Download Print this page

Advertisement

Available languages

Available languages

Quick Links

ZENOPIX AER
TEKNİK DOKÜMAN VE TANITIM KILAVUZU
nd
2
Versiyon Haziran 2023
Zenopix AER'i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kitapçığı ve ürünün
kullanım kılavuzunu okuyunuz. Kullanım kılavuzuna internet
sitemizden ulaşabilirsiniz.
Herhangi bir teknik sorun yaşadığınızda aşağıdaki bilgilerden
şirketimize ulaşabilir ve teknik destek alabilirsiniz.
ZENOPIX Elektronik
Limited Şirketi
Söğütözü Mah.
Söğütözü Cad.
Koç Kuleleri A Blok No: 13
Çankaya/Ankara/Türkiye
Telefon: +90 312 911 70 17
E-Posta: info@zenopix.com
İnternet Sitesi: https://www.zenopix.com
AER Zenopix® Elektronik Limited Şirketinin Tescilli Markasıdır

Advertisement

loading

Summary of Contents for ZENOPIX AER

  • Page 1 ZENOPIX AER TEKNİK DOKÜMAN VE TANITIM KILAVUZU Versiyon Haziran 2023 Zenopix AER’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kitapçığı ve ürünün kullanım kılavuzunu okuyunuz. Kullanım kılavuzuna internet sitemizden ulaşabilirsiniz. Herhangi bir teknik sorun yaşadığınızda aşağıdaki bilgilerden şirketimize ulaşabilir ve teknik destek alabilirsiniz.
  • Page 2 Telif Hakkı Bilgileri ve Sorumluluk Reddi Zenopix® Elektronik Şirketinin ve Zenopix ürünlerinin tüm hakları sakıdır. Tüm bilgiler herhangi bir zamanda ve önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Zenopix markası altında kullanılan yazılı, görsel ve işitsel tüm materyallerin önceden yazılı izin olmaksızın çoğaltılması, uyarlanması veya tercüme edilmesi yasaktır.
  • Page 3 Ürün 2 (iki) yıl üretici garantisi altındadır. Ayrıntılı bilgiye ürünün garanti belgesinden veya internet sitemizden ulaşabilirsiniz. Kutu İçeriği 1x Zenopix AER 1x Güç Adaptörü (Sadece XLR versiyonu için) 1x SD kart (Montajlı) 1x Teknik Doküman ve Tanıtım Kılavuzu 1x Garanti Belgesi NOT: Paketi açtıktan sonra paketin içeriğini ve arayüzün...
  • Page 4: Teknik Özellikler

    Tanıtım Zenopix AER, kullanımı kolay ve güvenilir bir Wifi Art-Net ve DMX Oynatıcıdır. 8 Adet evren çıkış portunu kullanan ZENOPIX AER, DMX verilerini uzun veya kısa mesafelerde güvenilir bir şekilde dağıtır. Zenopix AER ve Zenopix Art-Net kayıt yazılımı ile sahada bilgisayara ihtiyacınız yok.
  • Page 5 Durum LED Kodları Açıklaması Sarı Led: Güç LED’idir. Cihazın güç bağlantısı yapıldığında yanmaya başlar. Kırmızı Led: SD kart durumunu gösterir, herhangi bir arıza olduğunda ya da sd kart çıkarıldığında led yanmaya başlar. Yeşil Led: 2sn aralıklarla yanıp söner. Bu cihazın doğru bir şekilde çalıştığını...
  • Page 6 Cihaz ve Pin Bağlantıları 1-) Ground 2-) Data- 3-) Data+ 1-) Ground 2-) Data- 3-) Data+...
  • Page 7 SD Kart ile Standart Bağlantı Wi-Fi ile Ağ Bağlantısı...
  • Page 8 İnternet Tarayıcısı ile Yapılandırma Zenopix AER’i ethernet ile bağlandığınızda yerleşik web yapılandırma arayüzünü kullanarak kolayca yapılandırabilirsiniz. Bunun için AER ile bilgisayarınız aynı ağda olmalıdır. AER Cihazınızı Wi-Fi üzerinden iki farklı şekilde yapılandırabilirsiniz. Bunlar; 1. Kablosuz Erişim Noktası Üzerinden Yapılandırma AER cihazı başlangıçta varsayılan olarak bağımsız bir internet erişim noktası...
  • Page 9 Kablosuz Erişim Noktası olarak kullanıldığında varsayılan IP Adresi: 192.168.4.1’dir.
  • Page 10 Zenopix Art-Net Kayıt Programı ile Bağlantı Zenopix AER için animasyon oluşturmak çok daha kolay. Bunun için bir lisans ücreti ödemenize gerek yok. Zenopix Art-Net animasyon kayıt yazılımı, Zenopix AER için geliştirilmiş bir Art- Net kayıt yazılımıdır. Bu yazılım sayesinde istediğiniz kadar ışık animasyonu oluşturabilirsiniz.
  • Page 11 Böylece ağa bağlandığınızdan emin olabilirsiniz. Bu işlemi mutlaka Art-Net animasyon programlarından birini açmadan yapınız. Şimdi Art-Net aydınlatma animasyon yazılımı olan Madrix, Resolume veya Jinx’e geçebilirsiniz. Madrix, Resolume veya Jinx yazılımı üzerinden Art-Net Cihazı olarak Zenopix Art-Net Recorder ekranındaki ip adresini göreceksiniz.
  • Page 12 Böylece Zenopix Art-Net Recorder IP adresini Madrix, Resolume veya Jinx yazılımı üzerinde görebilirsiniz. Artık Zenopix Art-Net Kayıt yazılımı artık bir Art-Net cihazı gibi davranmaktadır. Şimdi piksel harita (patch) yapınızı oluşturarak animasyonunuzu başlatabilirsiniz. Animasyonu başlattığınızda aşağıdaki bir görüntü elde edeceksiniz. Aşağıdaki görüntüde de görüldüğü...
  • Page 13 Uyarılar 1. Ürünler nitelikli profesyoneller tarafından kurulmalıdır. 2. Zenopix ürünleri su geçirmez değildir (özel modeller hariç). Lütfen güneş ve yağmurdan kaçının. Dış mekâna kurulduğunda, lütfen su geçirmez bir muhafaza içine monte edildiğinden emin olun. İyi ısı dağılımı, ürünlerin çalışma ömrünü uzatacaktır.
  • Page 14 ZENOPIX Electronics Limited Company Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. Koç Kuleleri A Blok No: 13 Çankaya/Ankara/Türkiye Phone: +90 312 911 70 17 E-MAIL: info@zenopix.com WEB: https://www.zenopix.com.tr AER is a Registered Trademark of Zenopix® Electronics Limited Company.
  • Page 15 Copyright Information And Disclaimer All rights reserved for Zenopix® Electronics Company and Zenopix products. All information is subject to change without prior notice. Reproduction, adaptation, or translation of any written, visual, or auditory materials used under the Zenopix brand without prior written permission is strictly prohibited. Any...
  • Page 16: Warranty Information

    The product is covered by a manufacturer's warranty for 2 (two) years. You can find detailed information in the product's warranty document or on our website. Package Contents 1x Zenopix AER 1x Power Adapter (For XLR Versions Only) 1x SD card (Assembled) 1x Technical Documentation, User Guide...
  • Page 17: Technicial Specifications

    Introduction Zenopix AER is an easy-to-use and reliable Wifi Art-Net and DMX Player. Utilizing 8 universe output ports, ZENOPIX AER efficiently distributes DMX data over long or short distances. With Zenopix AER and Zenopix Art-Net recording software, you don't need a computer on-site.
  • Page 18 Status LED Codes Explanation Yellow LED: Power LED. It lights up when the device is connected to power. LED: Indicates the status of the SD card. It lights up when there is any issue or when the SD card is removed. Green LED: Blinks at 2-second intervals.
  • Page 19 Device and Pin Connections 1-) Ground 2-) Data- 3-) Data+ 1-) Ground 2-) Data- 3-) Data+...
  • Page 20 Standard Connection with SD Card Standard Connection with Wi-Fi...
  • Page 21 Configuration via Web Browser To configure Zenopix AER, you can easily use the built-in web configuration interface when connected via Ethernet. Your computer should be on the same network as the AER device. There are two different ways to configure AER via Wi-Fi. These are: 1.
  • Page 22 When joining an existing network, the default IP address is 192.168.1.240. When used as a Wireless Access Point, the default IP Address is 192.168.4.1.
  • Page 23 Zenopix Art-Net Animation Recording software is specifically developed for Zenopix AER, allowing you to create as many light animations as you want. By using Art-Net light animation software such as Jinx, Madrix, Resolume, and an Art-Net Recording program, you can create unlimited animations and save them instantly.
  • Page 24 Art-Net animation programs. Now you can switch to Art-Net lighting animation software such as Madrix, Resolume, or Jinx. In the Zenopix Art-Net Recorder screen, you will find the IP address as an Art-Net device for Madrix, Resolume, or Jinx software.
  • Page 25 Thus, you can view the IP address of Zenopix Art-Net Recorder in Madrix, Resolume, or Jinx software. Now, Zenopix Art-Net Recorder acts as an Art-Net device. Next, you can create your pixel map (patch) and start your animation. When you start the animation, you will see the...
  • Page 26 Warnings 1. Products should be installed by qualified professionals. 2. Zenopix products are not waterproof (except for special models). Please avoid exposure to sunlight and rain. When installing outdoors, ensure that they are mounted in a waterproof enclosure. Good heat dissipation will prolong the product's lifespan.

This manual is also suitable for:

Aer 8