vzdrževanja ali polnjenja skozi celotno življenjsko dobo, vendar nobena baterija ne drži večno.
  • Page 56: Zamenjava Napajalnega Sistema

    Zamenjava napajalnega sistema Opozorilo: Ne odprite računalnika ali ga poskušajte popravljati, dokler ne preberete poglavja »Pomembne varnostne informacije« na strani v. Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo napajalnega sistema. Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni več premikajočih delov, zaradi lastne varnosti in v skladu z ustreznim potrdilom, ki jih navaja UL (Underwriters Laboratories) upoštevajte naslednja opozorila.
  • Page 57: Zamenjava Sklopa Hladilnega Telesa In Ventilatorja

    9. Namestite in zatisnite štiri vijake, da zavarujete napajalni sistem. Opomba: Uporabite samo vijake, ki jih nudi Lenovo. 10. Znova priključite kable napajalnega sistema na sistemsko ploščo in vse pogone. 11. Pritrdite kable napajalnega sistema z zaponkami in vezmi kablov v ogrodju.
  • Page 58 Če želite zamenjati sklop hladilnega telesa in ventilatorja, naredite naslednje: 1. Izklopite računalnik in vse napajalne kable izključite iz električne vtičnice. 2. Odstranite pokrov računalnika. Glejte »Odstranitev pokrova računalnika« na strani 30. 3. Računalnik položite na stran, da boste laže dostopili do sistemske plošče. 4.
  • Page 59: Zamenjava Mikroprocesorja

    9. Namestite nov sklop hladilnega telesa in ventilatorja na mikroprocesorsko vtičnico, nato pa zaponko namestite na plastični zadrževalni opornik. Potisnite ročico , da sklop hladilnega telesa in ventilatorja vpnete v plastični zadrževalni opornik. Slika 32. Namestitev sklopa hladilnega telesa in ventilatorja 10.
  • Page 60 4. Poiščite sistemsko ploščo in odklopite vse kable, ki so povezani s sistemsko ploščo. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 11. 5. Odstranite sklop hladilnega telesa in ventilatorja. Glejte »Zamenjava sklopa hladilnega telesa in ventilatorja« na strani 45. Opomba: Postavite sklop hladilnega telesa in ventilatorja na stran, da se s termalno pasto na dnu sklopa ne boste dotaknili ničesar.
  • Page 61: Zamenjava Primarnega Trdega Diska

    b. Bodite pozorni na orientacijo mikroprocesorja v vtičnici. Poiščite majhen trikotnik na vogalu mikroprocesorja. To je pomembno za namestitev novega mikroprocesorja na sistemsko ploščo. c. Dotikajte se samo robov mikroprocesorja. Ne dotikajte se zlatih kontaktov na dnu. d. Ne spustite ničesar na mikroprocesorsko vtičnico, ko je ta odkrita. Nožice vtičnice morajo ostati čim bolj čiste.
  • Page 62 5. Pritisnite moder jeziček za sprostitev navzdol, ohišje trdega tiska potisnite proti zadnji strani računalnika, nato pa jo nagnite navzven. Slika 35. Odstranitev primarnega trdega diska 6. Ohišje trdega diska odstranite iz ogrodja tako, da ga enostavno počasi potisnete navzven. 7.
  • Page 63: Zamenjava Sekundarnega Trdega Diska

    12. Priključite signalni in napajalni kabel na novi trdi disk. 13. Pritisnite kovinski zatič navzdol, ohišje pogona zavrtite na mesto in ga potisnite proti sprednjemu delu računalnika, da se zaskoči na mesto. Opomba: Opazili boste dve puščici: eno na zgornjem ohišju pogona, drugo pa na ohišju trdega diska. Puščici sta poravnani, če je trdi disk na pravilnem mestu.
  • Page 64 5. Ohišje trdega diska sprostite iz ogrodja tako, da pritisnete modri gumb za sprostitev. Slika 38. Odstranjevanje sekundarnega trdega diska 6. Ohišje trdega diska odstranite z ogrodja tako, da ga preprosto pomaknete navzven. 7. Povlecite modro ročico, da sprostite in odstranite trdi disk iz ohišja za trdi disk. 8.
  • Page 65: Zamenjava Prednjega Ventilatorskega Sklopa

    11. Namestite ohišje trdega diska v ogrodje, da se zaskoči na mesto pod kovinskim jezičkom. Prepričajte se, da je gumb za sprostitev ohišja trdega diska pritrjen v ogrodju računalnika. Slika 40. Nameščanje sekundarnega trdega pogona 12. Priključite signalni in napajalni kabel na novi trdi disk. Kaj je še treba storiti? •...
  • Page 66 5. Sprostite oba jezička , s katerima je sprednji ventilatorski sklop pripet na ogrodje, kot je prikazano, in nato povsem odstranite sprednji ventilatorski sklop iz ogrodja. Slika 41. Odstranitev sprednjega ventilatorskega sklopa ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 67: Zamenjava Zadnjega Ventilatorja

    6. Vstavite dva jezička novega sprednjega ventilatorskega sklopa v ustrezni luknji v ogrodju in pritisnite druga dva jezička skozi luknji, da se sprednji ventilatorski sklop zaskoči na mesto. Slika 42. Nameščanje sprednjega ventilatorskega sklopa 7. Povežite kabel sprednjega ventilatorskega sklopa s spojnikom napajalnega ventilatorja na sistemski plošči.
  • Page 68 3. Poiščite zadnji ventilator. Glejte »Lociranje komponent« na strani 10. 4. Izključite kabel zadnjega ventilatorja iz spojnika sistemskega ventilatorja na sistemski plošči. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 11. 5. Zadnji ventilator je pritrjen v ogrodje s štirimi gumijastimi vijaki. Zadnji ventilator odstranite tako, da zlomite ali prerežete gumijaste vijake in ga previdno odstranite iz ohišja.
  • Page 69: Zamenjava Sprednjega Sklopa Za Avdio In Usb

    7. Povlecite konice gumijastih vijakov, da se zadnji ventilator zaskoči na mesto. Slika 44. Nameščanje zadnjega ventilatorja 8. Povežite kabel zadnjega ventilatorja s spojnikom sistemskega ventilatorja na sistemski plošči. Kaj je še treba storiti? • Če želite delati z drugim delom strojne opreme, pojdite na ustrezen razdelek. •...
  • Page 70: Zamenjava Notranjega Zvočnika

    5. Odklopite kable sprednjega sklopa za avdio in USB s sistemske plošče. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 11. Opomba: Zapomniti si morate mesta kablov, ko kable izključite iz sistemske plošče. 6. Odstranite vijak, s katerim je sprednji sklop za zvok in USB pritrjen na ohišje, da boste nosilec lahko odstranili iz ohišja.
  • Page 71 Opomba: Notranji zvočnik je na voljo samo v nekaterih modelih. Če želite zamenjati notranji zvočnik, storite naslednje: 1. Izklopite računalnik in vse napajalne kable izključite iz električne vtičnice. 2. Odstranite pokrov računalnika. Glejte »Odstranitev pokrova računalnika« na strani 30. 3. Poiščite spojnik notranjega zvočnika na sistemski plošči. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 11.
  • Page 72: Zamenjava Tipkovnice Ali Miške

    6. Namestite nov notranji zvočnik na štiri kovinske sponke in ga pritisnite navzdol, da skoči na svoje mesto. Slika 47. Nameščanje novega notranjega zvočnika 7. Priključite kabel notranjega zvočnika na sistemsko ploščo. Glejte »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 11. Kaj je še treba storiti? •...
  • Page 73: Zaključevanje Zamenjave Delov

    2. Priklopite kabel nove miške ali tipkovnice na enega od spojnikov USB na računalniku. Odvisno od tega, kako želite priključiti novo tipkovnico ali miško, glejte »Iskanje spojnikov, krmilnih elementov in indikatorjev na sprednji strani računalnika« na strani 7 ali »Iskanje spojnikov na zadnjem delu računalnika«...
  • Page 74: Pridobivanje Gonilnikov Naprav

    9. Če želite posodobiti konfiguracijo, preberite temo Poglavje 7 »Uporaba programa Setup Utility« na strani 71. Opomba: V večini delov sveta zahteva Lenovo vrnitev okvarjenih enot, ki jih zamenja stranka sama (CRU-jev). Informacije o tem bodo priložene delu CRU oziroma jih boste prejeli nekaj dni po prejemu dela CRU.
  • Page 75: Poglavje 6. Informacije O Obnovitvi

    Rescue and Recovery. Če želite namestiti program Rescue and Recovery, naredite naslednje: a. Kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools, nato pa dvokliknite Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev).
  • Page 76: Uporaba Obnovitvenih Medijev

    Če želite izdelati varnostno kopijo v delovnem prostoru Rescue and Recovery v operacijskem sistemu Windows 7, naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 77: Postopek Obnovitve

    Če želite izvesti obnovitev s programom Rescue and Recovery v operacijskem sistemu Windows 7, naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 78: Izdelava In Uporaba Reševalnega Medija

    Če želite izdelati reševalni medij v operacijskem sistemu Windows 7, naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 79: Ponovna Namestitev Predhodno Nameščenih Aplikacij In Gonilnikov Naprav

    Ponovna namestitev predhodno nameščenih aplikacij Ta razdelek vsebuje navodila kako ponovno namestiti predhodno nameščene aplikacije. Če želite ponovno namestiti izbrane aplikacije, ki so bile predhodno nameščene v vaš računalnik Lenovo, naredite naslednje: 1. Vklopite računalnik. 2. Pojdite v imenik C:\SWTOOLS.
  • Page 80: Ponovna Namestitev Programov Programske Opreme

    • Če želite ponovno namestiti programe, ki so prosto na voljo, dodatne informacije poiščite v sistemu pomoči Microsoft Windows. • Če želite ponovno namestiti izbrane uporabniške programe, ki jih je Lenovo predhodno namestil, naredite naslednje: 1. Vklopite računalnik.
  • Page 81: Odpravljanje Težav V Zvezi Z Obnovitvijo

    Odpravljanje težav v zvezi z obnovitvijo Če ne morete dostopati do delovnega prostora Rescue and Recovery ali okolja Windows, storite nekaj od naslednjega: • Z reševalnim medijem zaženite delovni prostor Rescue and Recovery. Preberite »Izdelava in uporaba reševalnega medija« na strani 66. •...
  • Page 82 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 83: Poglavje 7. Uporaba Programa Setup Utility

    Za premikanje po možnostih menija BIOS lahko uporabite miško ali tipkovnico. Tipke, ki se uporabljajo za izvajanje različnih nalog, so prikazane na dnu vsakega zaslona. Uporaba gesel S programom Setup Utility lahko nastavite gesla, da preprečite nepooblaščen dostop do računalnika in podatkov. Na voljo so naslednji tipi gesel: © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 84: Premisleki V Zvezi Z Geslom

    • Power-On Password • Administrator Password • geslo za trdi disk. Če želite uporabiti računalnik, vam ni treba nastaviti gesla. Pri tem pa je pametno upoštevati, da ustvarjanje gesel izboljšuje varnost na računalnikih. Če pa se odločite, da boste določili geslo, preberite naslednje razdelke.
  • Page 85: Brisanje Izgubljenih Ali Pozabljenih Gesel (Čiščenje Cmos)

    2. Na glavnem meniju programa Setup Utility izberite Security. 3. Glede na tip gesla izberite Set Power-On Password (Nastavi geslo ob vklopu), Set Administrator Password (Nastavi skrbniško geslo) ali Hard Disk Password (Geslo za trdi disk). 4. Sledite navodilom na desni strani zaslona, da nastavite, spremenite ali izbrišete geslo. Opomba: Geslo je lahko poljubna kombinacija do 64 črk in številskih znakov.
  • Page 86: Izbira Zagonske Naprave

    Izbira zagonske naprave Če se računalnik ne zažene z naprave, kot je disk ali trdi disk, v skladu s pričakovanji, izvedite eno od spodnjih možnosti, da izberete želeno zagonsko napravo. Izbira začasne zagonske naprave S tem postopkom lahko izberete začasno zagonsko napravo. Opomba: Zagona ni mogoče izvesti z vseh diskov ali trdih diskov.
  • Page 87: Izhod Iz Programa Setup Utility

    1. Zaženite program Setup Utility. 2. V glavnem meniju programa Setup Utility izberite Power ➙ Automatic Power On in pritisnite Enter. 3. Izberite Wake Up on Alarm in pritisnite Enter. Nato sledite navodilom na zaslonu. 4. Pritisnite F10, da shranite spremembe in zaprete program Setup Utility. Ob pozivu za potrditev izhoda pritisnite Enter.
  • Page 88 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 89: Poglavje 8. Posodabljanje Sistemskih Programov

    Družba Lenovo lahko spremeni ali izboljša POST in BIOS. Ko izidejo posodobitve, so le-te na voljo v obliki datotek za prenos na spletnem mestu Lenovo http://www.lenovo.com. Navodila za uporabo posodobitev POST in BIOS so na voljo v datoteki TXT, ki je priložena posodobitvenim datotekam.
  • Page 90: Thinkcentre Vodič Za Uporabnika

    Posodabljanje (flash) BIOS-a iz operacijskega sistema Opomba: Lenovo stalno izboljšuje svoja spletna mesta, zato se vsebina spletne strani lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vključno z vsebino, navedeno v naslednjem postopku. Če želite posodobiti (nadgraditi) BIOS iz operacijskega sistema, naredite naslednje: 1.
  • Page 91: Poglavje 9. Preprečevanje Težav

    Opozorilo: Posodobljenih gonilnikov naprav ne prenašajte s spletnega mesta Windows. Gonilnikov naprav, ki so na voljo na spletnem mestu Windows Update, podjetje Lenovo še ni preizkusilo in če bi jih uporabili, bi lahko povzročili nepričakovane težave. Posodobljene gonilnike naprav pridobite s spletnega mesta Lenovo.
  • Page 92: Uporaba Programa System Update

    Program System Update vam bo v pomoč pri posodabljanju programske opreme računalnika. Posodobitveni paketi so shranjeni v strežnikih Lenovo in jih je mogoče prenesti z Lenovovega spletnega mesta za podporo. Posodobitveni paketi lahko vsebujejo aplikacije, gonilnike naprav, posodobitve flash za BIOS ali posodobitve za programsko opremo.
  • Page 93: Čiščenje Računalnika

    • V bližino računalnika ne odlagajte hrane ali pijač. Delci hrane in razlitje pijač lahko povzroči zlepljenje tipkovnice in miške, da bosta postali neuporabni. • Stikala za vklop in drugi krmilni elementi naj ne pridejo v stik z vodo. Vlaga jih lahko uniči in povzroči nevarnost električne napetosti.
  • Page 94: Prakse Za Dobro Vzdrževanje

    Dnevniška knjiga vam ali serviserju podjetja Lenovo lahko pomaga določiti, ali je težava povezana s spremembo strojne opreme, s spremembo programske opreme ali kakšnimi drugimi dejanji, ki so bila izvedena.
  • Page 95 3. Izključite računalnik in vse ostale priključene naprave. Vaš trdi disk bralno/pisalno glavo samodejno namesti v območje brez podatkov. To prepreči poškodbe na trdem disku. 4. Odklopite napajalne kable iz električnih vtičnic. 5. Komunikacijske kable, kot so kabel modema ali omrežni kabli, najprej izvlecite iz vtičnic in nato druge konce izklopite iz računalnika.
  • Page 96 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 97: Poglavje 10. Odpravljanje Težav In Diagnosticiranje

    Opomba: Če ne morete odpraviti težave, zapeljite računalnik na servis. Seznam telefonskih številk servisov in služb za podporo lahko najdete v publikaciji Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli skupaj z računalnikom, ali pa obiščite spletno mesto podjetja Lenovo s podporo na naslovu http://www.lenovo.com/support/phone.
  • Page 98: Postopek Odpravljanja Težav

    • Če diagnostični programi zaznajo napako strojne opreme, se obrnite na center za podporo strankam Lenovo. Več informacij je na voljo v razdelku Poglavje 11 »Informacije, pomoč in servis« na strani 105. • Če ni mogoče zagnati diagnostičnih programov, se obrnite na center za podporo strankam Lenovo.
  • Page 99: Težave Z Zvokom

    2. Zaženite diagnostične programe, da preverite, ali računalnik pravilno deluje. 3. Ponovno namestite novo možnost strojne opreme ali novo programsko opremo in pri tem upoštevajte navodila proizvajalca. Z naslednjega seznama izberite težavo, ki se je pojavila v računalniku: • »Težave z zvokom« na strani 87 •...
  • Page 100: Težave S Cd-Ji

    Opomba: Ko so kabli za zunanje zvočnike ali slušalke priključeni na spojnik za zvok, so notranji zvočniki, če obstajajo, onemogočeni. Če je v eno izmed razširitvenih rež nameščena zvočna kartica, je v večini primerov funkcija za zvok, vgrajena v sistemsko ploščo, onemogočena; uporabite priključke za zvok na zvočni kartici. •...
  • Page 101: Težave Z Dvd-Jem

    • »CD ali DVD ne deluje« na strani 89 • »Zagonskega obnovitvenega medija, kot je Product Recovery CD, ni bilo mogoče uporabiti za zagon računalnika« na strani 89 Zvočni CD ali disk s samodejnim predvajanjem se ne začne predvajati samodejno, ko se vstavi v CD-pogon Simptom: zvočni CD ali disk s samodejnim predvajanjem se ne začne predvajati samodejno, ko se vstavi v CD-pogon.
  • Page 102 • »Predvajanje je zelo počasno ali se zatika« na strani 90 • »Sporočilo o neveljavnem disku ali o nezaznavanju diska« na strani 91 Črn zaslon namesto DVD-videa Simptom: črn zaslon namesto DVD-videa Ukrepi: • Znova zaženite program DVD-predvajalnika. • Zaprite vse odprte datoteke, izklopite računalnik in ga nato znova zaženite. •...
  • Page 103: Ponavljajoče Se Težave

    Če ti ukrepi ne bodo odpravili težave, zaženite diagnostične programe (navodila najdete v razdelku »Diagnostični programi« na strani 102). Če potrebujete tehnično pomoč, glejte Poglavje 11 »Informacije, pomoč in servis« na strani 105. Sporočilo o neveljavnem disku ali o nezaznavanju diska Simptom: sporočilo o neveljavnem disku ali o nezaznavanju diska Ukrepi: •...
  • Page 104 • Če uporabljate USB-tipkovnico za boljšo zmogljivost in vsaj en gumb za hiter dostop ne deluje, ostale tipke pa delujejo, ta gumb morda ni omogočen ali pa še nima dodeljene funkcije. Pri odpravljanju težav z gumbi za hiter dostop upoštevajte sistem pomoči v programu za prilagajanje tipkovnice za boljšo zmogljivost. •...
  • Page 105: Težave Z Zaslonom

    Ukrep: če je komunikacijska lučka LED sprejemnika/oddajnika vklopljena in brezžična tipkovnica ne deluje, znova zaženite računalnik. Če ponovni zagon računalnika ne odpravi težave, preverite, ali so izpolnjeni naslednji pogoji: • Baterije so pravilno nameščene. • Baterije so še vedno polne. •...
  • Page 106 • Prepričajte se, da je signalni kabel zaslona ustrezno povezan z zaslonom in s spojnikom zaslona na računalniku. Kabel, ki ni pravilno priključen, lahko povzroča ponavljajoče se težave. • Preverite, da so gonilniki ustrezne naprave za aplikacijske programe pravilno nameščeni. Upoštevajte dokumentacijo ustreznega aplikacijskega programa in preverite, ali so potrebni gonilniki naprave.
  • Page 107: Težave Z Omrežjem

    Težave z omrežjem V nadaljevanju so navedene najbolj pogoste težave z omrežjem. Z naslednjega seznama izberite težavo z omrežjem: • »Težave s povezavo Ethernet« na strani 95 • »Težave z brezžičnim vmesnikom LAN« na strani 96 • »Težave z brezžičnim vmesnikom WAN« na strani 97 •...
  • Page 108 Omrežna kartica preneha delovati brez očitnega razloga Simptom: omrežna kartica preneha delovati brez očitnega razloga. Ukrep: datoteke omrežnega gonilnika so morda pokvarjene ali pa manjkajo. Posodobite gonilnik in pri tem upoštevajte opis postopka v »Solution (Rešitev)«, da boste prepričani, da je nameščen pravilen gonilnik naprave.
  • Page 109: Težave Z Možnostmi

    Bluetooth, je morda element Upravitelja osebnih podatkov, poslan iz operacijskega sistema Windows 7, mogoče shraniti kot datoteko s končnico .contact. Težave z možnostmi Posredovane informacije uporabite pri diagnosticiranju težav s strojno opremo Lenovo, ki nima priloženih informacij o odpravljanju napak. Z naslednjega seznama izberite vaš simptom: •...
  • Page 110: Težave Z Zmogljivostjo In Zaklepanjem

    Ukrep: preverite naslednje: • Možnost je oblikovana za vaš računalnik. • Sledili ste navodilom za nameščanje, ki so bila priložena možnosti, in navodila za nameščanje, ki so bila priložena računalniku, in vse datoteke možnosti (kot so gonilniki naprav, če so potrebni) so nameščene pravilno.
  • Page 111 2. Z desno miškino tipko kliknite svoj trdi disk in izberite Properties (Lastnosti). Prikaže se delež nezasedenega prostora. Ukrepi za pridobivanje nezasedenega prostora na disku: • 1. Kliknite Start ➙ Computer (Računalnik). 2. Z desno miškino tipko kliknite svoj trdi disk in izberite Properties (Lastnosti). 3.
  • Page 112: Težave S Tiskalnikom

    Nezadosten pomnilnik Simptom: nezadosten pomnilnik. Na splošno velja, da bolj zmogljiv nameščen pomnilnik zagotavlja učinkovitejše delovanje operacijskega sistema Windows. Ukrep: namestite dodaten pomnilnik. Če želite več informacij o nakupu pomnilnika, glejte Poglavje 11 »Informacije, pomoč in servis« na strani 105. Navodila po korakih, kako namestiti pomnilnik, najdete v razdelku »Nameščanje ali zamenjava pomnilniškega modula«...
  • Page 113: Težava S Programsko Opremo

    Če ti ukrepi ne bodo odpravili težave, zaženite diagnostične programe (navodila najdete v razdelku »Diagnostični programi« na strani 102). Če potrebujete tehnično pomoč, glejte Poglavje 11 »Informacije, pomoč in servis« na strani 105. Težava s programsko opremo Z naslednjega seznama izberite vaš simptom: •...
  • Page 114: Težave Z Usb-Jem

    Opombe: • Program Lenovo Solution Center je na voljo samo v modelih računalnikov, v katerih je predhodno nameščen operacijski sistem Windows 7. Če v vašem računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ta program ni predhodno nameščen, ga lahko prenesete s spletnega mesta http://www.lenovo.com/support.
  • Page 115: Lenovo Thinkvantage Toolbox

    Za zagon programa Lenovo Solution Center v operacijskem sistemu Windows 7 kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ System Health and Diagnostics (Zdravje sistema in diagnostika). Sledite navodilom na zaslonu. Dodatne informacije so na voljo v sistemu pomoči za Lenovo Solution Center.
  • Page 116 3. Sledite navodilom na zaslonu in izberite diagnostični preizkus, ki ga želite izvesti. Opomba: Za dodatno pomoč pritisnite tipko F1. 4. Po končanem procesu diagnosticiranja odstranite diagnostično ploščo iz optičnega pogona. ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 117: Poglavje 11. Informacije, Pomoč In Servis

    Lenovov program ThinkVantage Tools vas vodi do gostitelja virov informacij in nudi poenostavljen dostop do različnih orodij, ki vam olajšajo delo ter zagotavljajo večjo varnost. Za dostop do programa Lenovo ThinkVantage Tools kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools.
  • Page 118: Spletno Mesto Za Podporo Lenovo

    Za navodila za uporabo diagnostičnih programov glejte »Diagnostični programi« na strani 102. Prav tako lahko na spletnem mestu podjetja Lenovo za podporo dobite najnovejše tehnične informacije ter prenesete gonilnike naprav in posodobitve, in sicer na naslovu: http://support.lenovo.com Klicanje servisa V garancijskem roku lahko pokličete center za podporo strankam ter dobite pomoč...
  • Page 119: Uporaba Drugih Storitev

    Garancija ne krije naslednjih elementov: • zamenjave ali uporabe delov, ki jih ni proizvedel Lenovo ali delov Lenovo, za katere ne velja garancija, • identifikacije virov težav s programsko opremo, • konfiguriranja BIOS-a v okviru namestitve ali nadgradnje, • Spremembe, popravki ali nadgradnje gonilnikov naprave •...
  • Page 120 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 121: Dodatek A. Obvestila

    Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Namesto njih lahko uporabite katerikoli enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši pravic do intelektualne lastnine Lenovo. Uporabnik je dolžan, da ovrednoti in preveri delovanje vsakega drugega izdelka, programa ali storitve.
  • Page 122 Rescue and Recovery ThinkCentre ThinkVantage Microsoft in Windows sta blagovni znamki skupine podjetij Microsoft. AMD, AMD Athlon, AMD Phenom, AMD Sempron in kombinacije le-teh so blagovne znamke Advanced Micro Devices, Inc. Linux je blagovna znamka Linusa Torvaldsa v ZDA, drugih državah ali obojih. Imena drugih podjetij, izdelkov ali storitev so lahko blagovne ali storitvene znamke drugih.
  • Page 123: Dodatek B. Regulatorne Informacije

    če Macrovision Corporation ne določi drugače. Razstavljanje in demontiranje je prepovedano. Obvestila o elektronskem sevanju Naslednje informacije se nanašajo na vrste osebnih računalnikov Lenovo 1982, 1983, 1985, 1986, 1987, 1990, 1992, 1993, 1994 in 1995. Izjava Zvezne komisije za komunikacije o skladnosti Ta oprema je preizkušena in ustreza omejitvam za digitalne naprave razreda B, skladno s 15.
  • Page 124 Geräte der Klasse B. Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG-Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Gropiusplatz 10, D-70563 Stuttgart. ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 125: Dodatna Upravna Obvestila

    Vsa upravna obvestila so na voljo na Lenovovem spletnem mestu za podporo v elektronski obliki. Za dostop do elektronskih kopij dokumentacije pojdite na http://support.lenovo.com in kliknite User Guides & Manuals (Uporabniški vodiči in priročniki). Dodatek B. Regulatorne informacije...
  • Page 126 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 127: Dodatek C. Opombe Za Odsluženo Električno In Elektronsko Opremo (Oeeo) In Informacije O Recikliranju

    Podjetje Lenovo vzpodbuja lastnike opreme informacijske tehnologije (IT), da odgovorno reciklirajo svojo opremo, ki ni več potrebna. Lenovo ponuja različne programe in storitve, ki bodo lastnikom opreme v pomoč pri recikliranju izdelkov informacijske tehnologije. Informacije o recikliranju izdelkov Lenovo so na voljo na naslovu: http://www.lenovo.com/recycling...
  • Page 128: Informacije O Recikliranju Za Brazilijo

    Zbiranje in recikliranje odsluženih računalnikov ali zaslonov Lenovo Če ste uslužbenec v podjetju in morate zavreči računalnik ali zaslon Lenovo, ki je last podjetja, morate to narediti v skladu z zakonom o spodbujanju učinkovite uporabe virov (Law for Promotion of Effective Utilization of Resources).
  • Page 129: Informacije O Recikliranju Baterije V Tajvanu

    škodljivih učinkov baterij in akumulatorjev na okolje in zdravje ljudi, ki jih povzročajo morebitne nevarne snovi v njih. Informacije o ustreznem zbiranju in ravnanju so na voljo na naslovu: http://www.lenovo.com/lenovo/environment Dodatek C. Opombe za odsluženo električno in elektronsko opremo (OEEO) in informacije o recikliranju...
  • Page 130 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 131: Stvarno Kazalo

    čitalnik kartic, zamenjava nameščanje, zamenjava reže komponente, notranje delovni prostor Rescue and Recovery delovni prostor, varnostna kopija in obnovitev diagnosticiranje, odpravljanje težav Lenovo Solution Center diagnostični programi, uporaba Lenovo ThinkVantage Toolbox dokumentacija, uporaba Lenovo ThinkVantage Tools Lenovo Welcome 5, 105 elektrostatično občutljive naprave, ravnanje...
  • Page 132 spreminjanje programska oprema za zaščito pred virusi notranji pogoni notranji zvočnik, zamenjava razširitev Rescue and Recovery obnavljanje delovni prostor, Rescue and Recovery po napaki pri posodabljanju POST-a/BIOS-a reševalni medij, izdelava in uporaba programska oprema obnovitev operacije, varnostne kopije in težave, odpravljanje samopreizkus ob vklopu (POST) zagonski blok servis...
  • Page 133 uporaba diagnostični programi dokumentacija drugi servisi gesla reševalni medij, izdelava in Setup Utility ustvarjanje in uporaba reševalnega medija ustvarjanje in uporaba obnovitveni mediji varnost funkcije kabelska ključavnica omogočanje ali onemogočanje varnostne informacije v, 105 Vhodne/izhodne (V/I) funkcije vhodni spojnik za zvok video podsistem viri, informacije vklop, geslo...
  • Page 134 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 136 Številka dela: 0B07090 (1P) P/N: 0B07090 *0B07090*...

Table of Contents