IBM PC 300 Naslagboekje Manual

Quick reference guide pc300 2169 (dutch)
Hide thumbs Also See for PC 300:
Table of Contents

Advertisement

Naslagboekje

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM PC 300

  • Page 1 Naslagboekje...
  • Page 3 Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Bijlage. Garantie en kennisgevingen” op pagina 23. Tweede uitgave (juni 2000) Deze publicatie is een vertaling van de Engelstalige publicatie IBM NetVista Types 6644, 6645 en 6646, onderdeelnummer 19K6728. De informatie in deze publicatie is onderhevig aan wijzigingen. Wijzigingen zullen in nieuwe uitgaven van deze publicatie worden opgenomen.
  • Page 5: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    Veiligheidsvoorschriften GEVAAR Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar- lijk. Houd u ter voorkoming van een schok aan het volgende: v Voer tijdens onweer geen kabels aan te sluiten of installatie-, onderhouds- of configuratiewerkzaamheden aan dit product uit. v Sluit alle netsnoeren aan op correct bedrade, geaarde stopcontacten.
  • Page 6 Let bij het installeren van een CD-ROM- of DVD-station op het volgende. Waarschuwing: Het wijzigen van instellingen of het uitvoeren van procedures anders dan hier is beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. Als u de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station opent, kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling.
  • Page 7: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Kennisgeving lithiumbatterij Waarschuwing: Als de batterij op onjuiste wijze wordt vervangen, bestaat er explosiegevaar. Gebruik ter vervanging alleen IBM-batterijen met onderdeelnummer 33F8354 of een gelijksoortige batterij die door de leverancier wordt aanbevolen. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C...
  • Page 8 Naslagboekje...
  • Page 9: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Veiligheidsvoorschriften. . iii Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . . iii Kennisgeving lithiumbatterij . Veiligheidsvoorschriften voor de modem . Hoofdstuk 1. De computer installeren . Een geschikte plaats voor de computer kiezen . De werkplek inrichten . Comfort . Reflectie en verlichting .
  • Page 10 Support Line-services bestellen . . 19 Garantie- en reparatieservice. . 20 Publicaties bestellen . 21 CD’s bestellen . 21 Bijlage. Garantie en kennisgevingen . . 23 Garantiebepalingen . . 23 IBM Garantiebepalingen Wereldwijd, met uitzondering van Canada, Puerto Rico, Turkije en de Verenigde Staten (Deel 1 - Algemene bepalingen) . .
  • Page 11: Hoofdstuk 1. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 1. De computer installeren Lees eerst “Veiligheidsvoorschriften” op pagina iii. Sluit de computer aan vol- gens de aanwijzingen in dit hoofdstuk. Een geschikte plaats voor de computer kiezen Controleer of er genoeg stopcontacten met randaarde zijn voor alle apparaten. Zet de computer op een plaats waarvan u zeker weet dat de computer er droog blijft.
  • Page 12: Reflectie En Verlichting

    toetsenbordsteunen te verstellen. Kijkafstand Steun voor onderrug Zithoogte Stel het beeldscherm zo op dat de bovenkant van het scherm zich op oog- hoogte bevindt, of iets lager. Plaats het beeldscherm op een prettige afstand (gewoonlijk is dit 50 tot 60) en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien.
  • Page 13: Stopcontacten En Kabellengte

    worden; 5 cm ventilatieruimte is over het algemeen voldoende. Zorg er ook voor dat de lucht niet naar iemand anders wordt geblazen. Stopcontacten en kabellengte De plaats van stopcontacten en de lengte van de netsnoeren en kabels van apparaten kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke opstelling van de com- puter.
  • Page 14 3. Sluit de muis en het toetsenbord aan op hun aansluitingen. 4. Als u een parallelle printer of een ander parallel apparaat hebt, kunt u daarvoor de parallelle poort gebruiken. 5. Als u een serieel apparaat wilt aansluiten, bijvoorbeeld een externe modem, gebruik daarvoor dan de seriële poort.
  • Page 15: De Computer Aanzetten

    Belangrijk Om de computer te laten voldoen aan de FCC Klasse A- of Klasse B-richtlijnen dient u een Ethernet-kabel van categorie 5 te gebruiken. 10. Sluit de netsnoeren aan op correct geaarde stopcontacten. Opmerking: Als het netsnoer de eerste keer wordt aangesloten, gaat de computer mogelijk een paar seconden aan en dan weer uit.
  • Page 16: Andere Besturingssystemen

    Andere besturingssystemen Als u zelf een besturingssysteem installeert, bijvoorbeeld Linux, volgt u de aanwijzingen op de CD’s of diskettes van het besturingssysteem. Vergeet niet alle stuurprogramma’s te installeren nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Installatie-instructies vindt u op de CD’s of diskettes, of in de README-bestanden.
  • Page 17: Hoofdstuk 2. Probleemoplossing En Herstel

    Hoofdstuk 2. Probleemoplossing en herstel In dit hoofdstuk vindt u programma’s voor probleemoplossing en herstel van computers met door IBM vooraf geïnstalleerde programmatuur. De volgende tools zijn beschikbaar: v ConfigSafe v Hersteldiskette v IBM Device Drivers and Diagnostics CD v Herstel-CD’s v Herstelprogramma op de vaste schijf (modellen A20, A40 en A40p) Opmerking: Niet alle computers beschikken over al deze tools.
  • Page 18: Configsafe Sos Gebruiken

    Alle computers met door IBM vooraf geïnstalleerde software beschikken over het programma ConfigSafe. Met de voorziening Snapshot kunt u gegevens van uw systeemconfiguratie regelmatig automatisch vastleggen; het tijdstip kunt u zelf instellen. Het eerste snapshot wordt gemaakt als u de computer voor de eerste keer opstart.
  • Page 19: Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren

    5. Klik op de laatst gemaakte configuratie voordat de problemen begonnen. Druk op Enter. 6. Start de computer opnieuw op. Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u de gehele procedure herha- len maar een andere opgeslagen configuratie kiezen. Als het probleem met geen enkele opgeslagen configuratie kan worden opgelost, raadpleeg dan de volgende alinea’s.
  • Page 20: De Oorzaak Van Hardwareproblemen Opsporen

    6. Mogelijk kunt u uit meerdere besturingssystemen kiezen. Kies het besturingssysteem dat u wilt installeren. Anders kiest u de reeds geselec- teerde optie. 7. Kies de gewenste hersteloptie en volg de instructies op het scherm. 8. Als het herstelproces voltooid is, sluit u het programma af. Verwijder zo nodig de CD uit het CD-ROM-station of uit het DVD-ROM-station.
  • Page 21: De Primaire Opstartvolgorde Wijzigen (Met Uitzondering Van Machinetype 2169)

    Om de computer nog beter te beschermen, kunt u een IBM Enhanced Diagnostics-diskette maken. Raadpleeg de publicatie Vooraf geïnstalleerde soft- ware voor informatie over het maken van een IBM Enhanced Diagnostics- diskette. De primaire opstartvolgorde wijzigen (met uitzondering van machinetype 2169) Als u een CD in het CD-ROM- of DVD-ROM-station hebt geplaatst en de computer de CD niet onmiddellijk leest tijdens het opstarten, wijzigt u de primaire opstartvolgorde met behulp van het configuratieprogramma.
  • Page 22: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    5. Vanuit Advanced BIOS Features, kiest u First Boot Device. 6. Noteer welk apparaat als eerste opstartapparaat is geselecteerd. U moet deze instelling herstellen zodra u klaar bent. 7. Wijzig de instelling van het eerste opslagapparaat in CD-ROM of DVD- ROM.
  • Page 23: Hoofdstuk 3. Hulp, Service En Aanvullende Informatie

    Hoofdstuk 3. Hulp, service en aanvullende informatie Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of als u meer informa- tie wilt over IBM-producten, kunt u allerlei informatiebronnen van IBM raad- plegen. Er zijn bijvoorbeeld IBM-pagina’s beschikbaar op Internet waarop u informatie kunt vinden over IBM-producten en -services.
  • Page 24 v Probleembepaling - Speciaal opgeleide technici staan klaar om u te helpen om vast te stellen of een probleem wordt veroorzaakt door de hardware en wat er moet gebeuren om het probleem te verhelpen. v Reparatie van IBM-hardware - Als is komen vast te staan dat het probleem wordt veroorzaakt door IBM-hardware die onder de garantie valt, is er deskundig personeel beschikbaar om ondersteuning op het juiste niveau te verlenen.
  • Page 25: Voordat U Hulp Inroept

    Voordat u hulp inroept U kunt een groot aantal problemen zonder hulp van buitenaf oplossen met behulp van de online Help, of door het raadplegen van de online informatie en de documentatie die bij uw computer of software hoort. Lees ook altijd de informatie in de README-bestanden die bij de software worden geleverd.
  • Page 26: Informatie Per Fax

    tie beschikbaar komt over de producten die u geregistreerd hebt. Ook hebt u hier toegang tot online supportforums, die door IBM supportmedewerkers in de gaten worden gehouden. Informatie over specifieke Personal Computer-producten kunt u vinden op de volgende pagina’s: http://www.ibm.com/pc/us/intellistation http://www.ibm.com/pc/us/ibmpc http://www.ibm.com/pc/us/netfinity http://www.ibm.com/pc/us/thinkpad...
  • Page 27 v Het installeren en configureren van interfacekaarten v Het installeren en configureren van netwerkadapters Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt als u belt: v Het type en model van de computer v Serienummers van de computer, het beeldscherm en andere onderdelen, en het aankoopbewijs v Een beschrijving van het probleem v De exacte tekst van foutberichten...
  • Page 28: Wereldwijde Ondersteuning

    In alle overige landen dient u hiervoor contact op te nemen met uw IBM- leverancier of -vertegenwoordiger. Wereldwijde ondersteuning Als u veel reist met uw computer of als u naar een ander land verhuist, kunt u zich opgeven voor de internationale garantieservice (International Warranty Service).
  • Page 29: Telefonische Ondersteuning Voor Het Besturingssysteem En De Hardware Via Een 900-Nummer

    v Het instellen en gebruiken van multimedia-apparaten v Het opsporen van problemen met het systeem v Het uitleggen van de documentatie U kunt deze service per oproep betalen, maar u kunt ook een pakket voor meerdere oproepen kiezen of een jaarcontract met een limiet van 10 oproepen afsluiten.
  • Page 30: Garantie- En Reparatieservice

    1. Bel 1-800-426-3395. 2. Kies documentnummer 11683 voor de Network and Server Support Line 3. Kies documentnummer 11682 voor de Enhanced PC Support Line v In Canada belt u IBM Direct op 1-800-465-7999, of: 1. Bel 1-800-465-3299. 2. Kies de HelpWare-catalogus. v In alle overige landen dient u hiervoor contact op te nemen met uw IBM- leverancier of -vertegenwoordiger.
  • Page 31: Publicaties Bestellen

    Publicaties bestellen Aanvullende publicaties zijn te koop bij IBM. Bel voor een lijst van de in uw land beschikbare publicaties: v In de V.S., Canada en Puerto Rico: 1-800-879-2755. v In alle overige landen: zie de coupon in dit boek voor het bestellen van publicaties of neem contact op met uw IBM-leverancier of IBM- vertegenwoordiger.
  • Page 32 Naslagboekje...
  • Page 33: Bijlage. Garantie En Kennisgevingen

    Bijlage. Garantie en kennisgevingen In deze bijlage vindt u de garantiebepalingen en andere kennisgevingen. Garantiebepalingen De garantiebepalingen bestaan uit twee delen: Deel 1 en Deel 2. Deel 1 is per land verschillend. Deel 2 is voor alle landen hetzelfde. Leest u zowel Deel 1 als Deel 2 zorgvuldig door.
  • Page 34 Japan - Onderdelen: Eén (1) jaar Arbeid: Eén (1) jaar v Alle overige landen - Onderdelen: Drie (3) jaar Arbeid: Eén (1) jaar ** Machine - PC 300 Type 2169, Europa, Midden-Oosten en Afrika Garantieperiode* Onderdelen: Een (1) jaar Arbeid: Een (1) jaar, niet op locatie.
  • Page 35 gebied van reparatie en vervanging van de machine, zonder daarvoor kosten in rekening te brengen, voor zover deze service valt onder het soort dat voor de machine is omschreven. IBM of de wederverkoper zal tevens ontwerp- wijzigingen (″engineering changes″) die op de machine van toepassing zijn installeren en de uitvoering daarvan verzorgen.
  • Page 36 Iedere technische of andere ondersteuning die wordt verstrekt voor een Machine die onder de garantiebepalingen valt, zoals telefonische assistentie bij “hoe-doe-ik”-vragen en vragen met betrekking tot de instelling en installatie van de Machine, wordt geleverd ZONDER ENIGE GARANTIE. Garantieservice Om garantieservice voor de Machine te verkrijgen dient u met de wederverko- per of IBM contact op te nemen.
  • Page 37 2. wanneer de Machine niet uw eigendom is, ervoor te zorgen dat de eigenaar IBM of uw wederverkoper machtigt om service te verlenen voor de Machine; 3. indien van toepassing, en voordat de service wordt geleverd: a. de door IBM of uw wederverkoper vastgestelde procedures te volgen voor het vaststellen en analyseren van problemen en het indienen van een verzoek om serviceverlening;...
  • Page 38: Deel 2 - Specifieke Bepalingen Per Land

    IN GEEN GEVAL IS IBM AANSPRAKELIJK VOOR HET VOLGENDE: 1) VORDERINGEN DOOR DERDEN TEGEN U INGESTELD (MET UITZON- DERING VAN DE HIERBOVEN ONDER SUB 1 GENOEMDE VORDERIN- GEN); 2) VERLIES VAN, OF BESCHADIGING AAN, UW GEGEVENS OF BESTANDEN; OF 3) BIJZONDERE, INCIDENTELE, OF INDIRECTE SCHADE, OF VOOR ENIGE GEVOLGSCHADE (WAARONDER SCHADE WEGENS GEDERFDE WINST OF BESPARINGEN), OOK NIET INDIEN IBM, HAAR TOELEVERANCIERS OF UW WEDERVERKOPER OP DE...
  • Page 39 INDIA: Beperking van aansprakelijkheid Het volgende vervangt de items 1 en 2 van dit gedeelte: 1. aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel of schade aan zaken is beperkt tot datgene wat is veroorzaakt door nalatigheid van IBM; 2. voor elke andere werkelijke schade die voortkomt uit een situatie waarin IBM in gebreke is gebleven ingevolge van, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantiebepalingen, is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine...
  • Page 40 groep garantieservice krijgen (1) van een tot het verlenen van garantieservice geautoriseerde IBM-wederverkoper, of (2) van IBM. Het toepasselijk recht, de specifieke bepalingen voor het land en de bevoegde rechter met betrekking tot deze garantiebepalingen zijn die van het land waarin de garantieservice wordt verleend.
  • Page 41 Productiestatus: De volgende alinea vervangt dit gedeelte: Elke Machine is nieuw gefabriceerd. Een Machine kan, naast nieuwe onderdelen, ook her- gebruikte onderdelen bevatten. Beperking van aansprakelijkheid Het volgende is aan dit gedeelte toege- voegd: De beperkingen en uitsluitingen in de Garantiebepalingen zijn niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door fraude of grove nalatigheid van IBM, noch op expliciete garantie.
  • Page 42 Toepasbaarheid op leveranciers en wederverkopers (ongewijzigd). Het volgende vervangt de tweede alinea van dit gedeelte: Tenzij anders voor- geschreven door verplichte wetgeving zijn IBM noch uw wederverkoper aan- sprakelijk voor het volgende: (items 1 and 2 ongewijzigd) 3) indirecte schade, ook niet indien IBM of uw wederverkoper op de hoogte zijn gesteld van de mogelijkheid van een dergelijke schade.
  • Page 43: Kennisgevingen

    VERENIGDE STATEN: Garantieservice: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM kunt u bellen met 1-800-772-2227. Kennisgevingen Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Verenigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is.
  • Page 44: Verwerking Van Datumgegevens

    geen enkele wijze als aanbeveling voor deze websites. Het materiaal op derge- lijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit IBM-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 45: Kennisgevingen Klasse B

    wordt beschouwd als een digitaal apparaat van klasse A als de NIC in gebruik is. Daarnaast worden NetVista A20 type 6269 computers beschouwd als digi- taal apparaat van klasse A als er een tweede in-line memory module (DIMM) is geïnstalleerd. De indeling als digitaal apparaat van klasse A en de bijbeho- rende nalevingskennisgeving zijn voornamelijk te danken aan de aanwezigheid van bepaalde klasse A-opties of klasse A NIC-kabels die ervoor zorgen dat de computer in zijn geheel onder klasse A valt.
  • Page 46: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van niet door IBM geleverde optiekaarten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de beperkingen voor IT-apparatuur van Klasse A conform CISPR 22/Europese Standaard EN 55022. De beperkingen voor apparatuur van Klasse A zijn bedoeld om in zakelijke en industriële omgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur.
  • Page 47 Onderdeelnr. IBM- Te gebruiken in deze landen en regio’s netsnoer 13F9979 Afganistan, Algerije, Andorra, Angola, België, Benin, Bulgarije, Burkina Faso, Boeroendi, Centraal-Afrikaanse Republiek, Duitsland, Egypte, Finland, Frankrijk, Frans Guiana, Griekenland, Guinea, Hongarije, IJsland, Indonesië, Iran, Ivoorkust, Jordanië, Kameroen, Libanon, Luxemburg, Macao, Malagasi, Mali, Marokko, Martinique, Mauritanië, Mauritius, Monaco, Mozambique, Nederland, Nieuw-Caledonië, Niger, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Senegal,...
  • Page 48 Naslagboekje...
  • Page 50 Onderdeelnummer: 19K6736 (1P) P/N: 19K6736...

This manual is also suitable for:

Netvista a20Netvista a40Netvista a40pPc 300glPc 300pl

Table of Contents