Download Print this page
Haier HF-220WAA Instructions For Use Manual

Haier HF-220WAA Instructions For Use Manual

Advertisement

Quick Links

Models:
HF-220WAA
HF-220SAA
HF-220FAA
HF-228WAA
HF-228SAA
HF-228FAA
HF-220WSAA H2F-220FSAA
HF-220SSAA
HF-220FSAA
HF-255WAA
HF-255SAA
HF-255FAA
HF-255WSAA H2F-255FSAA
HF-255SSAA
HF-255FSAA
H2F-220WAA
H2F-220SAA
H2F-220FAA
H2F-220RAA
H2F-220BAA
H2F-220WSAA
H2F-220SSAA
H2F-320WSAA
H2F-320FSAA
H2F-320SSAA
H2F-255WSAA
H2F-255SSAA
H2F-355WSAA
H2F-355FSAA
H2F-228WAA
H2F-228SAA
H2F-228FAA
H2F-228RAA
H2F-228BAA
H2F-320WAA
H2F-320SAA
H2F-320FAA
H2F-320RAA
H2F-320BAA
H2F-255WAA
H2F-255FAA
H2F-255SAA
H2F-355WAA
H2F-355FAA
H2F-355SAA
GB
Instruction for use
Freezer
IT
Istruzioni sull'uso del
congelatore
ES
Instrucciones de uso del
congelador
DE
Gebrauchsanweisung
Gefrierschrank
FR
Instructions d'utilisation
Congélateur
NL
Gebruiksaanwijzing
voor de vriezer
Návod k použití
CS
Mraznička
Instrukcja obsługi
PL
zamrażarki
Oδηγίες χρήσης
EL
καταψύκτη
PT
Instruções de utilização
Congelador
SL
Navodila za uporabo
Zamrzovalnik

Advertisement

loading

Summary of Contents for Haier HF-220WAA

  • Page 1 Models: HF-220WAA H2F-220WAA HF-220SAA H2F-220SAA HF-220FAA H2F-220FAA HF-228WAA H2F-220RAA Instruction for use HF-228SAA H2F-220BAA Freezer HF-228FAA H2F-220WSAA Istruzioni sull'uso del HF-220WSAA H2F-220FSAA congelatore HF-220SSAA H2F-220SSAA Instrucciones de uso del HF-220FSAA H2F-320WSAA congelador HF-255WAA H2F-320FSAA Gebrauchsanweisung HF-255SAA H2F-320SSAA Gefrierschrank HF-255FAA H2F-255WSAA...
  • Page 82 UVOD Zahvaljujemo se vam za nakup izdelka Haier Pred uporabo aparata skrbno preberite ta navodila. Navodila vsebujejo pomembne informacije, ki vam bodo pomagale čim bolje izkoristiti aparat ter zagotoviti varno in pravilno namestitev, uporabo in vzdrževanje. Ta priročnik hranite na priročnem mestu, da je vedno na dosegu roke za varno in pravilno uporabo aparata.
  • Page 83 KAZALO SVARILA ..........................3 PRED UPORABO ........................6 FUNKCIJE ..........................8 VZDRŽEVANJE ........................14 ODPRAVLJANJE TEŽAV ...................... 15...
  • Page 84 SVARILA SVARILA Legenda Pozor Previdno Prepovedan Pred uporabo ... Ta naprava uporablja napajanje z izmeničnim tokom. Napravo priključite na normalno napetost. V primeru nihanja napetosti se lahko zgodi, da se naprava ne zažene, regulator temperature ali kompresor se lahko poškoduje ali ima nenormalne zvoke. V tem primeru in trenutku dodajte ustrezen stabilizator.
  • Page 85 SVARILA Ne uporabljajte električnih naprav v prostorih za shranjevanje živil v aparatu, razen če njihovo uporabo priporoča proizvajalec. To napravo lahko uporabljajo otroci, starejši od 8 let, in osebe z zmanjšanimi fizičnimi, senzoričnimi ali umskimi zmožnostmi ali s pomanjkanjem izkušenj ter znanja, če so pod ustreznim nadzorom ali so prejeli navodila za varno uporabo naprave in razumejo s tem povezana tveganja.
  • Page 86 SVARILA Zamrzovanje in hramba sveže hrane Hrano postavite tako, da bo med posameznimi kosi prostor, kar je dobro za cikel hlajenja. Hrano shranite v različnih kategorijah, da jo lahko lažje najdete. Pred shranjevanjem hrane v zamrzovalniku morate hrano zatesniti, da preprečite izgubo vode in nastanek vonja. Preden hrano postavite v zamrzovalnik, vam je ni treba pakirati.
  • Page 87: Pred Uporabo

    PRED UPORABO PRED UPORABO Opis Ta slika se lahko nekoliko razlikuje od postavitve zamrzovalnika, ki ste ga pravkar kupili. POKROV IZDELOVALNIK LEDU ŠKATLA S PICO (opcijsko) PREDAL KOLEDAR ZA ZAMRZNJENO HRANO SUPER SHRANJEVANJE MAJHEN PREDAL NASTAVLJIVE NOGE (Nastavljive noge spredaj, s koleščki zadaj.) Velike predale, super shranjevalnike in majhen predal lahko odstranite, da povečate prostor za shranjevanje zamrzovalnika.
  • Page 88 PRED UPORABO Namestitev zamrzovalnika Zamrzovalnik mora biti postavljen na ravno in trdno površino. Če je naprava nameščena na podstavek, morate uporabiti ravne, močne in ognjevarne materiale. Za podstavek nikoli ne uporabljajte penastega materiala za pakiranje. Če je zamrzovalnik nestabilen, lahko noge nastavite tako, da jih obrnete v smeri urnega kazalca ali v nasprotni smeri urnega kazalca, da podaljšate ali skrajšate noge in preprečite zibanje ali tresenje zamrzovalnika.
  • Page 89: Nadzorna Plošča

    FUNKCIJE FUNKCIJE Nadzorna plošča С Ikona prikaza temperature zamrzovanja Ikona funkcije eco Ikona hitrega zamrzovanja Ikona indikatorja alarma Ikona otroške ključavnice Gumb za nastavitev temperature Gumb za izbiro funkcije (eco/hitro zamrzovanje/alarm/otroška ključavnica) Gumb OK/gumb za vklop Zagon Prosimo, upoštevajte: Alarm za visoko temperaturo se ne bo oglasil ob prvem vklopu zamrzovalnika. Zvok se bo sprožil šele po 3 urah, če se zamrzovalnik ne bo ohladil pod 0 °C.
  • Page 90 FUNKCIJE Funkcije zamrzovalnika HITRO ZAMRZOVANJE: Pritisnite gumb A3, da izberete funkcijo »S.FRZ«, nato pritisnite gumb A4; aktivirate lahko hitro zamrzovanje sveže hrane. Vklopi se posebna lučka E, ki označuje, da je funkcija vklopljena in da je aktiviranje funkcije doseženo. Lučka bo prižgana, dokler se funkcija HITREGA ZAMRZOVANJA ne izklopi. Če morate naenkrat zamrzniti veliko količino hrane, je priporočljivo, da funkcijo aktivirate 30 ur pred vstavitvijo hrane.
  • Page 91 FUNKCIJE Vstavljanje v vrsto kuhinjskega pohištva Zamrzovalnik lahko vstavite v vrsto kuhinjskega pohištva. Da bi se zamrzovalnik ujemal z višino vrste enot pohištva, lahko dodate ustrezno omaro za shranjevanje. Pri vstavljanju zamrzovalnika v vrsto standardnih kuhinjskih enot pohištva (največja globina 580 mm), lahko napravo namestite neposredno ob kuhinjski enoti. Vrata zamrzovalnika se glede na sprednjo stran kuhinjske enote projicirajo za 34 mm na strani in za 55 mm na sredini zamrzovalnika.
  • Page 92 FUNKCIJE Informacije o uporabi 1. ODPIRANJE POKROVA Če želite odpreti zgornje pokrove, jih rahlo dvignite in obrnite navzven. Odprite pokrov, da vstavite hrano v predal. Zaprite pokrov, da se izognete stiku z vrati. Pokrov lahko odstranite, da povečate prostor za shranjevanje. OPOMBA: Dve plasti v zgornjem delu sta opremljeni s pokrovi, vendar v sprednjem delu steklene plošče ni dovoljeno vstavljati hrane;...
  • Page 93 FUNKCIJE Pred začetkom delovanja odklopite Reverzibilnost vrat: odstranjevanje vrat z desne (grafični prikaz na zadnji strani priročnika.) napajanje in izpraznite napravo.  (sl. ) Odstranite križni del kovinskega zaustavljalnika na S ploščatim izvijačem odstranite pokrov tečaja na desni strani, nato pa ločite priključek, povezan z vrhom tečaja desni strani sklopa vrat in ga namestite v ustrezen položaj na levi strani sklopa vrat.
  • Page 94 FUNKCIJE  (sl. ) A. S ploščatim izvijačem odstranite čep vijaka na A. Odprite vrata desni strani ohišja vrat. B. Potisnite navzdol, da odstranite dva majhna pokrova B. Odstranite gred zgornjega tečaja in jo pritrdite na levi in desni strani na tečaj v obratni smeri.
  • Page 95 VZDRŽEVANJE VZDRŽEVANJE Odmrzovanje in čiščenje ODMRZOVANJE ZAMRZOVALNIKA: Zamrzovalnik se odmrzne samodejno. Ročni poseg ni potreben. ČIŠČENJE: Napravo je treba redno čistiti, da preprečite neprijetne vonjave po shranjeni hrani. Pred čiščenjem zamrzovalnika odklopite napajalni kabel. Hladilnik očistite z mehko krpo ali gobo s toplo vodo (lahko ji dodate blag detergent).
  • Page 96: Odpravljanje Težav

    ODPRAVLJANJE TEŽAV ODPRAVLJANJE TEŽAV Preden pokličete servis, najprej preberite naslednjo tabelo za odpravljanje težav. To vam lahko prihrani čas in denar. Tabela vsebuje pogoste težave, razen tistih, ki jih povzročajo napake v izdelavi ali materialu hladilnika. TEŽAVE REŠITVE VZROKI Delovanje zamrzovalnika To je normalno za zamrzovalnik s samodejnim odmrzovanjem.
  • Page 97 ODPRAVLJANJE TEŽAV TEŽAVE REŠITVE VZROKI Slab vonj v zamrzovalniku Očistite notranjost hladilnika. (Glejte Odmrzovanje Notranjost hladilnika je treba in čiščenje) Notranjost počistiti. zamrzovalnika je Preverite, ali je hrana pokvarjena. V hladilniku je shranjena umazana Iz zamrzovalnika vzemite pokvarjeno hrano ali hrana z močnim vonjem.