Compaq 510 - Notebook PC Brugervejledning

Drev - windows xp
Hide thumbs Also See for 510 - Notebook PC:

Advertisement

Quick Links

Drev
Brugervejledning

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Compaq 510 - Notebook PC

  • Page 1 Drev Brugervejledning...
  • Page 2 © Copyright 2009 Hewlett-Packard Produktbemærkning Development Company, L.P. Denne brugervejledning beskriver Microsoft og Windows er amerikansk- funktioner, der er fælles for de fleste registrerede varemærker tilhørende modeller. Nogle funktioner er muligvis ikke Microsoft Corporation. tilgængelige på din computer. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.
  • Page 3: Table Of Contents

    Indholdsfortegnelse 1 Identificering af installerede drev 2 Håndtering af drev 3 Brug af et optisk drev (kun udvalgte modeller) Identificering af det installerede optiske drev ..................3 Brug af optiske diske (cd'er eller dvd'er) ....................4 Valg af de rette diske (cd'er og dvd'er) ....................5 Cd-r-diske ..........................
  • Page 4 Hentning af de nyeste HP-enhedsdrivere ................25 Hente Microsoft enhedsdrivere ..................25 Brug af SoftPaq Download Manager ....................26 Indeks ................................. 27...
  • Page 5 Identificering af installerede drev Du kan få vist de drev, der er installeret på computeren, ved at vælge Start > Denne computer.
  • Page 6 Håndtering af drev Drev er skrøbelige computerkomponenter, som skal håndteres varsomt. Læs følgende advarsler, før du håndterer drev. Yderligere forsigtighedsregler er indeholdt i de procedurer, de gælder for. FORSIGTIG: Hvis du vil mindske risikoen for beskadigelse af computeren eller et drev, eller risikoen for at miste data, skal du overholde følgende forholdsregler: Før du flytter en computer, som er tilsluttet en ekstern harddisk, skal du starte Standby og lade skærmen blive tom eller frakoble den eksterne harddisk korrekt.
  • Page 7: Brug Af Et Optisk Drev (Kun Udvalgte Modeller)

    Brug af et optisk drev (kun udvalgte modeller) Computeren indeholder et optisk drev, der udvider computerens funktionalitet. Find ud af, hvilken type enhed, der er installeret i computeren, for at se dens egenskaber. Det optiske drev gør det muligt at læse datadiske, afspille musik og se film.
  • Page 8: Brug Af Optiske Diske (Cd'er Eller Dvd'er)

    Brug af optiske diske (cd'er eller dvd'er) Et optisk drev, som f.eks. et dvd-rom-drev, understøtter optiske diske (cd'er og dvd'er). Disse diske lagrer data, som f.eks. musik, fotos og film. Dvd'er har en større lagerkapacitet end cd'er. Det optiske drev kan læse standard cd- og dvd-diske. BEMÆRK: Nogle af de optiske drev, der er angivet, understøttes måske ikke af din computer.
  • Page 9: Valg Af De Rette Diske (Cd'er Og Dvd'er)

    Valg af de rette diske (cd'er og dvd'er) Et optisk drev understøtter optiske diske (cd'er og dvd'er). Cd'er, der anvendes til at lagre digitale data, anvendes også til kommercielle lydoptagelser og er velegnede til dit personlige lagerbehov. Dvd'er anvendes primært til film, software og sikkerhedskopiering af data. Dvd'er har samme formfaktor som cd'er, men har en meget større lagerkapacitet.
  • Page 10: Afspilning Af En Cd Eller Dvd

    Afspilning af en cd eller dvd Tænd for computeren. Tryk på udløserknappen (1) på kanten af drevet for at åbne diskskuffen. Træk skuffen ud (2). Hold i kanten af disken for at undgå at berøre overfladen, og anbring disken over hullet i skuffen, med mærkaten opad.
  • Page 11: Konfiguration Af Autoplay

    Konfiguration af AutoPlay Vælg Start > Denne computer. Højreklik på enheden (f.eks. et cd-rom-drev), og klik derefter på Egenskaber. Klik på fanen AutoPlay, og vælg derefter en af de mulige handlinger. BEMÆRK: Vælg WinDVD til at afspille dvd'er. Klik på OK. BEMÆRK: Yderligere oplysninger om AutoPlay finder du i Hjælp og support.
  • Page 12: Ændring Af Områdespecifikke Indstillinger For Dvd

    Ændring af områdespecifikke indstillinger for dvd De fleste dvd'er, som indeholder ophavsretligt beskyttede filer, indeholder også områdekoder. Områdekoderne hjælper med til at beskytte ophavsretligt beskyttet materiale internationalt. Du kan kun afspille en dvd, som indeholder en områdekode, hvis områdekoden på dvd'en stemmer overens med den områdespecifikke indstilling på...
  • Page 13: Tag Copyright-Advarslen Alvorligt

    Tag copyright-advarslen alvorligt I henhold til gældende love om ophavsret er det strafbart at fremstille uautoriserede kopier af ophavsretligt beskyttet materiale, herunder computerprogrammer, film, udsendelser og lydoptagelser. Denne computer må ikke anvendes til sådanne formål. FORSIGTIG: Tab af data eller beskadigelse af en disk forhindres ved at overholde følgende retningslinjer: Inden du skriver til en disk, skal du slutte computeren til en pålidelig ekstern strømkilde.
  • Page 14: Kopiering Af En Cd Eller Dvd

    Kopiering af en cd eller dvd Vælg Start > Alle programmer > Roxio > Creator Business. I højre rude klikker du på fanen Copy Disc (Kopier disk). Indsæt den disk, du ønsker at kopiere, i det optiske drev. Klik på Copy (Kopier) nederst til højre på skærmen. Creator Business læser kildedisken og kopierer dataene til en midlertidig mappe på...
  • Page 15: Oprettelse Eller "Brænding" Af En Cd Eller Dvd

    Oprettelse eller "brænding" af en cd eller dvd FORSIGTIG: Overhold copyright-advarslen. I henhold til gældende love om ophavsret er det strafbart at fremstille uautoriserede kopier af ophavsretligt beskyttet materiale, herunder computerprogrammer, film, udsendelser og lydoptagelser. Denne computer må ikke anvendes til sådanne formål. Hvis computeren indeholder et optisk cd-rw-, dvd-rw- eller dvd±rw-drev, kan du anvende software, som f.eks.
  • Page 16: Fjernelse Af En Cd Eller Dvd

    Fjernelse af en cd eller dvd Tryk på udløserknappen (1) på kanten af drevet for at åbne diskskuffen, og træk derefter forsigtigt skuffen ud (2), indtil den stopper. Fjern disken (3) fra skuffen ved at trykke forsigtigt ned på midten, mens du trækker den op ved at holde i diskens kant.
  • Page 17: Brug Af Eksterne Drev

    Brug af eksterne drev Med flytbare eksterne drev øges dine muligheder for lagring af og adgang til data. Der kan tilføjes et USB-drev ved at slutte drevet til en USB-port på computeren eller til en valgfri dockingenhed (kun udvalgte modeller). USB-drev omfatter følgende typer: ●...
  • Page 18: Brug Af Valgfrie Eksterne Enheder

    Brug af valgfrie eksterne enheder BEMÆRK: Der henvises til producentens instruktioner, hvis du vil have flere oplysninger om påkrævet software og drivere, eller hvis du vil læse mere om, hvilken computerport du skal bruge. Sådan sluttes en ekstern enhed til computeren: FORSIGTIG: For at mindske risikoen for skader på...
  • Page 19: Brug Af Diskdefragmentering

    Sådan forbedres harddiskydelse Brug af Diskdefragmentering Når du bruger computeren, bliver filerne på harddisken efterhånden fragmenterede. Diskdefragtmentering samler de fragmenterede filer og mapper på harddisken, så systemet kan køre mere effektivt. Sådan kører du Diskdefragmentering: Vælg Start > Alle programmer > Tilbehør > Systemværktøjer > Diskdefragmentering. Under Diskenhed skal du klikke på...
  • Page 20: Udskiftning/Montering Af Harddisken

    Udskiftning/montering af harddisken FORSIGTIG: Sådan forebygges, at systemet ikke svarer, samt at data går tabt: Luk computeren ned, før du fjerner harddisken fra harddiskpladsen. Flyt ikke harddisken, mens computeren er tændt, i standby eller i dvale. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt computeren er slukket eller i dvaletilstand, kan du tænde for den ved at trykke på...
  • Page 21 Træk harddisktappen (2) til venstre for at afbryde harddisken. Løft harddisken (3) ud af harddiskpladsen. Sådan installeres en harddisk: Sæt harddisken ind i harddiskpladsen (1). Træk harddisken op (2) mod højre for at tilslutte harddisken. Fastspænd harddiskens skrue (3). Ret tapperne (1) på dækslet til harddisken ind i forhold til indhakkene på computeren. Sæt dækslet på...
  • Page 22 Fastspænd skruerne på dækslet til harddisken (3). Kapitel 6 Udskiftning/montering af harddisken...
  • Page 23: Fejlfinding

    Fejlfinding Følgende afsnit beskriver flere almindelige problemer og løsninger.
  • Page 24: Skuffen Til Den Optiske Disk Åbnes Ikke For Fjernelse Af En Cd Eller Dvd

    Skuffen til den optiske disk åbnes ikke for fjernelse af en cd eller dvd Sæt spidsen af en papirclips (1) ind i udløserhullet foran på kanten af drevet. Tryk forsigtigt papirclipsen ind, indtil skuffen åbnes, og træk derefter skuffen ud (2), indtil den stopper.
  • Page 25 I vinduet Enhedshåndtering skal du klikke på plustegnet (+) ud for Diskdrev eller Dvd/cd-rom- drev, medmindre der allerede vises et minustegn (-). Se efter listen med optiske drev. Højreklik på listen med optiske drev for at udføre følgende opgaver: ● Opdatere driveren.
  • Page 26: En Disk Afspiller Ikke

    En disk afspiller ikke ● Gem dit arbejde, og luk alle åbne programmer, før du afspiller en cd eller dvd. ● Log af internettet, før du afspiller en cd eller dvd. ● Kontroller, at disken er indsat rigtigt. ● Kontroller, at disken er ren. Rengør om nødvendigt disken med filtreret vand og en fnugfri klud. Tør fra midten af disken og ud mod kanten.
  • Page 27: En Disk Afspiller Ikke Automatisk

    En disk afspiller ikke automatisk Klik på Start > Denne computer. Højreklik på enheden (f.eks. et cd-rom-drev), og klik derefter på Egenskaber. Klik på fanen AutoPlay, og vælg derefter en af de mulige handlinger. Klik på OK. En cd eller dvd bør nu starte automatisk, når den indsættes i det optiske drev. BEMÆRK: Yderligere oplysninger om AutoPlay finder du i Hjælp og support.
  • Page 28: Processen Med At Brænde En Disk Starter Ikke, Eller Den Stopper Før Færdiggørelsen

    Processen med at brænde en disk starter ikke, eller den stopper før færdiggørelsen ● Kontroller, at alle andre programmer er lukkede. ● Slå Standby og Dvaletilstand fra. ● Kontroller, at du bruger den rigtige type disk til dit drev. Se i brugervejledningerne angående flere oplysninger om disktyper.
  • Page 29: Der Skal Geninstalleres En Enhedsdriver

    Der skal geninstalleres en enhedsdriver Hentning af de nyeste HP-enhedsdrivere Følg en af de følgende procedurer for at hente HP enhedsdrivere. Sådan bruges HP Update: Vælg Start > Alle programmer > HP > HP Update. På HP velkomstskærmbilledet skal du klikke på Indstillinger og derefter vælge et tidspunkt, hvor værktøjet skal søge på...
  • Page 30: Brug Af Softpaq Download Manager

    Brug af SoftPaq Download Manager HP SoftPaq Download Manager (SDM) er et værktøj, som giver hurtig adgang til SoftPaq-oplysninger til HP-virksomhedscomputere uden kendskab til SoftPaq-nummeret. Ved hjælp af dette værktøj kan du nemt søge efter SoftPaqs og derefter downloade og pakke dem ud. SoftPaq Download Manager fungerer ved fra HP's FTP-server at læse og downloade en publiceret databasefil, der indeholder computermodel- og SoftPaq-oplysninger.
  • Page 31: Indeks

    Indeks Dvd-drev 3, 13 Software AutoPlay 7 diskdefragmentering 15 diskoprydning 15 Eksterne drev 13 enhedsdrivere afspille 6 afinstallere, geninstallere 25 Vedligeholdelse brænde 11 Microsoft 25 diskdefragmentering 15 fjerne 12 Enhedsdrivere diskoprydning 15 kopiere 10 HP 25 Cd-drev 3, 13 Copyright-advarsel 9 fejlfinding AutoPlay 23 Diskdefragmenteringssoftwar...

Table of Contents