Lenovo ThinkPad G40 Series Service En Probleemoplossing
Lenovo ThinkPad G40 Series Service En Probleemoplossing

Lenovo ThinkPad G40 Series Service En Probleemoplossing

Dutch - service and troubleshooting guide for g40
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
G40 Series
Service en probleemoplossing

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad G40 Series

  • Page 1 ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 3 ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst Bijlage A, “Belangrijke veiligheidsvoorschriften”, op pagina 45, Bijlage B, “Informatie over draadloze communicatie”, op pagina 51, Bijlage C, “Informatie over de garantie”, op pagina 53 en Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 67. GEVAAR v Ter voorkoming van een elektrische schok dient u bij het installeren, verplaatsen of openen van dit product of van een aangesloten apparaat de kabels op de juiste manier aan te sluiten en te ontkoppelen.
  • Page 5: Informatie Over Vaste-Schijfcapaciteit

    Lees, voordat u de ThinkPad G40-computer gaat gebruiken eerst de “Kennisgeving over regelgeving voor de ThinkPad G40”, de kennisgeving die teraanvulling bij de publicatie Service en probleemoplossing is opgenomen als bijlage. (De kennis- geving is bij deze publicatie verpakt.)
  • Page 6 ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 7: Informatie Zoeken Met Access Ibm

    Informatie zoeken met Access IBM Met de blauwe Access IBM-knop kunt u in een groot aantal situaties hulp krij- gen, niet alleen wanneer uw computer normaal werkt maar ook wanneer dit niet het geval is. Druk vanaf het bureaublad op de Access IBM-knop om Access IBM te openen.
  • Page 8 mogelijkheden elk onderdeel van Access IBM u biedt. Bepaalde onderwerpen in het Help-systeem bevatten korte videofragmenten waarin u kunt zien hoe u bepaalde handelingen moet uitvoeren, zoals het ver- vangen van de batterij, het plaatsen van een PC-kaart en het uitbreiden van het geheugen.
  • Page 9: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Belangrijke kennisgeving voor gebruikers Hulp en service aanvragen . . 40 Belangrijke kennisgeving voor gebruikers over Hulp via internet . . 40 regelgeving . . iii IBM bellen . 40 Informatie over vaste-schijfcapaciteit . . iii Wereldwijde ondersteuning . .
  • Page 10 viii ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 11: Hoofdstuk 1. Overzicht Van De Thinkpad-Computer

    Hoofdstuk 1. Overzicht van de ThinkPad-computer Uw ThinkPad in vogelvlucht . Specificaties Voorzieningen. Onderhoud van de ThinkPad-computer . © Copyright IBM Corp. 2003...
  • Page 12: Uw Thinkpad In Vogelvlucht

    Uw ThinkPad in vogelvlucht Uw ThinkPad in vogelvlucht Voorkant Volumeknoppen Access IBM-knop Beeldscherm TrackPoint-knoppen Energiestatus- en systeemlampjes PC-kaartsleuf Optisch opslagstation in het vaste vak, afhankelijk van het model TrackPoint-aanwijsknopje Achterkant Draadloze antenne (bepaalde modellen) Energiestatuslampje Voedingsaansluiting Modempoort Ethernet-poort Audio-aansluitingen USB-aansluitingen PS/2-aansluiting Diskettestation Parallelle poort...
  • Page 13: Voorzieningen

    Voorzieningen Voorzieningen Processor ® ® v Intel Pentium 4 Processor ® ® v Intel Celeron Processor Geheugen v Ingebouwd: 128 MB of 256 MB, afhankelijk van het model v Maximaal: 1024 MB Opslagapparaat v 2.5-inch vaste-schijfstation: 20 GB of 40 GB, afhankelijk van het model Beeldscherm Het kleurenbeeldscherm maakt gebruik van TFT-technologie: v Grootte: 14,1 inch of 15,0 inch...
  • Page 14 Voorzieningen Diskettestation Gebruik voor de beste resultaten hoogwaardige diskettes die voldoen aan de volgende normen: v 1-MB, 3,5-inch, niet-geformatteerd (2DD): – ANSI (American National Standards Institute) X3.137 – ISO (International Standards Organization) 8860 – ECMA (European Computer Manufacturers Association) 100 v 2-MB, 3,5-inch, niet-geformatteerd (2 HD): –...
  • Page 15: Specificaties

    Specificaties Specificaties Afmetingen v Breedte: 329 mm v Diepte: 282,5 mm v Hoogte: 37,1 mm – 50.9 mm Omgevingsvoorwaarden v Maximumhoogte zonder kunstmatige luchtdruk: 3048 m v Temperatuur – Op hoogten tot 2438 m - In gebruik zonder diskette: 5 tot 35°C - In gebruik met diskette: 10 tot 35°C - Niet in gebruik: 5 tot 43°C –...
  • Page 16: Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    Onderhoud van de ThinkPad-computer Onderhoud van de ThinkPad-computer De computer is weliswaar ontworpen op degelijkheid en duurzaamheid in normale werkomgevingen, maar toch zijn er bepaalde dingen die u beter ach- terwege kunt laten. Door zorgvuldig met uw computer om te gaan en deze belangrijke tips op te volgen, zorgt u ervoor dat u jarenlang probleemloos kunt genieten van de vele mogelijkheden van uw computer.
  • Page 17 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Zet de computer in de spaarstand Standby of de slaapstand voordat u hem verplaatst. Hiermee voorkomt u beschadiging van de vaste schijf en verlies van gegevens. v Als u een geopende computer wilt optillen, pak hem dan altijd vast bij de onderste helft (de ″toetsenbordhelft″).
  • Page 18 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Registreer uw ThinkPad-producten bij IBM. (Ga hiervoor naar de website www.ibm.com/pc/register). Dit kan helpen bij het opsporen en retourneren van uw computer als die gestolen of zoek geraakt is. Bovendien kan IBM u dan op de hoogte houden van technische bijzonderheden en mogelijke updates.
  • Page 19: Hoofdstuk 2. Computerproblemen Oplossen

    Hoofdstuk 2. Computerproblemen oplossen De oorzaak van een probleem opsporen. . 10 Problemen met het LCD-scherm . . 21 Problemen oplossen . 11 Problemen met de batterij . . 23 Foutberichten . 11 Problemen met het vaste-schijfstation . 24 Fouten zonder bericht. .
  • Page 20: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Computerproblemen oplossen De oorzaak van een probleem opsporen Als u een probleem hebt met uw computer, kunt u proberen dit op te sporen met behulp van het programma PC-Doctor voor Windows. U start PC-Doctor voor Windows als volgt: 1. Klik op Start. 2.
  • Page 21: Problemen Oplossen

    Computerproblemen oplossen Problemen oplossen Als u het probleem hier niet kunt vinden, raadpleeg dan Access IBM, het online Help-systeem. U opent Access IBM door op de Access IBM-knop te drukken. Het volgende gedeelte beschrijft alleen problemen die kunnen ver- hinderen dat u toegang krijgt tot dit Help-systeem. Foutberichten Opmerkingen: 1.
  • Page 22 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0199: Systeembeveiliging Dit bericht wordt afgebeeld wanneer u meer dan drie keer een foutief - Aantal pogingen voor configuratiewachtwoord opgeeft. Controleer het configuratiewachtwoord en IBM Security-wacht- probeer het opnieuw. Om het bericht te verwijderen, gaat u naar het pro- woord overschreden.
  • Page 23 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0250: Fout met systeem- De geheugenbatterij is leeg. Deze batterij wordt gebruikt om de batterij configuratiegegevens van de computer, zoals de datum en de tijd, te bewa- ren terwijl de computer uit staat. Vervang de batterij en voer het pro- gramma IBM BIOS Setup uit om de configuratie te controleren.
  • Page 24 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 1803: Er is een niet- De dochterkaart wordt niet ondersteund op deze computer. Verwijder deze. geautoriseerde dochter- kaart geïnstalleerd. Schakel het systeem uit en verwijder de dochter- kaart. 1810: Fout in indeling Een probleem bij de herkenning van de indeling van de partitie op de vaste vaste-schijfpartitie schijf heeft het opstarten van de computer onderbroken.
  • Page 25: Fouten Zonder Bericht

    Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing Fout met de slaapstand De systeemconfiguratie op het moment dat de slaapstand werd geactiveerd, (spaarstand Uitschake- wijkt af van de systeemconfiguratie op het moment dat de normale werking len) weer werd hervat. De computer kan de normale werking niet hervatten. v Herstel de systeemconfiguratie die actief was op het moment waarop de slaapstand werd geactiveerd.
  • Page 26 Computerproblemen oplossen Als de aanwijzing voor het systeemwachtwoord niet verschijnt, kan dit komen doordat de helderheid van het scherm te laag is ingesteld. Verhoog de helder- heid met de toetscombinatie Fn+Home. Als het scherm leeg blijft, controleert u of: v De batterij goed is geïnstalleerd. v De AC-adapter is aangesloten op de computer en of de stekker in een wer- kend stopcontact zit.
  • Page 27: Wachtwoordproblemen

    Computerproblemen oplossen Opmerking: Als uw computer de functie Schermuitbreiding ondersteunt, kunt u ook op Fn+F8 drukken om het beeld te vergroten. Deze ® functie wordt niet ondersteund onder Windows XP en ® Windows 2000. Wachtwoordproblemen Probleem: Wachtwoord vergeten. Oplossing: Als u uw wachtwoord bij aanzetten bent vergeten, moet u de computer naar een IBM-dealer of IBM-verkoopmedewerker brengen om het wachtwoord te laten opheffen.
  • Page 28: Problemen Met Standby Of De Slaapstand (Spaarstand Uitschakelen)

    Computerproblemen oplossen Als er een extern numeriek toetsenblok of een muis is aangesloten, doet u het volgende: 1. Zet de computer uit. 2. Ontkoppel het externe numerieke toetsenblok of de muis. 3. Zet de computer weer aan en probeer het toetsenbord opnieuw. Als het probleem met het toetsenbord is opgelost, sluit u het externe nume- rieke toetsenblok, het externe toetsenbord of de muis weer voorzichtig aan.
  • Page 29 Computerproblemen oplossen Probleem: Het foutbericht voor een bijna lege batterij verschijnt en de compu- ter gaat meteen uit. Oplossing: De batterij raakt leeg. Sluit de AC-adapter aan op de computer of vervang de lege batterij door een volle. Probleem: Het beeldscherm van de computer blijft leeg nadat u probeert de computer in gebruik te nemen vanuit de spaarstand Standby.
  • Page 30 Computerproblemen oplossen Oplossing: Het generieke CD-ROM- of DVD-ROM-stuurprogramma voor Windows 98 benadert elke 3 seconden het interne CD-ROM- of DVD-ROM- station om te controleren of er een CD-ROM is geplaatst. Dit voorkomt dat de computer overschakelt naar de spaarstand Standby, zelfs na het verstrijken van een time-out.
  • Page 31: Problemen Met Het Lcd-Scherm

    Computerproblemen oplossen 11. Klik op OK. Voor Windows XP of Windows 2000: 1. Start het programma ThinkPad Configuratie. 2. Klik op Energiebeheer. 3. Klik op de tab Slaapstand. 4. Selecteer het vakje voor ondersteuning van de slaapstand. 5. Klik op OK. Opmerking: U kunt met de toetscombinatie Fn+F12 overschakelen naar de slaapstand (spaarstand Uitschakelen) mits het PM-stuur- programma voor Windows 98, Windows 2000 of Windows XP is...
  • Page 32 Computerproblemen oplossen U kunt deze instellingen als volgt controleren: Windows XP: 1. Klik op Start. 2. Klik op Configuratiescherm. 3. Klik op Vormgeving en thema’s in het gedeelte waar u de categorie kiest. 4. Klik op Beeldscherm in het gedeelte waar u een pictogram van het Configuratiescherm kiest.
  • Page 33: Problemen Met De Batterij

    Computerproblemen oplossen 7. Klik op de tab Beeldscherm. 8. Controleer of de informatie correct is. Probleem: Er verschijnen onjuiste tekens op het scherm. Oplossing: Hebt u het besturingssysteem of toepassingsprogramma correct geïnstalleerd? Als besturingssysteem en toepassingsprogramma’s correct zijn geïnstalleerd en geconfigureerd, moet u de computer laten nakijken. Probleem: Het beeldscherm blijft aan staan, zelfs nadat de computer is uitge- schakeld.
  • Page 34: Problemen Met Het Vaste-Schijfstation

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Mogelijk is de batterij te ver ontladen. Doe het volgende: 1. Zet de computer uit. 2. Zorg dat de te ver ontladen batterij zich in de computer bevindt. 3. Sluit de AC-adapter aan op de computer en laat de batterij opladen. Als de batterij na 24 uur nog niet volledig is opgeladen, gebruikt u een nieuwe batterij.
  • Page 35: Opstartproblemen

    Computerproblemen oplossen Probleem: Het vaste-schijfstation werkt niet. Oplossing: Controleer in het menu Startup van het programma IBM BIOS Setup of er geen uitroepteken (!) voor de naam van het vaste-schijfstation of het onderliggende knooppunt staat. Staat er een dergelijk teken, dan is de vaste schijf uitgeschakeld.
  • Page 36 Computerproblemen oplossen ware opnieuw wordt geïnstalleerd. Neem contact op met het IBM HelpCenter voor hulp en informatie voordat u deze herstelprocedure uitvoert. (Zie de telefoonnummers in deze publicatie onder “IBM bellen” op pagina 40.) v Met Backups terugzetten worden eventuele backups die u hebt gemaakt met IBM Rapid Restore PC teruggezet.
  • Page 37: Overige Problemen

    Computerproblemen oplossen Overige problemen Probleem: De computer loopt vast of accepteert geen invoer. Oplossing: De computer kan vastlopen als hij tijdens een communicatie- bewerking naar de spaarstand Standby gaat. Schakel de timer voor de spaar- stand Standby uit als de computer is aangesloten op een netwerk. Om de computer uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop vier seconden of langer ingedrukt.
  • Page 38 Om de werkingsduur van de batterij te verlengen, in combinatie met de hogere frequentie van Intel’s Pentium 4/Celeron-processors, maakt de ThinkPad G40 gebruik van de voorziening Dynamic CPU Throttling, waarmee de CPU-frequentie dynamisch kan worden verlaagd: 1) wanneer het systeem werkt in de batterijmodus;...
  • Page 39 Computerproblemen oplossen Om dit probleem te voorkomen of te verminderen voert u één of alle van de volgende acties uit: 1. Sluit de AC-adapter aan. 2. Sluit alle toepassingen die u niet gebruikt. 3. U kunt proberen de temperatuur van het systeem te verlagen door de ventilatorsnelheid te laten toenemen met behulp van de wizard Bat- terijwizard met ventilatorbesturing.
  • Page 40: Ibm Bios Setup Starten

    Computerproblemen oplossen IBM BIOS Setup starten Op uw computer is een programma met de naam IBM BIOS Setup geïnstal- leerd, waarmee u verschillende parameters kunt selecteren. v Config: Voor het instellen van de configuratie van uw computer. v Date/Time: Voor het instellen van de datum en tijd. v Security: Voor het instellen van beveiligingsvoorzieningen.
  • Page 41 Computerproblemen oplossen Attentie Sluit eerst het programma IBM BIOS Setup voordat u de computer uitschakelt of de stekker uit het stopcon- tact trekt. 4. Ga, met behulp van de cursortoetsen, naar de optie die u wilt wijzigen. Als het gewenste item geaccentueerd is, drukt u op Enter. Er verschijnt een submenu.
  • Page 42: Vooraf Geïnstalleerde Software Herstellen

    Computerproblemen oplossen Vooraf geïnstalleerde software herstellen Als de gegevens op de vaste schijf beschadigd of per ongeluk gewist zijn, kunt u de bij de computer geleverde software altijd nog herstellen. Het gaat hierbij om het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem, toepassingen en stuur- programma’s.
  • Page 43: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    Het vaste-schijfstation vervangen Het vaste-schijfstation vervangen U kunt een beschadigd vaste-schijfstation zelf vervangen. Opmerking: Vervang het vaste-schijfstation alleen als reparatie noodzakelijk is. De aansluitingen en het compartiment van het vaste-schijf- station zijn niet ontworpen voor het regelmatig verwisselen van het station. Het Herstelprogramma en Access ThinkPad Predesktop Area zijn niet aanwezig op het vervangende vaste- schijfstation.
  • Page 44 Het vaste-schijfstation vervangen 4. Verwijder de schroef waarmee het vaste-schijfstation is bevestigd. ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 45 Het vaste-schijfstation vervangen 5. Open het LCD-scherm, plaats de computer op zijn zijkant en verwijder het vaste-schijfstation door dit aan het afdekplaatje uit de computer te trekken. 6. Verwijder niet de schroeven aan de zijkant van het afdekplaatje; in plaats daarvan maakt u het afdekplaatje van het vaste-schijfstation los door in de richting van de pijlen te trekken - eerst 1 en daarna 2 .
  • Page 46 Het vaste-schijfstation vervangen 8. Plaats het vaste-schijfstation in het compartiment en zet het stevig vast. 9. Draai de computer ondersteboven zodat de onderkant boven ligt. Breng de schroef weer aan. Opmerking: U kunt de schroef, die gemakkelijk met een muntstuk losge- draaid kan worden, vervangen door een veiligheidsschroef, zodat uw vaste-schijfstation niet al te gemakkelijk verwij- derd kan worden.
  • Page 47: De Batterij Vervangen

    De batterij vervangen De batterij vervangen 1. Zet de computer uit of ga naar de slaapstand. Ontkoppel de AC-adapter en alle kabels van de computer. Opmerking: Als u een PC-kaart gebruikt, bestaat de kans dat de compu- ter niet naar de slaapstand kan gaan. Als dat het geval is, zet de computer dan eerst uit.
  • Page 48 De batterij vervangen terij daarna voorzichtig in het compartiment 2 . 5. Zet de batterijvergrendeling weer in de vergrendelde stand. 6. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en de kabels aan. ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 49: Hoofdstuk 3. Hulp En Service Aanvragen

    Hoofdstuk 3. Hulp en service aanvragen Hulp en service aanvragen . . 40 IBM bellen . 40 Hulp via internet . . 40 Wereldwijde ondersteuning . . 43 © Copyright IBM Corp. 2003...
  • Page 50: Hulp En Service Aanvragen

    Hulp en service aanvragen Hulp en service aanvragen Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of gewoon meer wilt weten over IBM-producten, staan u legio informatiebronnen van IBM ter beschikking. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er problemen met de com- puter zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uit- gevoerd.
  • Page 51 Hulp en service aanvragen v Reparatie van IBM-hardware: Als er is vastgesteld dat het probleem een hardwareprobleem is van een IBM-product dat onder de garantie valt, staat ons personeel klaar om u te helpen met reparatie of onderhoud. v Wijzigingen in het ontwerp: Een heel enkele keer komt het voor dat er, na de verkoop, wijzigingen in een product moeten worden aangebracht.
  • Page 52 Hulp en service aanvragen Land of regio Taal Telefoonnummer Argentinië Spaans 0800-666-0011 Australië Engels 1300-130-426 Oostenrijk Duits 01-24592-5901 Bolivia Spaans 0800-0189 België Nederlands 02-210 9820 Frans 02-210 9800 Brazilië Portugees 55-11-3889-8986 Canada Engels / Frans 1-800-565-3344 in Toronto belt u 416-383- 3344 Chili Spaans...
  • Page 53: Wereldwijde Ondersteuning

    Hulp en service aanvragen Land of regio Taal Telefoonnummer Zwitserland Duits / 0583-33-09-00 Frans / Italiaans Taiwan Mandarijns 886-2-2725-9799 Verenigd Engels 0-1475-555 055 Koninkrijk Verenigde Staten Engels 1-800-772-2227 Uruguay Spaans 000-411-005-6649 Venezuela Spaans 0-800-100-2011 Als u de ThinkPad in Japan hebt gekocht, wordt het telefoonnummer van het IBM Help Center aan u verstrekt wanneer u de computer hebt geregistreerd.
  • Page 54 Hulp en service aanvragen ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 55: Bijlage A. Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Bijlage A. Belangrijke veiligheidsvoorschriften GEVAAR Elektrische stroom van net-, telefoon- en communicatiekabels is gevaarlijk. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u bij het installeren, verplaatsen of openen van dit product of van een aangesloten apparaat de kabels op de volgende manier aan te sluiten en te ontkoppelen.
  • Page 56 GEVAAR Voorkom brand of een elektrische schok en volg altijd de normale veiligheidsvoor- schriften, waaronder de volgende: v Gebruik de computer niet in of nabij het water. v Houd u bij onweer aan de volgende richtlijnen: – Zorg dat de computer niet is aangesloten op het telefoonnet. –...
  • Page 57 GEVAAR Veiligheidsrichtlijn hoofdbatterij GEVAAR Veiligheidsrichtlijn geheugenbatterij Bijlage A. Belangrijke veiligheidsvoorschriften...
  • Page 58: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    GEVAAR Volg de onderstaande aanwijzingen voor het installeren of opnieuw configureren van de Mini PCI-optie. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u, bij de installatie van de Mini PCI-optie of het openen van de kap van het systeem of van een aangesloten appa- raat, eerst de AC-adapter en alle kabels te ontkoppelen.
  • Page 59: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    Raak niet-geïsoleerde telefoonbedrading nooit aan wanneer het telefoonsnoer aan het telefoonnet is gekoppeld. Wees voorzichtig bij het installeren en aanpassen van telefoonbedrading. Vermijd het gebruik van een (vaste) telefoon tijdens onweer. Er bestaat een (geringe) kans op een elektrische schok door blikseminslag. Meld gaslekken niet telefonisch als u zich in de buurt van dat lek bevindt.
  • Page 60 Sommige stations bevatten een ingebouwde laserdiode van Klasse 3A. Let op de volgende waarschuwing: GEVAAR Zichtbare en onzichtbare laserstraling indien geopend. Vermijd rechtstreekse bloot- stelling van uw ogen aan de straal. Kijk niet in de laserstraal en bekijk de laser- straal niet rechtstreeks met een optisch instrument.
  • Page 61: Bijlage B. Informatie Over Draadloze Communicatie

    Bijlage B. Informatie over draadloze communicatie Compatibiliteit voor draadloze communicatie De Wireless LAN Mini-PCI Adapter is zodanig ontworpen dat deze compati- bel is met elk draadloos-LAN-product dat gebaseerd is op DSSS-radio- technologie (Direct Sequence Spread Spectrum). De adapter voldoet aan de volgende standaarden: v De IEEE 802.11 Standard on Wireless LAN’s, opgesteld en goedgekeurd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers.
  • Page 62 vliegvelden of in ziekenhuizen), kunt u het beste, voordat u de ThinkPad G40-computer aanzet, toestemming vragen om de Wireless LAN Mini-PCI Adapter te mogen gebruiken. ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 63: Bijlage C. Informatie Over De Garantie

    Bijlage C. Informatie over de garantie In deze bijlage vindt u informatie over de garantie op uw ThinkPad, over de garantieperiode en over de service en ondersteuning in het kader van garantieverlening. Bovendien bevat deze bijlage de volledige IBM Garantie- verklaring.
  • Page 64: Voordat U Ibm Belt

    v Probleembepaling - Speciaal opgeleid personeel staat tot uw beschikking om u te helpen vast te stellen of er sprake is van een hardwareprobleem en zo ja, wat er gedaan moet worden. v Reparatie van IBM-hardware - Als er is vastgesteld dat het probleem een hardwareprobleem is van een IBM-product dat onder de garantie valt, staat ons personeel klaar om u te helpen met reparatie of onderhoud, hetzij op locatie (″on-site″), hetzij in een IBM servicecentrum (naar keuze van IBM).
  • Page 65: Ibm Verklaring Van Beperkte Garantie Z125-4753-06 8/2000

    Voor het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde HelpCenter raadpleegt u “Telefoonnummers” in Hoofdstuk 3, “Hulp en service aanvragen”, op pagina 39. IBM Verklaring van Beperkte Garantie Z125-4753-06 8/2000 Deze garantieverklaring bestaat uit twee delen: Deel 1 en Deel 2. Lees Deel 1 in zijn geheel plus de landspecifieke voorwaarden in Deel 2 die van toepas- sing zijn op uw land of regio.
  • Page 66 garantie vervalt wanneer de identificatielabels van de Machine of van onder- delen ervan worden verwijderd of gewijzigd. DEZE GARANTIES ZIJN UW UITSLUITENDE GARANTIES EN TREDEN IN DE PLAATS VAN ALLE OVERIGE GARANTIES EN VOORWAARDEN, UITDRUKKELIJK OF STILZWIJGEND, MET INBEGRIP VAN DIE VOOR VERHANDELBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL.
  • Page 67 vanging kunt uitvoeren. U dient alle defecte CRU’s binnen 30 dagen na ont- vangst van de vervangende CRU naar IBM terug te sturen. U bent verantwoordelijk voor het downloaden van alle updates van de aangewezen Machine Code en Gelicentieerde Interne Code vanaf een website van IBM op Internet of vanaf enig ander elektronisch medium, alsmede voor het navolgen van alle instructies die IBM verstrekt.
  • Page 68 IBM is verantwoordelijk voor het verlies van, of beschadiging aan, uw Machine 1) wanneer zij in het bezit is van IBM, of 2) tijdens het vervoer in die gevallen waarin de vervoerskosten voor rekening van IBM zijn. IBM noch uw wederverkoper zijn verantwoordelijk voor uw vertrouwelijke, door eigendomsrechten beschermde of persoonlijke informatie die zich in een Machine bevindt die u om wat voor reden dan ook aan IBM of uw wederver- koper terugzendt.
  • Page 69: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden NOORD-, MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA BRAZILIË Toepasselijk recht: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin: Elke uit deze Overeenkomst voortvloeiende procedure wordt uitsluitend behandeld door de rechtbank van Rio de Janeiro. NOORD-AMERIKA Garantieservice: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM in Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378).
  • Page 70 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft” in de eerste zin: recht van de Staat of het Territory. CAMBODJA, LAOS EN VIETNAM Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft”...
  • Page 71 INDIA Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de items 1 en 2 van dit gedeelte: 1. aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel (met inbegrip van overlijden) of schade aan roerende en onroerende zaken is beperkt tot datgene wat is veroorzaakt door nalatigheid van IBM;...
  • Page 72 lingen. Bij het mislukken daarvan heeft elk der partijen het recht het geschil voor te leggen aan de China International Economic and Trade Arbitration Commission in Peking, voor arbitrage conform de op dat moment van kracht zijnde arbitrageregels van die commissie. Het hof van arbitrage bestaat uit drie arbiters.
  • Page 73 Toepasselijk recht Het recht dat van toepassing is op de interpretatie en handhaving van de rechten, plichten en verplichtingen van beide partijen voortvloeiend uit, of op enigerlei wijze verband houdend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, ongeacht beginselen van conflicterend recht, evenals de Landspecifieke voor- waarden en de bevoegde rechter voor deze Garantieverklaring, zijn die van het land waarin de garantieservice wordt verleend, met uitzondering van 1) Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Hongarije, de Voormalige...
  • Page 74 De minimumgarantieperiode voor Machines is zes maanden. In geval IBM of uw wederverkoper niet in staat is een IBM Machine te repareren, kunt u vra- gen om een gedeeltelijke restitutie voor zover gerechtvaardigd door de ver- minderde waarde van de niet gerepareerde Machine, of vragen om annulering van de toepasselijke overeenkomst voor een dergelijke Machine en restitutie van het betaalde bedrag.
  • Page 75 dens het voorafgaande, worden alle garanties zoals bedoeld in de Sale of Goods Act 1893 of de Sale of Goods and Supply of Services Act 1980 hierbij uitgesloten. Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de items 1 en 2 van de eerste alinea van dit gedeelte: 1.
  • Page 76 enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantiebepalingen, is beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop uw vordering op IBM betrekking heeft. VERENIGD KONINKRIJK Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de items 1 en 2 van de eerste alinea van dit gedeelte: 1.
  • Page 77: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Verenigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is.
  • Page 78: Verwijzingen Naar Websites

    Elektromagnetische straling Verklaring van de Federal Communications Commission (FCC) ThinkPad G40, machinetype 2387, 2388 of 2389 Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC Rules worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B.
  • Page 79 riseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken, vervallen. Dit apparaat voldoet aan Deel 15 van de FCC Rules. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferentie die een ongewenste werking kan veroorzaken.
  • Page 80: Verplichte Productvermeldingen

    Verplichte productvermeldingen De volgende kennisgeving heeft betrekking op machines die zijn uitgerust met zowel een DVD- als een TV-uitvoerfunctie: Dit product bevat technologie voor auteursrechtbescherming die wordt beschermd door bepaalde octrooien in de V.S. en andere intellectuele eigendomsrechten van Macrovision Corporation en andere rechthebbenden. Het gebruik van deze technolo- gie voor auteursrechtbescherming moet worden goedgekeurd door Macrovision Corporation en is bedoeld voor weergave thuis of in beperkte kring, tenzij anderszins goedgekeurd door Macrovision Corporation.
  • Page 81: Handelsmerken

    hen geleverde instructies opvolgen. U kunt ook de instructies bekijken op de website: www.ibm.com/jp/pc/recycle/battery Als u thuis een ThinkPad-computer gebruikt en de lithiumbatterij wilt weg- gooien, moet u ook de regels van de lokale overheden naleven. Een ThinkPad-batterij die niet langer wordt gebruikt weggooien De ThinkPad heeft een lithium-ionenbatterij of een nikkelmetaalhydride- batterij.
  • Page 82 ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 83: Trefwoordenregister

    Trefwoordenregister aan/uit-knop, problemen 17 schoonmaken van de computer 8 Access IBM v slaapstand, problemen 18 Standby, problemen 18 batterij problemen 23 telefoon, hulp via 40 Belangrijke kennisgeving over regel- testen met PC-Doctor 10 geving voor gebruikers van het ThinkPad Assistant v draadloze systeem iii toetsenbordproblemen 17 BIOS Setup 30...
  • Page 84 ® ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 86 Onderdeelnummer: 92P1544 (1P) P/N: 92P1544...

Table of Contents