Lenovo ThinkCentre M55p Käyttöopas
Lenovo ThinkCentre M55p Käyttöopas

Lenovo ThinkCentre M55p Käyttöopas

Tyypit 8012, 8794, 8798, 8802 tyypit 8806, 8811, 8816
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M55p:
Table of Contents

Advertisement

Käyttöopas
Tyypit 8012, 8794, 8798, 8802
Tyypit 8806, 8811, 8816

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M55p

  • Page 1 Käyttöopas Tyypit 8012, 8794, 8798, 8802 Tyypit 8806, 8811, 8816...
  • Page 3 Käyttöopas Tyypit 8012, 8794, 8798, 8802 Tyypit 8806, 8811, 8816...
  • Page 4 Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvattujen tuotteiden käyttöä lue kohdat ”Tärkeät turvaohjeet” sivulla v ja Liite B, ”Huomioon otettavaa”, sivulla 69. Ensimmäinen painos (heinäkuu 2006) © Copyright Lenovo 2006. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005, 2006. Kaikki oikeudet pidätetään.
  • Page 5: Table Of Contents

    PCI-sovittimien asennus . . 25 Tietolähteitä . . 57 Sisäisten asemien asennus . 26 Näyttökirjat-kansio . . 57 Asemien tekniset tiedot . . 26 ThinkVantage Productivity Center -ohjelma . . 57 © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 6 Access Help -ohjelma . . 58 AT-lisäkomennot . 63 Takuu ja turvallisuus . . 58 MNP-, V.42-, V.42bis- ja V.44-komennot . . 65 www.lenovo.com . 58 Faksiluokan 1 komennot . . 66 Tuki- ja huoltopalvelut . 58 Faksiluokan 2 komennot . . 66 Käyttöoppaiden ja vianmääritysohjelmien käyttö...
  • Page 7: Tärkeät Turvaohjeet

    Tietokoneen mukana toimitetuissa takuutiedoissa ja turvaohjeissa on huolto- ja tukipalvelujen puhelinnumeroluettelo. Tarkista tietokone ja sen osat säännöllisin väliajoin vaurioiden tai kulumisen tai muiden vaaratekijöiden havaitsemiseksi. Jos epäilet jonkin osan toimintakuntoa © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 8: Yleisiä Turvaohjeita

    Huomautus: Asiakas voi itse päivittää tai vaihtaa joitakin tietokoneen osia. Näitä osia nimitetään asiakkaan vaihdettavissa oleviksi osiksi (CRU, Customer Replaceable Unit). Lenovo ilmoittaa nimenomaisesti, mitkä osat ovat asiakkaan vaihdettavissa, ja toimittaa ohjeet siitä, milloin asiakkaat saavat vaihtaa nämä osat. Sinun on noudatettava kaikkia ohjeita osaa vaihtaessasi.
  • Page 9: Verkkojohdot Ja Verkkolaitteet

    Vaara Vaarallisia liikkuvia osia. Varo, etteivät sormesi tai muut ruumiinosasi kosketa osiin. Huomio Ennen kuin vaihdat asiakkaan vaihdettavissa olevia osia, katkaise tietokoneesta virta ja anna sen jäähtyä kolmesta viiteen minuuttiin ennen kuin avaat kannen. Verkkojohdot ja verkkolaitteet Käytä vain tuotteen valmistajan toimittamia verkkojohtoja ja verkkolaitteita. Verkkojohtojen tulee olla turvallisiksi hyväksyttyjä.
  • Page 10: Jatkojohdot Ja Niihin Liittyvät Laitteet

    Kytke laitteiden pistokkeet pistorasiaan ja irrota ne pistorasiasta varovasti. Paristot ja akut Kaikissa Lenovo-tietokoneissa on litteä nappiparisto, josta järjestelmän kello saa virtansa. Paristoa ei voi ladata. Lisäksi monissa kannettavissa tietokoneissa on ladattava akku, josta tietokone saa virtaa ollessaan irti sähköverkosta. Lenovon tuotteen mukana toimittamat akut ja paristot on testattu yhteensopivuuden varmistamiseksi, ja ne saa vaihtaa vain hyväksyttyihin osiin.
  • Page 11: Kuumuus Ja Tietokoneen Osien Tuuletus

    Akkujen suorituskyky voi heiketä, jos ne ovat pitkän aikaa käyttämättöminä. Joidenkin akkujen (erityisesti litium-ioniakkujen) oikosulkuriski saattaa kasvaa, jos akut ovat pitkään käyttämättöminä ja varaus purettuna. Tämä voi lyhentää akun käyttöikää ja vaarantaa turvallisuutta. Älä päästä litium-ioniakkujen varausta purkautumaan kokonaan äläkä säilytä niitä koskaan varaus täysin purkautuneena. Kuumuus ja tietokoneen osien tuuletus Tietokoneet tuottavat lämpöä, kun niihin on kytketty virta ja kun akkuja ladataan.
  • Page 12: Lisää Turvaohjeita

    haljeta tai jopa pirstoutua palasiksi CD- tai DVD-aseman käytön aikana. Voit estää tästä mahdollisesti aiheutuvien vammojen syntymisen ja tietokoneen vaurioitumisen noudattamalla seuraavia ohjeita: v Säilytä CD- ja DVD-levyjä aina niiden alkuperäisissä pakkauksissa. v Älä säilytä CD- ja DVD-levyjä suorassa auringonvalossa tai lämmönlähteiden lähellä.
  • Page 13: Modeemiin Liittyviä Turvaohjeita

    Litiumpariston saa vaihtaa vain samanlaiseen tai vastaavaan valmistajan suosittelemaan litteään nappiparistoon. Paristo sisältää litiumia ja voi räjähtää, jos sitä ei käytetä, käsitellä tai hävitetä oikein. Varoitus: v Estä paristoa joutumasta kosketuksiin veden kanssa. v Älä kuumenna paristoa yli 100 °C:n lämpötilaan. v Älä...
  • Page 14: Virtalähteeseen Liittyvät Turvaohjeet

    Joissakin CD- ja DVD-asemissa saattaa olla luokan 3A tai 3B laserlähde. Ota seuraava varoitus huomioon: Vaara Avatessasi asemaa olet alttiina lasersäteilylle. Älä katso suoraan säteeseen paljaalla silmällä tai optisella välineellä. Säteeseen katsominen voi vahingoittaa silmiäsi. Virtalähteeseen liittyvät turvaohjeet Älä irrota virtalähteen suojakuorta tai muita osia, jossa on seuraava tarra. Osissa, joissa on tämä...
  • Page 15: Esittely

    Luku 8, ”Tietojen, ohjeiden ja tukipalvelujen saanti”, sivulla 57 sisältää tietoja Lenovon laajasta valikoimasta hyödyllisiä tietolähteitä. v Liite A, ”Manuaalisesti annettavat modeemikomennot”, sivulla 61 sisältää modeemin manuaalisessa ohjelmoinnissa tarvittavat komennot. v ”Tavaramerkit” sivulla 70 sisältää huomautuksia ja tavaramerkkitietoja. xiii © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 16 Käyttöopas...
  • Page 17: Luku 1. Työtilan Järjestely

    Vähennä ylhäältä tulevan valon määrää sammuttamalla valoja tai käyttämällä valaisimissa tavallista himmeämpiä lamppuja. Jos sijoitat näyttimen lähelle ikkunaa, suojaa se auringonvalolta ikkunaverhoilla tai sälekaihtimilla. Kuvaruudun kontrastia ja kirkkautta on ehkä säädettävä, kun huoneen valaistusolot muuttuvat päivän aikana. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 18: Ilmanvaihto

    Jos heijastuksilta ei voi välttyä tai valaistusta ei voi säätää, kannattaa harkita kuvaruudun eteen asetettavan heijastuksia poistavan suodattimen käyttöä. Tällaiset suodattimet voivat kuitenkin vaikuttaa kuvan selkeyteen, joten niiden käyttö on suositeltavaa vain siinä tapauksessa, että heijastuksia ei voi vähentää muilla keinoin.
  • Page 19: Luku 2. Tietokoneen Asennus

    Jos vaihtovirran jännite on 100–127 V, aseta jännitekytkin asentoon 115 V (115 volttia). v Jos vaihtovirran jännite on 200–240 V, aseta jännitekytkin asentoon 230 V (230 volttia). 2. Kytke näppäimistön kaapeli USB-porttiin. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 20 Huomautus: Joissain malleissa on sormenjälkitunnistimella varustettu näppäimistö. Kun olet asentanut ja käynnistänyt tietokoneen, katso lisätietoja sormenjälkitunnistimesta Access Help -ohjeistosta. Kohdassa ”Access Help -ohjelma” sivulla 58 on ohjeita käytönaikaisen ohjetoiminnon aloittamiseksi. 3. Kytke hiiren kaapeli USB-porttiin. 4. Kytke näyttimen kaapeli tietokoneessa olevaan näyttimen vastakkeeseen. v Jos käytettävissä...
  • Page 21 5. Jos käytettävissä on modeemi, liitä se tietokoneeseen seuraavien ohjeiden mukaisesti. L IN L I N L I N L IN L IN L I N L I N L IN Liitä modeemi kuvassa näkyviin kahteen tietokoneen takaosassa olevaan vastakkeeseen. Kytke puhelinkaapelin toinen pää...
  • Page 22 6. Liitä mahdolliset äänilaitteet tietokoneeseen seuraavien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja kaiuttimista on jäljempänä kohdassa 7 sekä kohdassa 8. 1 Linja sisään Tämän vastakkeen avulla tietokone vastaanottaa äänisignaaleja -vastake ulkoisesta äänilaitteesta, esimerkiksi stereolaitteesta. 2 Linja ulos Tämän vastakkeen avulla tietokone lähettää äänisignaaleja ulkoisiin -vastake laitteisiin, esimerkiksi omalla virtalähteellä...
  • Page 23 b. Liitä kaiuttimet tietokoneeseen. 9. Liitä mahdolliset lisälaitteet tietokoneeseen. Hankkimassasi tietokonemallissa ei ehkä ole kaikkia tässä kuvattuja vastakkeita ja portteja. 139 4 13 94 1 USB-portit Näihin portteihin voi liittää USB-väylää käyttäviä laitteita, esimerkiksi näppäimistön, hiiren, kuvanlukijan, kirjoittimen tai kämmentietokoneen. 2 Sarjaportti Tähän porttiin voi liittää...
  • Page 24: Virran Kytkentä Laitteisiin

    Huomautus: Lisätietoja vastakkeista on Access Help -ohjeistossa. Kohdassa ”Access Help -ohjelma” sivulla 58 on ohjeita käytönaikaisen ohjetoiminnon aloittamiseksi. Virran kytkentä laitteisiin Kytke virta ensin näyttimeen ja muihin oheislaitteisiin ja sitten keskusyksikköön. Kuvaruutuun tulee logonäyttö siksi aikaa, kun tietokone tekee automaattiset käynnistystestit (POST).
  • Page 25: Toimet Ennen Aloitusta

    Toimet ennen aloitusta Kun tietokoneen asennustoimet ovat valmiit, tee seuraavat myöhemmin aikaa ja vaivaa säästävät toimet: v Luo vianmääritys-CD-näköistiedosto tai vianmäärityslevykkeitä. Vianmääritysohjelmia käytetään tietokoneen laitteiston testaamiseen ja järjestelmäohjelmien asetusten, jotka saattavat aiheuttaa laitteistohäiriöitä, etsimiseen. Tekemällä vianmääritys-CD-näköistiedoston tai -levykkeet etukäteen varmistat, että voit ajaa vianmääritysohjelman, jos Rescue and Recovery -työtila ei ole käytettävissä.
  • Page 26 Käyttöopas...
  • Page 27: Luku 3. Lisävarusteiden Asennus

    HyperThreading-tekniikkaa tukeva Intel Pentium 4 -suoritin v Intel Pentium D -suoritin v Intel Celeron D -suoritin v Intel Core 2 Duo -suoritin v Sisäinen välimuisti (muistin koko vaihtelee mallin mukaan) © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 28 Muisti v Neljän DDR 2 DIMM (Double Data Rate 2 Dual Inline Memory Module) -muistimoduulin tuki (vaihtelee mallin mukaan) v Flash-muisti järjestelmäohjelmia varten (vaihtelee mallin mukaan) Sisäiset asemat v 3,5-tuumainen puolikorkea 1,44 megatavun levykeasema (kaksi tilaa) v Sisäinen SATA (Serial Advanced Technology Attachment) -kiintolevyasema (kapasiteetti vaihtelee mallin mukaan) v Optinen SATA (Serial Advanced Technology Attachment) -asema (joissakin malleissa)
  • Page 29 1. Tämän julkaisun valmistumishetkeen mennessä tässä lueteltujen käyttöjärjestelmien yhteensopivuus on varmennettu tai testattu. Lenovo saattaa todeta myös muiden käyttöjärjestelmien olevan yhteensopivia tietokoneen kanssa tämän julkaisun valmistumisen jälkeen. Valmistaja voi muuttaa tämän luettelon tietoja (tehdä korjauksia ja lisäyksiä). Tutustumalla käyttöjärjestelmän valmistajan WWW-sivustoon voit selvittää, onko käyttöjärjestelmän yhteensopivuus varmennettu tai testattu.
  • Page 30: Saatavana Olevat Lisävarusteet

    – PCI (Peripheral Component Interconnect) -sovittimet – PCI Express x1 -sovitin (joissakin malleissa) – PCI Express x16 -näyttösovitin (joissakin malleissa) – Optinen asema, esimerkiksi CD- tai DVD-asema (joissakin malleissa) – Kiintolevyasema Uusimmat tiedot saatavana olevista lisävarusteista saat Lenovon WWW-osoitteesta http://www.lenovo.com tai jälleenmyyjältäsi tai myyntiedustajaltasi. Käyttöopas...
  • Page 31: Tekniset Tiedot

    Tekniset tiedot Tässä jaksossa kuvataan tietokoneen fyysiset ominaisuudet. Mitat Korkeus: 432 mm Leveys: 178 mm Syvyys: 450 mm Paino Vähimmäiskokoonpano: 10,5 kg Enimmäiskokoonpano: 13,5 kg Käyttöympäristö Ilman lämpötila: Järjestelmä käytössä: 10–35 °C Virta katkaistuna: 10–60 °C Enimmäiskäyttökorkeus: 914 m merenpinnasta Huomautus: Enimmäiskäyttökorkeus, 914 metriä...
  • Page 32: Tarvittavat Työkalut

    Tarvittavat työkalut Joidenkin lisävarusteiden asennukseen tarvitaan suorakärkinen tai ristipäinen ruuvitaltta. Jotkin lisävarusteet edellyttävät myös muiden työkalujen käyttöä. Lisätietoja on lisävarusteen mukana toimitetuissa julkaisuissa. Staattiselle sähkölle herkkien laitteiden käsittely Staattisesta sähköstä ei ole vaaraa ihmiselle, mutta se saattaa vioittaa tietokoneen osia ja lisävarusteita. Kun asennat uuden lisävarusteen järjestelmään, älä...
  • Page 33: Tietokoneen Etulevyssä Olevien Vastakkeiden Paikannus

    Tietokoneen etulevyssä olevien vastakkeiden paikannus Seuraavassa kuvassa näkyy tietokoneen etuosassa olevien vastakkeiden ja porttien sijainti. IEEE 1394 -vastake (joissakin Mikrofonivastake malleissa) USB-portti Kuulokevastake USB-portti Luku 3. Lisävarusteiden asennus...
  • Page 34: Tietokoneen Takaosassa Olevien Vastakkeiden Paikannus

    Tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden paikannus Seuraavassa kuvassa näkyy tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden ja porttien sijainti. Virtalähteen tilan Sarjaportti (COM 2) (joissakin malleissa) merkkivalot Jännitekytkin USB-portit (8) Verkkojohdon vastake Ethernet LAN -vastake Ääni ulos -vastake PCI Express (x16) -näyttösovittimen vastake (joissakin malleissa) Ääni sisään -vastake PCI Express (x1) -sovittimen vastake VGA-näyttimen vastake...
  • Page 35: Laiteajurien Hankinta

    9-nastaista sarjaporttia käyttävä laite. Laiteajurien hankinta Voit hankkia muiden käyttöjärjestelmien kuin esiasennetun käyttöjärjestelmän laiteajurit WWW-osoitteesta http://www.lenovo.com/think/support/. Laiteajurien asennusohjeet ovat ajurien mukana toimitetuissa README-tiedostoissa. Kannen poisto Tärkeää Lue kohdissa ”Tärkeät turvaohjeet” sivulla v ja ”Staattiselle sähkölle herkkien laitteiden käsittely”...
  • Page 36 2. Irrota verkkojohdot pistorasioista. 3. Irrota tietokoneeseen liitetyt kaapelit ja johdot. Näitä ovat kaikki keskusyksikköön liitetyt kaapelit ja johdot (verkkojohdot, siirräntäkaapelit ja muut kaapelit). 4. Poista mahdolliset kantta kiinni pitävät lukot, esimerkiksi riippulukko. 5. Paina kannen oikealla puolella olevaa vapautuspainiketta, työnnä kantta tietokoneen takaosaa kohti ja nosta se irti tietokoneesta.
  • Page 37: Kiintolevyaseman Asennuspidikkeen Irrotus

    6. Kun kiintolevyaseman asennuspidike 1 on paikallaan, joihinkin kotelon sisällä oleviin osiin ei pääse käsiksi. Pidikkeen voi tarvittaessa irrottaa helposti. Lisätietoja on kohdassa ”Kiintolevyaseman asennuspidikkeen irrotus”. Kiintolevyaseman asennuspidikkeen irrotus Kiintolevyn asennuspidikkeen voi irrottaa helposti, jolloin kotelon sisällä oleviin osiin pääsee käsiksi. 1.
  • Page 38: Sisäisten Osien Sijainti

    Sisäisten osien sijainti Seuraava kuva auttaa paikantamaan tietokoneen osat. optinen asema muistimoduulit emolevy virtalähde PCI-express (PCI-e) -sovittimen vastake PCI-sovitinkortti kiintolevyasema sisäinen kaiutin levykeasema Käyttöopas...
  • Page 39: Emolevyn Osien Tunnistus

    Emolevyn osien tunnistus Emolevy on tietokoneen pääpiirikortti. Se toteuttaa tietokoneen perustoiminnot ja tukee useita esiasennettuja tai käyttäjän asentamia laitteita. Seuraavassa kuvassa näkyy emolevyn osien sijainti. Levykeaseman vastake PCI Express (x16) -näyttösovittimen vastake (joissakin malleissa) Kaiuttimen vastake PCI Express (x1) -sovittimen vastake Muistivastake 4 PCI-sovittimen vastake 1 Muistivastake 3...
  • Page 40 DDR2-tyypin muistimoduuleja asennettaessa on otettava huomioon seuraavat seikat: v Käytä 1,8 voltin 240-nastaisia DDR2 SDRAM (Double Data Rate 2 Synchronous Dynamic Random Access Memory) DIMM -muistimoduuleja. v Käytä 256 tai 512 megatavun taikka 1,0 tai 2,0 gigatavun muistimoduuleja minä tahansa enintään 8,0 gigatavun yhdistelmänä. Voit asentaa muistimoduulin seuraavasti: 1.
  • Page 41: Pci-Sovittimien Asennus

    PCI-sovittimien asennus Tässä jaksossa on tietoja ja ohjeita sovittimien asennuksesta emolevyyn ja niiden poistosta emolevystä. Tietokoneessa on kaksi sovitinkorttipaikkaa PCI-sovittimia varten: yksi PCI Express (x1) -sovitinpaikka ja yksi PCI Express (x16) -sovitinpaikka. Voit asentaa PCI-sovittimen seuraavasti: 1. Irrota keskusyksikön kansi. Lisätietoja on kohdassa ”Kannen poisto” sivulla 19. 2.
  • Page 42: Sisäisten Asemien Asennus

    Jatkotoimet v Jos haluat asentaa tai poistaa muita lisävarusteita, siirry kyseistä lisävarustetta käsittelevään kohtaan. v Voit päättää asennuksen tekemällä kohdassa ”Kannen, johtojen ja kaapelien kiinnitys takaisin paikoilleen” sivulla 34 kuvatut toimet. Sisäisten asemien asennus Tässä jaksossa on tietoja ja ohjeita sisäisten asemien asennuksesta ja poistosta. Sisäiset asemat ovat laitteita, joihin tietokone tallentaa tietoja ja joista se lukee tietoja.
  • Page 43 Seuraavassa kuvassa näkyy asemapaikkojen sijainti. Seuraavassa taulukossa on tietoja kuhunkin asemapaikkaan sopivista asemista ja niiden koosta. 1 Asemapaikka 1 - enimmäiskorkeus: 43,0 v Optiset SATA-asemat, esimerkiksi CD- tai DVD-asema (vakiona joissakin malleissa) v 5,25 tuuman SATA-irtotaltioasema v 3,5 tuuman SATA-kiintolevyasema (edellyttää...
  • Page 44: Aseman Asennus Asemapaikkaan 1 Tai 2

    Aseman asennus asemapaikkaan 1 tai 2 Aseman asennus asemapaikkaan 1 tai 2: 1. Irrota keskusyksikön kansi. Lisätietoja on kohdassa ”Kannen poisto” sivulla 19. 2. Irrota etulevy painamalla muovikielekkeitä 1 alaspäin kuvan mukaisesti. 3. Poista asemapaikan suojus työntämällä suorakärkinen ruuvitaltta suojuksen reunan alle ja vääntämällä...
  • Page 45 6. Jos asennettava asema on 3,5 tuuman asema, asenna se 5,25-tuumaisen asemapaikan 3,5-tuumaiseksi muuntavaan Universal Adapter Bracket -asennuskehikkoon. 7. Asenna asema asemapaikkaan. Aseman tulee napsahtaa paikalleen. Huomautus: Jos käytössä on asennuskehikko, kiinnitä kehikon asemapaikkaan kiinnittävät ruuvit paikoilleen. 8. Asenna etulevy takaisin paikalleen asettamalla levyn alareunassa olevat muovikielekkeet keskusyksikön kotelossa oleviin vastaaviin reikiin.
  • Page 46: Serial Ata -Asemien Liittäminen

    Serial ATA -asemien liittäminen Serial ATA -kiintolevyaseman voi liittää mihin tahansa vapaana olevaan SATA IDE -vastakkeeseen. 1. Etsi uuden aseman mukana toimitettu liitäntäkaapeli. 2. Paikanna emolevyssä vapaana oleva SATA IDE -vastake. Lisätietoja on kohdassa ”Emolevyn osien tunnistus” sivulla 23. 3. Kiinnitä liitäntäkaapelin toinen pää asemaan ja toinen pää emolevyssä vapaana olevaan SATA-vastakkeeseen.
  • Page 47: Suojalukkojen Paikannus

    Suojalukkojen paikannus Seuraavassa kuvassa näkyvät tietokoneen takaosassa olevien turvalukkojen asennuspaikat. 1 Riippulukon kiinnityslenkki 2 Vaijerilukko Riippulukko Tietokoneessa on riippulukon lenkki, johon voi asentaa kannen poiston estävän riippulukon. Luku 3. Lisävarusteiden asennus...
  • Page 48: Vaijerilukko

    Vaijerilukko kiinnitetään tietokoneen takaosassa olevaan aukkoon, ja sitä käytetään avaimella. Samantyyppinen vaijerilukko on käytössä monissa kannettavissa tietokoneissa. Vaijerilukon voi tilata suoraan Lenovolta. Siirry WWW-sivustoon http://www.lenovo.com/think ja valitse linkit Upgrades and accessories −> Security. Suojaus salasanan avulla Voit estää tietokoneen luvattoman käytön asettamalla salasanoja BIOS-asetusohjelmassa (Setup Utility).
  • Page 49: Kadonneen Tai Unohtuneen Salasanan Poisto (Cmos-Muistin Tyhjennys)

    Paristo ei edellytä latausta tai huoltoa, mutta paristosta loppuu jossakin vaiheessa virta. Jos näin käy, päivämäärä, kellonaika ja kokoonpanoasetukset (esimerkiksi salasanat) katoavat. Kun tietokoneeseen kytketään virta, kuvaruutuun tulee virhesanoma. Lisätietoja pariston vaihdosta ja hävityksestä on kohdassa ”Litiumparistoon liittyvä huomautus” sivulla x. Voit vaihtaa pariston seuraavasti: 1.
  • Page 50: Kannen, Johtojen Ja Kaapelien Kiinnitys Takaisin Paikoilleen

    Voit poistaa unohtuneen salasanan seuraavasti: 1. Katkaise virta tietokoneesta ja kaikista siihen liitetyistä laitteista. 2. Irrota keskusyksikön kansi. Lisätietoja on kohdassa ”Kannen poisto” sivulla 19. 3. Paikanna emolevyssä oleva CMOS-muistin tyhjennyksen ja palautuksen hyppyjohdin. Lisätietoja on kohdassa ”Emolevyn osien tunnistus” sivulla 23. 4.
  • Page 51 5. Asenna mahdolliset lukkolaitteet, esimerkiksi vaijerilukko tai riippulukko, paikalleen. 6. Kytke tietokoneen ulkoiset kaapelit ja verkkojohdot takaisin tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa ”Tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden paikannus” sivulla 18. 7. Luku 5, ”BIOS-asetusohjelman käyttö”, sivulla 45 sisältää lisätietoja päivityksestä. Tutustu siihen, jos haluat päivittää kokoonpanoa. Luku 3.
  • Page 52 Käyttöopas...
  • Page 53: Luku 4. Ohjelmien Elvytys

    Huomautus: Kun palautat kiintolevyn sisällön tietokoneen toimitusajankohdan mukaiseen tilaan elvytystietolevyjen avulla, kaikki kiintolevyssä tällä hetkellä olevat tiedostot poistuvat ja korvautuvat toimitusajankohdan mukaisella sisällöllä. Palautuksen yhteydessä on ennen nykyisten tietojen poistoa mahdollista siirtää tiedostoja kiintolevystä muihin tallennusvälineisiin. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 54: Varmistuskopiointi Ja Elvytys

    1. Aseta Rescue and Recovery -tietolevy tietokoneen CD- tai DVD-asemaan. 2. Käynnistä tietokone uudelleen. 3. Hetken kuluttua kuvaruutuun tulee Rescue and Recovery -työtila. Huomautus: Jos Rescue and Recovery -työtila ei tule näkyviin, et ole ehkä määrittänyt käynnistyslaitetta (CD- tai DVD-asema) oikein BIOSin aloitusjärjestyksessä.
  • Page 55: Rescue And Recovery -Työtilan Käyttö

    Lisätietoja palautuksen toteutuksesta Rescue and Recovery -työtilan avulla on kohdassa ”Rescue and Recovery -työtilan käyttö”. Rescue and Recovery -työtilan käyttö Rescue and Recovery -työtila sijaitsee kiintolevyssä olevassa suojatussa piilo-osiossa, joka toimii erillään Windows-käyttöjärjestelmästä. Tämän ansiosta voit toteuttaa elvytystoimia silloinkin, kun Windows-käyttöjärjestelmän aloitus ei onnistu.
  • Page 56: Elvytykseen Liittyvien Ongelmien Ratkaisu

    v Jos haluat palauttaa kiintolevyn sisällön Rescue and Recovery -varmistuskopiosta tai palauttaa tietokoneen toimitusajankohdan mukaiseen tilaan, valitse Järjestelmän palautus -vaihtoehto ja noudata kuvaruutuun tulevia ohjeita. Huomautus: Kun olet palauttanut kiintolevyn sisällön tietokoneen toimitusajankohdan mukaiseen tilaan, sinun on ehkä asennettava uudelleen joitakin ohjelmia tai ajureita. Lisätietoja on seuraavissa huomautuksissa.
  • Page 57: Elvytyksen Korjauslevykkeen Luonti Ja Käyttö

    Voit luoda elvytyksen korjauslevykkeen seuraavasti: 1. Käynnistä tietokone ja aloita käyttöjärjestelmä. 2. Siirry seuraavaan WWW-osoitteeseen Internet-selaimen avulla: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Aseta levyke levykeasemaan A. Levykkeessä olevat tiedot poistuvat ja levyke alustuu. 4. Kaksoisnapsauta Recovery Repair rnrrepair.exe -tiedostoa. Järjestelmä luo levykkeen.
  • Page 58: Laiteajurien Elvytys (Asennus)

    SWTOOLS\drivers. Muiden laitteiden ajurit ovat kunkin laitteen mukana toimitetuissa levykkeissä tai CD-tietolevyissä. Tehtaalla asennettujen laitteiden ajurien uusimmat versiot ovat saatavina myös WWW-osoitteessa http://www.lenovo.com/support/. Voit asentaa tehtaalla esiasennetun laitteen laiteajurin uudelleen seuraavasti: 1. Käynnistä tietokone ja aloita käyttöjärjestelmä. 2. Aloita Resurssienhallinta tai napsauta Oma tietokone -kuvaketta ja tuo kuvaruutuun kiintolevyn hakemistorakenne.
  • Page 59 1. Kun tietokoneen virta on katkaistuna, painele F1-näppäintä, ja käynnistä sitten tietokone. 2. Kun logonäyttö tulee näkyviin tai kuulet merkkiäänen, vapauta F1-painike. 3. Jos järjestelmä pyytää kirjoittamaan salasanan, kirjoita nykyinen salasanasi. 4. Valitse BIOS-asetusohjelman päävalikosta oikean nuolinäppäimen avulla Startup. 5. Järjestä aloitusjärjestys haluamallasi tavalla. 6.
  • Page 60 Käyttöopas...
  • Page 61: Luku 5. Bios-Asetusohjelman Käyttö

    Käyttäjän salasanan asetus ja muutto Voit asettaa tai muuttaa salasanan seuraavasti: Huomautus: Salasana voi olla mikä tahansa seitsemän merkin (A–Z, a–z ja 0–9) merkkijono. 1. Aloita BIOS-asetusohjelma. Lisätietoja on kohdassa ”BIOS-asetusohjelman aloitus”. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 62: Pääkäyttäjän Salasana

    2. Valitse BIOS-asetusohjelman valikon vaihtoehto Set User Password ja paina Enter-näppäintä. 3. Kirjoita uusi salasana näkyviin tulevaan ikkunaan ja paina Enter-näppäintä. 4. Vahvista salasana kirjoittamalla se uudelleen. Jos salasana kirjoitetaan molemmilla kerroilla samalla tavalla, salasana on asetettu. Käyttäjän salasanan poisto Voit poistaa aiemmin asetetun käyttäjän salasanan seuraavasti: Huomautus: Kun järjestelmä...
  • Page 63: Käynnistyslaitteen Valinta

    Käynnistyslaitteen valinta Jos tietokone ei odotetusti tee alkulatausta CD-tietolevystä, levykkeestä tai kiintolevystä, valitse aloituslaite tekemällä seuraavat toimet. Tilapäisen käynnistyslaitteen valinta Tämän toimintosarjan avulla voit tehdä alkulatauksen mistä tahansa aloituslaitteesta. Huomautus: Kaikki CD-tietolevyt, kiintolevyt ja levykkeet eivät ole käynnistystä tukevia. 1. Katkaise tietokoneesta virta. 2.
  • Page 64 Käyttöopas...
  • Page 65: Luku 6. Järjestelmäohjelmien Päivitys

    2. Kytke tietokoneeseen virta. Jos tietokoneeseen on jo kytketty virta, tee ensin tietokoneen lopputoimet, katkaise virta ja kytke virta uudelleen. Päivitys alkaa. 3. Tee päivitys loppuun noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 66 Käyttöopas...
  • Page 67: Luku 7. Vianmääritys Ja Häiriöiden Poisto

    Näppäimistön liitäntäkaapeli on kytketty tiukasti tietokoneessa olevaan näppäimistövastakkeeseen. v Mikään näppäin ei ole juuttunut kiinni. Jos häiriö ei poistu, huollata tietokone. Huolto- ja tukipalvelujen puhelinnumeroluettelon löydät tietokoneen mukana toimitetuista takuutiedoista ja turvaohjeista. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 68: Vianmääritysohjelmat

    PC-Doctor for Windows ja PC-Doctor for DOS. Huomautuksia: 1. Voit noutaa vianmääritysohjelmien uusimman version WWW-osoitteesta http://www.lenovo.com/support/. Saat tietokoneelle sopivat noudettavat tiedostot näkyviin kirjoittamalla sivuston Use Quick Path -kenttään tietokoneen tyyppinumeron ja napsauttamalla Go-painiketta. 2. Jos et onnistu selvittämään ongelman syytä ja korjaamaan ongelmaa PC-Doctor for Windows- ja PC-Doctor for DOS -ohjelmien avulla, tallenna ja tulosta vianmääritysohjelmien luomat lokitiedostot.
  • Page 69: Pc-Doctor For Windows

    Vianmääritys-CD-näköistiedoston luonti Voit luoda vianmääritys-CD-näköistiedoston noutamalla vianmääritysohjelman itsestään käynnistyvän CD-käynnistystiedoston (.iso-näköistiedoston) WWW-osoitteesta http://www.lenovo.com/support/. Näköistiedoston noudon jälkeen voit luoda CD-levyn minkä tahansa CD-levyjen poltto-ohjelman avulla. Jos tietokoneessasi ei ole CD-levyjen poltto-ohjelmaa tai sinulla ei ole käytössäsi Internet-yhteyttä, katso lisätietoja kohdasta ”Vianmäärityslevykkeiden luonti”.
  • Page 70 Huomautus: Aloita Rescue and Recovery -ohjelma painamalla Esc-näppäintä (joissakin malleissa). 5. Valitse Rescue and Recovery -työtilassa Vianmäärityslevykkeiden luonti -vaihtoehto. 6. Noudata kuvaruutuun tulevia ohjeita. 7. Aseta järjestelmän sitä pyytäessä tyhjä, alustettu levyke levykeasemaan ja noudata kuvaruutuun tulevia ohjeita. 8. Kun toiminto on päättynyt, poista levyke ja napsauta Lopetus. 9.
  • Page 71: Hiiren Puhdistus

    Hiiren puhdistus Tässä osassa ovat hiiren puhdistusohjeet. Ohjeet vaihtelevat sen mukaan, onko käytössä optinen vai tavallinen hiiri. Optinen hiiri Optinen hiiri käyttää LED-diodia ja optista tunnistinta osoittimen siirtymiseen. Jos optisen hiiren osoitin ei liiku kuvaruudussa tasaisesti, sinun on ehkä puhdistettava hiiri.
  • Page 72 3 Muovirullat 4 Pallon kotelo Puhdista pallohiiri noudattamalla seuraavia ohjeita: 1. Katkaise tietokoneesta virta. 2. Irrota hiiren kaapeli tietokoneesta. 3. Käännä hiiri ylösalaisin. Vapauta rengaspidäke 1 kääntämällä se auki-asentoon. 4. Aseta kätesi rengaspidäkkeen ja pallon 2 päälle ja käännä hiiri normaaliasentoon siten, että...
  • Page 73: Luku 8. Tietojen, Ohjeiden Ja Tukipalvelujen Saanti

    ThinkVantage Productivity Center -ohjelmassa on tietoja tietokoneesta, ja sen avulla on helppo käyttää esimerkiksi seuraavia tekniikoita: v Rescue and Recovery -ohjelma v Productivity Center -ohjelma v Client Security Solutions -sovellus v Factory Recovery -ohjelma © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 74: Access Help -Ohjelma

    (CRU:t) liittyviä tietoja. Lisätietoja asiakkaan vaihdettavissa olevista osista (CRU:t) on kohdassa ”Huolto” sivulla vi. www.lenovo.com Lenovon WWW-sivustossa (www.lenovo.com) on paljon tietoja ja palveluja, joiden avulla voit ostaa tai päivittää tietokoneen ja ylläpitää sitä. Lenovon WWW-sivulta saat käyttöösi uusimmat tietokoneen käyttöä koskevat tiedot. WWW-sivustosta www.lenovo.com voit myös...
  • Page 75: Käyttöoppaiden Ja Vianmääritysohjelmien Käyttö

    Vianmääritystiedot tai vianmääritysohjelmat saattavat ilmaista, että häiriön korjaamiseksi on asennettava tai päivitettävä laiteajureita tai muita ohjelmia. Lenovo ylläpitää WWW-verkossa useita sivustoja, joista saat uusimmat tekniset tiedot ja joista voit noutaa laiteajureita ja päivityksiä. Voit tarkastella näitä sivuja siirtymällä osoitteeseen http://www.lenovo.com/support/ ja noudattamalla sivustossa olevia ohjeita.
  • Page 76: Muiden Palvelujen Käyttö

    Huomautus: Puhelinnumeroita saatetaan muuttaa ennalta ilmoittamatta. Jos maasi tai alueesi puhelinnumeroa ei löydy, ota yhteys Lenovo- jälleenmyyjään tai Lenovo-myyntineuvottelijaan. Jos mahdollista, soita paikasta, jossa voit käyttää tietokonetta puhelun aikana, ja sinulla on saatavana seuraavat tiedot: v koneen tyyppi- ja mallinumero...
  • Page 77: Liite A. Manuaalisesti Annettavat Modeemikomennot

    Viiden sekunnin hiljaisuuden odotus. Linjan sulkeminen puolen sekunnin ajaksi. Paluu komentotilaan numeron valinnan jälkeen. DS=n Modeemi soittaa yhteen neljästä (n=0-3) modeemin pysyvään muistiin tallennetusta puhelinnumerosta. Komentojen kaiutuksen poisto käytöstä. Komentojen kaiutuksen käyttöönotto. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 78 Komento Toiminto Vaihtomerkki - Siirtyminen tiedonsiirtotilasta komentotilaan (T.I.E.S.-komento). Modeemin pakotus linjan sulkemiseen. Modeemin pakotus linjan avaamiseen. Huomautus: Italiassa ei ole H1-komennon tukea. Tuotetunnuksen näyttö. ROM-muistin esiasetusten varmistussumman tarkistus. Sisäisen muistin tarkistus. Laitteisto-ohjelmiston tunnus. Varattu-tunnus. Hiljainen ääni. Hiljainen ääni. Tavallinen ääni. Kova ääni.
  • Page 79: At-Lisäkomennot

    Komento Toiminto Sama kuin X1, lisäksi valintaäänen tunnistus. Sama kuin X1, lisäksi varattu-äänen tunnistus. Kaikki ilmoitukset näkyvät, lisäksi valintaäänen ja varattu-äänen tunnistus. Aktiivisen profiilin 0 palautus ja nouto. Aktiivisen profiilin 1 palautus ja nouto. AT-lisäkomennot Komento Toiminto &C_ &C0 Kantoaallon signaali-ilmaisun pakotus käyttöön (ON).
  • Page 80 Komento Toiminto &P3 Sama kuin &P1-asetus, mutta 20 pulssia minuutissa. &R_ &R0 Varattu. &R1 CTS toimii vuonohjausvaatimusten mukaisesti. &S_ &S0 Modeemi toimintavalmis (DSR) -signaalin pakotus käyttöön (ON). &S1 Modeemi valmis (DSR) -signaali alkaa yhteyden luonnin yhteydessä ja päättyy yhteyden katkettua. &T_ &T0 Käynnissä...
  • Page 81: Mnp-, V.42-, V.42Bis- Ja V.44-Komennot

    Komento Toiminto +MS=a,b,c,e,f Valitsee moduloinnin, jossa a=0, 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12, 56, 64, 69; b=0-1; c=300-56000; d=300- 56000; e=0-1; ja f=0-1. A, b, c, d, e, f oletusasetus=12, 1, 300, 56000, 0, 0. Parametri ″a″ määrittää haluamasi modulointiyhteyskäytännön, jossa 0=V.21, 1=V.22, 2=V.22bis, 3=V.23, 9=V.32, 10=V.32bis, 11=V.34, 12=V.90,K56Flex,V.34..,56=K 56Flex,...
  • Page 82: Faksiluokan 1 Komennot

    Faksiluokan 1 komennot +FAE=n Automaattinen vastaustila (tiedot/faksi). +FCLASS=n Palvelun luokka. +FRH=n Datan vastanotto HDLC-kehyksillä. Datan vastaanotto. +FRM=n +FRS=n Hiljaisuuden vastaanotto. +FTH=n Datan lähetys HDLC-kehyksillä. +FTM=n Datan siirto. +FTS=n Lähetyksen pysäytys ja odotus. Faksiluokan 2 komennot +FCLASS=n Palvelun luokka. +FAA=n Mukautettu vastaustila. Faksin virhearvo.
  • Page 83: Äänikomennot

    +FPHCTO Vaiheen C aikakatkaisu. +FPOLL Kyselypyynnön osoitus. +FPTS: Sivun siirtotila. +FPTS= Sivun siirtotila. +FREV? Päivitystason määritys. +FSPT Kyselyn käyttöönotto. +FTSI: Lähetysaseman tunnuksen raportointi. Äänikomennot Tiedonsiirtonopeuden valinta. #BDR #CID Soittajan numeron näytön ja esitystavan valinta. Tiedon-, faksin- tai äänensiirron valinta. #CLS #MDL? Mallin tunnistus.
  • Page 84 Huomautus Sveitsissä oleville käyttäjille: Jos Swisscomin puhelinlinjassa ei ole Taxsignal-asetukselle määritetty arvoa OFF, modeemin toiminta saattaa heiketä. Ongelma ratkeaa käyttämällä suodatinta, jolla on seuraavat ominaisuudet: Telekom PTT SCR-BE Taximpulssperrfilter-12kHz PTT Art. 444.112.7 Bakom 93.0291.Z.N. Käyttöopas...
  • Page 85: Liite B. Huomioon Otettavaa

    Muissa käyttöympäristöissä voidaan saada erilaisia tuloksia. Lenovo pidättää itsellään oikeuden käyttää ja jakaa näin saamiaan tietoja parhaaksi katsomallaan tavalla, niin että siitä ei aiheudu lähettäjälle mitään velvoitteita. Tässä julkaisussa olevat viittaukset muuhun kuin Lenovon WWW-sivustoon eivät ole osoitus siitä, että...
  • Page 86: Television Käyttöön Liittyvä Huomautus

    WWW-sivustoihin. Kyseisten WWW-sivustojen sisältämä aineisto ei sisälly tähän Lenovo-tuotteeseen tai sitä koskevaan aineistoon. Sivustojen käyttö on käyttäjän omalla vastuulla. Kaikki julkaisun sisältämät suorituskykytiedot on määritetty testiympäristössä. Suorituskyky muissa toimintaympäristöissä saattaa poiketa merkittävästi ilmoitetuista arvoista. Osa mittauksista on saatettu tehdä kehitteillä olevissa järjestelmissä, eikä...
  • Page 87: Hakemisto

    23 Ethernet LAN -vastake 19 näyttöalijärjestelmä 12 näyttökirjat-kansio Laitteiston osien vaihto-opas 57 hiiri, puhdistus optinen hiiri 55 tavallinen 55 ohjelmien elvytys 37 häiriön selvitys 51 ohjelmisto asennus 8 elvytys 37 © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 88 optinen hiiri 55 osat ulkoiset lisävarusteet 16 sijainti 22 USB-portit 19 osien sijainti 22 vastakkeet pariston sijainti 23 etulevy 17 pariston vaihto 32 takalevy 18 PCI-sovitin 25 vastakkeen kuvaus 19 pelastamistietoväline 40 vianmääritys Productivity Center -ohjelma 33 CD-tietolevyn näköistiedosto 9, 53, 54 päivitys levykkeet 9, 53, 54 BIOS-ohjelmakoodi 49...
  • Page 90 Osanumero: 41X6176 (1P) P/N: 41X6176...

Table of Contents