IBM NetVista X40 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual
IBM NetVista X40 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual

IBM NetVista X40 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual

About your software for netvista 2179 and 6643 systems (dutch)
Hide thumbs Also See for NetVista X40:

Advertisement

Quick Links

Ga voor de meest recente versie van deze online
publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support
Vooraf geïnstalleerde software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista X40

  • Page 1 Ga voor de meest recente versie van deze online publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 3 Ga voor de meest recente versie van deze online publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Bijlage. De licentie-overeenkomst bekijken” op pagina 19 en “Kennisgevingen” op pagina 21. Tweede uitgave (augustus 2000) Deze publicatie is een vertaling van de Engelstalige publicatie About Your Software, bestel- nummer 22P2752. De informatie in deze publicatie is onderhevig aan wijzigingen. Wijzigingen zullen in nieuwe uitgaven van deze publicatie worden opgenomen.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Over dit boek . Hoofdstuk 1. Overzicht van de software . Vooraf geïnstalleerde software Software op de CD Software Selecteren Documentatie op de CD Software Selecteren. Overige software-CD’s . Herstelprocedure . Hoofdstuk 2. Aan de slag De computer voor de eerste keer opstarten . Wat hebt u nodig voordat u begint .
  • Page 6 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 7: Over Dit Boek

    Over dit boek De informatie in dit boek vormt een aanvulling op de andere publicaties die bij de computer worden geleverd. Dit boek bevat algemene informatie over de software die bij uw computer wordt geleverd. Het boek is als volgt opgebouwd: v In “Hoofdstuk 1.
  • Page 8 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Overzicht Van De Software

    Hoofdstuk 1. Overzicht van de software Uw IBM-computer wordt geleverd met een van de volgende Microsoft Windows besturingssystemen: v Windows 2000 Professional v Windows 98 Second Edition (SE) v Windows Millennium Edition (Me) Daarnaast wordt er bij uw computer een groot pakket software geleverd, met toepassingsprogramma’s, diagnoseprogramma’s en stuurprogramma’s.
  • Page 10: Software Op De Cd Software Selecteren

    v Microsoft Office 2000 Small Business Edition. Deze software is bij sommige modellen vooraf geïnstalleerd. Als u dit programmapakket opnieuw moet installeren, gebruikt u de CD’s voor Microsoft Office 2000 die bij de compu- ter zijn geleverd. Microsoft Office 2000 staat niet op de CD Software Selecteren.
  • Page 11: Documentatie Op De Cd Software Selecteren

    Netscape Communicator Een programma waarmee u op het intranet van uw bedrijf of op Internet kunt navigeren. Netscape Communicator bestaat uit een een complete verzameling Internet-functies, waaronder e-mail, nieuwsgroepen en ondersteuning voor de meest recente voorzieningen van Internet. Norton AntiVirus voor IBM Een programma waarmee u virussen op de computer kunt opsporen en verwijderen.
  • Page 12: Overige Software-Cd's

    Overige software-CD’s Bij bepaalde modellen worden nog meer CD’s geleverd met software die u desgewenst kunt installeren. Iomega Tools Op deze CD staat ondersteunende software voor Iomega Zip-stations. De CD bevat verscheidene compressie- en stuurprogramma’s van Iomega. Lotus SmartSuite is een pakket bekroonde Lotus SmartSuite productiesoftware dat ook alles bevat wat u nodig hebt voor toegang tot Internet.
  • Page 13: Hoofdstuk 2. Aan De Slag

    Hoofdstuk 2. Aan de slag De informatie in dit hoofdstuk helpt u vertrouwd te raken met de computer. Het volgende wordt uitgelegd: v Wat u nodig hebt voordat u de computer voor de eerste keer start en wat er daarna gebeurt. v Hoe u: –...
  • Page 14: Access Ibm Gebruiken

    v Het programma Setup dat verschijnt als u de computer start, wijkt licht af van het programma dat wordt beschreven in de handleiding van uw besturingssysteem. Sommige in de handleiding beschreven opties verschij- nen niet op het scherm omdat deze vooraf zijn ingesteld. v Om de procedure te kunnen voltooien, moet u opgeven dat u de licentie- voorwaarden accepteert.
  • Page 15: Uw Computer Registreren Bij Ibm

    v IBM-websites bekijken met informatie over IBM-producten en technische ondersteuning. Hiervoor moet uw computer wel over een Internet- verbinding en een browser beschikken. Als uw computer niet beschikt over een Internet-verbinding, kunt u de verwijzingen volgen naar bepaalde web- pagina’s op uw vaste schijf. Access IBM gebruiken: 1.
  • Page 16: Documentatie Bekijken

    U kunt uw computer ook via Internet registreren op http://www.ibm.com/pc/register. Documentatie bekijken Documentatie over de hardware en de software van de computer wordt gele- verd in de vorm van PDF-bestanden. Om deze bestanden te kunnen bekijken, moet Adobe Acrobat Reader geïnstalleerd zijn. Als dit programma nog niet geïnstalleerd is, kunt u het installeren vanaf de CD Software Selecteren of kunt u het downloaden van de Adobe-website op http://.adobe.com.
  • Page 17: Hoofdstuk 3. Software Installeren Vanaf De Cd Software Selecteren

    Hoofdstuk 3. Software installeren vanaf de CD Software Selecteren U kunt de informatie in dit hoofdstuk raadplegen als u software (opnieuw) wilt installeren vanaf de CD Software Selecteren. Bij sommige modellen wordt een tweede CD Software Selecteren geleverd, met aanvullende software. Belangrijk Om de CD Software Selecteren te kunnen gebruiken, moet Microsoft Inter- net Explorer 4.0 of hoger zijn geïnstalleerd.
  • Page 18: De Cd Software Selecteren Starten

    De CD Software Selecteren starten U gebruikt de CD Software Selecteren als volgt: 1. Plaats de CD in het CD-ROM-station. 2. Klik in Access IBM op Aan de slag Software installeren. Het hoofdmenu Software Selecteren verschijnt. 3. Kies de gewenste optie en volg de aanwijzingen op het scherm. 1.
  • Page 19: Hoofdstuk 4. Diagnoseprogramma's En Ondersteunende Software

    Hoofdstuk 4. Diagnoseprogramma’s en ondersteunende software In dit gedeelte vindt u informatie over het oplossen van problemen en over de ondersteunende software die bij de computer wordt geleverd. v Norton AntiVirus for IBM v ConfigSafe v IBM Enhanced Diagnostics Norton AntiVirus for IBM Het programma Norton AntiVirus for IBM is een compleet antivirus- programma waarmee u virussen in de computer kunt opsporen en verwijde- ren.
  • Page 20: Configsafe

    e. Sluit het venster Geplande taken. In de online Help vindt u aanvullende informatie. U krijgt hier als volgt toe- gang toe: 1. Klik op de knop Start van Windows. 2. Klik op Programma’s Norton AntiVirus Product Support. 3. Klik op Reference Guide of User’s Guide. Opmerking: Mogelijk moet u Adobe Acrobat Reader installeren om de docu- mentatie te kunnen lezen.
  • Page 21 v Een eenvoudige manier om de actuele systeeminstellingen vast te leggen voordat u een wijziging aanbrengt in de hardware of software. Dit versnelt het herstel wanneer er problemen optreden nadat er veranderingen zijn aangebracht. v Aanpassingsmogelijkheden voor specifieke eisen. ConfigSafe is van grote waarde bij het oplossen van problemen, met name problemen die optreden na de installatie van nieuwe software of een nieuwe kaart.
  • Page 22: Ibm Enhanced Diagnostics

    IBM Enhanced Diagnostics IBM levert programma’s die u kunt gebruiken voor het opsporen van hardwareproblemen en van sommige softwareproblemen. Ook hulpprogramma’s met nuttige informatie over uw computer zijn beschikbaar. De gebruikersinterface voor het uitvoeren van deze diagnoseprogramma’s en hulpprogramma’s wordt geleverd door PC-Doctor van Watergate Software. Het programma IBM Enhanced Diagnostics isoleert de computerhardware van de software die vooraf is geïnstalleerd (of die u hebt geïnstalleerd) op uw vaste schijf.
  • Page 23: Hoofdstuk 5. Het Besturingssysteem En De Vooraf Geïnstalleerde Software Herstellen

    Hoofdstuk 5. Het besturingssysteem en de vooraf geïnstalleerde software herstellen Dit hoofdstuk bevat aanwijzingen voor het herstellen van besturingssystemen, stuurprogramma’s en ondersteunende software. Uw computer is uitgerust met een Herstelprogramma op de vaste schijf of een of meer Herstel-CD’s om u te helpen met het herstel. Om te bepalen of het Herstel- programma op de vaste schijf van de computer staat, zoekt u naar de volgende aanwijzing wanneer u de computer start: Druk op F11 om het IBM Herstelprogramma te starten...
  • Page 24 v Als u de Herstelprogramma gebruikt, moet u de computer opnieuw opstarten en F11 drukken wanneer de aanwijzing verschijnt. (De optie om op F11 te drukken verschijnt slechts een paar seconden. Wacht dus niet te lang.) v Als u een Herstel-CD gebruikt, plaats de CD dan in het station en zet de computer aan.
  • Page 25: Andere Besturingssystemen Installeren

    Andere besturingssystemen installeren Elke keer dat u een besturingssysteem (opnieuw) installeert, moet u ook de stuurprogramma’s en de gewenste aanvullende software (opnieuw) installeren. De nieuwste stuurprogramma’s zijn beschikbaar op Internet, op http://www.ibm.com/pc/support/. Geef het machinetype en het model- nummer van uw computer op bij Quick Path, om de bestanden te vinden die specifiek zijn voor uw computer.
  • Page 26 2. Maak de directorystructuur van de vaste schijf zichtbaar door in de Windows Verkenner te klikken op het pictogram van de vaste schijf. U kunt de directorystructuur ook afbeelden met een opdracht in een DOS-sessie. 3. Klik op de directory IBMTOOLS en klik vervolgens op de directory DRIVERS om deze te openen.
  • Page 27: Bijlage. De Licentie-Overeenkomst Bekijken

    Bijlage. De licentie-overeenkomst bekijken De IBM internationale licentie-overeenkomst voor niet-gegarandeerde programma’s kunt u bekijken via Access IBM in de vooraf geïnstalleerde software. Door de computer te gebruiken, stemt u in met deze licentie-overeenkomst. Om de licentie-overeenkomst te bekijken, doet u het volgende: 1.
  • Page 28 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 29: Kennisgevingen

    Kennisgevingen Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Verenigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is.
  • Page 30: Verwerking Van Datumgegevens

    verplichting voor IBM jegens u schept. Verwijzingen in deze publicatie naar andere dan IBM-websites zijn uitsluitend opgenomen ter volledigheid en gel- den op geen enkele wijze als aanbeveling voor deze websites. Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit IBM- product.
  • Page 32 Onderdeelnummer: 22P2821 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 22P2821...

Table of Contents