Lenovo ThinkPad T40 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav
Lenovo ThinkPad T40 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

Lenovo ThinkPad T40 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

(slovenian) service and troubleshooting guide for the thinkpad t42 and t43 series
Hide thumbs Also See for ThinkPad T40:
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
T40 Series
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje težav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad T40

  • Page 1 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 3 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 4 Dodatek A, “Informacije o brezžičnem delovanju”, na strani 45, Dodatek B, “Garancijske informacije”, na strani 49 in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 75. Prva izdaja (maj 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Vse pravice pridržane.
  • Page 5: Table Of Contents

    Težave s preverjanjem prstnih odtisov . . 29 elektromagnetni združljivosti . . 77 Druge težave . . 30 Okoljevarstvena obvestila za Japonsko . 77 Ponudba programske opreme IBM Lotus . . 78 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Kazalo . 83 Blagovne znamke . . 80 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Predstavljajo lahko tudi možen varnostni problem. Ne izpostavljajte se nevarnosti in ne poskušajte lastnoročno odkriti vzroka težav. Izvajajte redne preglede računalnika in komponent, da odkrijete morebitne poškodbe, dotrajanost ali znake nevarnosti. Če kakorkoli dvomite v stanje © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 8: Splošne Varnostne Smernice

    Izdelek je padel po tleh ali je kakorkoli poškodovan. v Delovanje izdelka ni brezhibno, ko upoštevate navodila za uporabo. Opomba: Če opazite takšno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla družba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljšek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
  • Page 9: Napajalni Kabli In Adapterji

    Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni nobenih premikajočih se delov, se za ustrezno certificiranje UL zahtevajo naslednja opozorila. NEVARNOST Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. Opozorilo: Pred zamenjavo dela CRU izklopite računalnik in počakajte 3 do 5 minut, da se računalnik ohladi, preden odprete pokrov.
  • Page 10: Vtiči In Vtičnice

    ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoče ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem načinu. Združljivost baterij, ki jih je za uporabo z vašim izdelkom dobavila družba Lenovo, je preizkušena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli.
  • Page 11: Toplota In Prezračevanje Izdelka

    Toplota in prezračevanje izdelka Računalniki proizvajajo toploto, ko so vklopljeni in ko se polnijo baterije. Notesniki lahko zaradi svoje kompaktne velikosti proizvajajo znatno količino toplote. Vedno upoštevajte te osnovne varnostne ukrepe: v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 12: Dodatne Varnostne Informacije

    zdrobi. Da se v tem primeru zaščitite pred možnimi poškodbami in da zmanjšate nevarnost poškodovanja računalnika, storite naslednje: v CD/DVD plošče vedno hranite v originalni embalaži v CD/DVD plošč nikoli ne hranite neposredno izpostavljenih sončni svetlobi, hranite jih vedno stran od neposrednih virov toplote v Ko CD/DVD plošč...
  • Page 13 Pomembne varnostne informacije...
  • Page 14 Če baterije za ponovno polnjenje vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Baterije vsebujejo manjšo količino škodljivih snovi. Da bi se izognili poškodbam: v Baterije nadomestite samo s tipom baterij, ki ga priporoča Lenovo. v Baterije držite proč od ognja. v Baterij ne izpostavljajte vodi ali dežju.
  • Page 15 NEVARNOST Če pomožno baterijo vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Litijeve baterije vsebujejo litij in lahko eksplodirajo, če z njimi ne ravnate pravilno ali se jih ne znebite na pravi način. Nadomestite jih samo z baterijami istega tipa. Da bi se izognili poškodbam ali smrti, ne: (1) mečite ali potapljajte baterije v vodo, (2) dovolite, da se segreje na več...
  • Page 16: Izjava O Ustreznosti Laserja

    NEVARNOST Pri uporabi telefonske opreme se izognete nevarnosti ognja, električnega udara ali poškodb tako, da vedno sledite osnovnim varnostnim ukrepom, kot so: v Nikoli ne priklapljajte telefona med nevihto. v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtikača na mokrih prostorih razen, če ni za to posebej oblikovan.
  • Page 17 NEVARNOST Ne odpirajte optične shranjevalne enote; ta ne vsebuje delov za servisiranje ali nastavitev s strani uporabnika. Uporaba kontrol, nastavitev ali izvedba postopkov, razen določenih, vas lahko izpostavi nevarnemu sevanju. Laserski izdelki 1. razreda niso nevarni. Zasnova laserskega sistema in optičnega shranjevalnega pogona med normalnim delovanjem, uporabniškim vzdrževanjem ali servisiranjem preprečuje izpostavljenost laserskemu sevanju, močnejšemu od 1.
  • Page 18 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 19: Pomembno Obvestilo Za Uporabnike

    Pomembno obvestilo za uporabnike Pomembno obvestilo o predpisih za uporabnike Računalniki ThinkPad T40 so v skladu z varnostnimi standardi za radijske frekvence katerekoli države ali regije, v kateri so bili odobreni za brezžično uporabo. Računalnik ThinkPad namestite in uporabljajte v skladu z lokalnimi predpisi za radijske frekvence.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 21: Iskanje Informacij Z Access Ibm

    S pritiskom na gumb Access IBM odprete aplikacijo, ki vam predstavi vse vire informacij za ThinkPad. Na naslednji strani boste videli prvo stran Access IBM z razlago, kakšno pomoč vsebuje vsak del Access IBM. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 22 Nekatere teme pomoči vsebujejo kratke video posnetke, ki prikazujejo izvajanje določenih opravil, kot so na primer zamenjava baterije, vstavljanje kartice PC Card ali nadgradnja pomnilnika. Prikazane kontrolnike uporabite za predvajanje, premor in previjanje video posnetka. Opomba: Če je na računalnik priključena zagonska naprava in je njena zagonska prioriteta višja od IDE HDD, se računalnik zažene iz te naprave.
  • Page 23: Poglavje 1. Pregled Novega Računalnika Thinkpad

    Poglavje 1. Pregled novega računalnika ThinkPad Računalnik ThinkPad na prvi pogled Specifikacije Komponente . Skrb za računalnik ThinkPad . © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Računalnik Thinkpad Na Prvi Pogled

    Računalnik ThinkPad na prvi pogled Računalnik ThinkPad na prvi pogled Pogled od spredaj Pogled od zadaj ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 25: Komponente

    Komponente Komponente Procesor ® ® v Procesor Intel Pentium Pomnilnik v Dinamični pomnilnik z naključnim dostopom (DRAM) z dvojno hitrostjo prenosa podatkov (DDR) Podpora za hitrost pomnilnika: Računalnik morda ne bo deloval pri vseh hitrostih pomnilnika (MHz). Sistem, zasnovan za nižjo hitrost pomnilnika, je morda zmožen uporabljati hitrejši pomnilnik, vendar bo deloval samo pri nižji hitrosti.
  • Page 26 Komponente v Infrardeča vrata v Konektor za telefon RJ11 v Konektor za ethernet RJ45 ™ v Ultrabay Slim v Združitveni konektor v Vgrajena brezžična komponenta LAN (pri nekaterih modelih) v Vgrajena komponenta Bluetooth (pri nekaterih modelih) ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 27: Specifikacije

    Specifikacije Specifikacije Velikost 14-palčni model v Širina: 311 mm v Globina: 255 mm v Višina: 26,6 do 31,4 mm 15-palčni model v Širina: 330 mm v Globina: 266,7 mm v Višina: 27,7 do 32,5 mm Okolje v Maksimalna višina brez vzdrževanja zračnega tlaka: 3048 m v Temperatura –...
  • Page 28: Skrb Za Računalnik Thinkpad

    Skrb za računalnik ThinkPad Skrb za računalnik ThinkPad Čeprav je računalnik namenjen zanesljivemu delovanju v normalnih delovnih okoljih, ga uporabljajte razumno. Z upoštevanjem teh pomembnih nasvetov boste svoj računalnik najbolje in najprijetneje izrabili. Pomembni nasveti: Pazljivo izberite delovno mesto in način dela v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 29 Access IBM (Access IBM odprite s pritiskom na gumb Access IBM). Pazljivo določite gesla v Zapomnite si gesla. Če pozabite nadzorniško geslo ali geslo trdega diska, vam pooblaščeni ponudnik storitev Lenovo ne bo dodelil novega, zaradi česar boste morda morali zamenjati sistemsko ploščo ali trdi disk. Ostali pomembni nasveti v Modem računalnika mogoče uporablja samo analogno ali javno telefonsko omrežje...
  • Page 30 Skrb za računalnik ThinkPad v Pred nameščanjem katerekoli izmed naslednjih naprav se dotaknite kovinske mize ali ozemljenega kovinskega predmeta. Ta postopek odstrani statično elektriko iz vašega telesa. Statična elektrika lahko poškoduje napravo. – Kartica PC Card – Pametna kartica – Pomnilniške kartice, npr. SD Card, Memory Stick in MultiMediaCard –...
  • Page 31 Skrb za računalnik ThinkPad 2. Madež nežno obrišite z mehko in suho krpo. 3. Če madeža s tem niste odstranili, mehko in gladko krpo navlažite z vodo ali mešanico izopropilnega čistilnega alkohola in čiste vode (v razmerju 50-50). 4. Izžemite čim več tekočine. 5.
  • Page 32 Skrb za računalnik ThinkPad ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 33: Poglavje 2. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    Za druge računalnike ThinkPad serije T40 . 35 Težave z zaslonom računalnika . . 24 Nadgradnja pogona trdega diska . 36 Težave z baterijo . . 26 Zamenjava baterije . . 39 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 34: Določanje Težav

    Odpravljanjte težav z računalnikom Določanje težav ® Če imate težave z računalnikom, ga lahko preskusite s pomočjo programa PC-Doctor za Windows. PC-Doctor za Windows zaženite na naslednji način: 1. Kliknite Start. 2. Kazalec premaknite na All Programs (Vsi programi) (v Windows razen Windows XP, Programs (Programi)), in nato na PC-Doctor za Windows.
  • Page 35 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 0182: Bad CRC2. Enter Nepravilna kontrolna vsota CRC2 nastavitev v EEPROM ni pravilna. Pojdite na BIOS Setup and load Setup Pripomoček za nastavitev BIOS-a. Pritisnite F9 in Enter, da bi naložili privzeto defaults. nastavitev. Pritisnite F10 in Enter, da bi ponovno zagnali sistem. 0185: Bad startup sequence Kontrolna vsota začetne sekvence v EEPROM-u ni pravilna.
  • Page 36 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 021x: Keyboard error Poskrbite, da na tipkovnici ali zunanji tipkovnici ne bo nobenih predmetov. Izključite računalnik in vse ostale priključene naprave. Najprej vključite računalnik, nato vključite še priključene naprave. Če se vam še vedno izpisuje ista kodo napake, storite naslednje: Če je priključena zunanja tipkovnica, storite naslednje: v Ugasnite računalnik in izključite zunanjo tipkovnico, nato vključite računalnik.
  • Page 37 Če v primarnem ležišču pogona uporabljate trdi disk (HDD), ki ga nista proizvedla internal hard disk drive IBM ali Lenovo, oziroma IBM-ov trdi disk starejše generacije, ki ga ta sistem ne (HDD) may not function podpira, in se zavedate te nezdružljivosti, ga lahko še vedno uporabljate, tako da correctly on this system.
  • Page 38: Napake Brez Sporočil

    Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev Poziv za geslo ob vklopu Določeno je geslo ob vklopu ali nadzorniško geslo. Vnesite geslo in pritisnite Enter, da bi lahko uporabljali računalnik. Če geslo ob vklopu ni sprejeto, je morda določeno nadzorniško geslo. Vnesite nadzorniško geslo in pritisnite Enter. Če se vam še vedno izpisuje isto sporočilo o napaki, računalnik odnesite na servisno popravilo.
  • Page 39 Odpravljanje težav z računalnikom Opomba: Če niste prepričani, ali ste slišali pisk, izključite računalnik; nato ga ponovno vključite in prisluhnite. Če uporabljate zunanji monitor, si oglejte “Težave z zaslonom računalnika” na strani 24. Rešitev: Če je določeno geslo ob vklopu, pritisnite katerokoli tipko za prikaz okna za vpis gesla ob vklopu, vpišite pravilno geslo in pritisnite Enter.
  • Page 40: Težava Z Geslom

    Če ste pozabili geslo ob vklopu, računalnik odnesite pooblaščenemu serviserju ali tržnemu zastopniku Lenovo za preklic gesla. Če ste pozabili geslo za trdi disk, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne more določiti novega gesla ali obnoviti podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
  • Page 41: Ultranav Težave

    Odpravljanje težav z računalnikom Če je priključena zunanja številčna tipkovnica ali miška: 1. Izklopite računalnik. 2. Odstranite številčno tipkovnico ali miško. 3. Vklopite računalnik in ponovno poskusite uporabljati tipkovnico. Če ste odpravili težavo s tipkovnico, previdno ponovno priključite zunanjo številčno tipkovnico, zunanjo tipkovnico ali miško, bodite pozorni na pravilno namestitev konektorjev.
  • Page 42: Težave V Stanju Pripravljenosti Ali Mirovanju

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava: Miška ali kazalna naprava ne deluje. Rešitev: Preverite, ali sta TrackPoint in sledilna ploščica v konfiguracijskem programu za ThinkPad nastavljena na Automatic (Samodejno). Nato odstranite miško ali kazalno napravo in uporabljajte TrackPoint in sledilno ploščico. Če TrackPoint in sledilna ploščica delujeta, je do napake lahko prišlo zaradi miške ali kazalne naprave.
  • Page 43 Odpravljanje težav z računalnikom Rešitev: Preverite: v ali je baterija napolnjena. v ali je delovna temperatura v sprejemljivem obsegu. Oglejte si “Specifikacije” na strani 5. Če je vse to pravilno, računalnik odnesite na servisno popravilo. Težava: Prikaže se obvestilo o izpraznjenosti baterije in računalnik se takoj izklopi. Rešitev: Baterija je skoraj izpraznjena.
  • Page 44 Odpravljanje težav z računalnikom Težava: Računalnik ne preide v stanje pripravljenosti ali mirovanje. Rešitev: Preverite, ali katera izmed izbranih možnosti računalniku onemogoča preklop v stanje pripravljenosti ali mirovanje. Težava: Računalnik ne preklopi v stanje pripravljenosti v času, določenem v Windows 98 ali ®...
  • Page 45 Odpravljanje težav z računalnikom Funkcija prebuditve ob določenem času z napajanjem iz baterije je po privzetih nastavitvah izklopljena. Če omogočite to funkcijo, se lahko računalnik vklopi in prične delovati med prenašanjem, kar lahko povzroči poškodbe na trdem disku. Če želite omogočiti funkcijo prebuditve ob določenem času z napajanjem iz baterije, se morate zavedati tega tveganja.
  • Page 46: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Odpravljanje težav z računalnikom 4. Kliknite na gumb Enable hibernation (Omogoči mirovanje). 5. Kliknite na gumb Create Now (Ustvari zdaj). Za Windows NT: Opomba: Za uporabo stanja mirovanja v Windows NT morate trdi disk formatirati s sistemom formatiranja FAT. Če trdi disk formatirate z NTFS-om, privzetim formatom v Windows NT, ne morete uporabljati stanja mirovanja.
  • Page 47 Odpravljanje težav z računalnikom Težava: Z zaslona ni mogoče brati ali pa je slika popačena. Rešitev: Preverite: v ali je gonilnik prikazovalne naprave pravilno nameščen. v ali sta ločljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni. v ali je vrsta monitorja pravilna. Nastavitve preverite na naslednji način: Za Windows XP in Windows 2000: Odprite okno za prikaz lastnosti.
  • Page 48: Težave Z Baterijo

    Odpravljanje težav z računalnikom window (Ni mogoče ustvariti prekrivnega okna)”. Predvajanje videa, DVD plošč ali iger ni možno ali pa je zelo slabo. Rešitev Izvedite enega izmed naslednjih postopkov: v Če uporabljate 32-bitni barvni način, globino barve spremenite na 16-bitno. v Če uporabljate velikost namizja 1280×1024 ali večjo, zmanjšajte velikost namizja in barvno globino.
  • Page 49: Težave S Pogonom Trdega Diska

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava Baterija se ne polni. Rešitev Baterije ne morete polniti, če je prevroča. Če je baterija vroča, jo odstranite iz računalnika in počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo. Ko se ohladi, jo ponovno namestite in napolnite. Če je še vedno ne morete polniti, jo odnesite na servisno popravilo.
  • Page 50 Odpravljanje težav z računalnikom Opomba: Okno se lahko pri določenih modelih razlikuje. 3. Ko se odpre delovni prostor Rescue and Recovery, lahko izvajate naslednje postopke: v Reševanje in obnovitev (Rescue and Restore) datotek, map ali varnostnih kopij. v Konfiguracija (Configure) sistemskih nastavitev in gesel. v Komuniciranje (Communicate) z uporabo interneta in povezave do podporne strani.
  • Page 51: Težave S Preverjanjem Prstnih Odtisov

    Odpravljanje težav z računalnikom v Create diagnostic disks (Izdelava diagnostičnih plošč) vam pomaga ustvariti posebne medije, ki se uporabljajo med diagnostičnimi testi. Na zgornjem oknu delovnega prostora Rescue and Recovery kliknite naslednje, da odprete nove strani ali zapustite pripomoček: v Events log (Dnevnik dogodkov) vam omogoča ogledovanje dnevnika, ki vsebuje informacije o dogodkih ali opravilih, povezanih z operacijami Rescue and Recovery.
  • Page 52: Druge Težave

    Odpravljanje težav z računalnikom Da bi izboljšali stanje, poizkusite z naslednjim: v Roke očistite ali obrišite, da odstranite dodatno umazanijo ali vlago s prstov. v Za preverjanje pristnosti prstnih odtisov registrirajte in uporabljate drug prst. v Če je koža na rokah presuha, uporabite kremo. Druge težave Težava: Računalnik se zaklene ali ne sprejema vnosa.
  • Page 53 Odpravljanje težav z računalnikom Nastavitev USB-ja je mogoče nastavljena na Enabled (Omogočeno). Če je, lahko med zagonom povzroči spor pri razporejanju pomnilniških sredstev. S pomočjo pripomočka za nastavitev BIOS-a izključite nastavitev. Če uporabljate računalnik ThinkPad serije T41/T41p, storite naslednje: 1. Računalnik izklopite in ga ponovno vklopite; nato med tem, ko je v spodnjem levem delu zaslona prikazano sporočilo “...
  • Page 54 Odpravljanje težav z računalnikom Rešitev: ® Težava se lahko pojavi, če za tehnologijo Intel SpeedStep izberete način Maximum Battery. Ta način je namenjen doseganju maksimalne življenjske dobe baterije s preklopom hitrosti procesorja med običajno nizko hitrostjo in polovično nizko hitrostjo, odvisno od obsega uporabe procesorja. Če je obseg uporabe večji, Intel SpeedStep preklopi na nižjo hitrost procesorja.
  • Page 55: Zagon Ibm-Ovega Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

    Drive Fitness Test (v3.99 ali starejša različica): najnovejša različica je na voljo na http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Opombe: 1. Lenovo ne zagotavlja pravilnega delovanja aplikacije Drive Fitness Test. 2. Za uporabo dodatnega trdega diska je treba posodobiti strojnoprogramsko opremo na najnovejšo različico.
  • Page 56: Obnovitev Prednameščene Programske Opreme

    Kako zagnati Pripomoček za nastavitev BIOS-a 3. Računalnik vklopite; nato med tem, ko je v spodnjem levem delu zaslona prikazano sporočilo “To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button” pritisnite gumb Access IBM. Odpre se delovni prostor Rescue and Recovery. 4.
  • Page 57: Za Druge Računalnike Thinkpad Serije T40

    Obnovitev prednameščene programske opreme Če ste namestili program Rapid Restore Ultra, Access IBM Predesktop Area vsebuje tudi dodatne varnostne kopije Rapid Restore Ultra z različnimi vsebinami, ki jih je trdi disk vseboval v preteklosti. Z uporabo Access IBM Predesktop Area lahko vsebine trdega diska obnovite na zgodnejše stanje tako, da uporabite katerokoli izmed slik varnostne kopije, ki so shranjene v zaščitenem območju.
  • Page 58: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Shranjevalno kapaciteto računalnika lahko povečate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom večje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali tržnem zastopniku družbe Lenovo. Opombe: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Konektorji in reža trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
  • Page 59 Nadgradnja pogona trdega diska 2. Dodaten trdi disk ne vsebuje programa Rescue and Recovery in programa za obnovitev izdelka. Pozor Kako ravnati s pogonom trdega diska v Pogon ne sme pasti na tla ali biti izpostavljen udarcem. Pogon postavite na material, ki blaži udarce, na primer na mehko krpo.
  • Page 60 Nadgradnja pogona trdega diska 6. Snemite pokrov pogona trdega diska. 7. Pokrov pritrdite na novi pogon trdega diska. 8. Pogon trdega diska in njegov pokrov vstavite v režo za pogon trdega diska; nato ju čvrsto namestite. 9. Zaprite zaslon računalnika in računalnik postavite s spodnjo stranjo navzgor. Vijak namestite nazaj.
  • Page 61: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije Zamenjava baterije 1. Izklopite računalnik oziroma ga preklopite v stanje mirovanja. Izključite adapter za izmenični tok in kable. Opomba: Če uporabljate PC kartico, računalnik mogoče ne bo mogel preklopiti v stanje mirovanja. V tem primeru izklopite računalnik. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite okoli. 3.
  • Page 62: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije 6. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priključite na računalnik. ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 63: Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright Ibm Corp

    Poglavje 3. Pridobivanje pomoči in servisa Pridobivanje pomoči in servisa . . 42 Klicanje centra za podporo strankam . . 42 Spletna pomoč . . 42 Pomoč po svetu . . 43 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 64: Pridobivanje Pomoči In Servisa

    Naslednje točke niso pokrite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli brez garancije. ®...
  • Page 65: Pomoč Po Svetu

    Warranty, nato upoštevajte navodila na zaslonu. Garancijski pogoji družbe Lenovo so podrobno opisani v garanciji za strojno opremo Lenovo. Shranite potrdilo o nakupu, saj ga morate predložiti ob servisnem popravilu. Med klicem bodite blizu računalnika, da vam bo zastopnik tehnične pomoči lahko pomagal pri odpravljanju težav.
  • Page 66 V nekaterih državah bo servisiranje mogoče plačljivo in omejeno. Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite www.lenovo.com/think/support, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. ®...
  • Page 67: Dodatek A. Informacije O Brezžičnem Delovanju

    Ker brezžična LAN Mini-PCI kartica in dodatna kartica Bluetooth delujeta v okviru smernic varnostnih standardov in priporočil za radijske frekvence, je Lenovo prepričan, da je uporaba integriranih brezžičnih kartic povsem varna. Ti standardi in priporočila © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 68: Pooblaščeno Delovanje Znotraj Združenih Držav In Kanade

    izražajo strokovno mnenje in so rezultat dela odborov in komisij znanstvenikov, ki nenehno preučujejo in razlagajo obsežno raziskovalno literaturo. V določenih razmerah ali okolju je uporaba brezžične LAN Mini-PCI kartice ali dodatne kartice Bluetooth lahko omejena s strani lastnika objekta ali odgovornega zastopnika organizacije.
  • Page 69 Razen v Združenih državah in Kanadi, so v ostalih državah lahko podprti dodatni kanali IEEE 802.11b. Če imate težave pri priključitvi dostopovne točke, se povežite z omrežnim skrbnikom ali v dostopovno točko poglejte, kateri kanal se uporablja. In če je kanal 802.11b enak ali večji od 12, boste morali “Extended Channel Mode (Način razširjenih kanalov)”...
  • Page 70 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 71: Dodatek B. Garancijske Informacije

    3. delu - Garancijske informacije. Datum računa ali potrdila o nakupu velja kot datum namestitve, razen če družba Lenovo ali prodajalec ne določi drugače. Če družba Lenovo ne določi drugače, garancija velja samo v državi ali regiji nakupa naprave.
  • Page 72 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vključno s tistimi, ki jih družba Lenovo na vašo željo priskrbi ali vgradi v napravo Lenovo.
  • Page 73 Če vključuje garancijski servis zamenjavo naprave ali dela, postane del, ki ga ponudnik storitev zamenja, last družbe Lenovo, zamenjava pa postane vaša last. Jamčite, da so vsi odstranjeni deli pristni in neprirejeni. Zamenjani deli niso vedno novi, so pa vedno popolnoma brezhibni in vsaj enakovredni prejšnjim delom.
  • Page 74: Del - Pogoji Za Določene Države

    OMEJITEV ALI IZKLJUČITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in družba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov države nakupa naprave za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolžnosti in obveznosti družbe Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje pravnih načel.
  • Page 75 ARGENTINA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno izključno redno gospodarsko sodišče v Buenos Airesu. BOLIVIJA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, so pristojna izključno sodišča mesta La Paz.
  • Page 76 Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Če družba Lenovo krši pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost družbe Lenovo omejena na popravilo ®...
  • Page 77 ali zamenjavo blaga ali dobavo ustreznega blaga. Kjer se ta pogoj ali garancija nanaša na pravico do prodaje, neuradnega posedovanja ali nesporne lastninske pravice oziroma je bilo blago kupljeno z namenom osebne, domače ali gospodinjske uporabe ali potrošnje, omejitve iz tega odstavka ne veljajo. Pristojno pravo: Naslednje besedilo zamenjuje "zakoni države nakupa naprave″v prvem stavku: zakoni zvezne države ali ozemlja.
  • Page 78 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske škode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani družbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plačali za napravo. Arbitraža: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za reševanje sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno razsodišče,...
  • Page 79 EVROPA, BLIŽNJI VZHOD, AFRIKA (EMEA) NASLEDNJI POGOJI VELJAJO ZA VSE DRŽAVE EMEA: Pogoji te izjave o omejeni garanciji veljajo za naprave, kupljene pri družbi Lenovo ali njenem prodajalcu. Pridobitev garancijskega servisa Dodajte naslednji odstavek v Zahodna Evropa (Andora, Avstrija, Belgija, Ciper, Češka republika, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija,...
  • Page 80 Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, v Sloveniji ali Ukrajini, vam je garancijski servis na voljo v vseh teh državah s strani ponudnika storitev, pod pogojem, da je naprava bila objavljena in dana na tržišče s strani družbe Lenovo v državi, v kateri želite pridobiti servis.
  • Page 81 Sodna oblast: Temu poglavju so dodane naslednje izjeme: 1) V Avstriji je za reševanje vseh sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji in v zvezi z njo, vključno z njenim obstojem, pristojno sodišče na Dunaju v Avstriji (center mesta);...
  • Page 82 7. številki 595. odstavka (1) zakonika. Vendar družba Lenovo lahko sproži postopke na pristojnem sodišču v državi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi je za reševanje vseh sporov v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji pristojno razsodišče, sklicano v Helsinkih na Finskem v skladu s takrat...
  • Page 83 (če je krivec družba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plačali za napravo, ki je povzročila škodo.
  • Page 84 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje točko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odškodnino za neposredno škodo je odgovornost družbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plačali za napravo, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
  • Page 85 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 86 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 87: Del - Garancijske Informacije

    OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da družba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje računa za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
  • Page 88 Vrste garancijsk. računal. Država ali regija nakupa Garancijsko obdobje servisa 1874 Deli in delo - 4 leta Baterije - 1 leto 1875 ZDA, Kanada Deli in delo - 1 leto Baterije - 1 leto 1876 ZDA, Kanada Deli in delo - 3 leta Baterije - 1 leto 2373 Japonska...
  • Page 89 CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 90 (stroške plačate sami, razen če ni drugače določeno). Ko je naprava popravljena ali zamenjana, lahko po njo pridete sami oziroma se vam pošlje po pošti (stroške krije družba Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami.
  • Page 91 Država ali regija Telefonska številka Brazilija Regija Sao Paulo: (11) 3889-8986 Brezplačna številka zunaj regije Sao Paulo: 0800-7014-815 (brazilska portugalščina) Kanada 1-800-565-3344 (angleščina, francoščina) samo za Toronto: 416-383-3344 Čile 800-224-488 (španščina) Kitajska 800-810-1818 (mandarinščina) Kitajska (Hongkong P.U.R.) Domači osebni računalnik: 852-2825-7799 Poslovni osebni računalnik: 852-8205-0333 ThinkPad in WorkPad: 852-2825-6580 (kantonščina, angleščina, putonghua)
  • Page 92 Država ali regija Telefonska številka Madžarska +36-1-382-5720 Indija 1600-44-6666 nadomestna brezplačna številka: +91-80-2678-8940 (angleščina) Indonezija 800-140-3555 +62-21-251-2955 (bahasa, indonezijščina, angleščina) Irska 01-815-9202 garancijski servis in podpora: 01-881-1444 (angleščina) Italija 02-7031-6101 garancijski servis in podpora: 39-800-820094 (italijanščina) Japonska ThinkPad: Brezplačna številka: 0120-887-874 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 Obe zgornji številki bosta odgovorjeni z govornim pozivom v japonščini.
  • Page 93: Garancijski Dodatek Za Mehiko

    Za južno regijo in Hošiminh: 84-8-8295160 (angleščina, vietnamščina) Garancijski dodatek za Mehiko Ta dodatek predstavlja del izjave o omejeni garanciji družbe Lenovo in velja izključno za izdelke, ki so v prodaji na območju Združenih držav Mehike. V primeru spora veljajo pogoji tega dodatka.
  • Page 94 Vsa prednameščena programska oprema ima samo 30-dnevno garancijo na namestitvene napake, ki začne teči na datum nakupa. Družba Lenovo ne odgovarja za podatke v takšni programski opremi in/ali dodatni programski opremi, nameščeni po nakupu izdelka. Stroške storitev, ki jih garancija ne pokriva, po odobritvi krije končni uporabnik.
  • Page 95: Dodatek C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Telefonski kabel Kapica TrackPoint CRU-ji nivoja 2 Pomnilnik (standardni) Tipkovnica Opora za dlani (14-palčni model) - integrirana z bralnikom prstnih odtisov in sledilno ploščico Kartica Mini-PCI (14-palčni model) Komunikac. hčerinska kartica © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 96 Na strani za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priročnik za vzdrževanje strojne opreme http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid =part-video v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 68.
  • Page 97: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
  • Page 98: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
  • Page 99: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali konektorjev ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaščeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme. Ta naprava je v skladu z določili 15. dela predpisov FCC. Delovanje mora izpolnjevati naslednja dva pogoja: (1) naprava ne sme povzročati škodljivih motenj in (2) naprava...
  • Page 100: Ponudba Programske Opreme Ibm Lotus

    uporabo in recikliranje zastarelih računalnikov. Za podrobnosti obiščite spletno stran IBM Japan na naslovu www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/ Kot določa Zakon za spodbujanje učinkovitega izkoriščanja virov, sta se zbiranje in reciklaža računalnikov za domačo uporabo začela dne 1. oktobra 2003. Za podrobnosti obiščite spletno stran IBM Japan na naslovu www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/personal.html Kako se znebiti komponente računalnika ThinkPad iz težke kovine Tiskana vezja računalnika ThinkPad vsebujejo težke kovine.
  • Page 101 Lotus FastSite – spletni založnik v Lotus SmartCenter – urejevalnik internetnih informacij Podpora strankam: za informacije o podpori in telefonske številke za pomoč pri namestitvi programske opreme obiščite http://www.lenovo.com/think/support. Za nakup tehnične podpore po začetni podpori pri namestitvi obiščite http://www.lotus.com/passport.
  • Page 102: Blagovne Znamke

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vprašanji glede naročila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo ThinkPad PS/2 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 103 Rapid Restore Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad TrackPoint Ultrabay UltraNav Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe International Business Machines Corporation v ZDA in/ali v drugih državah: Lotus Lotus 1-2-3 Lotus Approach Lotus FastSite Lotus Freelance Graphics Lotus Notes Lotus Organizer Lotus SmartCenter Lotus SmartSuite Lotus Word Pro...
  • Page 104 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 105 20 pogled od spredaj 2 težave z UltraNavom 19 pogled od zadaj 2 težave z USB 32 pomembni nasveti 6 težave z vgrajeno brezžično omrežno kartico 32 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 106 ® ThinkPad T40 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 108 Številka dela: 39T2352 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 39T2352...

Table of Contents