Sharp aquos LC-20S5E-BK, LC-20S5E-WH Gebruiksaanwijzing

Lcd-kleurentelevisie
Hide thumbs Also See for aquos LC-20S5E-BK, LC-20S5E-WH:

Advertisement

LC-20S5E-BK
LC-20S5E-WH
LCD COLOUR TELEVISION
LCD-FARBFERNSEHGERÄT
TÉLÉVISION COULEUR À ÉCRAN
À CRISTAUX LIQUIDES (LCD)
TELEVISORE A COLORI LCD
TELEVISIÓN EN COLOR LCD
LCD-KLEURENTELEVISIE
OPERATION MANUAL
BEDIENUNGSANLEITUNG
MODE D'EMPLOI
MANUALE DI ISTRUZIONI
MANUAL DE MANEJO
GEBRUIKSAANWIJZING

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Sharp aquos LC-20S5E-BK, LC-20S5E-WH

  • Page 1 LC-20S5E-BK LC-20S5E-WH LCD COLOUR TELEVISION LCD-FARBFERNSEHGERÄT TÉLÉVISION COULEUR À ÉCRAN À CRISTAUX LIQUIDES (LCD) TELEVISORE A COLORI LCD TELEVISIÓN EN COLOR LCD LCD-KLEURENTELEVISIE OPERATION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D’EMPLOI MANUALE DI ISTRUZIONI MANUAL DE MANEJO GEBRUIKSAANWIJZING...
  • Page 2 The mains lead of this product is fitted with a non-rewireable (moulded) plug incorporating a 3A fuse. Should the fuse need to be replaced, a BSI or ASTA approved BS 1362 fuse marked on the pin face of the plug, must be used. Always refit the fuse cover after replacing the fuse.
  • Page 3: Table Of Contents

    LCD-KLEURENTELEVISIE Inhoudsopgave Bijgeleverde accessoires...  Beste SHARP klant ... 2 Belangrijke veiligheidsmaatregelen ... 2 Voorbereiding ... 3 Instellen van de TV ... 3 Vastmaken van kabels ... 3 Voorkomen van omvallen van de LCD-TV ... 3 Plaatsen van de batterijen ... 4 Gebruik van de afstandsbediening ...
  • Page 4: Beste Sharp Klant

    Beste SHARP klant Hartelijk dank voor de aanschaf van deze SHARP LCD-kleurentelevisie. Om een veilige en jarenlange betrouwbare werking van het product te verkrijgen, raden wij u aan de Belangrijke veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door te lezen voordat u het product in gebruik neemt.
  • Page 5: Voorbereiding

    Voorbereiding Instellen van de TV Verwijderen van het aansluitingendeksel Trek de haakjes naar beneden om het deksel te openen. 75-ohm coaxkabel (ronde kabel) Naar antenne-aansluiting Antenneaansluiting ( OPMERKING • Haal het netsnoer uit de LCD-TV en uit het stopcontact wanneer u de LCD-TV langere tijd niet zult gebruiken. •...
  • Page 6: Plaatsen Van De Batterijen

    Voorbereiding (vervolg) Voordat u de LCD-TV voor de eerste keer in gebruik neemt, dient u de twee bijgeleverde “AA”-formaat batterijen in de afstandsbediening te plaatsen. Wanneer de batterijen uitgeput raken en de afstandsbediening niet meer goed werkt, moet u de batterijen door nieuwe “AA”-formaat batterijen vervangen.
  • Page 7: Benaming Van De Onderdelen - Afstandsbediening

    Benaming van de onderdelen - Afstandsbediening (Spanningstoets) Zet de LCD-TV aan of in standby. Kanaalkeuzetoetsen TV-ingangsmodus: Selecteert het kanaal. Met deze LCD-TV hebt u de mogelijkheid om 99 televisiekanalen (1 tot 99) te selecteren. De teletekstfunctie: Selecteert de teletekstpagina. (Blz. 15) (Snel-terug) Schakelt van het huidige kanaal naar het vorige kanaal.
  • Page 8: Benaming Van De Onderdelen - Hoofdtoestel

    Benaming van de onderdelen - Hoofdtoestel Bedieningsorganen Luidspreker Sensor afstandsbediening Spannings- of standby- indicator Deze indicator brandt groen wanneer de spanning van de LCD-TV is ingeschakeld en rood wanneer het toestel zich in de wachtstand (standby) bevindt (wanneer de hoofdschakelaar van de LCD-TV is uitgeschakeld zal de indicator niet oplichten).
  • Page 9: Aansluiten Van Externe Apparatuur

    Aansluiten van externe apparatuur U kunt genieten van het beeld en het geluid door het aansluiten van apparaten, zoals een videorecorder of videospelsysteem, op de aansluitingen aan de achterkant van de LCD-TV. Als u een extern apparaat aansluit, dient u eerst de stroom van de LCD-TV uit te schakelen, om eventuele schade te voorkomen.
  • Page 10: Basisbediening

    Basisbediening Eerste gebruik Wanneer u de LCD-TV voor het eerst inschakelt, wordt het eerste ingebruiknamemenu geactiveerd zodat u de televisie eenvoudig kunt instellen. Op deze manier kunt u de taal van het OSD-scherm selecteren en automatisch televisiekanalen zoeken en opslaan. OPMERKING •...
  • Page 11: Handige Functies

    Handige functies Beeldinstellingen Stel het beeld in naar uw wensen. Zie de hieronder staande tabel voor de instelbare items. Druk op MENU om het menuscherm te verkijgen. Druk op ◀/▶ en selecteer “Beeld”. Druk op ▲/▼ om het gewenste onderdeel te selecteren. Druk op ◀/▶ om het onderdeel op de gewenste waarde in te stellen en druk op END om deze functie te verlaten. Instelbare items voor AV-bron Geselecteerd ◀...
  • Page 12: Instellingen Geluidsmodus

    Handige functies (vervolg) Instellingen geluidsmodus U kunt verschillende geluidsmodi instellen. Voer de stappen  en 2 in Geluidsinstellingen uit en open het geluidsmenuscherm weer te geven. Druk op ▲/▼ om de gewenste item te selecteren en druk op Druk op ▲/▼ om de geluidsmodu te selecteren en druk op OK. Druk op END om af te sluiten.
  • Page 13: Instellingen

    Instellingen Druk op MENU om het menuscherm te verkijgen. Druk op ◀/▶ en selecteer “Inst.”. Druk op ▲/▼ om de gewenste item te selecteren en druk op OK. Druk op ▲/▼ om de gewenste modus te selecteren en druk op OK. Druk op END om af te sluiten. Geselecteerd item Programma’s Zie blz. 12. Eerste gebruik Zie blz. 8. Breedbeeld Zie blz. 13. EXT-aansluit. U kunt met de hand diverse instellingen wijzigen voor aansluitingen op externe apparatuur via het “EXT-aansluit.” scherm. Selecteer het juiste signaaltype en het kleur systeem voor de signalen van de EXT1 videoapparatuur die is aangesloten op de EXT1, EXT2 of EXT3 aansluiting.
  • Page 14: Kanalen

    Handige functies (vervolg) Kanalen Druk op MENU om het menuscherm te verkijgen. Druk op ◀/▶ en selecteer “Inst.”. Druk op ▲/▼ om “Programma’s” te selecteren en druk op OK. Druk op ▲/▼ om het gewenste item te selecteren en druk op Druk op END om af te sluiten.
  • Page 15: Gebruikmaken Van De Kanalentabel

    Gebruikmaken van de kanalentabel De kanalentabel geeft u een lijst met alle beschikbare kanalen. Deze zijn genummerd van 1 tot 99. Kiezen van het gewenste kanaal Druk op OK om de kanalentabel te laten verschijnen. Druk op ▲/▼/◀/▶ en selecteer het gewenste kanaal. • Om naar de volgende of de vorige pagina van de lijst te gaan, druk op ▲/▼ te drukken wanneer de cursor bij het kanaal rechtsonder respectievelijk linksboven is, of op ◀/▶...
  • Page 16: Kinderslot

    Handige functies (vervolg) Kinderslot Belangrijk: • Zie blz. 19 voor “BELANGRIJKE OPMERKING OVER HET ANNULEREN VAN HET GEAVANCEERDE KINDERSLOT”. De kinderslotfunctie blokkeert andere kanalen zodat deze niet kunnen worden bekeken. Voordat u de kinderslot-functie kunt gebruiken, moet u eerst uw codenummer invoeren. [] Invoeren van uw codenummer Druk op MENU om het menuscherm te verkijgen.
  • Page 17: Teletekst

    Teletekst ■ Wat is teletekst? Teletekst is een informatiedienst die net als een tijdschrift is opgebouwd uit pagina’s en die wordt verzorgd door bepaalde TV stations, naast hun reguliere televisie-uitzendingen. Uw LCD-TV kan de speciale teletekstsignalen die worden uitgezonden door het TV station ontvangen, de informatie verwerken en deze weergeven op het scherm.
  • Page 18: Technische Gegevens Van De Rs-232C Poort

    Bijlage (vervolg) Technische gegevens van de RS-232C poort PC-besturing van het TV • Nadat de juiste instellingen op de PC zijn gemaakt, kunt u het TV vanaf de PC bedienen via de RS-232C aansluiting. U kunt op de PC het ingangssignaal (PC/video) kiezen, het volume instellen en tevens diverse andere afstellingen en instellingen maken, zodat u de beschikking hebt over automatische geprogrammeerde weergave.
  • Page 19: Verhelpen Van Problemen

    Verhelpen van problemen Alvorens u de reparatiedienst gaat bellen, moet u de volgende punten controleren. In veel gevallen kunt u geconstateerde problemen namelijk zelf verhelpen. LCD-TV Probleem • Ontvangst anders dan dat van zendstations kunnen het probleem vormen. • Controleer of de ingangsmodus TV is gekozen. •...
  • Page 20: Technische Gegevens

    25°C met een standaard verlichting en helderheid. ■ Als onderdeel van haar beleid van doorlopende verbetering houdt Sharp zich het recht voor om veranderingen aan te brengen in ontwerp en technische gegevens ten behoeve van verbetering van de LCD-TV zonder voorafgaande berichtgeving. De aangegeven cijfers voor de technische gegevens aangaande prestaties zijn nominale waarden voor productie-eenheden.
  • Page 21: Wegdoen Na Het Einde Van De Levensduur

    Als u het product voor zakelijke doeleinden heeft gebruikt en als u dit wilt weggooien: Neem contact op met uw SHARP distributeur die u inlichtingen verschaft over de terugname van het product. Het kan zijn dat u een afvalverwijderingsbijdrage voor de terugname en recycling moet betalen. Kleine producten (en kleine hoeveelheden) kunnen door de lokale inzamelingsinrichtingen worden verwerkt.
  • Page 23 Unit: mm 317.7 68.3 89.4 403.3 157.7...
  • Page 24 SHARP ELECTRONICS (Europe) GmbH Sonnistraße 3, D-20097 Hamburg, Deutschland J31A0301D SH 07/03 Printed on environmentally friendly paper Auf ökologischem Papier gedruckt Imprimé sur papier écologique Stampato su carta ecologica Impreso en papel ecológico Afgedrukt op ecologisch papier Printed in Thailand Gedruckt in Thailand Imprimé...

Table of Contents