Lenovo ThinkCentre M55 Handboek Voor De Gebruiker

Typen 8011, 8793, 8797, 8801 typen 8805, 8810, 8814
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M55:
Table of Contents

Advertisement

Handboek voor de gebruiker
Typen 8011, 8793, 8797, 8801
Typen 8805, 8810, 8814

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M55

  • Page 1 Handboek voor de gebruiker Typen 8011, 8793, 8797, 8801 Typen 8805, 8810, 8814...
  • Page 3 Handboek voor de gebruiker Typen 8011, 8793, 8797, 8801 Typen 8805, 8810, 8814...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v en Bijlage B, “Kennisgevingen”, op pagina 73. Eerste uitgave (mei 2006) © Copyright Lenovo 2005, 2006. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    Reiniging van de muis . . 59 PCI-adapters installeren . . 26 Optische muis . 59 Interne stations installeren . . 28 Niet-optische muis . . 59 Stationsspecificaties . . 29 © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Spraakopdrachten . . 71 Access Help . . 62 Garantie en veiligheid . . 62 Bijlage B. Kennisgevingen ..73 www.lenovo.com . 62 Kennisgeving televisieuitvoer . . 74 Hulp en service . . 63 Handelsmerken .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Neem voor assistentie contact op met het Customer Support Center. U vindt een lijst van telefoonnummers voor service en onder- steuning in de met de computer meegeleverde informatie over garantie en vei- ligheid. © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een ver- lengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Hoewel er geen bewegende onderdelen in uw computer voorkomen als het net- snoer uit het stopcontact is gehaald, zijn de volgende waarschuwingen verplicht om aan de UL-certificatie te voldoen. Gevaar Gevaarlijke bewegende onderdelen. Houd uw vingers en andere lichaams- delen op afstand. Attentie Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap opent om CRU’s te vervangen.
  • Page 10: Verlengsnoeren En Aanverwante Apparaten

    Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw product wor- den geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 11: Warmte En Ventilatie Van Het Product

    ongebruikt laten van de batterij in ontladen toestand leiden tot een verhoogde kans op kortsluiting, waardoor de levensduur van de batterij wordt verkort en er tevens een veiligheidsrisico ontstaat. Zorg dat oplaadbare lithium-ionenbatterijen niet helemaal ontladen raken en bewaar deze batterijen niet in ontladen toestand. Warmte en ventilatie van het product Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opge- laden.
  • Page 12: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    ming tegen letsel als gevolg hiervan en om het risico van beschadiging van het systeem te verminderen, doet u het volgende: v Bewaar CD’s en DVD’s altijd in de originele verpakking. v Bewaar CD’s en DVD’s nooit in de felle zon of in de buurt van een warmtebron. v Haal CD’s en DVD’s uit de computer wanneer ze niet in gebruik zijn.
  • Page 13: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Vervang de lithium knoopbatterij alleen door hetzelfde type of door een gelijk- waardig type dat wordt aanbevolen door de fabrikant. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C v Haal de batterij niet uit elkaar Gooi de batterij niet bij het huisvuil weg, maar behandel deze als klein chemisch...
  • Page 14: Kennisgeving Voedingseenheid

    blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling. Het CD-ROM-station of het DVD-station bevat geen onderdelen die moeten worden vervangen of onderhouden. Bepaalde CD-ROM-stations of DVD-stations bevatten een ingebouwde laserdiode van klasse 3A of 3B. Let op het volgende. Gevaar Laserstraling indien geopend. Kijk niet in de laserstraal en vermijd direct contact met de laserstraal.
  • Page 15: Introductie

    Hoofdstuk 8, “Informatie, hulp en service”, op pagina 61 bevat informatie over de grote verscheidenheid aan informatiebronnen die Lenovo u biedt. v Bijlage A, “Handmatige modemopdrachten”, op pagina 65 bevat opdrachten waarmee u handmatig uw modem kunt programmeren.
  • Page 16 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 17: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    Als u het beeldscherm in de buurt van een raam neerzet, scherm het zonlicht dan af met gordijnen of een zonnescherm. Wellicht moet u de helderheid en het con- © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 18: Luchtcirculatie

    trast van het beeldscherm in de loop van de dag enkele malen anders instellen. De verlichting is immers niet de hele dag constant. Wanneer het niet mogelijk is om reflecties te vermijden of de verlichting aan te passen, kan een anti-reflectiescherm uitkomst bieden. Een dergelijk scherm kan de duidelijkheid van het beeld echter verminderen.
  • Page 19: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    115 V. v Bij een netspanning tussen 200–240 V AC moet de schakelaar op 230 V staan. 2. Sluit de USB (Universal Serial Bus)-toetsenbordkabel aan op een USB-aanslui- ting. © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 20 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 21 Opmerking: Sommige modellen hebben een toetsenbord met een vingerafdruklezer. Nadat u de computer hebt geïnstalleerd en aangezet, kunt u het programma Access Help raadplegen voor informatie over de vingerafdruklezer. Raadpleeg “Access Help” op pagina 62 voor instructies voor het openen van dit online Help-systeem.
  • Page 22 5. Sluit een eventuele modem als volgt aan: L IN L I N L I N L IN In de afbeelding ziet u de twee aansluitingen aan de achterkant van de computer die u nodig hebt om de modem aan te sluiten. In landen waar de RJ-11-telefoonaansluiting wordt gebruikt, sluit u het ene einde van de telefoonkabel aan op de telefoon en het andere einde op de telefoonaanslui- ting aan de achterkant van de computer.
  • Page 23 7. Als u actieve luidsprekers met een AC-adapter gebruikt, gaat u als volgt te werk. a. Sluit zo nodig de kabel tussen de luidsprekers aan. Bij sommige luidspre- kers kan deze kabel niet worden losgemaakt. b. Verbind de kabel van de AC-adapter met de luidspreker. c.
  • Page 24 1 USB Gebruik deze aansluiting voor het aansluiten van apparaten met een USB-aansluiting, zoals een toetsenbord, muis, scanner, printer of PDA (personal digital assistant). 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 25: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de com- puter. Nadat de zelftest bij het opstarten is voltooid, wordt het venster met het logo gesloten. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart.
  • Page 26: Het Besturingssysteem Bijwerken

    v Noteer het computertype, -model en serienummer. Als u service nodig heeft of technische ondersteuning zal u hiernaar worden gevraagd. Voor meer informatie raadpleegt u de met de computer meegeleverde documentatie over garantie en veiligheid. Het besturingssysteem bijwerken Microsoft stelt updates voor diverse besturingssystemen beschikbaar via de website Microsoft Windows Update.
  • Page 27: Hoofdstuk 3. Opties Installeren

    Deze voorzorgsmaatregelen en richtlijnen zorgen dat u veilig kunt werken. Opmerking: Gebruik alleen de onderdelen die door Lenovo zijn geleverd. Voorzieningen In dit gedeelte vindt u een overzicht van de voorzieningen en de vooraf geïnstal- leerde software.
  • Page 28 v Ondersteuning voor vier DDR2 DIMM’s v 8 Mbit flashgeheugen voor systeemprogramma’s Handboek voor de gebruiker...
  • Page 29 Interne stations v 3,5-inch, half-inch (smal) diskettestation (bepaalde modellen) v SATA (Serial Advanced Technology Attachment) intern vaste-schijfstation v SATA optisch station (bepaalde modellen) Videosubsysteem v Geïntegreerde grafische controller voor een VGA-beeldscherm v Intel Graphics Media Accelerator 3000 met ondersteuning voor twee beeldscher- v Aansluiting voor PCI Express (x16) grafische kaart op de systeemplaat Audiosubsysteem De ingebouwde HD audiocontroller heeft vier audioaansluitingen.
  • Page 30 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 31: Beschikbare Opties

    – Optische-schijfstation, zoals CD- en DVD-stations (bepaalde modellen) – Vaste schijf Voor de meest recente informatie over de beschikbare opties gaat u naar de Lenovo-website op http://www.lenovo.com/ of neemt u contact op met uw wederverkoper of IBM-vertegenwoordiger. Hoofdstuk 3. Opties installeren...
  • Page 32: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Breedte: 350 mm Hoogte: 107,9 mm Diepte: 385 mm Gewicht Minimumconfiguratie bij levering: 8,4 kg Maximumconfiguratie: 10,0 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In gebruik tussen 0 en 914,4 m: 10° tot 35°C (50° tot 95°F) Systeem aan op 914,4 - 2134 m: 10°...
  • Page 33: Ondersteunde Opstellingen

    Ondersteunde opstellingen Om de juiste luchtcirculatie voor de interne componenten te garanderen, dient u de computer in een van de volgende posities op te stellen. Opmerking: Voor optimaal geluid dient in verticale positie de luidsprekeropening naar boven gericht te zijn. Hoofdstuk 3.
  • Page 34: Benodigd Gereedschap

    Benodigd gereedschap Als u bepaalde opties in de computer wilt installeren, hebt u een schroevendraaier nodig. Bij een aantal opties is er voor het installeren ook nog ander gereedschap vereist. Raadpleeg de instructies bij de optie. Omgaan met apparaten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit Statische elektriciteit is ongevaarlijk voor uzelf, maar kan de computeronderdelen en de opties zwaar beschadigen.
  • Page 35: Externe Opties Installeren

    Externe opties installeren In dit gedeelte worden de externe aansluitingen van de computer beschreven. Hierop kunt u externe opties aansluiten, zoals externe luidsprekers, een printer of een scanner. Voor bepaalde externe apparaten moet u aanvullende software instal- leren. Als u een extern apparaat installeert, kunt u in dit gedeelte zien welke aan- sluiting u moet gebruiken.
  • Page 36: De Plaats Van De Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    De plaats van de aansluitingen aan de achterkant van de com- puter In onderstaande afbeelding ziet u waar de aansluitingen zich aan de achterkant van de computer bevinden. Aansluiting voor netvoeding Seriële aansluiting Gaten voor een beveiligingsbeugel Parallelle poort Seriële poort (sommige modellen) VGA-beeldschermaansluiting Geïntegreerd kabelslot USB-poorten (4)
  • Page 37: Stuurprogramma's

    USB-hub aanschaffen om extra USB-apparaten aan te sluiten. Stuurprogramma’s U kunt stuurprogramma’s voor besturingssystemen die niet vooraf geïnstalleerd zijn, vinden op http://www.lenovo.com/think/support/ op het Internet. Installa- tie-instructies vindt u in de README-bestanden van de stuurprogramma’s. Hoofdstuk 3. Opties installeren...
  • Page 38: De Kap Verwijderen

    De kap verwijderen Belangrijk Lees voordat u de kap van de computer opent eerst “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v“Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v en “Omgaan met apparaten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit” op pagina 18. U verwijdert de kap van de computer als volgt: 1.
  • Page 39: De Plaats Van Componenten

    De plaats van componenten In onderstaande afbeelding kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Voedingseenheid Microprocessor en koelelement Interne luidspreker Geheugenmodule Diskettestation PCI-uitbreidingskaart Optische-schijfstation PCI Express (x16) aansluiting voor een grafische kaart Vaste schijf Hoofdstuk 3. Opties installeren...
  • Page 40: Onderdelen Van De Systeemplaat

    Onderdelen van de systeemplaat De systeemplaat, ook wel het moederbord genoemd, is de hoofdprintplaat in de computer. De systeemplaat zorgt voor de uitvoering van alle basisfuncties en ondersteunt daarnaast een verscheidenheid aan apparaten. Dit geldt zowel voor apparaten die vooraf in de fabriek zijn geïnstalleerd als voor apparaten die u op een later tijdstip zelf installeert.
  • Page 41: Geheugen Installeren

    Geheugen installeren De computer beschikt over vier aansluitingen waarin u DDR2 DIMM’s (double data rate dual inline memory modules) kunt plaatsen, en waarmee u het systeem- geheugen kunt uitbreiden tot maximaal 4,0 GB. Houd u bij het installeren van geheugenmodules aan de volgende regels: v Gebruik 1,8 V, 184-pens, DDR2 SDRAM (double data rate 2 synchronous dynamic random access memory).
  • Page 42: Pci-Adapters Installeren

    4. Open de klemmetjes. 5. Houd de geheugenmodule boven de geheugenaansluiting. Zorg ervoor dat uit- sparing 1 van de geheugenmodule lijnt met de punt 2 op de systeemplaat. Druk de geheugenmodule recht omlaag in de aansluiting tot de klemmetjes op hun plaats vallen.
  • Page 43 2. Om de PCI-uitbreidingskaart en eventueel geïnstalleerde PCI-adapters te ver- wijderen houdt u het computerchassis links achteraan neergedrukt en trekt u de hendel omhoog. 3. Ontgrendel de adapterklem en verwijder het afdekplaatje van de gewenste aan- sluiting. 4. Haal de adapterkaart uit de antistatische verpakking. Hoofdstuk 3.
  • Page 44: Interne Stations Installeren

    5. Installeer de adapter in de aansluiting op de PCI-uitbreidingskaart. 6. Vergrendel de adapterklem weer. 7. Breng de PCI-uitbreidingskaart weer aan. Volgende stappen: v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Als u de installatie wilt voltooien, gaat u naar “De kap sluiten en kabels aansluiten”...
  • Page 45: Stationsspecificaties

    Stationsspecificaties De computer wordt geleverd met de volgende in de fabriek geïnstalleerde stations: v Een optische-schijfstation in compartiment 1 (bepaalde modellen) v Een 3,5-inch diskettestation in compartiment 2 (bepaalde modellen) v Een 3,5-inch vaste-schijfstation in compartiment 3 Alle compartimenten waarin geen station is geïnstalleerd, zijn bedekt met een metalen plaatje en een kunststof afdekplaatje.
  • Page 46: Een Station Installeren In Compartiment 1

    Een station installeren in compartiment 1 Om een optische-schijfstation of een extra station te installeren in compartiment 1, doet u het volgende: 1. Open de kap van de computer. Zie “De kap verwijderen” op pagina 22. 2. Verwijder het plastic afdekplaatje uit de frontplaat. 3.
  • Page 47: Stations Aansluiten

    6. Schuif het station in het compartiment totdat het op zijn plaats vastklikt. 7. Ga verder met “Stations aansluiten”. Stations aansluiten De stappen voor het aansluiten van een station zijn verschillend per type aan te sluiten station. Gebruik de volgende procedures voor het aansluiten van een sta- tion.
  • Page 48 Een extra serieel ATA-vaste-schijfstation aansluiten Een serieel vaste-schijfstation kan worden aangesloten op elke beschikbare SATA- aansluiting. 1. Zorg dat u de bij het nieuwe station geleverde signaalkabel bij de hand hebt. 2. Zoek de beschikbare SATA-aansluiting op de systeemplaat. Zie “Onderdelen van de systeemplaat”...
  • Page 49: Een Diskettestation Installeren In Compartiment 2

    Een diskettestation installeren in compartiment 2 U kunt als volgt een diskettestation installeren in compartiment 2: 1. Open de kap van de computer. Zie “De kap verwijderen” op pagina 22. 2. Draai de stationhouder omhoog. 3. Verwijder het plastic afdekplaatje uit de frontplaat. 4.
  • Page 50 7. Schuif het nieuwe station vanaf de achterkant in de stationhouder. Volgende stappen: v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Als u de installatie wilt voltooien, gaat u naar “De kap sluiten en kabels aansluiten”...
  • Page 51: Beveiligingsvoorzieningen

    Beveiligingsvoorzieningen Om diefstal en onbevoegd gebruik van de computer te voorkomen, kunt u gebruik maken van diverse beveiligingssloten. In de volgende gedeelten ziet u welke typen sloten beschikbaar zijn voor uw computer en hoe u ze kunt installeren. U kunt niet alleen een slot aanbrengen, maar ook onbevoegd gebruik van software voorkomen door het toetsenbord softwarematig te vergrendelen totdat een correct wachtwoord wordt getypt.
  • Page 52: Beveiligingsbeugel

    Beveiligingsbeugel Met een 5 mm-beugel (een zogenaamde U-bocht), een stalen kabel en een hangslot kunt u de computer aan een bureau, tafel of ander vast voorwerp vastleggen. Aan de achterkant van het chassis vindt u twee doordrukpunten voor de beugel. U installeert de beveiligingsbeugel als volgt: 1.
  • Page 53: Geïntegreerd Kabelslot

    Met het kabelslot vergrendelt u ook de knoppen waarmee de kap van de computer wordt geopend. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebook-computers wordt gebruikt. U kunt een kabelslot recht- streeks bestellen door naar http://www.lenovo.com/think/support te gaan en te zoeken op Kensington. Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 54: De Batterij Vervangen

    De batterij vervangen De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de instellingen voor de ingebouwde voorzieningen, zoals configuratie van de parallelle poort. Door middel van een batterij blijft deze informatie ook bewaard nadat u de com- puter hebt uitgezet.
  • Page 55: Een Vergeten Wachtwoord Wissen (Cmos Wissen)

    5. Installeer de nieuwe batterij. 6. Installeer de PCI-uitbreidingskaart als u die hebt verwijderd. 7. Sluit de kap van de computer en sluit de kabels aan. Zie “De kap sluiten en kabels aansluiten” op pagina 40. Opmerking: Wanneer de computer voor de eerste keer wordt aangezet nadat de batterij is vervangen, kan er een foutbericht worden afgebeeld.
  • Page 56: De Kap Sluiten En Kabels Aansluiten

    De kap sluiten en kabels aansluiten Wanneer u met de opties van de computer hebt gewerkt, installeert u eventueel verwijderde onderdelen opnieuw, sluit u de kap van de computer en sluit u alle losgekoppelde kabels weer aan, inclusief netsnoeren en telefoonlijnen. Daarnaast kan het, afhankelijk van de optie die is geïnstalleerd, nodig zijn om te bevestigen dat de bijgewerkte informatie in het programma Setup Utility correct is.
  • Page 57: Lenovo 2005, 2006. Portions © Ibm Corp

    Rescue and Recovery de inhoud van de primaire vaste schijf terugzetten naar een eerder opgeslagen toestand. In dit hoofdstuk maakt u kennis met de hersteloplossingen die worden geleverd door Lenovo. Het programma Rescue and Recovery bestaat uit twee onderdelen, Rescue and Recovery (Windows-omgeving) en het Rescue and Recovery-werkgebied.
  • Page 58: Backup En Herstel

    Om de herstelschijven te gebruiken, doet u het volgende: Waarschuwing: Als u de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf herstelt met de herstelschijven worden alle bestanden die op dat moment op de vaste schijf staan, gewist en vervangen door de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf. Tij- dens het herstelproces krijgt u de gelegenheid om één of meer bestanden op de vaste schijf naar andere media te kopiëren voordat de gegevens worden verwij- derd.
  • Page 59: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, ThinkVantage en klik daarna op Rescue and Recovery. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. In het hoofdvenster van Rescue and Recovery klikt u op het pictogram Sys- teem herstellen vanaf een backup.
  • Page 60: Herstelproblemen Oplossen

    5. Als er een wachtwoord is ingesteld voor Rescue and Recovery, typt u het wachtwoord zodra daarom wordt gevraagd. Rescue and Recovery wordt na enige tijd geopend. Opmerking: Als u het scherm van Rescue and Recovery niet ziet, gaat u naar ‘“Herstelproblemen oplossen”.
  • Page 61: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    1. Start de computer en het besturingssysteem op. 2. Open een Internet-browser en ga naar het volgende internetadres: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Plaats een diskette in diskettestation A. De gegevens op de diskette zullen wor- den gewist waarbij de diskette wordt geformatteerd.
  • Page 62: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/support/. U kunt als volgt een stuurprogramma opnieuw installeren voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 63: Een Herstelapparaat Opnemen In De Opstartvolgorde

    v Als de onderliggende map voor het apparaat een bestand met de extensie .INF bevat, kunt u met het programma Nieuwe hardware (in het Windows Configuratiescherm) het stuurprogramma opnieuw installeren. Niet alle stuurprogramma’s kunnen opnieuw worden geïnstalleerd met dit pro- gramma.
  • Page 64 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 65: Hoofdstuk 5. Het Programma Setup Utility Gebruiken

    Omwille van de veiligheid is het verstandig om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. Sterke wachtwoorden voldoen gewoonlijk aan de volgende regels: v Ze zijn minstens acht tekens lang © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 66: Gebruikerswachtwoord

    v Ze bevatten minimaal één letter, één cijfer en één symbool v Ze bevatten ten minste een van de volgende symbolen: , . / ` ; ' [] v U kunt ook spaties gebruiken v Wachtwoorden voor het programma Setup Utility en vaste-schijfwachtwoorden zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Page 67: De Opstartvolgorde Van Apparaten Wijzigen

    2. Houd de toets F12 ingedrukt terwijl u de computer aanzet. Zodra het menu met opstartapparaten (Startup Devices) wordt afgebeeld, laat u de toets F12 weer los. Opmerking: Als u een USB-toetsenbord gebruikt en het menu Startup Device via deze methode niet wordt afgebeeld, houd de toets F12 dan niet voortdurend ingedrukt, maar druk er enkele keren op nadat u de computer hebt aangezet.
  • Page 68 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 69: Hoofdstuk 6. Systeemprogramma's Bijwerken

    Utility eenvoudig bijwerken door uw computer op te starten met een flashdiskette of door een speciaal bijwerkprogramma uit te voeren vanuit het besturingssysteem. Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST/BIOS. Bij- gewerkte versies kunnen worden opgehaald vanaf de Lenovo-website, http:// www.lenovo.com.
  • Page 70 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 7. Diagnose En Probleemoplossing

    Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. Raadpleeg de bij uw computer geleverde documentatie over garantie en veilig- heid voor een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning. © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 72: Diagnoseprogramma's

    Opmerkingen: 1. De meest recente versie van de diagnoseprogramma’s kunt u downloaden vanaf http://www.lenovo.com/support/. Voer het type van de machine in het veld Use Quick Path en klik op Go om de bestanden te downloaden die speci- fiek voor uw computer zijn.
  • Page 73: Pc-Doctor Voor Windows

    Lenovo. (Het logboekbestand dat wordt gemaakt door PC- Doctor for Windows wordt automatisch opgeslagen in C:\PCDR\ DETAILED.TXT.) PC-Doctor voor Windows PC-Doctor voor Windows is een diagnoseprogramma voor het Windows- besturingssysteem. Met PC-Doctor voor Windows kunt u de symptomen van en oplossingen voor computerproblemen bekijken, hebt u toegang tot het Lenovo Troubleshooting Center, kunt u stuurprogramma’s bijwerken en systeemgegevens...
  • Page 74 3. Druk herhaaldelijk op de toets F11 terwijl u de computer aanzet. 4. Als u een geluidssignaal hoort of het logo-scherm ziet, laat u de F11-toets los. Het scherm van IBM Rescue and Recovery verschijnt dan. Opmerking: Op bepaalde modellen kunt u op de Esc-toets drukken om Res- cue and Recovery te openen.
  • Page 75: Reiniging Van De Muis

    4. In het werkgebied van Rescue and Recovery kiest u Hardwarediagnose. 5. Volg de aanwijzingen op het scherm. De computer wordt opnieuw opgestart. 6. Tijdens het starten van de computer wordt het diagnoseprogramma automa- tisch geopend. Selecteer de diagnosetest die u wilt uitvoeren. Druk op de toets F1 als u aanvullende Help-informatie wenst.
  • Page 76 Opmerking: De onderstaande afbeelding verschilt wellicht van uw muis. 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder Volg de onderstaande instructies voor het reinigen van een muis met een bal: 1. Zet de computer uit. 2. Haal de stekker van de muis uit de aansluiting op de computer. 3.
  • Page 77: Hoofdstuk 8. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 8. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische ondersteuning nodig hebt of als u gewoon meer informatie wilt hebben over producten van Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. Informatiebronnen Hier vindt u informatie over hoe u toegang krijgt tot nuttige informatiebronnen met betrekking tot uw computer.
  • Page 78: Access Help

    Meer informatie over CRU’s vindt u bij “Onderhoud” op pagina vi. www.lenovo.com Op de website van Lenovo (www.lenovo.com) is een uitgebreide hoeveelheid infor- matie en services beschikbaar, waarmee u uw computer kunt aanschaffen, upgraden en onderhouden. De meest actuele informatie over uw computer vindt u op deze Lenovo-website.
  • Page 79: Hulp En Service

    De uitkomst van de probleemoplossingsprocedure of de diagnoseprogramma’s is wellicht dat u aanvullende of bijgewerkte stuurprogramma’s of andere software nodig hebt. Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden.
  • Page 80: Andere Services Gebruiken

    Voor een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support/ en klikt u op Support phone list of u raadpleegt de garantie- en veiligheidsinformatie die is meegeleverd met uw computer.
  • Page 81: Bijlage A. Handmatige Modemopdrachten

    Een van de vier telefoonnummers (n=0-3) DS=n kiezen die zijn opgeslagen in het permanente geheugen van de modem. Opdrachten worden niet afgebeeld © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 82 Opdracht Functie Opdrachten worden afgebeeld Escapetekens - Schakelen van werkstand Verzenden/Ontvangen naar opdrachtwerk- stand (T.I.E.S.-opdracht) Modemverbinding verbreken Modem actief maken Opmerking: H1-opdracht wordt niet onder- steund in Italië Productidentificatiecode weergeven Test ROM-controlegetal Interne geheugentest Firmware-ID Gereserveerd ID Laag luidsprekervolume Laag luidsprekervolume Gemiddeld luidsprekervolume Hoog luidsprekervolume Interne luidspreker uit...
  • Page 83: Extended At-Opdrachten

    Opdracht Functie Gelijk aan X1 plus bezetdetectie/blind kiezen Alle responsen en kiestoon en bezet signaal- detectie Actief profiel 0 opnieuw instellen en ophalen Actief profiel 1 opnieuw instellen en ophalen Extended AT-opdrachten Opdracht Functie &C_ &C0 Force Carrier Detect Signal High (ON) &C1 CD inschakelen als carrier op afstand niet aanwezig is...
  • Page 84: Mnp/V.42/V.42Bis/V.44-Opdrachten

    Opdracht Functie &S1 DSR uit in opdrachtwerkstand en aan in on-linewerkstand &T_ &T0 Test in uitvoering beëindigen &T1 Lokale analoge loopbacktest uitvoeren &T3 Lokale digitale loopbacktest uitvoeren &T4 Digitale loopbacktest op afstand toestaan door modem op afstand &T5 Digitale loopbacktest op afstand niet toestaan &T6 Digitale loopbacktest op afstand uitvoeren &T7...
  • Page 85 Opdracht Functie Alleen MNP Class 5 gegevenscompressie inschakelen Alleen V.42bis gegevenscompressie inschakelen MNP Class 5 en V.42bis gegevenscompressie inschake- &Q_ &Q0 Alle direct datalink (gelijk aan \N1) &Q5 V.42 datalink met uitwijkopties &Q6 Alle normale datalink (gelijk aan \N0) +DS44=0, 0 V.44 uitschakelen +DS44=3, 0 V.44 inschakelen...
  • Page 86: Fax Class 1-Opdrachten

    Fax Class 1-opdrachten +FAE=n Data/Fax Automatisch beantwoorden +FCLASS=n Servicecategorie +FRH=n Gegevens ontvangen met HDLC-framing Gegevens ontvangen +FRM=n +FRS=n Stilte ontvangen +FTH=n Gegevens verzenden met HDLC-framing +FTM=n Gegevens verzenden +FTS=n Verzenden stoppen en wachten Fax Class 2-opdrachten +FCLASS=n Servicescategorie. +FAA=n Adaptief antwoord. +FAXERR Waarde faxfout.
  • Page 87: Spraakopdrachten

    +FPHCTO Timeout fase C. +FPOLL Geeft de pollingaanvraag aan. +FPTS: Status paginaoverdracht. +FPTS= Status paginaoverdracht. +FREV? Revisie aangeven. +FSPT Polling inschakelen. +FTSI: Het transmitstation-ID aangeven. Spraakopdrachten Baudwaarde selecteren #BDR #CID Detectie Caller ID inschakelen en rapportage-indeling Data, Fax of Voice/Audio selecteren #CLS #MDL? Model aangeven...
  • Page 88 Opmerking voor gebruikers in Zwitserland: Als Taxsignal op uw Swisscom-telefoonlijn niet uitgeschakeld is, kan dit de modemfunctie nadelig beïnvloeden. Dit kan worden verholpen door een filter met de volgende specificaties: Telekom PTT SCR-BE Taximpulssperrfilter-12kHz PTT Art. 444.112.7 Bakom 93.0291.Z.N Handboek voor de gebruiker...
  • Page 89: Bijlage B. Kennisgevingen

    Bijlage B. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 90: Kennisgeving Televisieuitvoer

    Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit Lenovo-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. Alle hierin opgenomen prestatiegegevens zijn verkregen in een gecontroleerde omgeving. De resultaten die in andere gebruiksomgevingen worden verkregen, kunnen hiervan daarom aanzienlijk afwijken.
  • Page 91: Trefwoordenregister

    Extended AT 67 uitvoeren 58 Fax Class 1 70 DIMM’s (dual inline memory modules) installeren 25 Fax Class 2 70 Door de klant vervangbare onderdelen (CRU’s) 62 MNP/V.42/V.42bis/V.44 68 Spraak 71 © Lenovo 2005, 2006. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 92 muis, reinigen systeemplaat niet-optisch 59 installeren 15, 25 optische muis 59 onderdelen herkennen 24 plaats 24 poorten 24 systeemprogramma’s 53 systeemprogramma’s bijwerken 53 niet-optische muis 59 noodherstelmedia 45 ThinkVantage Productivity Center 61 omgeving, in bedrijf 16 Online Books, map 61 opstartreeks, herstelapparaat 47 opties 15 uitbreidingsadapters 13...
  • Page 94 Onderdeelnummer: 41X6159 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 41X6159...

Table of Contents