Lenovo ThinkCentre A70 User Manual
Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

(dutch) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 0864, 7099 en 7846

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 0864, 7099 en 7846...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 73 in dit boekje. Tweede uitgave (juni 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Het vaste-schijfstation vervangen . . 33 Diagnoseprogramma's . . 64 De kaartlezer vervangen . . 36 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 64 Audio- en USB-poorten aan de voorzijde vervan- PC-Doctor for Rescue and Recovery . . 65 gen . . 37 PC-Doctor for DOS .
  • Page 6 Extra services aanschaffen . 71 Europees CE-symbool . . 74 Handelsmerken . . 74 Bijlage. Kennisgevingen ..73 Trefwoordenregister ..75 Kennisgeving televisie-uitvoer . . 74 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, ® kunt u een PDF-versie downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    Kaartlezer (in bepaalde modellen) Optische-schijfstation v SATA vasteschijfstation (SATA = Serial Advanced Technology Attachment) Videosubsysteem v Geïntegreerde grafische kaart via een VGA-aansluiting v Sleuf voor PCI Express (x16) grafische kaart op de systeemplaat, voor een afzon- derlijke grafische kaart © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Audiosubsysteem v Geïntegreerde HD-audio v Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel v Audio lijn-ingang, audio lijn-uitgang en microfoonaansluiting op het achterpaneel Communicatiemogelijkheden v 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller Voorzieningen voor systeembeheer v Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (po- wer-on self-test, POST) v Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) v Opstartvolgorde bij automatisch opstarten...
  • Page 11 Besturingsysteem/-systemen, gecertificeerd of getest voor compatibiliteit Ook kan Lenovo na het verschijnen van deze handleiding boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Als u wilt we- ten of een besturingssysteem gecertificeerd is of getest is voor compatibiliteit, kunt u de website van de leverancier van het besturingssysteem controleren.
  • Page 12: Specificaties

    In dit gedeelte vindt u informatie over de software die bij uw versie van het bestu- ringssysteem Windows wordt geleverd. Door Lenovo verstrekte software De volgende softwareprogramma's worden door Lenovo verstrekt om u te helpen productiever te werken en de kosten voor onderhoud van uw computer tot een Handboek voor de gebruiker...
  • Page 13 Lenovo waarop Windows XP vooraf is geïn- stalleerd. Lenovo Welcome: Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw compu- ter.
  • Page 14 Het diagnoseprogramma PC-Doctor for Rescue and Recovery is vooraf op uw ThinkCentre-computer geïnstalleerd en maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer. Het helpt u bij de diagnose van hardwareproblemen. Het kan ook instellingen van het besturingssysteem controle- ren die een correcte werking van het systeem kunnen verstoren.
  • Page 15: De Plaats Van De Onderdelen

    De plaats van de onderdelen In dit gedeelte vindt u informatie over de plaats van de verschillende aansluitin- gen, onderdelen, componenten op de systeemplaat en interne stations. Lampjes, aansluitingen en knoppen aan de voorkant van de computer In Figuur 1 ziet u waar de aansluitingen, knoppen en lampjes zich aan de voorkant van de computer bevinden.
  • Page 16: Aansluitingen En Onderdelen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de com- puter In Figuur 2 ziet u waar de aansluitingen en onderdelen zich aan de achterkant van de computer bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode. Dit vergemakkelijkt de aansluiting van de kabels. Figuur 2.
  • Page 17 Aansluiting Beschrijving Audio lijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioap- paraat aansluit, verbindt u de audio lijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audio lijningang van de compu- ter.
  • Page 18: Componenten

    Componenten In Figuur 3 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer verwijdert en toegang krijgt tot de onderdelen binnenin de computer, leest u in “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. Figuur 3.
  • Page 19: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat 1 Microprocessor 9 USB-poort 2 Aansluiting microprocessorventilator 10 Batterij 3 Geheugensleuven (2) 11 Audioaansluiting voorkant 4 24-pens voedingsaansluiting 12 Sleuf voor PCI-kaart 5 Aansluiting voorpaneel...
  • Page 20 In Figuur 5 kunt u zien waar de verschillende stationscompartimenten zich in uw computer bevinden. Figuur 5. Plaats van stationsvakken 1 Compartiment 1 - Optische-schijfstation (reeds geïnstalleerd) 2 Compartiment 2 - Compartiment voor dunne kaartlezer (op bepaalde modellen als er een dunne kaartlezer is geïsntalleerd) 3 Compartiment 3 - SATA-vasteschijfstation (met een 3,5-inch SATA-vasteschijfstation geïnstalleerd)
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetref- fende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 22: Externe Apparaten Installeren

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de compu- ter.
  • Page 23: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 24 3. Verwijder de frontplaat door de drie plastic lipjes aan de linkerkant los te ma- ken en de frontplaat naar buiten te draaien. Figuur 7. De frontplaat verwijderen 4. Als u de frontplaat weer wilt aanbrengen, plaatst u de drie plastic nokjes aan de rechterkant van de frontplaat in de overeenkomstige gaatjes in het chassis.
  • Page 25: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI- kaart.
  • Page 26 Opmerking: Als de PCI-kaart vast zit onder een klem 1 , drukt u die klem naar beneden zodat de vergrendeling wordt geopend. Vervol- gens pakt u de kaart bij de randen vast en trekt u deze voor- zichtig uit de sleuf. Indien nodig kunt u de kaart iets heen en weer bewegen om hem eruit te halen.
  • Page 27: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 28 U kunt als volgt een geheugenmodule installeren of vervangen: 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal vervolgens alle stek- kers uit het stopcontact en ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aan- gesloten.
  • Page 29: De Batterij Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de configuratiegegevens voor de ingebouwde voorzieningen. Door middel van de bat- terij blijft deze informatie ook bewaard nadat u de computer hebt uitgezet.
  • Page 30 U verwisselt de batterij als volgt: 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal vervolgens alle stekkers uit het stopcontact en ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aangesloten.
  • Page 31: De Voedingseenheid Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid. Hoewel er geen bewegende onderdelen in uw computer voorkomen als het...
  • Page 32 3. Ontkoppel de voedingskabels van de stations en van de 24-pens voedingsaansluiting en de 4-pens voedingsaansluiting op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 11. Opmerking: Mogelijk moet u ook de kabels van de voedingseenheid uit be- paalde kabelhouders of kabelbinders halen waarmee de kabels aan het chassis vast zitten.
  • Page 33: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    8. Breng de vier schroeven aan waarmee de nieuwe voedingseenheid wordt be- vestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 9. Sluit de nieuwe voedingskabels aan op alle stations en op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 11.
  • Page 34 4. Kijk waar het koelelement met ventilator zich bevindt. Zie “Componenten” op pagina 10. 5. Ontkoppel alle kabels die het moeilijk maken om bij het koelelement en de ventilator te komen. 6. Ontkoppel de kabel van het koelelement met ventilatoreenheid van de aan- sluiting voor de microprocessorventilator op de systeemplaat.
  • Page 35: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor. Let op! Het koelelement en de microprocessor kunnen zeer heet zijn.
  • Page 36 7. Til de kleine hendel 3 op en open klem 1 om toegang te krijgen tot de mi- croprocessor 2 . Figuur 20. Toegang tot de microprocessor 8. Til de microprocessor recht uit de aansluiting, zoals afgebeeld in Figuur 21 op pagina 29.
  • Page 37 d. Zorg dat er niets op de aansluiting van de microprocessor valt zolang deze open ligt. De contactpunten moeten zo schoon mogelijk blijven. Figuur 21. Microprocessor verwijderen 9. Zorg ervoor dat de kleine hendel omhoog staat. 10. Haal de nieuwe microprocessor 1 uit het beschermende kapje 2 , waarmee de gouden contactpunten onderop de nieuwe microprocessor worden be- schermd.
  • Page 38: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische- schijfstation.
  • Page 39 5. Verwijder de twee schroeven waarmee het optische station vastzit. Schuif het optische-schijfstation vervolgens aan de voorkant uit de computer. Figuur 22. Het optische-schijfstation verwijderen Hoofdstuk 2. Hardware installeren en vervangen...
  • Page 40 6. Schuif het nieuwe optische station aan de voorkant in het compartiment en breng de schroefgaten in het station in lijn met die in het compartiment. Instal- leer daarna de twee schroeven om het nieuwe optische station vast te zetten. Figuur 23.
  • Page 41: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het vaste-schijfstation. Om het vaste-schijfstation te vervangen, gaat u als volgt te werk: 1.
  • Page 42 5. Draai de vier schroeven los waarmee het vasteschijfstation is vastgezet. Schuif het vasteschijfstation daarna uit het chassis. Figuur 25. Het vasteschijfstation verwijderen Handboek voor de gebruiker...
  • Page 43 6. Schuif het nieuwe vasteschijfstation in het compartiment en breng de schroefga- ten van het station in lijn met die van het compartiment. Installeer daarna de vier schroeven om het nieuwe vasteschijfstation vast te zetten. Figuur 26. Het vaste-schijfstation installeren 7.
  • Page 44: De Kaartlezer Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de kaartlezer. Opmerking: Een kaartlezer is beschikbaar in bepaalde modellen.
  • Page 45: Audio- En Usb-Poorten Aan De Voorzijde Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de audio- en USB-mo- dule aan de voorzijde.
  • Page 46: Het Usb-Toetsenbord Of De Muis Vervangen

    Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Handboek voor de gebruiker...
  • Page 47: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het USB-toetsenbord of de muis. U vervangt het USB-toetsenbord of de muis als volgt: 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal daarna alle stekkers uit het stopcontact.
  • Page 48: Stuurprogramma's

    Zie Hoofdstuk 4, “Werken met het programma Setup Utility”, op pagina 53. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat defecte CRU's worden gere- tourneerd. Informatie hierover vindt u bij de nieuwe CRU's, of ont- vangt u enkele dagen nadat u de nieuwe CRU's hebt ontvangen.
  • Page 49: Basis Beveiligingsvoorzieningen

    Met dit kabelslot vergrendelt u tevens de kap van de computer. Zie Figuur 32. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 50: Hangslot

    Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt verwijderd. Figuur 33. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 51 5. Verzet de jumper van de standaardpositie (pennetje 1 en 2) naar de onderhoudspositie (pennetje 2 en 3). 6. Installeer de onderdelen die u hebt verwijderd en sluit de kabels aan die u hebt ontkoppeld of verwijderd. 7. Plaats de kap van de computer en steek de stekkers van de computer en het beeldscherm in het stopcontact.
  • Page 52 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 53: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Hoofdstuk 3. Informatie over systeemherstel In dit hoofdstuk vindt u informatie over de herstelmogelijkheden die Lenovo biedt. Dit hoofdstuk behandelt de volgende onderwerpen: v “Herstelmedia maken en gebruiken” v “Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren” op pagina 47 v “Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken” op pagina 48 v “Noodherstelmedia maken en gebruiken”...
  • Page 54: Herstelmedia Gebruiken

    v Om Product Recovery-schijven te maken in Windows XP klikt u op Start → Alle programma's → ThinkVantage → Herstelmedia maken. Volg de instructies op het scherm. Herstelmedia gebruiken In dit gedeelte vindt u instructies over het werken met herstelmedia onder ver- schillende besturingssystemen.
  • Page 55: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma's → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Re- covery geavanceerd starten.
  • Page 56: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma's → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Re- covery geavanceerd starten.
  • Page 57: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd, kunt u de fabrieksinstellingen zelfs herstellen als u het Windows-besturingssysteem niet kunt starten. Waarschuwing: Als u het vaste-schijfstation herstelt met een Rescue and Reco- very-backup of als u vaste-schijfstation herstelt naar de fabrieksinstellingen, wor- den alle bestanden in de primaire partitie van de vaste schijf (meestal station C:) tijdens het herstelproces gewist.
  • Page 58: Noodherstelmedia Maken

    U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma's → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 59: Stuurprogramma's Installeren Of Opnieuw Installeren

    (doorgaans station C:) in de subdirectory SWTOOLS\DRIVERS. De meest recente stuurprogramma's voor apparaten die al in de fabriek zijn geïnstalleerd, vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/ support. Andere stuurprogramma's worden meegeleverd bij de desbetreffende ap- paraten.
  • Page 60 v U kunt de herstelschijven gebruiken als alle andere herstelmethoden mislukt zijn en u het vasteschijfstation wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen. Zie “Herstelmedia maken en gebruiken” op pagina 45. Opmerking: Als het u niet lukt om met behulp van een noodherstelmedium of een set herstelschijven toegang te krijgen tot het werkgebied van Rescue and Recovery of de Windows-omgeving, is er mogelijk geen noodherstelapparaat (intern vasteschijfstation, optisch station, USB-...
  • Page 61: Copyright Lenovo

    De volgende opties zijn beschikbaar voor het instellen van een systeemwachtwoord (power-on pass- word) of een beheerderswachtwoord (administrator password): v Set Power-On Password v Set Administrator Password © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 62: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Het gebruik van een wachtwoord vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebrui- ken.
  • Page 63: Apparaten In- En Uitschakelen

    3. Volg de instructies op het scherm om het gewenste wachtwoord in te stellen, te wijzigen of te wissen. Opmerking: U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en nume- rieke tekens gebruiken. Meer informatie vindt u in “Overwegin- gen ten aanzien van wachtwoorden” op pagina 54. Apparaten in- en uitschakelen In dit gedeelte vindt u instructies voor het in- of uitschakelen van toegang tot een apparaat door een gebruiker:...
  • Page 64: Een Tijdelijk Opstartapparaat Kiezen

    Een tijdelijk opstartapparaat kiezen In dit gedeelte vindt u instructies voor het selecteren van een tijdelijk opstartap- paraat. Gebruik de instructies in dit gedeelte om op te starten vanaf een willekeu- rig opstartapparaat. Opmerking: Niet alle schijven en vasteschijfstations zijn opstartbaar. U selecteert als volgt een tijdelijk opstartapparaat: 1.
  • Page 65 v Als u de standaardinstellingen wilt herstellen, drukt u op F9 of selecteert u Exit → Load Optimal Defaults. Hoofdstuk 4. Werken met het programma Setup Utility...
  • Page 66 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 67: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST- en BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de updatebestanden wordt gedownload.
  • Page 68: Het Bios Bijwerken Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op haar websites, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de vol- gende procedure wordt verwezen.
  • Page 69 2. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 3. Zoek de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 11. 4. Verwijder de onderdelen en ontkoppel de kabels die het moeilijk maken om bij de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel te komen.
  • Page 70 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 6. Programma's Voor Diagnose En Oplossen Van Problemen

    U kunt de meest recente telefoonnummers voor service en ondersteuning en een PDF-versie van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie ook vinden op de website voor Lenovo Support op: http://www.lenovo.com/support Soort fout Handeling...
  • Page 72: Diagnoseprogramma's

    Lenovo. Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer.
  • Page 73: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    PC-Doctor for Rescue and Recovery Het programma PC-Doctor for Rescue and Recovery maakt deel uit van het werk- gebied van Rescue and Recovery op uw Lenovo-computer. U kunt het programma PC-Doctor for Rescue and Recovery ook gebruiken als het niet lukt om Windows op te starten.
  • Page 74: Optische Muis Reinigen

    2. Druk herhaaldelijk op de toets F12 wanneer u de computer aanzet. Wanneer het Startup Device Menu wordt geopend, laat u F12 weer los. 3. Plaats de diagnoseschijf in het optische-schijfstation. 4. Selecteer het optische-schijfstation met de diagnoseschijf als het opstartstation en druk op Enter.
  • Page 75: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    Adobe Reader geloodst. 2. De publicatie is in andere talen beschikbaar op de website van Lenovo Support http://www.lenovo.com/support 3. Als u van het programma Adobe Reader een versie wilt installeren in een an- dere taal dan de versie die vooraf op uw computer is geïnstalleerd, kunt u de...
  • Page 76: Thinkvantage Productivity Center

    Product Recovery Rescue and Recovery v System Update Om naar het programma Lenovo ThinkVantage Tools te gaan, klikt u op Start → Alle programma's → Lenovo ThinkVantage Tools. ThinkVantage Productivity Center Opmerking: Het programma ThinkVantage Productivity Center is alleen beschik- baar op computers van Lenovo waarop Windows XP vooraf is geïn-...
  • Page 77: Veiligheid En Garantie

    Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 73 in dit boekje. Lenovo-website (http://www.lenovo.com) De Lenovo-website bevat de meest recente informatie en services ter ondersteuning van het aanschaffen, upgraden en onderhouden van de computer. U kunt ook het volgende doen: v Desktop- en notebookcomputers, beeldschermen, projectoren, upgrades en acces- soires voor uw computer aanschaffen, en profiteren van speciale aanbiedingen.
  • Page 78: Service Aanvragen

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 79: Extra Services Aanschaffen

    Om vast te stellen of uw computer in aanmerking komt voor Internationale Garantieservice (IWS) en om een lijst te bekijken van landen waar service beschik- baar is, gaat u naar http://www.lenovo.com/support, klikt u op Warranty en volgt u de instructies op het scherm.
  • Page 80 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 81: Bijlage. Kennisgevingen

    Bijlage. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 82: Europees Ce-Symbool

    Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het ma- teriaal voor dit Lenovo-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor ei- gen risico. Alle snelheids- en prestatiegegevens in dit document zijn verkregen in een gecon- troleerde omgeving.
  • Page 83: Trefwoordenregister

    51 installeren, vervangen diagnoseprogramma's, probleemoplossing 63 modules 19 diagnoseprogramma's gebruiken 69 PCI-kaart 17 documentatie gebruiken 69 instellingen bekijken 53 wijzigen 53 interne elementaire probleemoplossing 63 stations 11 Ethernet 2 interne stations 1 Ethernet-poort 9 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 84 1 kennisgeving televisie-uitvoer 74 kennisgevingen 73 Rescue and Recovery 45 werkgebied, Rescue and Recovery 48 resources, informatie 67 Lenovo Customer Support Center 70 Lenovo ThinkVantage Toolbox 64 Lenovo ThinkVantage Tools 67 schoonmaken van optische muis 66 Lenovo-website 69 selecteren...
  • Page 85 7 wachtwoord instellen, wijzigen, wissen 54 overwegingen 54 vergeten 42 wissen 42 wachtwoordbeveiliging 42 Website, Lenovo 69 werkgebied, Rescue and Recovery 48 werkgebied van Rescue and Recovery 48 wijzigen opstartvolgorde apparaten 56 zelftest (power-on self-test, POST) 59 Trefwoordenregister...
  • Page 86 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 88 Onderdeelnummer: 89Y9090 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 89Y9090...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 0864Thinkcentre 7099Thinkcentre 7846

Table of Contents