IBM NetVista X40 Handboek Voor De Gebruiker
IBM NetVista X40 Handboek Voor De Gebruiker

IBM NetVista X40 Handboek Voor De Gebruiker

User guide for netvista 6643 systems (dutch)
Hide thumbs Also See for NetVista X40:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Ga voor de meest recente versie van deze online
publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support
Handboek voor de gebruiker
NetVista X40
Type 6643

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista X40

  • Page 1 Ga voor de meest recente versie van deze online publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support Handboek voor de gebruiker NetVista X40 Type 6643...
  • Page 3 Ga voor de meest recente versie van deze online publicatie naar: http://www.ibm.com/pc/support Handboek voor de gebruiker NetVista X40 Type 6643...
  • Page 4 Lees eerst “Veiligheidsvoorschriften” op pagina vii en “Garantie en kennisgevingen” op pagina 83. Tweede uitgave (augustus 2000) Deze publicatie is een vertaling van de Engelstalige publicatie NetVista X40 Type 6643 User’s Guide, bestelnummer 22P2751. De informatie in deze publicatie is onderhevig aan wijzigingen. Wijzigingen zullen in nieuwe uitgaven van deze publicatie worden opgenomen.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Veiligheidsvoorschriften . vii Kennisgeving lithiumbatterij . . viii Veiligheidsvoorschriften voor de modem . . viii Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . . viii Over dit boek . xi Conventies . . xi Aanverwante informatie . . xii Hoofdstuk 1. Productoverzicht. Het computermodel vaststellen .
  • Page 6 CD’s of DVD’s plaatsen of verwijderen . . 23 Videovoorzieningen gebruiken . . 24 Videostuurprogramma’s . . 24 Audiovoorzieningen gebruiken . . 24 Volume regelen . . 24 Geluid opnemen en afspelen . 25 Energiebeheervoorzieningen gebruiken . . 25 Het menu Start van Windows gebruiken .
  • Page 7 Zelftest bij opstarten (Power-on self-test: POST) . . 52 POST-foutmeldingen . . 52 Problemen met randapparatuur oplossen . 54 Audioproblemen . 56 Problemen met het CD-ROM- of DVD-ROM-station . . 57 Problemen met DVD’s . . 59 Problemen met het diskettestation . .
  • Page 8 Verklaring van conformiteit met EU-richtlijnen . . 100 Eisen van de Federal Communications Commission (FCC) en telefoon- maatschappijen . . 100 Kennisgevingen voor het netsnoer . . 102 Trefwoordenregister . 105 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Veiligheidsvoorschriften

    Veiligheidsvoorschriften GEVAAR Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar- lijk. Houd u ter voorkoming van een schok aan het volgende: v Voer tijdens onweer geen installatie-, onderhouds- of configuratie- werkzaamheden aan dit product uit. v Sluit alle netsnoeren aan op correct bedrade, geaarde stopcontacten. v Sluit ook het netsnoer van alle apparaten die op dit product worden aan- gesloten aan op een correct geaard stopcontact.
  • Page 10: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Kennisgeving lithiumbatterij Waarschuwing: Als de batterij op onjuiste wijze wordt vervangen, bestaat er explosiegevaar. Gebruik ter vervanging alleen IBM-batterijen met onderdeelnummer 33F8354 of een gelijksoortige batterij die door de leverancier wordt aanbevolen. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C...
  • Page 11 Waarschuwing: Het wijzigen van instellingen of het uitvoeren van procedures anders dan hier is beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. Als u de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station opent, kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling. Het CD-ROM-station of het DVD-station bevat geen onderdelen die moeten worden vervangen of onder- houden.
  • Page 12 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 13: Over Dit Boek

    Over dit boek ® ™ Dit boek maakt u vertrouwd met uw IBM NetVista X40 en haar vele voorzie- ningen. Het beschrijft de bediening en het onderhoud van uw computer en de installatie van opties. In het onwaarschijnlijke geval dat u problemen tegen- komt, vindt u in dit boek handige informatie om die problemen op te lossen en aanwijzingen voor het verkrijgen van service.
  • Page 14: Aanverwante Informatie

    Accentuering Doel Cursief Cursieve druk wordt gebruikt voor de namen van programma’s, boeken en disks, en om bepaalde worden of instructies te benadrukken. Dit lettertype wordt ook gebruikt voor variabele gegevens, zoals stationsletters en nummers in een foutcode. Aanverwante informatie Hieronder volgt een beschrijving van de publicaties met aanvullende informa- tie over uw computer.
  • Page 15: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    Hoofdstuk 1. Productoverzicht Gefeliciteerd met de aankoop van uw IBM NetVista X40. In deze computer zijn de nieuwste ontwikkelingen verwerkt op het gebied van PC-technologie. In dit hoofdstuk vindt u een overzicht van de voorzieningen van de computer en de vooraf geïnstalleerde software.
  • Page 16: Hardwarevoorzieningen

    Hardwarevoorzieningen De volgende informatie is van toepassing op meerdere modellen. Voor een overzicht van de voorzieningen van uw computer kunt u het systeemoverzicht in het programma IBM BIOS Setup raadplegen. Zie “Hoofdstuk 4. Werken met het programma IBM BIOS Setup” op pagina 31 voor meer informatie. Microprocessor ®...
  • Page 17: Software

    ™ v Alert on LAN v Opstartvolgorde bij automatisch opstarten v BIOS en software voor systeembeheer Toetsenbord- en muisvoorzieningen ® v IBM ScrollPoint II-muis ® v IBM Rapid Access III-toetsenbord, USB (Universal Serial Bus) (bepaalde modellen) v Twee USB-aansluitingen op het Rapid Access III-toetsenbord v IBM Preferred USB-toetsenbord (bepaalde modellen) Uitbreidingsvoorzieningen v Twee uitbreidingssleuven voor korte PCI-adapters...
  • Page 18: Vooraf Geïnstalleerde Software Van Ibm

    Vooraf geïnstalleerde software van IBM Uw computer wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde software. Deze soft- ware bestaat uit een besturingssysteem, stuurprogramma’s waarmee inge- bouwde voorzieningen worden ondersteund, en andere ondersteunings- programma’s. Raadpleeg de publicatie Vooraf geïnstalleerde software voor een gedetailleerde beschrijving. Aanvullende software Bij uw computer wordt de CD Software Selecteren geleverd.
  • Page 19: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 2. De computer installeren In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de computer voor de eerste keer installeert. Voordat u begint Lees de veiligheidsrichtlijnen voordat u begint met het aansluiten van de computer. Zie “Veiligheidsvoorschriften” op pagina vii. U hebt het volgende nodig: v Computer v Netsnoer v Toetsenbord...
  • Page 20: De Werkplek Inrichten

    De werkplek inrichten U haalt het meeste uit uw computer als u zowel de apparatuur als de werk- plek afstemt op uw behoeften en op het soort werk dat u doet. Comfort is natuurlijk van groot belang, maar bij het inrichten van uw werkplek moet u ook letten op praktische zaken als lichtbronnen, luchtcirculatie en de plaats van de stopcontacten.
  • Page 21 zonnescherm. Wellicht moet u de helderheid en het contrast van het beeld- scherm in de loop van de dag enkele malen anders instellen. De verlichting is immers niet de hele dag constant. Wanneer het niet mogelijk is om reflecties te vermijden of de verlichting aan te passen, kan een anti-reflectiescherm uitkomst bieden.
  • Page 22: Kabels Aansluiten

    worden; 5 cm ventilatieruimte is over het algemeen voldoende. Zorg er ook voor dat de lucht niet naar iemand anders wordt geblazen. Stopcontacten en kabellengte De plaats van stopcontacten en de lengte van de netsnoeren en kabels van de printer en andere apparaten kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke opstelling van de computer.
  • Page 23: Usb-Aansluitingen

    USB-aansluitingen De computer heeft vijf USB-aansluitingen: drie aan de achterzijde 2 en twee aan de rechterzijde 3 van het beeldscherm. Als u met een Rapid Access- toetsenbord werkt, hebt u ook nog twee USB-aansluitingen aan de achterzijde van het toetsenbord. Wanneer u de computer voor de eerste keer installeert, steekt u de kabels van het toetsenbord en de muis in de USB-poorten aan de achterzijde van de computer naast de aansluiting voor het netsnoer.
  • Page 24: Audio-Aansluitingen

    Audio-aansluitingen Aan de zijkant van het beeldscherm bevinden zich een audio-ingang 4 , audio-uitgang 5 en microfoonaansluiting 6 . Handboek voor de gebruiker...
  • Page 25: Overige Aansluitingen

    Overige aansluitingen In de afbeelding ziet u de modemaansluiting 1 , Ethernet-aansluiting 2 , PS/2-muisaansluiting 3 en PS/2-toetsenbordaansluiting 4 . Identificatienummers noteren Zoek de identificatienummers (serie en type/model) aan de rechterzijde van de computer en noteer deze gegevens. Zie “Bijlage. Computergegevens” op pagina 81.
  • Page 26: De Computer Starten

    De computer starten Ga naar hoofdstuk 2, ″Aan de slag″, van de publicatie Vooraf geïnstalleerde software om door te gaan met het instellen van de software voor uw computer. Zie “Hoofdstuk 3. Werken met de computer” op pagina 13 voor informatie over het inschakelen van de computer.
  • Page 27: Hoofdstuk 3. Werken Met De Computer

    Hoofdstuk 3. Werken met de computer In dit hoofdstuk vindt u informatie over het dagelijks gebruik en onderhoud van de computer. Knoppen en statuslampjes Met de knoppen aan de voorkant van de computer kunt u bepaalde functies uitvoeren, zoals het inschakelen van de computer. De lampjes geven de status van bepaalde onderdelen van de computer aan: ze gaan branden als het desbe- treffende onderdeel, bijvoorbeeld het diskettestation, in gebruik is.
  • Page 28 Hieronder worden de knoppen en statuslampjes van uw computer beschreven. Vast-schijflampje: Als dit lampje brandt, is de computer bezig de koppen van het vaste-schijfstation in positie te brengen, of is de computer de vaste schijf aan het lezen of naar de vaste schijf aan het schrijven. Zet de computer niet uit zolang dit lampje brandt of knippert.
  • Page 29: De Computer Starten

    De computer starten Wat u te zien en te horen krijgt bij het opstarten van de computer, hangt af van de instellingen in het menu Start Options van het programma IBM BIOS Setup. Zie “Hoofdstuk 4. Werken met het programma IBM BIOS Setup” op pagina 31 voor meer informatie.
  • Page 30 systeem kunnen drie van de overige vijf knoppen vooraf zijn ingesteld. U kunt de andere knoppen aanpassen en hiermee een programma of bestand naar keuze openen. Als u bijvoorbeeld graag Patience speelt, kunt u een Rapid Access-knop zo instellen dat u hiermee het programma Patience start. De twee USB-aansluitingen op het Rapid Access III-toetsenbord zijn uitsluitend bedoeld voor USB-apparaten die weinig stroom verbruiken, zoals een muis of een gamepad.
  • Page 31 1 Standby-knop Multimedia-besturingsfuncties 2 Standby-lampje 6 Knop Dempen 3 Num Lock-lampje 7 Knop Stoppen 4 Caps Lock-lampje 8 Knop Afspelen/Pauze 5 Scroll Lock-lampje 9 Volumeregelaar 10 Knop Volgende track 11 Knop Vorige track Ga als volgt te werk om een Rapid Access-toets aan te passen: 1.
  • Page 32: De Ibm Scrollpoint Iii-Muis Gebruiken

    De IBM ScrollPoint III-muis gebruiken De ScrollPoint III-muis heeft de volgende knoppen. 1 De primaire muisknop: met deze knop selecteert of start u een programma of menuoptie. 2 Knop Snel bladeren: met deze knop activeert u de werkstand Automatisch bladeren voor de muis. Als de werkstand Automatisch bladeren actief is, kunt u de bladerrichting en -snelheid instellen door de muis te bewegen.
  • Page 33: Toegang Tot Het Diskettestation En Het Cd-Rom- Of Dvd-Station

    Toegang tot het diskettestation en het CD-ROM- of DVD- station Het diskettestation en het CD-ROM- of DVD-station bevinden zich in een neer- klapbaar apparatuurvak. Als u het apparatuurvak omlaag wilt brengen om toegang tot de diskette- en CD-ROM- of DVD-stations te krijgen, drukt u op de ontgrendelknop van het apparatuurvak 1 .
  • Page 34: Diskettes Plaatsen En Verwijderen

    v Een deel van het magnetische oppervlak is beschermd door een schuifje aan de bovenkant van de 3,5 inch-diskette. Dit schuifje wordt door het diskette- station opzij geschoven als er gegevens op de diskette worden geschreven of van de diskette worden gelezen. Maak dit schuifje nooit open, want door stof of vingerafdrukken kunnen er gegevens op de diskette verloren gaan.
  • Page 35: Diskettes Beschermen Tegen Schrijven

    Diskettes beschermen tegen schrijven Het zou kunnen voorkomen dat u per ongeluk een diskette formatteert of er gegevens op laat schrijven. Belangrijke informatie kan dan worden overschre- ven of verloren gaan. Daarom is het een goed idee om belangrijke diskettes van schrijfbescherming te voorzien.
  • Page 36: Het Cd-Rom- Of Dvd-Station Gebruiken

    Het CD-ROM- of DVD-station gebruiken Uw computer beschikt over een vooraf geïnstalleerd CD-ROM- of DVD-station. Met deze stations kunt u een CD of DVD afspelen of lezen, maar kunt u geen gegevens naar de CD of DVD schrijven. In de CD-ROM- of DVD-stations worden standaard CD’s met een doorsnede van 12 cm gebruikt.
  • Page 37: Cd's Of Dvd's Plaatsen Of Verwijderen

    CD’s of DVD’s plaatsen of verwijderen U plaatst een disk als volgt in het station: 1. Druk op de uitwerpknop terwijl de computer aanstaat. Een deel van de lade schuift uit het station. Trek de rest van de lade handmatig uit. 2.
  • Page 38: Videovoorzieningen Gebruiken

    Videovoorzieningen gebruiken Uw computer heeft een SVGA-videocontroller (Super Video Graphics Array). SVGA is een standaard voor de weergave van tekst en grafische afbeeldingen op een beeldscherm waarbij verschillende videowerkstanden worden onder- steund. Videowerkstanden worden gevormd door verschillende combinaties van resolutie, verversingsfrequentie en kleurdiepte. Afhankelijk van de gebruikte toepassingen en uw persoonlijke voorkeuren moet u wellicht de videowerkstand aanpassen.
  • Page 39: Geluid Opnemen En Afspelen

    v De softwarematige volumeregelaar is toegankelijk via het pictogram met de luidspreker op de taakbalk, in de rechterbenedenhoek van het bureaublad van Windows. – Als u één keer op het luidsprekerpictogram klikt, verschijnt de volume- regelaar. Sleep de volumeregelaar met de muis naar boven of beneden om het gewenste volume in te stellen of selecteer het vakje Dempen om het geluid uit te schakelen.
  • Page 40: Het Menu Start Van Windows Gebruiken

    Het menu Start van Windows gebruiken Voer de volgende stappen uit om de computer in de spaarstand Standby te zet- ten via het menu Start van Windows: 1. Klik op Start op het bureaublad van Windows. 2. Klik op Systeem afsluiten. 3.
  • Page 41: Energiebeheerschema's Instellen

    5. Selecteer Afsluiten of Standby bij het veld Als ik de aan-uitschakelaar van de computer indruk in het groepsvak Energieknoppen en klik op OK. Energiebeheerschema’s instellen U kunt instellen hoe lang de computer, het beeldscherm of de vaste schijf inactief moeten zijn voordat automatisch de spaarstand Standby wordt inge- schakeld.
  • Page 42: Onderhoud Van De Computer

    Als u een systeemwachtwoord instelt, is het toetsenbord vergrendeld wanneer u de computer aanzet. U moet het juiste wachtwoord typen om het toetsen- bord te ontgrendelen. Gebruik het programma IBM BIOS Setup om een systeemwachtwoord in te stellen. Zie “Wachtwoorden” op pagina 33 voor meer informatie.
  • Page 43 Het beeldscherm en de beeldbuis schoonmaken Gebruik geen schuurmiddelen om de beeldbuis schoon te maken. Het scherm- oppervlak krast snel. Raak het daarom ook niet aan met een pen, potlood of gum. Neem het scherm voorzichtig af met een zachte, droge doek of blaas de vuil- deeltjes eraf.
  • Page 44: De Computer Vervoeren

    De computer vervoeren Neem bij het vervoeren van de computer de volgende voorzorgsmaatregelen in acht. 1. Verwijder alle opslagmedia (bijvoorbeeld diskettes, CD’s en banden) uit de stations. 2. Zet de computer en alle randapparatuur uit. De lees/schrijfkoppen van het vaste-schijfstation worden automatisch geparkeerd om schade aan de vaste schijf te voorkomen.
  • Page 45: Hoofdstuk 4. Werken Met Het Programma Ibm Bios Setup

    Hoofdstuk 4. Werken met het programma IBM BIOS Setup Het programma IBM BIOS Setup is opgeslagen in het EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) van uw computer. U kunt het gebruiken om de configuratie van de computer te bekijken en te wijzigen, ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt.
  • Page 46: Instellingen Bekijken En Wijzigen

    Instellingen bekijken en wijzigen Het menu van het programma IBM BIOS Setup dat op uw scherm verschijnt kan er iets anders uitzien dan het hier afgebeelde menu, maar de werking ervan verschilt niet. IBM BIOS Setup Kies optie: v Systeemoverzicht v Product Data v Devices and I/O Ports v Start Options...
  • Page 47: Het Programma Ibm Bios Setup Afsluiten

    Gebruik deze cursortoetsen om langs de menu-opties te gaan totdat de gewenste optie is gemarkeerd. Gebruik deze cursortoetsen om de keuzen van een menu-optie (afwis- selend) te bekijken. Enter Druk op deze toets om een geaccentueerde menu-optie te selecteren. Druk op deze toets om een menu af te sluiten nadat u instellingen in het menu hebt bekeken of gewijzigd.
  • Page 48: Configuratiewachtwoord

    Configuratiewachtwoord Het configuratiewachtwoord voorkomt dat de instellingen in het programma IBM BIOS Setup door onbevoegden worden gewijzigd. Als u verantwoordelijk bent voor de instellingen van diverse computers, is het verstandig met een configuratiewachtwoord te werken. Als er een configuratiewachtwoord is ingesteld, verschijnt er iedere keer dat u het programma IBM BIOS Setup wilt starten een wachtwoordaanwijzing.
  • Page 49: Overige Instellingen In Het Programma Ibm Bios Setup

    Door een beveiligingsprofiel per apparaat in te stellen, kunt u ook instellen voor welke apparaten bij het opstarten een wachtwoord moet worden opgege- ven. Er zijn twee soorten apparaten: v Stations voor verwisselbare opslagmedia, zoals diskettestations, CD-ROM- en DVD-ROM-stations. v Vaste-schijfstations Voor deze apparaten kunt u instellen of het systeemwachtwoord, het configuratiewachtwoord of helemaal geen wachtwoord moet worden getypt.
  • Page 50: Opstartvolgorde

    Opstartvolgorde Uw computer kan vanaf verschillende apparaten worden opgestart, bijvoor- beeld vanaf het vaste-schijfstation, een diskettestation, een CD-ROM- of DVD- station of via het netwerk. Het opstartprogramma zoekt in een bepaalde vast- gelegde volgorde naar de opstartapparaten en start de computer op vanaf het eerste apparaat dat opstartgegevens bevat.
  • Page 51: Hoofdstuk 5. Opties Installeren

    Hoofdstuk 5. Opties installeren De computer kan gemakkelijk worden uitgebreid, bijvoorbeeld door het toe- voegen van geheugen of het installeren van optionele PCI-adapters. Volg de aanwijzingen in dit hoofdstuk naast de aanwijzingen die bij de optie zelf wor- den geleverd. In dit hoofdstuk vindt u aanwijzingen voor het verwijderen van de achterkap, het vaste-schijfstation en de metalen kap van de systeemplaat.
  • Page 52: Een Reservekopie Van De Configuratie-Instellingen Maken

    Een reservekopie van de configuratie-instellingen maken Belangrijk: Maak met ConfigSafe (of een vergelijkbare toepassing) een momentopname van de computerconfiguratie voordat u een nieuwe optie installeert. Met behulp van deze momentopname kunt u de wijzigingen in de configuratie bekijken en vergelijken, nadat u een optie hebt geïnstalleerd. Als er na de installatie problemen optreden met de configuratie van de optie, kunt u met ConfigSafe de oude configuratie herstellen.
  • Page 53: Plaats Van De Verschillende Onderdelen

    Plaats van de verschillende onderdelen In de onderstaande afbeelding ziet u de plaats van de verschillende onderdelen op de systeemplaat. Systeemplaat Bovenkant van beeldscherm 1 Ventilatoraansluiting 7 Aansluiting voor vaste-schijfstation 2 Microprocessor 8 Wachtwoordjumper 3 DIMM-aansluitingen (SDRAM) 9 Batterij 4 Voedingsaansluiting 10 PCI-uitbreidingssleuf 5 Aansluiting voor CD-ROM- of DVD- 11 PCI-uitbreidingssleuf...
  • Page 54: De Achterkap Verwijderen

    1. Verwijder diskettes en CD’s uit de respectievelijke stations en sluit het systeem af. 2. Lees de “Veiligheidsvoorschriften” op pagina vii. 3. Lees “Omgaan met apparaten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit” op pagina 37. 4. Schakel alle aangesloten randapparatuur van de computer uit. 5.
  • Page 55 Hoofdstuk 5. Opties installeren...
  • Page 56: Het Vaste-Schijfstation Verwijderen

    Het vaste-schijfstation verwijderen Voordat u de kap van de systeemplaat kunt loshalen, moet u het vaste- schijfstation verwijderen. Om het vaste-schijfstation te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Verwijder de achterkap van de computer. Zie “De achterkap verwijderen” op pagina 40.
  • Page 57: De Kap Van De Systeemplaat Verwijderen

    De kap van de systeemplaat verwijderen Om geheugenmodules of PCI-adapters te kunnen installeren, moet u eerst de kap van de systeemplaat verwijderen. Attentie: Een goede koeling is noodzakelijk om schade aan de computer te vermijden. Gebruik de computer niet terwijl er een kap verwijderd is. Om de kap van de systeemplaat te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1.
  • Page 58 Opmerking: De kabel van de ventilator kan op de systeemplaat aangeslo- ten blijven. Als u echter te weinig ruimte hebt om de opties te installeren, haal hem dan los. Zie “Systeemplaat” op pagina 39voor de plaats van de aansluiting van de ventilator- kabel.
  • Page 59: Geheugen Installeren

    Geheugen installeren U kunt het geheugen van de computer uitbreiden om de prestaties van het systeem te verhogen. Uw computer is uitgerust met twee DIMM-aansluitingen 1 voor de installatie van extra geheugen. Bij het installeren van extra geheugen, gelden de volgende beperkingen: v De maximale hoeveelheid SDRAM-geheugen is 1 GB.
  • Page 60 Opmerking: Als u een geïnstalleerde DIMM vervangt, verwijder deze dan eerst. 6. Houd de nieuwe DIMM boven de aansluiting en zorg dat de uitsparingen in de DIMM op één lijn liggen met de nokjes in de aansluiting. Duw de DIMM voorzichtig naar beneden tot de klemmetjes vastklikken. Uitsparingen 7.
  • Page 61: Een Adapter Installeren

    Een adapter installeren De systeemplaat van uw computer beschikt over twee PCI-uitbreidingssleuven. Op sommige modellen zijn er reeds adapters in de uitbreidingssleuven geïnstalleerd. U kunt in elke beschikbare uitbreidingssleuf een korte PCI- adapter installeren. Deze adapters mogen niet langer zijn dan 16,9 cm en niet hoger dan 5,15 cm.
  • Page 62 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 63: Hoofdstuk 6. Problemen Oplossen

    Hoofdstuk 6. Problemen oplossen In dit hoofdstuk worden de diagnoseprogramma’s besproken waarmee u pro- blemen die zich voordoen tijdens het gebruik van de computer, kunt opsporen en verhelpen. Dit hoofdstuk bevat ook informatie over optiediskettes en hoe u een bijwerkfout van het programma IBM BIOS Setup herstelt. Opmerking Als uw computer niet wil opstarten nadat u de aan/uit-schakelaar hebt ingedrukt, doet u het volgende:...
  • Page 64 v Foutcodes en -berichten v Overzicht van problemen en mogelijke oplossingen v IBM Enhanced Diagnostics Handboek voor de gebruiker...
  • Page 65: Procedure Voor Het Verhelpen Van Problemen

    Procedure voor het verhelpen van problemen Gebruik deze procedure als uitgangspunt voor opsporen van problemen. Voer de volgende stappen uit om te beginnen met de probleemoplossing: a. Verwijder alle geplaatste diskettes en CD’s uit de respectievelijke sta- tions. b. Zet de computer uit en wacht een paar seconden. c.
  • Page 66: Zelftest Bij Opstarten (Power-On Self-Test: Post)

    5. Hebt u recentelijk een apparaat toegevoegd, verwijderd of gewijzigd? Nee - Laat de computer nazien. Ja - Voer een van de volgende handelingen uit: v Als de fout onmiddellijk is opgetreden nadat u een optie hebt geïnstalleerd of verwijderd en u hebt de configuratie nog niet bijgewerkt, raadpleegt u “Hoofdstuk 4.
  • Page 67 Code Beschrijving Handeling Fout in real-timeklok Ga naar “Het programma IBM BIOS Setup starten en gebruiken” op pagina 31 en volg de instructies om de datum en tijd opnieuw in te stellen. Laat de computer nazien als het probleem zich opnieuw voordoet. Beschadigde CMOS-batterij Vervang de batterij.
  • Page 68: Problemen Met Randapparatuur Oplossen

    Code Beschrijving Handeling 1762 Fout in vaste-schijfconfiguratie 1. Ga naar “Het programma IBM BIOS Setup starten en gebruiken” op pagina 31 en volg de instructies om de configuratie van het diskettestation te controleren. 2. Laat de computer nazien als het probleem zich opnieuw voordoet.
  • Page 69 Belangrijk Als u denkt dat het nodig is om de kap van de computer te verwijderen, verdient het aanbeveling eerst de “Veiligheidsvoorschriften” op pagina vii te lezen in verband met de veiligheidsvoorschriften. Als u zojuist nieuwe software of een nieuwe optie hebt geïnstalleerd en de computer nu niet meer werkt, moet u onderstaande instructies volgen alvorens de probleemoplossingstabellen te raadplegen.
  • Page 70: Audioproblemen

    Audioproblemen Symptoom Handeling Geen geluidsweergave in 1. Open het Windows-programma voor volumeregeling Windows om te controleren of de instelling voor het volume niet te laag staat en of de dempingsfunctie niet is ingeschakeld. Om dit programma voor volumeregeling te starten, gaat u als volgt te werk: a.
  • Page 71: Problemen Met Het Cd-Rom- Of Dvd-Rom-Station

    Problemen met het CD-ROM- of DVD-ROM-station Symptoom Handeling De weergave van een Controleer of de functie AutoPlay van Windows is ingeschakeld. audiodisc of een Om AutoPlay in te schakelen, gaat u als volgt te werk: AutoPlay-disc start 1. Dubbelklik op Deze computer op het bureaublad van niet automatisch als Windows.
  • Page 72 Symptoom Handeling Een geplaatste CD of v Controleer of de disc correct is geplaatst, met de labelkant DVD werkt niet. naar boven. v Controleer of de disc schoon is. Veeg de disc vanuit het mid- den naar de rand schoon met een zachte doek die niet pluist. Als u de disc met draaiende bewegingen schoonveegt, kun- nen er gegevens verloren gaan.
  • Page 73: Problemen Met Dvd's

    Problemen met DVD’s Symptoom Handeling Zwart scherm, geen 1. Sluit het DVD-afspeelprogramma af en open het weer. DVD-weergave 2. Sluit Windows af en start de computer opnieuw op. Als u technische ondersteuning nodig hebt, raadpleeg dan “Hoofdstuk 7. Informatie, hulp en service” op pagina 75. De DVD-film kan 1.
  • Page 74: Problemen Met Het Diskettestation

    Problemen met het diskettestation Symptoom Handeling Het lampje van het Als er een diskette in het station is geplaatst, controleert u diskettestation blijft branden of het systeem 1. Het diskettestation is ingeschakeld. Controleer dit in herkent het diskettestation het programma IBM BIOS Setup. Zie “Hoofdstuk 4. niet.
  • Page 75: Problemen Met Het Beeldscherm

    Problemen met het beeldscherm Symptoom Handeling Algemene problemen met 1. Controleer of de helderheidsregelaar goed is ingesteld. het beeldscherm 2. Sommige IBM-beeldschermen hebben een eigen zelftest. Als u denkt dat er een probleem met uw beeldscherm is, raadpleeg dan “Het IBM Enhanced Diagnostics- programma starten”...
  • Page 76: Incidentele Problemen

    Incidentele problemen Symptoom Handeling Een probleem treedt op Controleer of: onregelmatige tijden op en 1. Alle kabels en snoeren van de systeemeenheid en de is moeilijk te lokaliseren. geïnstalleerde apparaten goed zijn aangesloten. 2. De ventilatie-opening niet is geblokkeerd wanneer de computer aan staat (er is sprake van luchtcirculatie rond de opening) en de ventilatoren werken.
  • Page 77: Problemen Met Toetsenbord, Muis Of Aanwijsapparaat

    Problemen met toetsenbord, muis of aanwijsapparaat Symptoom Handeling Sommige of alle toetsen Controleer of: op het toetsenbord werken 1. De computer is ingeschakeld. niet. 2. De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord zit. Raadpleeg “Kabels aansluiten” op pagina 8 voor de plaats van de toetsenbord- aansluiting.
  • Page 78: Geheugenproblemen

    Geheugenproblemen Symptoom Handeling De weergegeven hoeveel- De weergegeven hoeveelheid beschikbaar geheugen kan heid geheugen is minder wat minder zijn dan verwacht, door het schaduwen van dan de hoeveelheid het BIOS en door andere resourcevereisten (zoals ACPI en geïnstalleerd geheugen. USB). Controleer of: 1.
  • Page 79: Modemproblemen

    Modemproblemen Symptoom Handeling De computer of modem 1. Controleer of de telefoonlijn goed op de computer is herkent geen kiestoon. aangesloten. Als u naast de modem nog andere com- municatieapparatuur gebruikt, zoals een ADSL-adapter of een thuisnetwerkadapter, raadpleeg dan de documentatie van deze apparaten om te controleren of alle aansluitingen op de juiste wijze zijn gemaakt.
  • Page 80 Symptoom Handeling Algemene problemen met 1. Controleer of de telefoonkabels op de juiste wijze en modem-/communicatie. stevig zijn aangesloten. In “Kabels loskoppelen” op pagina 39 is een standaard modemaansluiting afgebeeld. Als u naast de modem nog andere com- municatieapparatuur gebruikt, zoals een ADSL-adapter of een thuisnetwerkadapter, raadpleeg dan de documentatie van deze apparaten om te controleren of alle aansluitingen op de juiste wijze zijn gemaakt.
  • Page 81 Symptoom Handeling U probeert de modem te 1. Als u zojuist een modem hebt geïnstalleerd, opnieuw gebruiken, maar deze geïnstalleerd of vervangen, controleer dan nogmaals of werkt niet. deze goed is aangesloten. 2. Controleer de configuratie van het communicatie- programma. De volgende instellingen zijn over het algemeen compatibel: v Modeminstellingen: –...
  • Page 82: Problemen Met Optionele Apparatuur

    Problemen met optionele apparatuur Symptoom Handeling Een zojuist geïnstalleerde Controleer of: IBM-optie werkt niet. 1. De optie geschikt is voor uw computer. 2. U zowel de installatie-instructies hebt gevolgd die bij de optie zijn geleverd als de instructies uit “Hoofdstuk 5. Opties installeren” op pagina 37. 3.
  • Page 83: Problemen Met De Software

    Problemen met de software Symptoom Handeling De software werkt niet Ga na of de problemen worden veroorzaakt door de zoals het hoort. geïnstalleerde software. Controleer hiervoor of: 1. Uw computer het minimaal vereiste geheugen heeft om de software te gebruiken. Raadpleeg hiervoor de bij het programma geleverde informatie.
  • Page 84: Een Ibm Enhanced Diagnostics-Diskette Maken

    IBM Enhanced Diagnostics is beschikbaar op: v Het Herstelprogramma op de vaste schijf v De Herstel-CD(’s) v Internet Belangrijk Om te bepalen of het Herstelprogramma op de vaste schijf van de compu- ter staat, zoekt u naar de volgende aanwijzing wanneer u de computer start: Druk op F11 om het IBM Herstelprogramma te starten Wordt deze aanwijzing afgebeeld bij het opstarten van de computer, dan...
  • Page 85: Het Ibm Enhanced Diagnostics-Programma Starten

    Dit gedownloade, zichzelf uitpakkende bestand wordt naar de diskette gekopi- eerd en er wordt een IBM Enhanced Diagnostics-diskette gemaakt, waarmee de computer ook kan worden opgestart. Het IBM Enhanced Diagnostics-programma starten U kunt het programma IBM Enhanced Diagnostics uitvoeren vanaf de IBM Enhanced Diagnostics-diskette of u kunt het programma of de CD Productherstel gebruiken.
  • Page 86: De Batterij Vervangen

    De batterij vervangen De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de instel- lingen voor de ingebouwde voorzieningen. Door middel van een batterij blijft deze informatie ook bewaard nadat u de computer hebt uitgezet. De batterij hoeft nooit te worden opgeladen, maar gaat natuurlijk niet eeuwig mee.
  • Page 87 6. Installeer de nieuwe batterij. 7. Plaats de kappen weer terug en sluit het netsnoer weer aan. Opmerking: Wanneer de computer voor de eerste keer wordt aangezet nadat de batterij is vervangen, kan er een foutbericht worden afgebeeld. Dit is normaal na vervanging van de batterij. 8.
  • Page 88 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 89: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 7. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of als u meer informa- tie wilt over IBM-producten, kunt u allerlei informatiebronnen van IBM raad- plegen. In dit gedeelte leest u waar u aanvullende informatie kunt krijgen over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als u een probleem hebt met uw computer en wie u moet bellen als u technische assistentie nodig hebt.
  • Page 90: Hulp En Service

    Hulp en service Als u een probleem met uw computer hebt, kunt u gebruik maken van veel verschillende informatiebronnen. De documentatie en de diagnoseprogramma’s gebruiken Veel computerproblemen kunnen opgelost worden zonder hulp van buitenaf. Als u een probleem hebt met uw computer, raadpleeg dan eerst het gedeelte in de computerhandleiding over het oplossen van problemen.
  • Page 91 Opmerking: Onderdelen met garantie zijn herkenbaar aan een identificatie- nummer van zeven tekens met de volgende indeling: IBM FRU XXXXXXX. v Het opsporen van problemen die veroorzaakt worden door software v Configuratie van het BIOS als onderdeel van een installatie of upgrade v Wijzigingen, modificaties en upgrades van stuurprogramma’s v Installatie en onderhoud van netwerkbesturingssystemen v Installatie en onderhoud van toepassingsprogramma’s...
  • Page 92: Andere Services

    Land Telefoonnummer Oostenrijk Österreich 01-24 692 5901 België - Nederlands België 02-210 9820 België - Frans Belgique 02-210 9800 Canada Alleen Toronto 416-383-3344 Canada Canada - overige 1-800-565-3344 Denemarken Danmark 35 25 02 91 Finland Suomi 09-22 931 840 Frankrijk France 02 38 55 74 50 Duitsland...
  • Page 93: Aanvullende Service Aanschaffen

    v In de V.S. en Canada belt u 1-800-497-7426. v In Europa belt u 44-1475-893638 (Greenock, Verenigd Koninkrijk). v In Australië en Nieuw Zeeland belt u 61-2-9354-4171. v In alle andere landen dient u contact op te nemen met uw IBM-leverancier of -vertegenwoordiger.
  • Page 94 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 95: Bijlage. Computergegevens

    Deze bijlage bevat een formulier waarop u informatie over uw PC kunt bijhou- den die van pas kan komen wanneer u uw PC moet laten nazien. Noteer hieronder de volgende gegevens: Productnaam IBM NetVista X40 Type 6643 Machinetype (M/T) model __________________________________________ Serienummer (S/N)
  • Page 96 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 97: Garantie En Kennisgevingen

    Garantie en kennisgevingen Dit gedeelte bevat garantiebepalingen en kennisgevingen. Garantiebepalingen De garantiebepalingen bestaan uit twee delen: Deel 1 en Deel 2. Deel 1 is per land verschillend. Deel 2 is voor alle landen hetzelfde. U moet zowel Deel 1 voor uw land als Deel 2 lezen. v Verenigde Staten, Puerto Rico en Canada (Z125-4753-05 11/97) (“IBM Garantiebepalingen voor de Verenigde Staten, Puerto Rico en Canada (Deel 1 - Algemene bepalingen)”)
  • Page 98 Machine - NetVista X40 Type 6643 Garantieperiode* - Onderdelen: Drie (3) jaar Arbeid: Een (1) jaar IBM biedt garantie zonder kosten voor: 1. onderdelen en arbeid tijdens het eerste jaar van de garantieperiode 2. onderdelen, op basis van uitwisseling, in het tweede en derde jaar van de garantie- periode.
  • Page 99 DEZE GARANTIES ZIJN UW UITSLUITENDE GARANTIES EN TREDEN IN DE PLAATS VAN ALLE OVERIGE GARANTIES EN VOORWAARDEN, UITDRUKKELIJK OF STILZWIJGEND, MET INBEGRIP VAN DIE VOOR HET VOORGENOMEN GEBRUIK WAARVOOR DE MACHINE IS BESTEMD OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. DEZE GARANTIES GEVEN U SPECIFIEKE WETTELIJKE RECHTEN.
  • Page 100 wederverkoper, en de vervangende zaak wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak. Wat betreft verdere garantieservice krijgt de vervangende zaak de status van de vervangen zaak.
  • Page 101: Ibm Garantiebepalingen Wereldwijd, Met Uitzondering Van Canada, Puerto Rico, Turkije En De Verenigde Staten (Deel 1 - Algemene Bepa- Lingen)

    Machine bevindt die u om wat voor reden dan ook aan IBM of uw wederver- koper terugzendt. Al dit soort informatie dient u van uw Machine te hebben verwijderd voordat u haar terugzendt. Productiestatus IBM-Machines worden samengesteld uit nieuwe, of uit nieuwe en gebruikte onderdelen.
  • Page 102 Indien u vra- gen hebt, kunt u contact opnemen met IBM of met uw wederverkoper. Machine - NetVista X40 Type 6643 Garantieperiode* - v EMEA en Argentinië - Onderdelen: Drie (3) jaar Arbeid: Drie (3) jaar v Japan - Onderdelen: Eén (1) jaar Arbeid: Eén (1) jaar...
  • Page 103 door een functioneel tenminste gelijkwaardig exemplaar, dan kunt u de Machine terugsturen naar de plaats waar u haar hebt aangeschaft, waarna het door u betaalde bedrag wordt terugbetaald. De vervangende Machine is moge- lijk niet nieuw, maar verkeert in een goed werkende staat. Omvang van de garantie De garantie geldt niet voor reparatie of vervanging van een Machine als gevolg van verkeerd gebruik, een ongeluk, aanpassing, een ongeschikte fysieke omge-...
  • Page 104 Om garantieservice voor de Machine te verkrijgen dient u met de wederverko- per of IBM contact op te nemen. U kan worden gevraagd uw aankoopbewijs te tonen. IBM of uw wederverkoper biedt bepaalde soorten service bij reparatie en vervanging, bij u ter plaatse of bij een service center, om ervoor te zorgen dat de Machine, overeenkomstig haar specificaties, in goed werkende staat blijft of daarin wordt teruggebracht.
  • Page 105 b. te zorgen voor veilige opslag van alle programma’s, gegevens, geld en waardepapieren die zich in de Machine bevinden; c. locatie te verlenen om IBM of uw wederverkoper in staat te stellen aan hun verplichtingen te kunnen voldoen; en d. IBM of uw wederverkoper op de hoogte te brengen van wijzigingen in de locatie van de Machine.
  • Page 106: Deel 2 - Specifieke Bepalingen Per Land

    IBM, HAAR TOELEVERANCIERS OF UW WEDERVERKOPER OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS HET UITSLUITEN OF BEPERKEN VAN INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE NIET TOEGE- STAAN, ZODAT DEZE UITSLUITING OF BEPERKING MOGELIJK NIET OP U VAN TOEPASSING IS. Deel 2 - Specifieke bepalingen per land AZIË...
  • Page 107 2. voor elke andere werkelijke schade die voortkomt uit een situatie waarin IBM in gebreke is gebleven ingevolge van, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantiebepalingen, is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 108 Het toepasselijk recht, de voor het land specifieke bepalingen en de bevoegde rechter met betrekking tot deze garantiebepalingen zijn die van het land waarin de garantieservice wordt verleend. Daarentegen is het Oostenrijks recht van kracht wanneer de service wordt verleend in Albanië, Armenië, Bosnië- Herzegovina, Bulgarije, Georgië, Hongarije, Kazakstan, Kirgizië, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische republiek Macedonië, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Servië-Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, of Wit-...
  • Page 109 Productiestatus: De volgende alinea vervangt dit gedeelte: Elke Machine is nieuw gefabriceerd. Een Machine kan, naast nieuwe onderde- len, ook hergebruikte onderdelen bevatten. Beperking van aansprakelijkheid Het volgende is aan dit gedeelte toege- voegd: De beperkingen en uitsluitingen in de Garantiebepalingen zijn niet van toepas- sing op schade die is veroorzaakt door fraude of grove nalatigheid van IBM, noch op expliciete garantie.
  • Page 110 deze Garantiebepalingen, is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor de Machine waarop de vordering betrekking heeft. Toepasbaarheid op leveranciers en wederverkopers (ongewijzigd). Het volgende vervangt de tweede alinea van dit gedeelte: Tenzij anders voorgeschreven door verplichte wetgeving zijn IBM noch uw wederverkoper aansprakelijk voor het volgende: (items 1 and 2 ongewijzigd) 3) indirecte schade, ook niet indien IBM of uw wederverkoper op de hoogte zijn gesteld van de mogelijkheid van een dergelijke schade.
  • Page 111: Kennisgevingen

    NOORD-AMERIKA CANADA: Garantieservice: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM kunt u bellen met 1-800-565- 3344. In Toronto belt u 416-383-3344. VERENIGDE STATEN: Garantieservice: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM kunt u bellen met 1-800-772- 2227.
  • Page 112: Verwerking Van Datumgegevens

    mige landen is het uitsluiten van stilzwijgende garanties niet toegestaan, zodat bovenstaande uitsluiting mogelijk niet op u van toepassing is. IBM kan zonder aankondiging verbeteringen en/of wijzigingen aanbrengen in de producten en/of programma’s die in deze publicatie worden beschreven. IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 113: Elektromagnetische Straling

    Andere namen van bedrijven, producten en diensten kunnen merken zijn van derden. Elektromagnetische straling NetVista X40 Type 6643 Verklaring van de Federal Communications Commission (FCC) Opmerking: Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beper- kingen die in Deel 15 van de FCC Rules worden opgelegd aan digitale appara- ten van Klasse B.
  • Page 114: Industry Canada - Verklaring Van Conformiteit Met Stralingsklasse B

    Verantwoordelijke partij: International Business Machines Corporation New Orchard Road Armonk, NY 10504 Telefoon: 1-919-543-2193 Tested To Comply With FCC Standards FOR HOME OR OFFICE USE Industry Canada - Verklaring van conformiteit met stralings- klasse B Dit digitale apparaat van Klasse B voldoet aan Canadian ICES-003. Avis de conformité...
  • Page 115 IBM-modem installeert, of aan de externe DAA, indien u die hebt. Bevestig de label op een plaats waar deze goed zicht- baar is, voor het geval u de informatie moet doorgeven aan de telefoonmaatschappij. 2. Het REN is nuttig om te bepalen hoeveel apparaten u op uw telefoonlijn kunt aansluiten zonder dat u het risico loopt dat een of meer van die appa- raten niet overgaat (″rinkelt″) als uw nummer wordt gebeld.
  • Page 116: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Alvorens dit apparaat te installeren, dient de gebruiker te controleren of het mag worden aangesloten op de faciliteiten van de plaatselijke telecommunicatiemaatschappij. De apparatuur moet zodanig worden geïnstal- leerd dat er sprake is van een deugdelijke aansluiting. De klant dient er echter rekening mee te houden dat, ook indien het bovenstaande in acht wordt geno- men, de kwaliteit van de service in bepaalde situaties achteruit kan gaan.
  • Page 117 Gebruik bij een netspanning van 230 V (buiten de Verenigde Staten) een net- snoer met een aangepaste, geaarde stekker. Het netsnoer dient goedgekeurd te zijn voor gebruik in het land waarin de apparatuur wordt geïnstalleerd. IBM-netsnoeren voor een bepaald land of een bepaalde regio zijn gewoonlijk alleen in dat land of die regio verkrijgbaar.
  • Page 118 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 119: Trefwoordenregister

    Trefwoordenregister diskettestation 19 diskettestation, problemen 60 aansluiten van kabels 8 DVD-ROM-station 59 aanvullende software 4 achterkap verwijderen 40 adapter installeren 47 afsluiten van de computer 15 energiebeheer 27 afsluiten van de kap 27 Ethernet-verbindingen 8 algemene problemen 61 apparatuurvak 13, 19 audio aansluitingen 10 gebruiken...
  • Page 120 interne stations 2 problemen (vervolg) CD-ROM-station 57 diskettestation 60 DVD-ROM-station 59 geheugen 64 kabels incidenteel 62 aansluiten 8 optionele apparatuur 68 loskoppelen 39 software 69 kabels loskoppelen 39 USB 69 kiezen van een plaats voor uw compu- Problemen met het beeldscherm 61 ter 5 Problemen met optionele apparatuur 68 knoppen 13...
  • Page 121 uitbreidingsvoorzieningen 3 aansluitingen 9 problemen 69 vaste-schijfstation verwijderen 42 veiligheidsvoorschriften vii vergrendelen van het toetsenbord 27 vervoeren van de computer 30 verwijderen achterkap 40 kap van systeemplaat 43 vaste-schijfstation 42 verwijderen van CD’s of DVD’s 23 videostuurprogramma’s 24 volume 24 vooraf geïnstalleerde software 4 wachtwoord instellen, wijzigen, wissen 34...
  • Page 122 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 124 Onderdeelnummer: 22P2797 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 22P2797...

This manual is also suitable for:

6643

Table of Contents