Lenovo ThinkCentre M75e Handboek Voor De Gebruiker
Lenovo ThinkCentre M75e Handboek Voor De Gebruiker

Lenovo ThinkCentre M75e Handboek Voor De Gebruiker

Dutch (user guide)
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060,
5062, 5064 en 5066

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M75e

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060, 5062, 5064 en 5066...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060, 5062, 5064 en 5066...
  • Page 4 Eerste uitgave (september 2010.) © Copyright Lenovo 2010. LENOVO-producten, gegevens, computersoftware en services zijn ontwikkeld uitsluitend met privémiddelen en worden verkocht aan overheidsinstanties als commerciële items zoals gedefinieerd in 48 C.F.R. 2.101 met begrensde en beperkte rechten voor gebruik, vermenigvuldiging en openbaarmaking.
  • Page 5: Table Of Contents

    Hangslot ....BIOS ....Wachtwoordbeveiliging ..© Copyright Lenovo 2010...
  • Page 6 Lenovo ThinkVantage Tools ..Trefwoordenregister ..73 Lenovo Welcome ... . ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Door de veiligheidsvoorschriften goed in u op te nemen, verkleint u de kans op persoonlijk letsel en op schade aan het product. Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, kunt u een PDF-versie ® downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 viii ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    Hoofdstuk 1. Productoverzicht In dit hoofdstuk vindt u informatie over de functies en de specificaties van de computer, over de door Lenovo geleverde software en over de plaats van aansluitingen, onderdelen, componenten op de systeemplaat en interne stations. Dit hoofdstuk behandelt de volgende onderwerpen: •...
  • Page 10 • Geïntegreerde HD-audio • Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel • Audio lijn-ingang, audio lijn-uitgang en microfoonaansluiting op het achterpaneel • Interne luidspreker (in bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller Voorzieningen voor systeembeheer • Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST) •...
  • Page 11: Specificaties

    De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van deze handleiding boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer.
  • Page 12: Overzicht Van De Software

    In dit gedeelte vindt u een informatie over de software die bij uw versie van Windows wordt geleverd. Door Lenovo verstrekte software De volgende softwareprogramma's worden door Lenovo verstrekt om u te helpen productiever te werken en de kosten voor onderhoud van uw computer tot een minimum te beperken. Welke softwareprogramma's er precies worden meegeleverd, is afhankelijk van het type model en het vooraf geïnstalleerde...
  • Page 13 “Lenovo ThinkVantage Tools” op pagina 67. Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Product Recovery Met het Product Recovery-programma kunt u de inhoud van het vaste-schijfstation herstellen naar de fabrieksinstellingen.
  • Page 14: De Plaats Van De Onderdelen

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Meer informatie vindt u in “Lenovo ThinkVantage Toolbox”...
  • Page 15: Aansluitingen, Knoppen En Lampjes Aan De Voorkant Van De Computer

    Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant van de computer Op Figuur 1 “Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant” op pagina 7 kunt u zien waar de verschillende aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant van uw computer zich bevinden. Figuur 1.
  • Page 16: Aansluitingen En Onderdelen Aan De Achterkant Van De Computer

    Netvoedingslampje USB-poort Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 “Locatie van aansluitingen en onderdelen achterkant” op pagina 8 ziet u waar de aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode.
  • Page 17: Componenten

    Aansluiting Beschrijving Aansluiting voor Voor het aansluiten van een DVI-beeldscherm of andere apparaten die gebruik DVI-beeldscherm maken van een VGA-aansluiting. Ethernet-poort Hierop kunt u een Ethernet-kabel voor een LAN (local area network) aansluiten. Opmerking: Om de computer te laten voldoen aan de FCC-richtlijnen (Klasse B), dient u een Ethernet-kabel van categorie 5 te gebruiken.
  • Page 18: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Geheugenmodules (2) Vaste-schijfstation Optische-schijfstation PCI Express-kaart (in bepaalde modellen) USB- en audiomodule aan de voorzijde Koelvinblok Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 “Locatie van onderdelen op de systeemplaat” op pagina 10 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat.
  • Page 19: De Plaats Van Interne Stations

    De plaats van interne stations Interne stations zijn apparaten waarmee de computer gegevens leest en opslaat. U kunt extra stations in de computer installeren om de opslagcapaciteit uit te breiden of om de computer geschikt te maken voor het lezen van andere typen media. Interne stations worden geïnstalleerd in compartimenten. In deze handleiding wordt gesproken van compartiment 1, compartiment 2 enzovoort.
  • Page 20 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    Bovendien kunt u defecte hardware vaak zelf vervangen. Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetreffende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 22: De Kap Van De Computer Verwijderen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de computer.
  • Page 23: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 24: Toegang Krijgen Tot De Systeemplaatcomponenten En Stations

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het krijgen van toegang tot componenten op de systeemplaat en tot stations.
  • Page 25 4. Kantel de houder van het schijfstation omhoog zodat u bij alle interne schijfstations, kabels en overige componenten kunt. Figuur 9. De houder van het schijfstation omhoog kantelen 5. Om de houder van het schijfstation te laten zakken drukt u de klem van de houder naar binnen en kantelt de stationhouder naar beneden, zoals afgebeeld.
  • Page 26: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI-kaart.
  • Page 27 Figuur 11. De PCI-kaart verwijderen • Als u een PCI-kaart installeert, verwijdert u het gewenste afdekplaatje van de PCI-kaartsleuf. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 10 om te zien welke typen sleuven er zijn voor PCI-kaarten. 4. Haal de nieuwe PCI-kaart uit de antistatische verpakking. Hoofdstuk 2 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 28: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 29 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal vervolgens alle stekkers uit het stopcontact en ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aangesloten. 2. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 3.
  • Page 30: De Batterij Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de configuratiegegevens voor de ingebouwde voorzieningen.
  • Page 31: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de module met het koelelement en de ventilator.
  • Page 32 WAARSCHUWING: Het koelelement en de ventilatoreenheid kunnen zeer heet zijn. Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap van de computer verwijdert. U vervangt de module met het koelelement en de ventilator als volgt: 1.
  • Page 33 Figuur 19. Schroeven waarmee de module met koelelement en ventilator is bevestigd 7. Haal de module met het koelelement en de ventilator van de systeemplaat. Opmerkingen: a. Het kan nodig zijn de module met koelelement en ventilator voorzichtig te draaien om hem los te maken van de microprocessor.
  • Page 34: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor.
  • Page 35 Opmerking: Leg het koelelement met ventilatoreenheid op zijn zijkant zodat het thermische vet niet ergens mee in contact komt. 4. Til de kleine hendel op zodat de microprocessor vrijkomt van de systeemplaat. Figuur 21. Toegang tot de microprocessor krijgen 5. Til de microprocessor recht uit de microprocessoraansluiting, zoals afgebeeld in Figuur 22 “Microprocessor verwijderen”...
  • Page 36: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid.
  • Page 37 GEVAAR Gevaarlijke bewegende onderdelen. Houd uw vingers en andere lichaamsdelen op afstand. WAARSCHUWING: Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enige component waarop het volgende label is bevestigd. Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden.
  • Page 38 4. Kantel de houder van het schijfstation omhoog, verwijder de twee schroeven waarmee het koelvinblok vastzit en til dan de eenheid uit het chassis. Figuur 23. Verwijderen van het koelvinblok 5. Ontkoppel de voedingskabels van alle stations en van de 24- en 4-pens voedingsaansluitingen op de systeemplaat.
  • Page 39 8. Plaats de nieuwe voedingseenheid zodanig in het chassis dat de schroefgaten in de nieuwe voedingseenheid gelijk liggen met die aan de achterzijde van het chassis. Breng vervolgens de drie schroeven aan waarmee de voedingseenheid wordt bevestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. Hoofdstuk 2 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 40 Figuur 25. De voedingseenheid installeren 9. Sluit de kabels van voedingseenheid aan op alle stations en op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 10. 10. Breng het koelvinblok met de ventilator omlaag en plaats deze op de systeemplaat totdat de twee schroefgaten in de ventilatoreenheid zich tegenover de gaten in de module met koelelement en ventilator bevinden.
  • Page 41: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijfstation.
  • Page 42 7. Druk de klem van de houder van het schijfstation naar binnen en kantel de houder van het schijfstation naar beneden, zoals afgebeeld. Figuur 28. De houder van het schijfstation laten zakken 8. Schuif het optische-schijfstation aan de voorkant uit de computer. Figuur 29.
  • Page 43 9. Schuif het nieuwe optische-schijfstation vanaf de voorkant van de computer in het desbetreffende compartiment. Figuur 30. Een nieuw optische-schijfstation installeren 10. Houd het nieuwe optische station vast en kantel het compartiment omhoog. De nokjes zitten goed vast wanneer de schroefgaten in de systeemplaat overeenkomen met de corresponderende gaatjes in het chassis.
  • Page 44: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het vaste-schijfstation.
  • Page 45 4. Maak notities van de plaats van de vier schroeven waarmee het vaste-schijfstation wordt bevestigd. Draai vervolgens de houder van het schijfstation omhoog. Figuur 33. De stationhouder kantelen 5. Houd het vaste-schijfstation vast en verwijder de vier schroeven waarmee het vaste-schijfstations is bevestigd.
  • Page 46 systeemplaat” op pagina 10. Zoek vervolgens een beschikbare vijfaderige voedingskabel op en sluit deze aan op de achterzijde van het nieuwe vaste-schijfstation. Figuur 35. Een SATA vaste-schijfstation aansluiten 7. Plaats het nieuwe vaste-schijfstation in de houder van het vaste-schijfstation en breng de schroefgaten op één lijn met de overeenkomstige gaten in de stationhouder.
  • Page 47: De Ventilatoreenheid Aan De Voorzijde Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de voorzijde.
  • Page 48 Figuur 37. Ventilatoreenheid aan voorzijde verwijderen ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 49: Het Toetsenbord Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord.
  • Page 50: De Muis Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis.
  • Page 51: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    de voorkant van de computer” op pagina 7 of “Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer” op pagina 8, afhankelijk van waar u de muis wilt aansluiten. Figuur 40. Muisaansluitingen Volgende stappen: • Als u met een ander stuk hardware wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. •...
  • Page 52: Stuurprogramma's

    Setup Utility” op pagina 55. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat defecte CRU's worden geretourneerd. Informatie hierover vindt u bij de nieuwe CRU's, of ontvangt u enkele dagen nadat u de nieuwe CRU's hebt ontvangen.
  • Page 53: Hangslot

    Een geïntegreerd kabelslot kunt u bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support Opmerking: Zorg dat het kabelslot dat u aanbrengt geen belemmering vormt voor de andere kabels van de computer.
  • Page 54: Wachtwoordbeveiliging

    Figuur 43. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het programma Setup Utility een wachtwoord instellen. Bij het aanzetten van de computer wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren. De computer kan pas worden gebruikt als het juiste wachtwoord is opgegeven. Raadpleeg Hoofdstuk 4 “Werken met het programma Setup Utility”...
  • Page 55 9. Voer de stappen 1 t/m 4 nogmaals uit. 10. Zet de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel terug in de standaardpositie (pennetje 1 en 2). 11. Installeer alle onderdelen die u hebt verwijderd weer en sluit alle kabels weer aan. 12.
  • Page 56 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 57: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Lenovo ThinkVantage Tools niet actief is, moet u Rescue and Recovery handmatig installeren voordat u de functies ervan inschakelt. U installeert Rescue and Recovery als volgt: a. Klik op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools en dubbelklik op Geavanceerde backup en herstel.
  • Page 58: Herstelmedia Gebruiken

    Opmerking: Onder Windows 7 kunt u herstelmedia maken met schijven of met externe USB-opslagapparaten. Voor het maken van herstelmedia onder Windows 7 klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery-schijven. Volg de instructies op het scherm.
  • Page 59: Een Backupbewerking Uitvoeren

    Om een backupbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 60: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    werkgebied van Rescue and Recovery onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd, kunt u de fabrieksinstellingen zelfs herstellen als u het Windows-besturingssysteem niet kunt starten. Attentie: Als u het vaste-schijfstation herstelt met een Rescue and Recovery-backup of als u vaste-schijfstation herstelt naar de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden in de primaire partitie van de vaste schijf (meestal station C:) tijdens het herstelproces gewist.
  • Page 61: Een Noodherstelmedium Maken

    In dit gedeelte vindt u instructies voor het maken van een noodherstelmedium in Windows 7. U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 62: Problemen Met Herstelprocedures Oplossen

    U installeert het stuurprogramma voor een tijdens fabricage geïnstalleerd apparaat als volgt: 1. Zet de computer aan. 2. Roep met Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op. 3. Ga naar de directory C:\SWTOOLS. 4. Open de map DRIVERS. In de map DRIVERS bevinden zich verscheidene submappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd, zoals AUDIO of VIDEO.
  • Page 63: Hoofdstuk 4. Werken Met Het Programma Setup Utility

    De volgende opties zijn beschikbaar om u te helpen een systeemwachtwoord (power-on password) of een beheerderswachtwoord (administrator password) in te stellen: • Set Power-On Password • Set Administrator Password © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 64: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Om de computer te kunnen gebruiken, is het niet noodzakelijk dat u een wachtwoord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter wel de veiligheid van het werken met de computer. Als u besluit een wachtwoord in te stellen, lees dan de volgende paragrafen. Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebruiken.
  • Page 65: Mogelijkheid Om Een Apparaat In Of Uit Te Schakelen

    Mogelijkheid om een apparaat in of uit te schakelen In dit gedeelte vindt u instructies voor het in- of uitschakelen van de volgende apparaten: SATA Controller Als deze optie is ingesteld op Disabled, worden alle apparaten die zijn aangesloten op de SATA-aansluitingen (bijvoorbeeld de vaste schijf en het optische station) uitgeschakeld en niet weergegeven in de systeemconfiguratie.
  • Page 66: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    De opstartvolgorde selecteren of wijzigen In dit gedeelte vindt u instructies voor het permanent wijzigen van de geconfigureerde opstartvolgorde. Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1. Start het programma Setup. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 55. 2.
  • Page 67: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com.
  • Page 68: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de websites, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de volgende procedure wordt verwezen.
  • Page 69 9. Nadat het herstelproces is voltooid, gaat het beeldscherm uit, stoppen de geluidssignalen en gaat het systeem vanzelf uit. 10. Voer de stappen 1 t/m 4 nogmaals uit. 11. Zet de jumper terug in de standaardpositie (pennetje 1 en 2). 12.
  • Page 70 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 6. Diagnoseprogramma´s En Probleemoplossing

    U vindt de laatste telefoonnummers voor service en ondersteuning en een PDF-versie van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie op de Support-website van Lenovo op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 72: Diagnoseprogramma's

    Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Met de diagnosefunctie van het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox kunt u apparaten testen, de oorzaak van computerproblemen opsporen, opstartbare diagnosemedia maken, systeemstuurprogramma's bijwerken en systeemgegevens bekijken.
  • Page 73: De Muis Schoonmaken

    Om een diagnoseschijf te maken, doet u het volgende: 1. Download een zelfstartend, opstartbaar schijf-image (een ISO-image) van het diagnoseprogramma vanaf de website: http://www.lenovo.com/support 2. Dit ISO-image kunt u met behulp van software voor het branden van schijven op een schijf zetten. Het diagnoseprogramma uitvoeren vanaf de diagnoseschijf In dit gedeelte leest u hoe u de diagnoseschijf die u hebt gemaakt, in de praktijk kunt gebruiken.
  • Page 74: Niet-Optische Muis

    Niet-optische muis In de onderstaande afbeelding ziet u de onderdelen van een niet-optische muis. Opmerking: Uw muis ziet er wellicht anders uit dan de afgebeelde muis. Ring Plastic rollers Balhouder Een niet-optische muis maakt voor het navigeren van de aanwijzer op het scherm gebruik van een balletje. Als de pijl op het scherm onregelmatig beweegt, moet de muis worden gereinigd.
  • Page 75: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    • Password Manager (deze is op bepaalde modellen reeds geïnstalleerd) • Power Manager • Product Recovery • Rescue and Recovery • System Update Voor toegang tot het programma Lenovo ThinkVantage Tools, klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 76: Lenovo Welcome

    Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Access Help Access Help is een informatiesysteem dat informatie verstrekt over de manier waarop u aan de slag kunt...
  • Page 77: Documentatie En Diagnoseprogramma's Gebruiken

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 78: Andere Services

    De naam en beschikbaarheid van een service kan per land en regio verschillen. Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website http://www.lenovo.com...
  • Page 79: Bijlage A. Kennisgevingen

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 80: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Reverse engineering of demontage is verboden. Europees CE-symbool Handelsmerken Lenovo, het Lenovo-logo, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre en ThinkVantage zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft en Windows zijn merken van de Microsoft-groep van bedrijven.
  • Page 81: Trefwoordenregister

    BIOS flashen componenten, inwendig het BIOS, bijwerken (flashen) 59–60 computerbehuizing hulp verwijdert aanvragen computerkap, terugplaatsen Access Help en service voltooien van installatie voltooien van vervanging informatie aanvragen diagnoseprogramma´s en probleemoplossing garantie diagnoseprogramma's gebruiken informatiebronnen documentatie gebruiken © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 82 PS/2-muisaansluiting Lenovo Customer Support Center Lenovo ThinkVantage Toolbox Lenovo ThinkVantage Tools Lenovo Welcome Lenovo-website Rescue and Recovery werkgebied, Rescue and Recovery resources, informatie maken...
  • Page 83 VGA-beeldschermaansluiting videosubsysteem voedingseenheid kenmerken vervangen voltooien, vervanging van onderdelen voorkant aansluitingen, knoppen en lampjes wachtwoord © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 84 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 86 Onderdeelnummer: 0A22726 Printed in USA (1P) P/N: 0A22726 *0A22726*...

Table of Contents