Lenovo ThinkCentre M80 Uživatelská Příručka
Lenovo ThinkCentre M80 Uživatelská Příručka

Lenovo ThinkCentre M80 Uživatelská Příručka

(czech) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M80:
Table of Contents

Advertisement

Uživatelská příručka
ThinkCentre
Typy počítačů: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M80

  • Page 1 Uživatelská příručka ThinkCentre Typy počítačů: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529...
  • Page 3 Uživatelská příručka ThinkCentre Typy počítačů: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 a 7529...
  • Page 4 První vydání (říjen 2010) © Copyright Lenovo 2010. Produkty, data, počítačový software a služby LENOVO byly vyvinuty výhradně s využitím soukromých prostředků a státním úřadům jsou prodávány jako komerční zboží, jak je definováno směrnicí 48 C.F.R. 2.101, s omezenými právy na používání, rozmnožování...
  • Page 5: Table Of Contents

    Diagnostické programy ... Základní funkce zabezpečení ..Lenovo ThinkVantage Toolbox ..Kabelový zámek ... .
  • Page 6 Lenovo ThinkVantage Tools ..Zakoupení dalších služeb..Lenovo Welcome ... . Dodatek A. Upozornění ..69 Access Help .
  • Page 7: Důležité Bezpečnostní Instrukce

    Přečtením těchto bezpečnostních instrukcí snížíte riziko úrazu nebo poškození produktu. Pokud již kopii příručky ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce nemáte, můžete ji získat ve formátu PDF (Portable Document Format) na webové stránce společnosti Lenovo® na adrese: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 viii Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 9: Kapitola 1. Přehled Produktu

    Kapitola 1. Přehled produktu Tato kapitola popisuje vlastnosti počítače, technické údaje, software dodávaný společností Lenovo, umístění konektorů a součástí na základní desce a vnitřní jednotky. Tato kapitola obsahuje následující části: • „Vybavení“ na stránce 1: Tato část popisuje vybavení počítače.
  • Page 10 • vstupní zvukový konektor, výstupní zvukový konektor a konektor mikrofonu na zadním panelu • vnitřní reproduktor (některé modely) Konektivita integrovaný řadič Ethernet 10/100/1000 Mb/s Funkce správy systému • Schopnost ukládat výsledky hardwarového testu POST (Power-On Self-Test) • Podpora ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) •...
  • Page 11: Technické Údaje

    Operační systémy, které jsou zde uvedeny, čekají v době vydání této publikace na udělení certifikátu nebo prochází testováním kompatibility. Po vydání této příručky mohou být další operační systémy označeny společností Lenovo za kompatibilní s vaším počítačem. Tento seznam se může měnit. Zda byla kompatibilita operačního systému certifikována nebo testována, zjistíte na webových stránkách výrobce operačního systému.
  • Page 12: Přehled Softwaru

    50 až 60 Hz nastavení přepínače napětí: 230 V ~ Přehled softwaru Počítač je dodáván s předinstalovaným operačním systémem a několika programy od společnosti Lenovo. Software dodávaný s operačním systémem Windows Tato část popisuje programy dodané s operačním systémem Windows.
  • Page 13 Lenovo ThinkVantage Tools Program Lenovo ThinkVantage® Tools Vás dovede k řadě zdrojů informací a poskytuje snadný přístup k nástrojům, které Vám pomohou pracovat snadněji a bezpečněji. Další informace najdete v tématu „Lenovo ThinkVantage Tools“ na stránce 65. Lenovo Welcome Program Lenovo Welcome vás seznámí s některými inovativními vestavěnými funkcemi produktů Lenovo a provede vás některými důležitými úlohami nastavení, které...
  • Page 14: Umístění Hardwarových Prvků

    Další informace o přístupu k dokumentaci naleznete v části „Složka Online Books“ na stránce 65. Antivirový software Počítač je dodáván s antivirovým softwarem, který slouží k detekci a odstraňování virů. Lenovo poskytuje na počítači plnou verzi antivirového softwaru s licencí na 30 dní zdarma. Po 30 dnech je nutné licenci obnovit, abyste dále dostávali aktualizace antivirového programu.
  • Page 15: Umístění Konektorů A Dílů Na Zadní Straně Počítače

    Obrázek 1. Umístění předních konektorů, ovládacích prvků a kontrolek Tlačítko pro vysunutí/zasunutí optické mechaniky Konektor USB Konektor mikrofonu Vypínač Indikátor činnosti pevného disku Konektor pro sluchátka Indikátor napájení Konektor USB Umístění konektorů a dílů na zadní straně počítače Obrázek 2 „Umístění zadních konektorů a dílů“ na stránce 7 ukazuje umístění konektorů a dílů na zadní straně...
  • Page 16: Umístění Součástí

    Konektor Popis Vstupní zvukový konektor Slouží pro příjem zvukového signálu z externího zvukového zařízení, jako například ze stereo systému. Při připojování externího zvukového zařízení se připojí kabel mezi výstupní zvukový konektor na zařízení a vstupní zvukový konektor na počítači. Výstupní zvukový konektor Slouží...
  • Page 17: Umístění Součástí Na Základní Desce

    Obrázek 3. Umístění součástí Sestava chladiče a větráku Přední kryt Sestava napájecího zdroje Sestava předního větráku Paměťové moduly (2) Jednotka pevného disku Optická mechanika PCI karta (dostupné u vybraných modelů) Přední USB a audio konektory Vedení chladiče a větráku Umístění součástí na základní desce Obrázek 4 „Umístění...
  • Page 18: Umístění Interních Jednotek

    Konektor předního panelu Konektor systémového větráku Přední konektory USB (2) Umístění interních jednotek Interní jednotky jsou zařízení, která počítač používá ke čtení a ukládání dat. Přidáním jednotek do počítače můžete zvýšit kapacitu paměti a umožnit počítači číst další typy médií. Interní jednotky se instalují do pozic jednotek.
  • Page 19: Kapitola 2. Instalace Nebo Výměna Hardwaru

    Tato část popisuje instalaci a výměnu hardwaru počítače. Přidáním paměťových modulů, karet PCI a jednotek můžete rozšířit schopnosti počítače. Výměnou vadného hardwaru můžete udržovat počítač. Poznámky: 1. Používejte pouze díly dodané společností Lenovo. 2. Při instalaci nebo výměně součásti postupujte podle příslušných pokynů v této části a pokynů dodaných se součástí.
  • Page 20: Odstranění Krytu Počítače

    Nepokoušejte se otevřít počítač ani provádět jakoukoliv opravu, dokud si nepřečtete část „Důležité bezpečnostní instrukce“ v příručce ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část uvádí postup odstranění krytu počítače. POZOR: Než...
  • Page 21: Odstranění A Instalace Předního Krytu

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup odstranění a instalace předního krytu.
  • Page 22: Přístup Ke Součástem Základní Desky A K Jednotkám

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje, jak získat přístup k jednotkám a součástem základní desky.
  • Page 23 4. Odklopte sestavu pozice jednotky, abyste měli přístup ke všem vnitřním jednotkám, kabelům a dalším součástem. Obrázek 9. Odklopení sestavy pozice jednotky 5. Sestavu pozice jednotky sklopíte stlačením svorky sestavy a odklopením sestavy směrem dolů, jak je ukázáno na obrázku. Obrázek 10.
  • Page 24: Instalace A Výměna Karty Pci

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje instalaci a výměnu karty PCI. Počítač má jednu standardní pozici PCI, dvě pozice PCI Express x1 a jednu pozici PCI Express x16 pro grafickou kartu.
  • Page 25 Obrázek 11. Odstranění karty PCI • Pokud instalujete kartu PCI, odstraňte příslušný kryt pozice. Více informací o identifikaci typů pozic karet PCI naleznete zde „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 9. 4. Vyjměte novou kartu PCI z antistatického obalu. Kapitola 2.
  • Page 26: Instalace A Výměna Paměťového Modulu

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup instalace nebo výměny paměťového modulu.
  • Page 27 3. Pro snadnější přístup k základní desce položte počítač na bok. 4. Na základní desce vyhledejte konektory paměti. Viz „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 9. 5. Odstraňte všechny součásti a odpojte všechny kabely, které mohou bránit v přístupu ke konektorům paměti.
  • Page 28: Výměna Baterie

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Počítač obsahuje zvláštní typ paměti, která uchovává datum, čas a informace o nastavení vestavěných funkcí.
  • Page 29: Výměna Sestavy Chladiče A Větráku

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu sestavy chladiče a větráku. POZOR:...
  • Page 30 Sestava chladiče a větráku může být velmi horká. Než otevřete kryt počítače, vypněte počítač a počkejte tři až pět minut, než vychladne. Sestavu chladiče a větráku vyměňte takto: 1. Vyjměte veškeré nosiče z jednotek a vypněte všechna připojená zařízení a počítač. Odpojte všechny napájecí...
  • Page 31 6. Podle následujícího postupu odstraňte čtyři šrouby, které drží sestavu chladiče a větráku na základní desce: a. Částečně uvolněte šroub , poté úplně vyšroubujte šroub , a pak úplně vyšroubujte šroub b. Částečně uvolněte šroub , poté úplně vyšroubujte šroub , a pak úplně...
  • Page 32: Výměna Mikroprocesoru

    Nepokoušejte se otevřít počítač ani provádět jakoukoliv opravu, dokud si nepřečtete část „Důležité bezpečnostní instrukce“ v příručce ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část uvádí pokyny pro výměnu mikroprocesoru. POZOR: Chladič...
  • Page 33 2. Odstraňte kryt počítače. Viz „Odstranění krytu počítače“ na stránce 12. 3. Vyjměte sestavu chladiče a větráku. Viz „Výměna sestavy chladiče a větráku“ na stránce 21. Poznámka: Sestavu chladiče a větráku položte na bok tak, aby tepelně vodivá pasta nepřišla s ničím do kontaktu.
  • Page 34: Výměna Napájecího Zdroje

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu napájecího zdroje. Ačkoliv po odpojení napájecí šňůry nejsou v počítači žádné pohyblivé díly, pro vaši bezpečnost jsou nutná...
  • Page 35 NEBEZPEČÍ Nebezpečné pohyblivé díly. Nedotýkejte se prsty ani jinými částmi těla. POZOR: Nikdy neodstraňujte kryt na napájecím zdroji ani žádný díl, na kterém je následující štítek. Uvnitř součástí, na kterých je připevněn tento štítek, je nebezpečné napětí, proud a úroveň energie. Uvnitř...
  • Page 36 Obrázek 23. Vyjmutí vedení chladiče a větráku 5. Odpojte kabely sestavy napájecího zdroje od všech jednotek a od 24pinového a 4pinového konektoru na základní desce. Viz „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 9. Poznámka: Pravděpodobně bude také nutné vyjmout kabely sestavy napájecího zdroje z kabelových úchytek a pásků, kterými jsou kabely připevněny ke skříni.
  • Page 37 8. Při instalaci nového napájecího zdroje srovnejte jeho otvory pro šrouby s odpovídajícími otvory vzadu na skříni počítače. Poté zašroubujte tři šrouby přidržující novou sestavu napájecího zdroje. Poznámka: Používejte pouze šrouby od Lenovo. Obrázek 25. Instalace sestavy napájecího zdroje 9. Připojte kabely nové sestavy napájecího zdroje ke všem jednotkám a k základní desce. Viz „Umístění...
  • Page 38: Výměna Optické Jednotky

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny optické jednotky. Optickou jednotku vyměníte takto: 1.
  • Page 39 5. Odpojte datový a napájecí kabel od optické mechaniky. 6. Uchopte optickou mechaniku a odstraňte dva šrouby, které ji zajišťují. Obrázek 27. Odstranění šroubů optické mechaniky 7. Stlačte svorku sestavy pozice jednotky a odklopte sestavu směrem dolů, jak je ukázáno na obrázku. Obrázek 28.
  • Page 40 8. Vytáhněte optickou mechaniku přední částí počítače. Obrázek 29. Odstranění optické jednotky 9. Zasuňte novou optickou mechaniku do pozice optické mechaniky z přední části počítače. Obrázek 30. Instalace nové optické jednotky Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 41: Výměna Jednotky Pevného Disku

    Nepokoušejte se otevřít počítač ani provádět jakoukoliv opravu, dokud si nepřečtete část „Důležité bezpečnostní instrukce“ v příručce ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Kapitola 2. Instalace nebo výměna hardwaru...
  • Page 42 Tato část popisuje postup při výměně jednotky pevného disku. Jednotku pevného disku vyměníte takto: 1. Vyjměte veškeré nosiče z jednotek a vypněte všechna připojená zařízení a počítač. Odpojte všechny napájecí šňůry od zásuvek a odpojte všechny kabely připojené k počítači. 2.
  • Page 43 5. Uchopte jednotku pevného disku a odstraňte čtyři šrouby, které ji zajišťují. Poté vyjměte jednotku pevného disku ze sestavy pozice jednotky a na zadní straně jednotky odpojte datový a napájecí kabel, abyste ji mohli vytáhnout ze skříně. Obrázek 34. Vyjmutí jednotky pevného disku 6.
  • Page 44: Výměna Čtečky Karet

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny čtečky karet. Poznámka: Čtečka karet je k dispozici pouze u vybraných modelů.
  • Page 45: Výměna Přední Sestavy Větráku

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu přední sestavy větráku. Přední sestavu větráku vyměňte takto: 1.
  • Page 46 2. Odstraňte kryt počítače. Viz „Odstranění krytu počítače“ na stránce 12. 3. Odstraňte přední kryt. Viz „Odstranění a instalace předního krytu“ na stránce 13. 4. Odklopte sestavu pozice jednotky směrem nahoru, abyste získali přístup k přední sestavě větráku. Viz „Přístup ke součástem základní desky a k jednotkám“ na stránce 14. 5.
  • Page 47: Výměna Klávesnice

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny klávesnice. Kapitola 2. Instalace nebo výměna hardwaru...
  • Page 48: Výměna Myši

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny myši. Myš vyměníte takto: 1.
  • Page 49: Dokončení Výměny Součástí

    4. Připojte kabel nové myši k příslušnému konektoru na počítači. Myš můžete připojit ke konektoru myši PS/2 nebo k USB konektoru . Podle toho, kam chcete myš připojit, podívejte se na „Umístění konektorů, ovládacích prvků a kontrolek na přední straně počítače“ na stránce 6 nebo na „Umístění konektorů...
  • Page 50: Získání Ovladačů Zařízení

    Setup Utility. Viz Kapitola 4 „Použití konfiguračního programu Setup Utility“ na stránce 53. Poznámka: Ve většině míst na světě vyžaduje Lenovo vrácení vadných jednotek CRU (Customer Replaceable Units). Informace o vracení vadných jednotek jsou dodávány spolu s novými jednotkami CRU nebo je obdržíte několik dní...
  • Page 51: Kabelový Zámek

    Kabelový zámek také zamkne kryt počítače. Viz Obrázek 43 „Instalace kabelového zámku“ na stránce 43. Jedná se o stejný typ zámku, jaký používají mnohé notebooky. Kabelový zámek můžete objednat přímo u společnosti Lenovo po vyhledání slova Kensington na webové stránce: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 52: Visací Zámek

    Visací zámek Počítač je vybaven okem pro visací zámek, který znemožňuje otevřít kryt počítače, je-li uzamčen. Obrázek 44. Použití visacího zámku Ochrana heslem Neoprávněnému použití vašeho počítače zabráníte nastavením hesla v konfiguračním programu Setup Utility. Po zapnutí počítače jste vyzváni k zadání hesla. Počítač nelze používat, dokud nezadáte platné heslo. Více informací...
  • Page 53 7. Vraťte zpět kryt počítače a připojte napájecí šňůry počítače a monitoru do zásuvek. Viz „Dokončení výměny součástí“ na stránce 41. 8. Zapněte počítač a nechte jej spuštěný přibližně 10 vteřin. Vypněte počítač stisknutím vypínače přibližně na pět vteřin. 9. Opakujte kroky 1 až 4. 10.
  • Page 54 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 55: Copyright Lenovo

    Rescue and Recovery, aby bylo možné používat jeho funkce. Program Rescue and Recovery nainstalujete takto: a. Klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools a poklepejte na Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. b. Postupujte podle pokynů na obrazovce.
  • Page 56: Použití Média Pro Obnovu

    V systému Windows 7 vytvoříte média pro obnovu klepnutím na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery Disks. Dále postupujte podle pokynů na obrazovce. Použití média pro obnovu Tato část obsahuje pokyny pro použití média pro obnovu v operačním systému Windows 7.
  • Page 57: Provedení Operace Obnovy

    1. Na pracovní ploše operačního systému Windows klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. Otevře se program Rescue and Recovery. 2. V hlavním okně programu Rescue and Recovery klepněte na Launch advanced Rescue and Recovery.
  • Page 58: Vytvoření A Použití Záchranného Média

    Tato část obsahuje pokyny pro vytvoření záchranného média v operačním systému Windows 7. Záchranné médium vytvoříte v systému Windows 7 takto: 1. Na pracovní ploše operačního systému Windows klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. Otevře se program Rescue and Recovery.
  • Page 59: Obnova Nebo Instalace Ovladačů Zařízení

    Ovladače zařízení pro zařízení instalovaná z výroby jsou umístěny na pevném disku (obvykle na jednotce C:) v adresáři SWTOOLS\DRIVERS. Nejnovější verze ovladačů zařízení pro zařízení instalovaná ve výrobě jsou dostupné také na webové stránce http://www.lenovo.com/support. Další ovladače zařízení naleznete na discích dodaných s jednotlivými zařízeními.
  • Page 60 • Použít záchranné médium pro spuštění pracovní plochy Rescue and Recovery. Viz „Vytvoření a použití záchranného média“ na stránce 50. • Použít médium pro obnovu, pokud selhaly všechny ostatní metody obnovy a potřebujete obnovit obsah jednotky pevného disku do stavu z výroby. Viz „Vytvoření a použití média pro obnovu“ na stránce 47. Poznámka: Nelze-li spustit pracovní...
  • Page 61: Kapitola 4. Použití Konfiguračního Programu Setup Utility

    Pro nastavení hesla pro spuštění a hesla administrátora slouží tyto položky nabídky: • Set Power-On Password • Set Administrator Password Pro používání počítače není nutné nastavit heslo. Používání hesla však zvyšuje bezpečnost počítače. Pokud se rozhodnete heslo nastavit přečtěte si následující části. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 62: Doporučení Týkající Se Hesel

    Doporučení týkající se hesel Heslo může být libovolná kombinace až 16 (1 až 16) písmen a číslic. Z bezpečnostních důvodů se doporučuje použít silné heslo, které nemůže být snadno rozluštěno. Silné heslo nastavíte podle těchto pokynů: Poznámka: Hesla konfiguračního programu Setup Utility nerozlišují velká a malá písmena. •...
  • Page 63: Výběr Spouštěcího Zařízení

    SATA Controller Pokud je tato položka nastavena na hodnotu Disabled, jsou všechna zařízení připojená k řadiči SATA (například jednotka pevného disku nebo optická mechanika) vypnuta a nebudou zobrazena v konfiguraci systému. USB Setup Tato položka slouží k nastavení portů USB. Zařízení...
  • Page 64: Ukončení Konfiguračního Programu Setup Utility

    1. Spusťte konfigurační program Setup Utility. Viz „Spuštění konfiguračního programu Setup Utility“ na stránce 53. 2. Vyberte Startup ➙ Primary Boot Sequence. Přečtěte si informace zobrazené na pravé straně obrazovky. 3. Vyberte první zaváděcí zařízení, druhé zaváděcí zařízení atd. 4. Klávesou Esc se vraťte do nabídky Startup. Vyberte zařízení pro seznamy Automatic Boot Sequence a Error Boot Sequence.
  • Page 65: Kapitola 5. Aktualizace Systémových Programů

    Lenovo provádí změny a vylepšení testu POST a kódu BIOS. Po vydání jsou aktualizace dostupné na webové stránce Lenovo na adrese http://www.lenovo.com jako stáhnutelné soubory. Návody pro použití aktualizací...
  • Page 66: Aktualizace Kódu Bios Z Operačního Systému

    6. Aktualizaci dokončete podle pokynů na obrazovce. Po dokončení aktualizace vyjměte disk z optické jednotky. Aktualizace kódu BIOS z operačního systému Poznámka: Společnost Lenovo stále vylepšuje své webové stránky. Obsah webových stránek se proto může bez oznámení změnit, včetně obsahu uvedeného v následujícím postupu. Kód BIOS aktualizujte z operačního systému takto: 1.
  • Page 67 12. Vraťte zpět všechny součásti a připojte všechny kabely, které jste odstranili nebo odpojili. 13. Vraťte zpět kryt počítače a připojte zpět napájecí šňůry a všechny externí kabely. Viz „Dokončení výměny součástí“ na stránce 41. 14. Zapněte počítač a vyjměte disk z optické jednotky. Kapitola 5.
  • Page 68 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 69: Kapitola 6. Programy Na Řešení Problémů A Diagnostiku

    Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem naleznete plné znění podmínek záruky a telefonní čísla na centra podpory a servisu. Aktuální telefonní čísla na centra servisu a podpory a kopii příručky ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce ve formátu PDF můžete získat na webové stránce společnosti Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support Projev Akce Počítač...
  • Page 70: Diagnostické Programy

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Program Lenovo ThinkVantage Toolbox pomáhá udržovat váš počítač, zvyšovat jeho bezpečnost, diagnostikovat problémy s počítačem, seznámí vás s inovativními technologiemi od Lenovo a pomáhá získat další informace o vašem počítači. Diagnostické funkce programu Lenovo ThinkVantage Toolbox lze použít pro testování...
  • Page 71: Čištění Optické Myši

    Diagnostický disk vytvoříte takto: 1. Stáhněte si obraz (nazývaný obraz ISO) automaticky spouštěného zaváděcího disku s diagnostickým programem z webové stránky: http://www.lenovo.com/support 2. Diagnostický disk vytvořte ze staženého obrazu libovolným programem pro vypalování disků. Spuštění diagnostického programu z diagnostického disku Tato část popisuje použití...
  • Page 72 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 73: Kapitola 7. Získání Informací, Podpory A Servisu

    Není-li na počítači nainstalován program Adobe Reader, zobrazí se při pokusu o prohlížení souboru ve formátu PDF příslušná zpráva a budete provedeni instalací programu Adobe Reader. 2. Další jazykové verze příručky jsou dostupné na webových stránkách podpory Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support 3.
  • Page 74: Lenovo Welcome

    část Dodatek A „Upozornění“ na stránce 69. Webové stránky Lenovo (http://www.lenovo.com) Webové stránky Lenovo poskytují aktuální informace a služby, které vám pomohou při nákupu, upgradu a údržbě vašeho počítače. Můžete rovněž: • Nakupovat stolní a přenosné počítače, monitory, projektory, přechody na vyšší verze a doplňky pro váš...
  • Page 75: Použití Dokumentace A Diagnostických Programů

    Lenovo nebo prodejce vám v takovém případě poskytne vybrané aktualizace Následující položky záruka nepokrývá: • Výměnu nebo používání jiných dílů, než jsou díly Lenovo, nebo dílů Lenovo, na které se nevztahuje záruka. • Identifikaci příčiny softwarových problémů.
  • Page 76: Použití Ostatních Služeb

    Dostupnost konkrétní služby a její název se v různých zemích nebo regionech může lišit. Další informace o těchto službách naleznete na webových stránkách Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com...
  • Page 77: Dodatek A. Upozornění

    Tato publikace může obsahovat technické nepřesnosti nebo typografické chyby. Informace zde uvedené jsou pravidelně aktualizovány a v nových vydáních této publikace již budou tyto změny zahrnuty. Lenovo má právo kdykoliv bez upozornění zdokonalovat nebo měnit produkty a programy popsané v této publikaci.
  • Page 78: Upozornění Na Televizní Výstup

    Zpětné překládání a dekódování je zakázáno. Značka CE (European conformance) Ochranné známky Lenovo, logo Lenovo, Personal System/2, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre a ThinkVantage jsou ochranné známky společnosti Lenovo v USA a případně v dalších zemích. Microsoft a Windows jsou ochranné známky společností skupiny Microsoft.
  • Page 79: Rejstřík

    Setup Utility, ukončení ztracené nebo zapomenuté kryt počítače heslo administrátora odstranění heslo pro spuštění kryt počítače, instalace heslo, ochrana Lenovo Customer Support Center informace Lenovo ThinkVantage Toolbox bezpečnost Lenovo ThinkVantage Tools důležité bezpečnostní Lenovo Welcome záruka Lenovo, webová stránka zdroje ©...
  • Page 80 POST a kódu BIOS, zotavení po selhání aktualizace testu POST a kódu BIOS sériový port problémy, řešení servis software a podpora zálohování, operace Lenovo Customer Support Center zařízení, ovladače získání zaváděcí blok, obnova sestava chladiče a větráku obnova, vytvoření a použití média výměna odstranění...
  • Page 81 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 82 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 84 Číslo PN: 0A22479 Printed in USA (1P) P/N: 0A22479 *0A22479*...

Table of Contents