IBM NetVista A30 Quick Reference
IBM NetVista A30 Quick Reference

IBM NetVista A30 Quick Reference

(dutch) quick reference
Hide thumbs Also See for NetVista A30:

Advertisement

Quick Links

NetVista
Naslagboekje
Inhoud:
- Veiligheidsrichtlijnen, garantie-
bepalingen en andere kennisgevingen
- Installatie van de computer
- Software herstellen
- Diagnose en probleemoplossing
- IBM hulp en service

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista A30

  • Page 1 NetVista Naslagboekje Inhoud: - Veiligheidsrichtlijnen, garantie- bepalingen en andere kennisgevingen - Installatie van de computer - Software herstellen - Diagnose en probleemoplossing - IBM hulp en service...
  • Page 3 NetVista Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Veiligheidsrichtlijnen” op pagina v, Bijlage A, “Garantiebepalingen” op pagina 31 en Bijlage B, “Kennisgevingen” op pagina 49. Eerste uitgave (augustus 2002) © Copyright IBM Corp. 2002.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Veiligheidsrichtlijnen . Kennisgeving lithiumbatterij . vii Veiligheidsvoorschriften voor de modem . . viii Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . . viii Aanvullende hulp . . xi Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten . Comfort . Draadloze toetsenborden en USB-aansluitingen . Hoofdstuk 2.
  • Page 6 Handelsmerken . . 50 Elektronische emissie . . 51 Vereisten van de Federal Communications Commission (FCC) en telefoon- maatschappijen . . 55 Kennisgevingen voor het netsnoer . . 57 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 7 Veiligheidsrichtlijnen GEVAAR Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar- lijk. Houd u ter voorkoming van een schok aan het volgende: v Sluit tijdens onweer geen kabels aan en ontkoppel ze niet; voer ook geen installatie-, onderhouds- of configuratiewerkzaamheden aan dit product uit tijdens onweer.
  • Page 8 v Branchez tous les cordons d’alimentation sur un socle de prise de courant correctement câblé et mis à la terre. v Branchez sur des socles de prise de courant correctement câblés tout équi- pement connecté à ce produit. v Lorsque cela est possible, n’utilisez qu’une seule main pour connecter ou déconnecter les câbles d’interface.;...
  • Page 9: Veiligheidsrichtlijnen

    Kennisgeving lithiumbatterij Waarschuwing: Als de batterij op onjuiste wijze wordt vervangen, bestaat er explosiegevaar. Gebruik ter vervanging alleen een IBM-batterij met onderdeelnummer 33F8354 of een gelijksoortige batterij die door de leverancier wordt aanbevo- len. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C...
  • Page 10: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Veiligheidsvoorschriften voor de modem Neem ter voorkoming van brand, elektrische schokken of verwondingen bij het gebruik van telefonische apparatuur altijd de volgende voorzorgsmaatregelen in acht: v Installeer geen telefoonbedrading tijdens onweer. v Installeer geen telefoonaansluitingen in natte ruimtes tenzij de aansluiting speciaal ontworpen is voor gebruik in natte ruimtes.
  • Page 11 Let bij het installeren van een CD-ROM- of DVD-station op het volgende. Waarschuwing: Het wijzigen van instellingen of het uitvoeren van procedures anders dan hier is beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. Als u de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station opent, kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling.
  • Page 12 DANGER Rayonnement laser lorsque le carter est ouvert. Évitez toute exposition directe des yeux au rayon laser. Évitez de regarder fixement le faisceau ou de l’observer à l’aide d’instruments optiques. NetVista: Naslagboekje...
  • Page 13: Aanvullende Hulp

    Aanvullende hulp In dit Naslagboekje kunt u snel opzoeken hoe u de IBM-computer moet installe- ren en het besturingssysteem moet starten. Dit document bevat ook informatie over het oplossen van de meest voorkomende problemen, herstelprocedures voor software, hulp, service en garantie. Het Handboek voor de gebruiker voor uw computer bevat informatie over het installeren van optionele hardware.
  • Page 14 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 15: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten U haalt het meeste uit uw computer als u zowel de apparatuur als de werk- plek afstemt op uw behoeften en op het soort werk dat u doet. Comfort is natuurlijk van groot belang, maar bij het inrichten van uw werkplek moet u ook letten op praktische zaken als lichtbronnen, luchtcirculatie en de plaats van de stopcontacten.
  • Page 16: Reflectie En Verlichting

    uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen.
  • Page 17: Draadloze Toetsenborden En Usb-Aansluitingen

    v Houd netsnoeren en kabels uit de buurt van looppaden en andere plaatsen waar mensen erover kunnen struikelen of er per ongeluk tegenaan kunnen lopen. Meer informatie over netsnoeren vindt u in “Kennisgevingen voor het netsnoer” op pagina 57 van dit boek. Draadloze toetsenborden en USB-aansluitingen Bepaalde modellen van het Rapid Access III-toetsenbord en het Rapid Access III Wireless-toetsenbord zijn voorzien van USB-aansluitingen aan de achterzijde...
  • Page 18 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 19: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 2. De computer installeren Opmerking: Mogelijk heeft uw computer niet alle aansluitingen die zijn beschreven in dit hoofdstuk. Lees de volgende informatie voordat u begint met het aansluiten van de com- puter. Zoek de kleine pictogrammen bij de aansluitingen aan de achterkant van de computer.
  • Page 20 aansluiting. 4. Als de computer een IBM Dual Wireless Receiver heeft, sluit die dan aan op een van de USB-aansluitingen aan de voor- of achterkant van de com- puter. Positioneer het IBM Rapid Access III Wireless-toetsenbord en de ScrollPoint Wireless-muis op de manier die u het prettigst vindt. 5.
  • Page 21 Op deze dubbele aansluiting aan de achterkant van de computer sluit u de modem aan. Verbind de ene kant van de telefoonkabel met de telefoon en het andere einde met de telefoonaansluiting aan de achterkant van de computer. Verbind het ene einde van de modemkabel met de modemaansluiting aan de achterkant van de computer en de andere kant met het stopcontact van de telefoon.
  • Page 22 9. Als u passieve luidsprekers zonder AC-adapter gebruikt, doet u het vol- gende. a. Sluit zo nodig de kabel tussen de luidsprekers aan. Bij sommige luid- sprekers kan deze kabel niet worden losgemaakt. b. Sluit de luidsprekers op de computer aan. 10.
  • Page 23 1 USB Gebruik deze aansluitingen om USB-apparaten aan te sluiten, zoals een scanner, printer of PDA (personal digital assistant). 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 24: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de computer. Nadat de zelftest bij het opstarten is voltooid, wordt het venster met het IBM-logo gesloten. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart.
  • Page 25: Andere Besturingssystemen Installeren

    liggen, bent u er zeker van dat u het Diagnoseprogramma kunt gebruiken als het Herstelprogramma ontoegankelijk wordt. Zie “Een Diagnosediskette maken” op pagina 20. v Noteer het computertype, -model en serienummer. Als u service nodig heeft of technische ondersteuning zal u hiernaar worden gevraagd. Zie “Computergegevens noteren”.
  • Page 26 Machinetype, model en serienummer staan op een sticker op uw computer. Leg de informatie vast aan de hand van onderstaande tabel. Productnaam ______________________________________________ Computertype en model ______________________________________________ Serienummer (S/N) ______________________________________________ Aankoopdatum ______________________________________________ Registreer uw computer via internet als u de IBM-website voor de eerste maal bezoekt.
  • Page 27: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    Hoofdstuk 3. Software herstellen Met het Herstelprogramma kunt u het besturingssysteem en de vooraf geïnstal- leerde software opnieuw installeren op de computer. Het Herstelprogramma staat in een aparte partitie op de vaste schijf. Lees de belangrijke opmerkingen onder “Herstelprocedure uitvoeren” alvorens het Herstelprogramma uit te voe- ren.
  • Page 28: Problemen Met Het Herstelprogramma Oplossen

    3. Zodra het Herstelprogramma start, kan het zijn dat u wordt gevraagd een besturingssysteem te selecteren. Als er een menu met besturingssystemen wordt afgebeeld, selecteert u met de pijltjestoetsen het gewenste besturings- systeem en drukt u op Enter. 4. Volg de aanwijzingen op het scherm. De computer wordt tijdens het herstelproces mogelijk een of meer keren opnieuw opgestart.
  • Page 29: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Een Hersteldiskette maken Opmerking: Om een Hersteldiskette te kunnen maken moet het besturings- systeem functioneren. U kunt als volgt een Hersteldiskette maken: 1. Start de computer en het besturingssysteem op. 2. Roep met behulp van de Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op.
  • Page 30 2. Open de Windows Verkenner en breng de directorystructuur van de vaste schijf op het scherm. 3. Open de map ibmtools. 4. Open de map met stuurprogramma’s (drivers). In deze map bevinden zich submappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw compu- ter zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor audio, video en dergelijke).
  • Page 31: Hoofdstuk 4. Diagnose En Probleemoplossing

    Hoofdstuk 4. Diagnose en probleemoplossing In dit hoofdstuk worden enkele hulpprogramma’s voor elementaire probleem- oplossing en diagnose beschreven. Mocht uw computerprobleem hier niet zijn beschreven, dan kunt u Access IBM raadplegen voor meer gedetailleerde infor- matie over probleemoplossing. Elementaire probleemoplossing Symptoom Handeling De computer start niet...
  • Page 32 Symptoom Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- geert niet op het toetsen- pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. bord. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 33: Diagnoseprogramma (Ibm Enhanced Diagnostics)

    Symptoom Handeling De ScrollPoint III Wanneer de draadloze ontvanger is geïnstalleerd, zorgt een Wireless-muis doet het softwareprogramma voor statuspictogrammen en Help- niet. informatie, rechtsonder op het bureaublad, net boven de Windows-taakbalk. Klik op ? (Help) voor meer informatie over het draadloze toetsenbord. v Reinig de muis.
  • Page 34 De laatste versie van het Diagnoseprogramma kunt u downloaden van internet op http://www.ibm.com/pc/support/. Voer type en model van de machine in het veld Quick Path in om de bestanden te downloaden die specifiek voor uw computer zijn. Het Diagnoseprogramma uitvoeren vanuit het Herstelpro- gramma Zo voert u het Diagnoseprogramma uit vanuit het Herstelprogramma: Opmerking: Als het Herstelprogramma op de vaste schijf van de computer...
  • Page 35: Foutcodes

    Het Diagnoseprogramma uitvoeren vanaf diskette Zo voert u het Diagnoseprogramma uit vanaf diskette: 1. Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. 2. Plaats de Diagnosediskette in het diskettestation. 3. Zet de computer aan. 4. Volg de aanwijzingen op het scherm op. Druk op F1 voor Help. 5.
  • Page 36: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Handeling 301, 303, 0211, Er is een toetsenbordfout opge- Controleer of: of 0212 treden. v Het toetsenbord correct is aangeslo- ten. v Er geen toetsen klemmen. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. 0280 De vorige keer is de computer De vorige zelftest bij opstarten is niet...
  • Page 37 v Noteer alle geluidspatronen die u hoort. Als u contact opneemt met de help- desk wordt u hierom gevraagd. v Als het geluidspatroon niet in dit boek staat, is een uitgebreider probleem- onderzoek vereist. – Wanneer het besturingssysteem wordt opgestart als u de computer aan- zet, kijk dan onder Access IBM hoe het Diagnoseprogramma moet wor- den uitgevoerd en raadpleeg de online probleemoplossingsprocedures.
  • Page 38 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 39: Hoofdstuk 5. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 5. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische ondersteuning nodig hebt of als u gewoon meer informatie wilt hebben over IBM-producten, dan staat IBM u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u meer informatie kunt krijgen over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er zich problemen voordoen met uw computer en wie u moet bellen wanneer u hulp nodig hebt.
  • Page 40: Service Aanvragen

    vermoedt dat er een softwareprobleem is, raadpleegt u de documentatie, met inbegrip van de README-bestanden en de online Help, die wordt geleverd bij het besturingssysteem of het toepassingsprogramma. De meeste IBM-computers en -servers worden geleverd met een aantal diagnoseprogramma’s die u kunt gebruiken om hardwareproblemen op te spo- ren.
  • Page 41 Raadpleeg de IBM-garantiebepalingen voor de volledige IBM-garantie- voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor de garantieservice hebt u het aankoopbewijs nodig. In de V.S. en Canada zijn deze services 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar. In het Verenigd Koninkrijk is deze service maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur bereikbaar.
  • Page 42: Overige Services

    Land Telefoonnummer Oostenrijk Österreich 01-24 592 5901 België - Nederlands België 02-210 9820 België - Frans Belgique 02-210 9800 Canada Alleen Toronto 416-383-3344 Canada Canada - alle andere 1-800-565-3344 Denemarken Danmark 45 20 82 00 Finland Suomi 09-459 6960 Frankrijk France 02 38 55 74 50 Duitsland...
  • Page 43: Extra Services Aanschaffen

    geleverd via de servicemethode (zoals depot, carry-in of on-site) die in het des- betreffende land wordt geboden. Servicebureaus in sommige landen kunnen mogelijk geen service bieden voor alle modellen van een bepaald machinetype. In sommige landen worden er mogelijk kosten in rekening gebracht of gelden beperkingen voor service.
  • Page 44 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 45: Bijlage A. Garantiebepalingen

    Bijlage A. Garantiebepalingen Dit gedeelte bevat de garantieperiode voor uw product, informatie over het verkrijgen van garantieservice en -ondersteuning en de IBM Garantie- verklaring. Garantieperiode De garantieperiode is per machinetype en per land of regio verschillend. Opmerkingen: v Neem contact op met uw leverancier voor informatie over garantieservice. Bepaalde IBM Machines komen in aanmerking voor garantieservice op loca- tie, afhankelijk van het land of de regio waar de service wordt verleend.
  • Page 46 Machine- Land of regio Garantieperiode type 2289 China (VRC) Onderdelen - 3 jaar Arbeid - 3 jaar Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Onderdelen - 1 jaar Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Arbeid - 1 jaar Lanka, Vietnam, Brunei, China (Hongkong), Tai- wan en Thailand 6029 Europa, Midden-Oosten, Afrika en China (VRC)
  • Page 47 Machine- Land of regio Garantieperiode type 6824 China (VRC) Onderdelen - 3 jaar Arbeid - 3 jaar Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Onderdelen - 3 jaar Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Arbeid - 1 jaar Lanka, Brunei, Vietnam, China (Hongkong S.A.R.), Taiwan en Thailand 6825 Europa, Midden-Oosten en Afrika...
  • Page 48 Machine- Land of regio Garantieperiode type 8305 Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Europa, Onderdelen - 3 jaar Midden-Oosten, Afrika en China (VRC) Arbeid - 3 jaar Japan Onderdelen - 1 jaar Arbeid - 1 jaar Alle andere landen en regio’s van de wereld Onderdelen - 3 jaar Arbeid - 1 jaar 8306...
  • Page 49: Garantieservice En -Ondersteuning

    Machine- Land of regio Garantieperiode type 8317 Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa, Mid- Onderdelen - 3 jaar den-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Arbeid - 3 jaar China (VRC) Canada, Bangladesh, India, Indonesië, Maleisië, Onderdelen - 3 jaar Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Arbeid - 1 jaar Thailand, China (Hongkong S.A.R.) en Taiwan Japan...
  • Page 50: Voordat U Hulp Inroept

    v Identificatie van problemen die veroorzaakt worden door software van andere leveranciers dan IBM. v Installatie van CRU’s (customer replaceable units). v Installatie en configuratie van machinecode of gelicentieerde interne code die is ontworpen om door de klant te worden geïnstalleerd. Indien u uw computer niet bij IBM registreert, kan u worden gevraagd uw aankoopbewijs te tonen voor het verkrijgen van garantieservice.
  • Page 51: Ibm Garantieverklaring Z125-4753-06 8/2000

    IBM Garantieverklaring Z125-4753-06 8/2000 Deel 1 - Algemene voorwaarden Deze Garantieverklaring bestaat uit: Deel 1 - Algemene voorwaarden, en Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden. De voorwaarden in Deel 2 kunnen in de plaats treden van of een wijziging vormen op die in Deel 1. De in deze Garantieverklaring door IBM geboden garanties zijn uitsluitend van toepassing op Machines die u van IBM of uw wederverkoper koopt voor eigen gebruik en niet om door te verkopen.
  • Page 52 GEBIED KUNNEN VERSCHILLEN. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS HET UITSLUITEN OF BEPERKEN VAN UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJ- GENDE GARANTIES NIET TOEGESTAAN, ZODAT DE VOORGAANDE UITSLUITING OF BEPERKING WELLICHT NIET OP U VAN TOEPAS- SING IS. IN DAT GEVAL ZIJN DERGELIJKE GARANTIES IN DUUR BEPERKT TOT DE DUUR VAN DE GARANTIEPERIODE.
  • Page 53 tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak. Wat betreft verdere garantieservice krijgt de vervangende zaak de status van de vervangen zaak. Een groot aantal voorzieningen, conversies en upgrades vereist het verwijderen van onderdelen en het terugzenden ervan naar IBM. Onderdelen die ter ver- vanging van een verwijderd onderdeel worden geïnstalleerd, krijgen de onderhoudsservicestatus van het verwijderde onderdeel.
  • Page 54 2. het bedrag van enige andere aantoonbare, werkelijk geleden schade, beperkt tot de prijs van de Machine (bij doorlopende periodiek vervallende bedragen geldt het bedrag over 12 maanden) waarop de vordering betrek- king heeft. Binnen dit artikel vallen onder de term “Machine” ook Machine Code en Gelicentieerde Interne Code.
  • Page 55 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft” in de eerste zin: recht in de provincie Ontario. VERENIGDE STATEN Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft”...
  • Page 56 ook over de rechtsgeldigheid van het feit dat de Overeenkomst aan arbitrage onderworpen is. Het arbitrageoordeel is definitief en bindend voor alle partijen zonder mogelijkheid van hoger beroep. Het oordeel is schriftelijk en vermeldt de vastgestelde feiten en de juridische conclusies. De volledige behandeling, met inbegrip van alle documenten die daarin wor- den overlegd, vindt plaats in de Engelse taal.
  • Page 57 Toepasselijk recht: De volgende zin is aan dit gedeelte toegevoegd: Alle geschillen met betrekking tot deze Overeenkomst zullen in eerste instantie onderling worden opgelost, op basis van wederzijds vertrouwen. NIEUW-ZEELAND IBM garantie voor Machines: De volgende alinea is aan dit gedeelte toegevoegd: De garanties die in dit gedeelte worden genoemd, vormen een aanvulling op de rechten die u zou kunnen hebben op basis van de Consumer Guarantees Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt.
  • Page 58 EUROPA, MIDDEN-OOSTEN, AFRIKA (EMEA) DE VOLGENDE BEPALINGEN ZIJN VAN TOEPASSING IN ALLE EMEA- LANDEN: Deze Garantieverklaring is van toepassing op Machines die van IBM of van een IBM-wederverkoper zijn gekocht. Garantieservice: Indien u een IBM Machine aanschaft in België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, IJsland, Italië, Let- land, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland, dan kunt u in elk wille-...
  • Page 59 en de verhoudingen tussen de partijen worden bepaald volgens Frans recht en alle geschillen die voortvloeien uit deze Garantieverklaring of verband houden met de niet-nakoming of uitvoering ervan, met inbegrip van verkorte proces- gang, uitsluitend worden afgedaan door het Handelshof in Parijs; 4) Angola, Bahrein, Botswana, Burundi, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Ghana, Jordanië, Kenia, Koeweit, Liberia, Malawi, Malta, Mozambique, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Rwanda, Sao Tome, Saoedi-Arabië, Sierra Leone, Somalië, Tanzania, Oeganda,...
  • Page 60 De volgende zin is toegevoegd aan het einde van item 2: IBM’s aansprakelijkheid onder dit artikel is beperkt tot inbreuk op essentiële contractuele bepalingen bij normale nalatigheid. EGYPTE Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van item 2 van dit gedeelte: voor elke andere werkelijke directe schade is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het totaalbedrag dat u hebt betaald voor de Machine waarop de...
  • Page 61 ITALIE Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de tweede zin van de eerste alinea: In een dergelijk geval, tenzij anders voorgeschreven door verplichte wetgeving, is IBM uitsluitend aansprakelijk voor: 1. (ongewijzigd) 2. elke andere werkelijke schade die voortkomt uit een situatie waarin IBM in gebreke is gebleven ingevolge van, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantiebepalingen, is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor de Machine waarop de vordering...
  • Page 62 Het volgende is toegevoegd aan het eind van dit gedeelte: De volledige aansprakelijkheid van IBM en uw verhaalsmogelijkheid, voortko- mend hetzij uit het contract hetzij uit onrechtmatige daad, met betrekking tot enig verzuim, blijft beperkt tot de schade. NetVista: Naslagboekje...
  • Page 63: Bijlage B. Kennisgevingen

    Bijlage B. Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle lan- den waar IBM werkzaam is. Uw IBM-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van IBM houdt niet in dat uitsluitend IBM-producten of -diensten gebruikt kunnen worden.
  • Page 64: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    voor deze websites. Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit IBM-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. Kennisgeving televisie-uitvoer De volgende kennisgeving is van toepassing op modellen waarin in de fabriek een functie voor televisie-uitvoer is geïnstalleerd.
  • Page 65: Elektronische Emissie

    Elektronische emissie De volgende paragraaf heeft alleen betrekking op de machinetypen 2251, 2271, 2292, 6058, 6059, 6343, 6349, 6350, 6568, 6569, 6578, 6579, 6648, 6649, 6790, 6791, 6792, 6793, 6794, 6823, 6825, 6826, 6830, 6831, 6832, 6833, 6840, 6841, 8208, 8301, 8302, 8303, 8304, 8305, 8306, 8307, 8308, 8309, 8310, 8311, 8312, 8313, 8314, 8315, 8317, 8318 en 8319.
  • Page 66 garantie dat dergelijke interferentie in een specifieke installatie niet zal optre- den. Indien deze apparatuur hinderlijke interferentie met radio- of televisieont- vangst veroorzaakt, hetgeen kan worden vastgesteld door de apparatuur aan en uit te zetten, kan de gebruiker proberen dit te verhelpen door een of meer van de volgende maatregelen te treffen: v Richt de antenne anders of verplaats hem.
  • Page 67: Kennisgevingen Klasse A

    Verklaring van conformiteit met EU-richtlijn Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 89/336/EU van de Europese Commissie inzake de harmonise- ring van de wetgeving van Lidstaten met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit. IBM aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet vol- doen aan deze voorwaarden indien dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van niet door IBM geleverde optiekaarten.
  • Page 68 Avis de conformité à la réglementation d’Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe A est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Verklaring Klasse A voor Australië en Nieuw-Zeeland Attentie: Dit is een product van Klasse A. In een woonomgeving kan dit pro- duct radio-interferentie veroorzaken, in welk geval de gebruiker zelf passende maatregelen dient te nemen.
  • Page 69: Vereisten Van De Federal Communications Commission (Fcc) En Telefoonmaatschappijen

    Vereisten van de Federal Communications Commission (FCC) en telefoonmaatschappijen 1. Dit apparaat voldoet aan Deel 68 van de FCC Rules. Op dit apparaat is een etiket bevestigd dat, onder andere, het FCC registratienummer, USOC en REN (Ringer Equivalency Number) voor deze apparatuur vermeldt. Mocht uw telefoonmaatschappij naar deze nummers vragen, dan dient u ze te ver- strekken.
  • Page 70: Waarmerk Van Het Canadian Department Of Communications

    7. Dit apparaat mag niet worden gebruikt in combinatie met munt- telefoondiensten die de telefoonmaatschappij aanbiedt. Bij aansluiting op partijlijnen is er een staatstarief van toepassing. Voor informatie kunt u con- tact opnemen met de staatscommissie voor openbare nutsbedrijven of met uw bedrijfscommissie.
  • Page 71: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Étiquette d’homologation du ministère des Communications du Canada AVIS : L’étiquette d’Industrie Canada identifie le matériel homologué. Cette étiquette certifie que le matériel est conforme aux normes de protection, d’exploitation et de sécurité des réseaux de télécommunications, comme le prescrivent les documents concernant les exigences techniques relatives au matériel terminal.
  • Page 72 van minimaal 0,82 mm (18 AWW), een lengte van maximaal 5 meter en een geaarde stekker voor 125 V die geschikt is voor 15 A. Gebruik bij een netspanning van 230 V (in de Verenigde Staten) een netsnoer dat is geregistreerd door UL en gewaarmerkt door de CSA, met drie koperen aders met een doorsnede van minimaal 0,82 mm (18 AWG), een lengte van maximaal 5 meter en een geaarde stekker voor 250 V die geschikt is voor 15 A.
  • Page 73 Onderdeelnr. IBM- Te gebruiken in deze landen en regio’s netsnoer 6952301 Bahama’s, Barbados, Bermuda, Bolivia, Brazilië, Canada, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Filippijnen, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Japan, Kaaimaneilanden, Korea (Zuid), Liberia, Mexico, Nederlandse Antillen, Nicaragua, Panama, Peru, Saoedi-Arabië, Suriname, Taiwan, Trinidad (West-Indië), VerenigdeStaten van Amerika, Venezuela Bijlage B.
  • Page 74 NetVista: Naslagboekje...
  • Page 76 Onderdeelnummer: 59P7525 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 59P7525...

Table of Contents