Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

(serbian-latin) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70

  • Page 3 ThinkCentre Uputstvo za korisnike...
  • Page 4 Napomena Pre korišćenja ovih informacija i njima podržanih proizvoda obavezno pažljivo i sa razumevanjem pročitajte ThinkCentre Uputstvo za bezbednost i garanciju i “Napomene”, na strani 69. Drugo izdanje (jun 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Zamena sklopa hladnjaka i ventilatora.. . 25 Programi za dijagnostiku . . 60 Zamena mikroprocesora . . 27 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 60 Zamena optičkog ure aja. . 30 PC-Doctor for Rescue and Recovery . . 60 Zamena hard diska .
  • Page 6 Indeks ....71 Uputstvo za korisnike...
  • Page 7: Važne Bezbednosne Informacije

    Ako se upoznate sa ovim bezbednosnim informacijama smanjićete rizik od povrede ili oštećenja proizvoda. Ukoliko više ne posedujete primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, možete ® nabaviti primerak u PDF formatu sa Lenovo veb lokacije za podršku: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Uputstvo za korisnike...
  • Page 9: Poglavlje 1. Pregled Proizvoda

    SATA (Serial Advanced Technology Attachment - napredna tehnologija serijskog priključka) hard disk Video podsistem v Integrisana grafička kartica koja radi putem Video Graphics Array (VGA) konektora v Priključak za Peripheral Component Interconnect (PCI) Express x16 grafičku karticu na sistemskoj ploči za neintegrisanu grafičku karticu © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Audio podsistem v Integrisani audio visoke definicije (HD) v Konektori za slušalice i mikrofon na prednjoj maski v Konektor za linijski audio ulaz, konektor za linijski audio izlaz i konektor za mikrofon na zadnjoj ploči Mogućnost veze v Integrisani 10/100/1000 Mbps Eternet kontroler Funkcije upravljanja sistemom v Mogućnost čuvanja rezultata testiranja hardvera metodom samoispitivanja po uključenju (POST)
  • Page 11 Windows 7 Professional) Operativni sistemi, certifikovani ili testirani na kompatibilnost Nakon objavljivanja ovog priručnika kompanija Lenovo može utvrditi da su još neki operativni sistemi kompatibilni sa vašim računarom. Kako biste utvrdili da je operativni sistem certifikovan ili testiran na kompatibilnost, posetite veb lokaciju ovlašćenog distributera operativnog sistema.
  • Page 12: Specifikacije

    U ovom odeljku ćete pronaći informacije o softveru koji se dobija uz operativni sistem Windows koji koristite. Softver koji isporučuje kompanija Lenovo Kompanija Lenovo isporučuje sledeće programe koji će vam pomoći da povećate produktivnost i smanjite troškove održavanja vašeg računara. Softver isporučen sa vašim računarom može zavisiti od tipa modela.
  • Page 13 Lenovo prethodno instalirala operativni sistem Windows Lenovo Welcome: Program Lenovo Welcome predstavlja uvod u inovativne ugra ene funkcije kompanije Lenovo i vodi vas kroz nekoliko važnih zadataka tokom postavljanja računara kako biste od računara dobili najviše što možete.
  • Page 14: Lenovo Thinkvantage Toolbox

    Program Lenovo ThinkVantage Toolbox služi za održavanje računara, poboljšavanje sigurnosti prilikom njegovog korišćenja, utvr ivanje problema sa računarom, upoznavanje sa inovativnim tehnologijama kompanije Lenovo, kao i za dobijanje više informacija o računaru koji koristite. Za više informacija pogledajte odeljak “Lenovo ThinkVantage Toolbox” na strani 60.
  • Page 15: Položaji

    Položaji U ovom odeljku ćete pronaći informacije koje će vam pomoći da prona ete konektore, komponente, delove sistemske ploče i interne ure aje računara. Položaj konektora, kontrolnih elemenata i indikatora na prednjoj strani računara Ilustracija 1 prikazuje položaj konektora, kontrolnih elemenata i indikatora na prednjoj strani računara Ilustracija 1.
  • Page 16: Položaj Priključaka I Delova Na Zadnjoj Strani Računara

    Položaj priključaka i delova na zadnjoj strani računara Ilustracija 2 prikazuje položaj konektora i delova koji se nalaze sa zadnje strane računara. Neki konektori na zadnjoj strani računara obeleženi su bojama da biste lakše mogli da odredite gde bi trebalo da priključite kablove. Ilustracija 2.
  • Page 17 Konektor Opis Konektor za linijski audio ulaz Koristi se za primanje audio signala sa spoljašnjih audio ure aja, kao npr. stereo linije. Kada priključite spoljašnji audio ure aj, kablom treba da bude povezan konektor za linijski audio izlaz ure aja i konektor za linijski audio ulaz računara.
  • Page 18: Položaj Komponenti

    Položaj komponenti Ilustracija 3 pokazuje položaje različitih komponenti u računaru. Da biste uklonili poklopac računara i mogli da pristupite unutrašnjosti računara, pogledajte odeljak “Uklanjanje poklopca računara” na strani 14. Ilustracija 3. Položaj komponenti 1 Sklop hladnjaka i ventilatora 5 PCI Express x16 grafička kartica (dostupna na nekim modelima) 2 Memorijski moduli (2) 6 Priključci za PCI Express x1 kartice (2)
  • Page 19: Položaj Delova Na Sistemskoj Ploči

    Položaj delova na sistemskoj ploči Ilustracija 4 prikazuje položaje delova na sistemskoj ploči. Ilustracija 4. Položaji delova sistemske ploče 1 Mikroprocesor 9 USB konektor 2 Konektor za ventilator mikroprocesora 10 Baterija 3 Memorijski priključci (2) 11 Prednji audio-konektor 4 24-iglični konektor za napajanje 12 Priključak za PCI karticu 5 Konektor za prednju tablu 13 Priključci za PCI Express x1 karticu (2)
  • Page 20 Ilustracija 5 pokazuje položaje ležišta ure aja u računaru. Ilustracija 5. Položaji ležišta ure aja 1 Ležište 1 - ležište optičkog ure aja (sa instaliranim optičkim ure ajem) 2 Ležište 2 - ležište za tanki čitač kartica (tanki čitač kartica je instaliran na nekim modelima) 3 Ležište 3 - Ležište za SATA hard disk (sa ugra enim 3,5-inčnim SATA hard diskom) Uputstvo za korisnike...
  • Page 21: Poglavlje 2. Instaliranje Ili Zamena Hardvera

    Napomene: 1. Koristite samo računarske delove koje obezbe uje kompanija Lenovo. 2. Prilikom instaliranja ili zamene nekog opcionalnog dela, postupajte u skladu sa odgovarajućim uputstvima iz ovog odeljka, kao i sa uputstvima koja ste dobili uz deo.
  • Page 22: Uklanjanje Poklopca Računara

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da uklonite poklopac računara.
  • Page 23: Uklanjanje I Ponovno Instaliranje Prednje Maske

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da uklonite i vratite prednju masku.
  • Page 24 3. Uklonite prednju masku tako što ćete otpustiti tri plastična jezička sa leve strane i okrenuti prednju masku ka spolja. Ilustracija 7. Uklanjanje prednje maske 4. Da biste vratili prednju masku, postavite tri plastična jezička sa desne strane maske u ravan sa odgovarajućim rupicama na šasiji, a zatim okrenite masku ka unutra dok ne škljocne na mesto sa leve strane.
  • Page 25: Instaliranje Ili Zamena Pci Kartice

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da instalirate ili zamenite PCI karticu.
  • Page 26 Napomena: Ako je PCI kartica pričvršćena sigurnosnom rezom 1 , pritisnite rezu da biste oslobodili PCI karticu. Zatim uhvatite PCI karticu za ivice i pažljivo je izvucite iz priključka za PCI kartice. Ukoliko je potrebno, naizmenično i postepeno pomerajte suprotne strane PCI kartice sve dok je u potpunosti ne izvučete iz priključka.
  • Page 27: Instalacija Ili Zamena Memorijskog Modula

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da instalirate ili zamenite memorijski modul.
  • Page 28 Postupite na sledeći način da biste postavili ili zamenili memorijski modul: 1. Uklonite sve medijume iz ure aja i isključite sve priključene ure aje i računar. Zatim izvucite sve kablove za napajanje iz električnih utičnica, kao i sve kablove koji su priključeni u računar.
  • Page 29: Zamena Baterije

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support Računar ima poseban tip memorije koja čuva datum, vreme i informacije o konfiguraciji ugra enih funkcija.
  • Page 30 Postupite na sledeći način da biste zamenili bateriju: 1. Uklonite sve medijume iz ure aja i isključite sve priključene ure aje i računar. Zatim izvucite sve kablove za napajanje iz električnih utičnica, kao i sve kablove koji su priključeni u računar. 2.
  • Page 31: Zamena Sklopa Izvora Napajanja

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite sklop izvora napajanja.
  • Page 32 4. Položite računar na bok i uklonite četiri vijka koji drže sklop izvora napajanja. Ilustracija 17. Uklanjanje vijaka koji pričvršćuju sklop izvora napajanja 5. Gurnite sklop izvora napajanja malo unapred i uklonite ga iz šasije. Ilustracija 18. Uklanjanje sklopa izvora napajanja 6.
  • Page 33: Zamena Sklopa Hladnjaka I Ventilatora

    8. Postavite četiri vijka da biste pričvrstili novi sklop izvora napajanja. Napomena: Koristite samo vijke koje obezbe uje kompanija Lenovo. 9. Povežite kablove novog sklopa izvora napajanja sa svim jedinicama i sistemskom pločom. Pogledajte odeljak “Položaj delova na sistemskoj ploči” na strani 11.
  • Page 34 7. Odvijte četiri vijka 1 koja pričvršćuju sklop hladnjaka i ventilatora za sistemsku ploču. Napomena: Pažljivo uklonite četiri vijka sa sistemske ploče kako biste izbegli oštećenja. Četiri vijka predstavljaju sastavni deo sklopa hladnjaka ventilatora i ne mogu se ukloniti iz njega. Ilustracija 19.
  • Page 35: Zamena Mikroprocesora

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite mikroprocesor.
  • Page 36 7. Podignite ručicu 3 i otvorite pričvršćivač 1 da biste mogli da pristupite mikroprocesoru 2 . Ilustracija 20. Pristup mikroprocesoru 8. Podignite mikroprocesor direktno nagore i izvucite ga iz priključka u kome se nalazi na način koji prikazuje Ilustracija 21 na strani 29. Napomene: a.
  • Page 37 d. Nemojte spuštati ništa na priključak mikroprocesora dok je otvoren. Iglice priključka moraju uvek biti čiste. Ilustracija 21. Uklanjanje mikroprocesora 9. Obavezno proverite da li je ručica podignuta. 10. Izvadite novi mikroprocesor 1 iz zaštitne kutije 2 koja štiti zlatne kontakte sa donje strane novog mikroprocesora.
  • Page 38: Zamena Optičkog Ure Aja

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite optički ure aj.
  • Page 39 5. Uklonite dva vijka koji pričvršćuju optičku jedinicu. Zatim izvucite optički ure aj s prednje strane računara. Ilustracija 22. Uklanjanje optičkog ure aja 6. Klizanjem umetnite novi optički ure aj u ležište za jedinicu sa prednje strane računara i poravnajte otvore za vijke na novom optičkom ure aju sa odgovarajućim otvorima na ležištu za jedinicu.
  • Page 40: Zamena Hard Diska

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite hard disk.
  • Page 41 5. Uklonite četiri vijka koji pričvršćuju hard disk. Zatim izvucite hard disk iz šasije. Ilustracija 25. Uklanjanje hard diska 6. Klizanjem umetnite novi hard disk u ležište za hard disk i poravnajte otvore za vijke na hard disku sa odgovarajućim otvorima na ležištu za hard disk. Zatim zategnite četiri vijka da biste pričvrstili hard disk.
  • Page 42: Zamena Čitača Kartica

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite čitač kartica.
  • Page 43: Zamena Prednjeg Audio I Usb Sklopa

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite prednji audio i USB sklop.
  • Page 44 Postupite na sledeći način da biste zamenili prednji audio i USB sklop: 1. Uklonite sve medijume iz ure aja i isključite sve priključene ure aje i računar. Zatim izvucite sve kablove za napajanje iz električnih utičnica, kao i sve kablove koji su priključeni u računar.
  • Page 45: Zamena Usb Tastature Ili Miša

    ThinkCentre Uputstvu za bezbednost i garanciju koje ste dobili uz računar. Da biste dobili primerak ThinkCentre Uputstva za bezbednost i garanciju, posetite veb lokaciju: http://www.lenovo.com/support U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da zamenite USB tastaturu ili miš.
  • Page 46: Nabavljanje Upravljačkih Programa Za Ure Aje

    Setup Utility. Pogledajte Poglavlje 4, “Upotreba programa Setup Utility”, na strani 51. Napomena: U većem delu sveta, kompanija Lenovo zahteva da vratite neispravne korisnički zamenljive jedinice (KZJ). Informacije o tome ćete dobiti uz nove KZJ ili nekoliko dana nakon prijema novih KZJ.
  • Page 47: Integrisana Lančana Brava

    Pogledajte sliku koju prikazuje Ilustracija 32. Ovo je isti tip zaključavanja koji se koristi kod mnogih prenosivih računara. Integrisanu lančanu bravu možete naručiti od kompanije Lenovo tako što ćete uneti ključnu reč Kensington u okvir za pretragu na adresi: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 48: Katanac

    Katanac Na računaru se nalazi rupica za katanac tako da poklopac računara nije moguće ukloniti kada postavite katanac. Ilustracija 33. Instaliranje katanca Zaštita lozinkom Da biste sprečili neovlašćeni pristup računaru, možete postaviti lozinku u programu Setup Utility. Kada uključite računar, od vas se traži da unesete lozinku. Računar se ne može koristiti dok se ne unese važeća lozinka.
  • Page 49 6. Vratite sve delove i ponovo povežite sve kablove koje ste uklonili. 7. Vratite na mesto poklopac računara i ponovo povežite kablove za napajanje računara i monitora. Pogledajte odeljak “Završni radovi prilikom zamene delova” na strani 37. 8. Uključite računar i pustite ga da radi oko 10 sekundi. Zatim ga isključite tako što ćete prekidač...
  • Page 50 Uputstvo za korisnike...
  • Page 51: Poglavlje 3. Informacije O Oporavku

    Recovery diskova". v Da biste kreirali medijume za oporavak pod operativnim sistemom Windows 7, kliknite na Start → All Programs (Svi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools → Factory Recovery Disks (Diskovi za fabrički oporavak). Zatim pratite uputstva na ekranu. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 52: Upotreba Medijuma Za Oporavak

    v Da biste kreirali Product Recovery diskove pod operativnim sistemom Windows XP, kliknite na Start → All Programs (Svi programi) → ThinkVantage → Create Recovery Media (Kreiraj medijume za oporavak). Zatim pratite uputstva na ekranu. Upotreba medijuma za oporavak U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da koristite medijume za oporavak na različitim operativnim sistemima.
  • Page 53: Kreiranje Sigurnosne Kopije I Oporavak

    Postupite na sledeći način da biste napravili sigurnosnu kopiju pomoću programa Rescue and Recovery pod operativnim sistemom Windows 7: 1. Sa Windows radne površine kliknite na Start → Svi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Otvoriće se Rescue and Recovery program.
  • Page 54: Korišćenje Radnog Prostora Rescue And Recovery

    2. U glavnom prozoru programa Rescue and Recovery kliknite na strelicu pored opcije Launch advanced Rescue and Recovery. 3. Kliknite na ikonu Restore your system from a backup. 4. Postupite u skladu sa uputstvima na ekranu da biste dovršili operaciju oporavka. v Postupite na sledeći način da biste izvršili operaciju oporavka pomoću programa Rescue and Recovery pod operativnim sistemom Windows XP: 1.
  • Page 55: Kreiranje I Upotreba Medijuma Za Spasavanje

    Postupite na sledeći način da biste kreirali medijum za spašavanje pod operativnim sistemom Windows 7: 1. Sa Windows radne površine kliknite na Start → Svi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Otvoriće se Rescue and Recovery program.
  • Page 56: Upotreba Medijuma Za Spasavanje

    Upravljači programi fabrički instaliranih ure aja nalaze se na hard disku računara (obično je u pitanju C:) u poddirektorijumu SWTOOLS\DRIVERS. Najnoviji upravljački programi za ure aje koji su fabrički instalirani su tako e dostupni na veb lokaciji http://www.lenovo.com/ support. Drugi upravljački programi za ure aje su na softverskim medijima koji dolaze sa datim ure ajem.
  • Page 57: Rešavanje Problema Spasavanja

    4. Otvorite direktorijum DRIVERS. Unutar direktorijuma DRIVERS nalazi se više poddirektorijuma koji su imenovani prema različitim ure ajima koji su instalirani na računari kao na primer AUDIO ili VIDEO. 5. Otvorite odgovarajući poddirektorijum. 6. Postupite na neki od sledećih načina: v U potfascikli ure aja potražite datoteku SETUP.exe.
  • Page 58 Uputstvo za korisnike...
  • Page 59: Copyright Lenovo

    Postavi lozinku po uključenju v Postavi administratorsku lozinku Ne morate podesiti lozinku da biste koristili računar. Me utim, upotrebom lozinke se poboljšava bezbednost prilikom upotrebe računara. Ako odlučite da postavite lozinku, pročitajte sledeća poglavlja. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Izbor Lozinke

    Izbor lozinke Lozinka može biti bilo koja kombinacija od 16 (od 1 do 16) alfanumeričkih znakova. Iz sigurnosnih razloga predlažemo da koristite jaku lozinku koja se ne može lako otkriti. Da biste postavili jaku lozinku, pridržavajte se sledećih smernica: Napomena: Lozinke za program Setup Utility ne razlikuju mala i velika slova. v Lozinke treba da imaju najmanje osam znakova v Lozinke treba da sadrže najmanje jedan abecedni znak i jedan numerički znak v Nemojte koristiti svoje ime ili korisničko ime...
  • Page 61: Omogućavanje Ili Onemogućavanje Ure Aja

    Omogućavanje ili onemogućavanje ure aja U ovom odeljku ćete pronaći uputstva o tome kako da omogućite ili onemogućite korisnički pristup nekom ure aju. SATA kontroler Kada je ova opcija postavljena na vrednost Disabled (Onemogućeno), svi ure aji koji su povezani putem SATA konektora (kao što su hard disk i optički ure aj) su onemogućeni i neće biti prikazani u konfiguraciji sistema.
  • Page 62: Pregled Ili Promena Sekvence Ure Aja Za Pokretanje

    Postupite na sledeći način da biste izabrali privremeni ure aj za pokretanje: 1. Isključite računar. 2. Neprekidno pritiskajte i puštajte taster F12 kada uključujete računar. Kada se otvori Startup Device Menu, pustite taster F12. 3. Izaberite željeni ure aj za pokretanje u okviru opcije Startup Device Menu i pritisnite taster Enter.
  • Page 63: Poglavlje 5. Ažuriranje Sistemskih Programa

    Kompanija Lenovo može izmeniti ili poboljšati POST i BIOS. Kada ispravke postanu dostupne, mogu se pronaći kao datoteke za preuzimanje na Lenovo veb lokaciji na adresi: http://www.lenovo.com. Uputstva za upotrebu ažuriranja POST-a i BIOS-a pronaći ćete u TXT datoteci koja se nalazi me u datotekama sa ažuriranjima. Za većinu modela možete da preuzmete program za ažuriranje da biste kreirali disk za ažuriranje sistemskih programa ili...
  • Page 64: Ažuriranje (Flešovanje) Bios-A Iz Operativnog Sistema

    Ažuriranje (flešovanje) BIOS-a iz operativnog sistema Napomena: Budući da kompanija Lenovo konstantno poboljšava svoje veb lokacije, sadržaj veb stranica podložan je promenama bez prethodnog obaveštenja, uključujući i sadržaj na koji se odnosi sledeći proces.
  • Page 65 8. Uključite računar i ubacite disk za ažuriranje (flešovanje) POST-a i BIOS-a u optički ure aj. Tada će početi sesija oporavka. Proces oporavka će trajati dva do tri minuta. Za to vreme ćete čuti nekoliko zvučnih signala. 9. Kada se oporavak završi, neće biti slike, zvučni signali će prestati, a sistem će se automatski isključiti.
  • Page 66 Uputstvo za korisnike...
  • Page 67: Poglavlje 6. Otkrivanje I Rešavanje Problema

    Najažurniju listu telefonskih brojeva za servis i podršku i PDF verziju ThinkCentre uputstva za bezbednost i garanciju možete nabaviti na Lenovo veb lokaciji za podršku: http://www.lenovo.com/support Simptom Šta uraditi...
  • Page 68: Programi Za Dijagnostiku

    Da biste pokrenuli program Lenovo ThinkVantage Toolbox pod operativnim sistemom Windows 7, kliknite na Start → All Programs (Svi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools → System Health and Diagnostics. Pratite uputstva na ekranu. v Da biste pokrenuli program Lenovo ThinkVantage Toolbox pod operativnim sistemom Windows XP, kliknite na Start →...
  • Page 69: Pc-Doctor For Dos

    PC-Doctor for DOS Možete i da preuzmete najnoviju verziju dijagnostičkog programa PC-Doctor for DOS sa adrese http://www.lenovo.com/support. Dijagnostički program PC-Doctor for DOS se pokreće nezavisno od operativnog sistema Windows. Dijagnostički program PC-Doctor for DOS trebalo bi da koristite ako ne možete da pokrenete operativni sistem Windows. Dijagnostički program PC-Doctor for DOS možete da pokrenete sa dijagnostičkog diska koji ste kreirali.
  • Page 70: Čišćenje Optičkog Miša

    Čišćenje optičkog miša U ovom delu ćete pronaći uputstva o tome kako da očistite optički miš. Optički miš koristi svetleću diodu (LED) i optički senzor za navigaciju pokazivača. Ako se pokazivač ne pokreće glatko na ekranu prilikom korišćenja optičkog miša, možda morate očistiti miš.
  • Page 71: Poglavlje 7. Dobijanje Informacija, Pomoći I Usluga

    Reader, kada pokušate da pregledate PDF datoteku pojaviće se poruka koja će vas provesti kroz proces instalacije programa Adobe Reader. 2. Publikacija je dostupna na drugim jezicima na Lenovo veb lokaciji za podršku na adresi: http://www.lenovo.com/support 3. Ukoliko umesto verzije programa Adobe Reader koja vam je prethodno instalirana na računaru želite da instalirate verziju na nekom drugom jeziku, preuzmite verziju na...
  • Page 72: Thinkvantage Productivity Center

    Lenovo prethodno instalirala operativni sistem Windows 7. Program Lenovo Welcome predstavlja uvod u inovativne ugra ene funkcije kompanije Lenovo i vodi vas kroz nekoliko važnih zadataka tokom postavljanja računara kako biste od računara dobili najviše što možete. Access Help Sistem informacija Access Help sadrži informacije o tome kako da započnete rad, obavite...
  • Page 73: Lenovo Veb Lokacija (Http://Www.lenovo.com)

    Lenovo veb stranice za podršku na adresi: http://www.lenovo.com/support Pozivanje servisa Za vreme garantnog roka možete dobiti pomoć i informacije telefonom od Lenovo Centra za korisničku podršku. Sledeće usluge su dostupne za vreme garantnog perioda: v Otkrivanje problema - na raspolaganju vam je obučeno osoblje koje će vam pomoći da otkrijete hardverski problem i odlučite šta je potrebno preduzeti kako bi se problem rešio.
  • Page 74: Korišćenje Drugih Usluga

    Pogledajte informacije o bezbednosti i garanciji koje ste dobili uz računar za kompletno objašnjenje garantnih uslova. Morate sačuvati dokaz o kupovini kako bi garancija važila. Za listu telefonskih brojeva za podršku od kompanije Lenovo za vašu zemlju ili region, idite na http://www.lenovo.com/support i kliknite na Support phone list ili pogledajte publikaciju ThinkCentre Uputstvo za bezbednost i garanciju koje je isporučeno uz računar.
  • Page 75: Kupovina Dodatnih Usluga

    Dostupnost usluga može se razlikovati od zemlje do zemlje. Za više informacija o ovim uslugama posetite veb stranicu kompanije Lenovo na adresi: http://www.lenovo.com Poglavlje 7. Dobijanje informacija, pomoći i usluga...
  • Page 76 Uputstvo za korisnike...
  • Page 77: Dodatak. Napomene

    Lenovo može bez vašeg prethodnog odobrenja da koristi i daje informacije koje ste mu dali na bilo koji način koji smatra shodnim. Sve reference u ovom izdanju na stranice čiji vlasnik nije Lenovo, su date samo kao olakšice i ni na koji način ne predstavljaju reklamiranje tih Internet stranica. Materijali na tim Internet lokacijama nisu deo materijala za ovaj Lenovo proizvod i koristite ih na svoj rizik.
  • Page 78: Obaveštenje O Televizijskom Izlazu

    Zaštitni žigovi Lenovo, Lenovo logotip, Rescue and Recovery, ThinkCentre i ThinkVantage predstavljaju zaštitne žigove kompanije Lenovo u Sjedinjenim Državama, drugim državama ili oboma. Microsoft i Windows predstavljaju zaštitne žigove Microsoft grupe kompanija. Celeron, Intel, Intel Core i Pentium su zaštitni žigovi kompanije Intel u Sjedinjenim Američkim Državama, drugim državama ili oboma.
  • Page 79 Fascikla Online Books 63 fizičke specifikacije 4 flešovanje BIOS-a 55 Funkcije ulaza/izlaza (I/O) 2 lančana brava, sigurnost 39 Lenovo Centar za korisničku podršku 65 Lenovo ThinkVantage Toolbox 60 Lenovo ThinkVantage Tools 63 hard disk, zamena 32 Lenovo veb lokacija 65...
  • Page 80 POST BIOS greške ažuriranja 56 dobijanje 63 softver 43 i pomoć 65 optički miš Lenovo Centar za korisničku podršku 65 čišćenje 62 sigurnosne informacije 64 optički ure aj sigurnost zamena 30 karakteristike 3, 38 osnovno rešavanje problema 59 katanac 40 otkazivanje, oporavak od ažuriranja POST-a ili BIOS-a 56...
  • Page 81 13 USB konektor 9 usluge druge 66 kupovina dodatnih 67 važne sigurnosne informacije v Veb lokacija, Lenovo 65 VGA konektor za monitor 9 video podsistem 1 zadnji konektori 8 zamena baterija 21 čitač...
  • Page 82 Uputstvo za korisnike...
  • Page 84 Šifra proizvoda: 89Y9103 Printed in China (1P) P/N: 89Y9103...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 0864Thinkcentre 7099Thinkcentre 7846

Table of Contents