Lenovo ThinkPad G41 Service En Probleemoplossing

(dutch) service and troubleshooting guide for the thinkpad g41
Hide thumbs Also See for ThinkPad G41:
Table of Contents

Advertisement

ThinkPad G40 Series
Service en probleemoplossing

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad G41

  • Page 1 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 3 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 4 Lees eerst “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v, Bijlage A, “Informatie over draadloze communicatie”, op pagina 43, Bijlage B, “Informatie over de garantie”, op pagina 47 en Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 77. Tweede uitgave (juni 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    Problemen met het LCD-scherm . . 23 lijnen . . 80 Batterijproblemen . . 25 Milieukennisgeving voor Japan . 80 Problemen met het vaste-schijfstation . 26 Aanbieding van IBM Lotus-software . . 81 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Handelsmerken . . 83 Trefwoordenregister . . 85 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw computer is geleverd. De infor- matie in dit document vormt op geen enkele manier een wijziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de Lenovo Verklaring van Beperkte Garantie. De veiligheid van de klant is belangrijk. Onze producten worden ontworpen met het oog op veiligheid en effectiviteit.
  • Page 8 Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Dergelijke onderdelen worden Customer Replaceable Units of CRU’s genoemd. CRU’s worden uitdrukke- lijk door Lenovo geïdentificeerd en zijn voorzien van documen- tatie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. U dient zich bij het uitvoeren van dergelijke reparaties of vervangingen strikt aan de instructies te houden.
  • Page 10: Verlengsnoeren En Aanverwante Apparaten

    Plaats netsnoeren altijd zo, dat niemand er op kan gaan staan of over kan val- len en dat er geen voorwerpen op kunnen worden gezet. Zorg dat snoeren en adapters niet in aanraking komen met vloeistoffen. Laat een snoer of een voedingsadapter nooit achter in de buurt van een gootsteen, een bad of douche, een toilet of vloeren die met vloeibare schoonmaak- middelen worden gereinigd.
  • Page 11: Batterijen

    Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals ThinkPad-notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw product worden geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 12: Veiligheid Van Cd- En Dvd-Stations

    v Ventilatieopeningen, ventilatoren en/of koelribben maken deel uit van het product omwille van de veiligheid, het comfort en een betrouwbare wer- king. Deze voorzieningen kunnen per ongeluk geblokkeerd raken als u het product op een bed, zitbank, vloerkleed of andere zachte ondergrond plaatst.
  • Page 13: Aanvullende Veiligheidsinformatie

    v Haal CD/DVD-discs uit de computer wanneer ze niet worden gebruikt. v Zorg dat CD/DVD-discs niet worden verbogen en plaats ze niet met kracht in de computer of in de verpakking. v Controleer vóór gebruik steeds of de CD/DVD-discs geen barsten vertonen. Is een disc gebarsten of beschadigd, gebruik hem dan niet.
  • Page 14 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 15 De batterij bevat een kleine hoeveelheid schadelijke stoffen. Om verwondingen te voorkomen, dient u zich aan de volgende richtlijnen te houden: v Vervang de batterij alleen door een batterij van het door Lenovo aanbevolen type. v Houd de batterij uit de buurt van open vuur.
  • Page 16 GEVAAR De reservebatterij kan exploderen als deze niet op de juiste manier in het apparaat wordt geïnstalleerd. De lithiumbatterij bevat lithium en kan bij onjuiste behandeling exploderen. Vervang de batterij uitsluitend door een batterij van hetzelfde type. Houd u om (fatale) verwondingen te voorkomen aan het volgende: (1) Gooi de batterij niet in het water.
  • Page 17: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    GEVAAR Om het risico van brand, een elektrische schok of letsel bij het gebruik van telefoonapparatuur zo gering mogelijk te houden, dient u zich te allen tijde te houden aan elementaire voorzorgsmaatregelen, zoals: v Installeer nooit telefoonbedrading tijdens onweer. v Installeer telefoonaansluitingen nooit op natte locaties, tenzij de telefoonaanslui- ting speciaal voor dergelijke locaties bedoeld is.
  • Page 18 Gevaar Maak het apparaat voor optische opslag niet open; in het station bevinden zich geen onderdelen die door de gebruiker kunnen worden ingesteld of vervangen. Het wijzigen van instellingen of het uitvoeren van procedures anders dan hier is beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. Laserproducten van Klasse 1 worden als ongevaarlijk beschouwd.
  • Page 19: Belangrijke Kennisgeving Voor Gebruikers

    Informatie over de capaciteit van de vaste schijf In plaats van een herstel-CD of een Windows-CD die bij de computer wordt geleverd, biedt Lenovo eenvoudigere alternatieven om de taken die gewoonlijk met deze CD’s worden verricht uit te voeren. De bestanden en programma’s voor deze alternatieve methodes staan op de vaste schijf, zodat u niet hoeft...
  • Page 20 xviii ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 21: Informatie Zoeken Met Access Ibm

    BIOS-instellingen kunt bekijken en wijzigen. Druk op de Access IBM-knop voor het openen van het programma dat u toe- gang verschaft tot alle resources van Lenovo. Op de volgende pagina ziet u de pagina Welkom van Access IBM waarin wordt omschreven wat de ver- schillende onderdelen van Access IBM voor u kunnen betekenen.
  • Page 22 Bepaalde onderwerpen in het Help-systeem bevatten korte videofragmenten waarin u kunt zien hoe u bepaalde handelingen moet uitvoeren, zoals het ver- vangen van de batterij, het plaatsen van een PC-kaart en het uitbreiden van het geheugen. Met de afgebeelde knoppen kunt u elk videofragment afspelen, op pauze zetten en terugspoelen.
  • Page 23: Hoofdstuk 1. Overzicht Van De Thinkpad-Computer

    Hoofdstuk 1. Overzicht van de ThinkPad-computer Uw ThinkPad in vogelvlucht . Specificaties Voorzieningen . Onderhoud van de ThinkPad-computer . © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Uw Thinkpad In Vogelvlucht

    Uw ThinkPad in vogelvlucht Uw ThinkPad in vogelvlucht Voorkant Achterkant ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 25: Voorzieningen

    Kenmerken Voorzieningen Processor v Intel Pentium 4-processor v Intel Celeron-processor Geheugen v Ingebouwd: 128 MB, 256 MB of 512 MB, afhankelijk van het model v Maximum: 2048 MB Opslagapparaat v 2,5-inch vaste-schijfstation: 20 GB, 40 GB, 60 GB of 80 GB, afhankelijk van het model Beeldscherm Het kleurenbeeldscherm maakt gebruik van TFT-technologie:...
  • Page 26 Kenmerken Diskettestation Gebruik voor de beste resultaten hoogwaardige diskettes die voldoen aan de volgende normen: v 1 MB, 3,5 inch, ongeformatteerde diskette (2 DD): – ANSI (American National Standards Institute) X3.137 – ISO (International Standards Organization) 8860 – ECMA (European Computer Manufacturers Association) 100 v 1 MB, 3,5 inch, ongeformatteerde diskette (2 HD): –...
  • Page 27: Specificaties

    Specificaties Specificaties Formaat v Breedte: 329 mm v Diepte: 282,5 mm v Hoogte: 37,1 – 50,9 mm Omgevingsvoorwaarden v Maximumhoogte zonder kunstmatige luchtdruk: 3048 m v Temperatuur – Op hoogten tot 2438 m - In gebruik zonder diskette: 5 tot 35°C - In gebruik met diskette: 10 tot 35°C - Niet in gebruik: 5 tot 43°C –...
  • Page 28: Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    Onderhoud van de ThinkPad-computer Onderhoud van de ThinkPad-computer De computer is weliswaar ontworpen op degelijkheid en duurzaamheid in normale werkomgevingen, maar toch zijn er bepaalde dingen die u beter ach- terwege kunt laten. Door u de volgende belangrijke tips ter harte te nemen, haalt u het meeste rendement uit uw computer.
  • Page 29 Ga zorgvuldig om met wachtwoorden v Vergeet uw wachtwoorden niet. Als u het configuratie- of vaste-schijf- wachtwoord vergeet, kan de Lenovo servicetechnicus dit niet meer herstel- len en kan het nodig zijn de systeemplaat of de vaste schijf te vervangen.
  • Page 30 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Alleen een geautoriseerde reparateur op het gebied van de ThinkPad kan de computer uit elkaar halen en repareren. v Rommel niet met de grendels van het LCD-scherm om het scherm open of dicht te houden. v Kantel de computer niet naar achteren wanneer de AC-adapter aangesloten is.
  • Page 31 Onderhoud van de ThinkPad-computer Het toetsenbord van de computer schoonmaken 1. Doe een beetje spiritus op een zachte, stofvrije doek. 2. Maak de bovenkant van de toetsen schoon. Doe dit één voor één. Als u verschillende toetsen tegelijk schoonmaakt, kan het doekje achter een naastgelegen toets blijven haken waardoor er schade kan ontstaan.
  • Page 32 Onderhoud van de ThinkPad-computer ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 33: Hoofdstuk 2. Computerproblemen Oplossen

    . 19 Vooraf geïnstalleerde software herstellen . 31 problemen met de TrackPoint . . 20 Het vaste-schijfstation vervangen . . 33 Problemen met Standby of de slaapstand De batterij vervangen . . 35 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 34: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Computerproblemen oplossen De oorzaak van een probleem opsporen Als u een probleem hebt met uw computer, kunt u proberen dit op te sporen ® met behulp van het programma PC-Doctor voor Windows. U kunt PC- Doctor voor Windows als volgt starten: 1.
  • Page 35 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0175: Ongeldige CRC1, Het EEPROM-controlegetal is onjuist (blok 6). Laat de computer nazien. stop de POST 0177: Foutieve SVP- Het controlegetal van het beheerderswachtwoord in de EEPROM is onjuist. gegevens, stop POST- Laat de computer nazien. taak.
  • Page 36 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0200: Fout met vaste De vaste schijf werkt niet. Controleer of het vaste-schijfstation stevig is schijf aangesloten. Start het programma BIOS Setup Utility en controleer in de lijst met opstartapparaten of het vaste-schijfstation niet is uitgeschakeld. 021x: Toetsenbordfout Controleer of er zich geen objecten op het toetsenbord (of het externe toet- senbord indien van toepassing) bevinden.
  • Page 37 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0260: Fout met systeem- Laat de computer nazien. klok 0270: Fout met real- Laat de computer nazien. timeklok 0271: Fout met datum en Er is geen datum en/of tijd voor de computer opgegeven. Stel de datum en tijd tijd in met behulp van het programma BIOS Setup Utility.
  • Page 38 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 1810: Fout in indeling Door een probleem bij het herkennen van de indeling van de partitie op de vaste-schijfpartitie vaste schijf is de opstartprocedure van de computer onderbroken. De Predesktop Area is gewist of de vaste schijf bevat beschadigde gegevens. Om te proberen de computer opnieuw te starten, gaat u op één van de volgende manieren te werk: v Als Predesktop Area is gewist...
  • Page 39: Fouten Zonder Bericht

    Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing Geen besturingssysteem Controleer of: gevonden v Het vaste-schijfstation stevig is aangesloten. v Er een opstartdiskette in het diskettestation zit. Als dezelfde foutmelding nu weer verschijnt, controleer dan de opstart- volgorde met het programma BIOS Setup Utility. Ventilator defect De koelingsventilator werkt niet.
  • Page 40 Computerproblemen oplossen De AC-adapter is aangesloten op de computer en of de stekker in een werkend stopcontact zit. De computer aan staat. (Druk nogmaals op de aan/uit-schakelaar om dit te controleren.) Als het voorgaande in orde is en het beeldscherm leeg blijft, moet u de computer laten nazien.
  • Page 41: Wachtwoordproblemen

    Als u uw vaste-schijfwachtwoord bent vergeten, wordt er door de geauto- riseerde dealer van Lenovo geen reset uitgevoerd en kunt u onmogelijk bij de gegevens op de vaste schijf. In een dergelijk geval moet u de computer naar een door Lenovo geautoriseerde onderhoudstechnicus of dealer bren- gen om de vaste schijf te laten vervangen.
  • Page 42: Problemen Met De Trackpoint

    Computerproblemen oplossen Ontkoppel het externe numerieke toetsenblok of de muis. Zet de computer weer aan en probeer het toetsenbord opnieuw. Als het probleem met het toetsenbord is opgelost, sluit u het externe numerieke toetsenblok, het externe toetsenbord of de muis weer voorzich- tig aan.
  • Page 43: Problemen Met Standby Of De Slaapstand

    Computerproblemen oplossen apparaat en probeer de TrackPoint te gebruiken. Als dat het geval is, wordt de fout waarschijnlijk veroorzaakt door de muis of door het aanwijsapparaat. Controleer of de kabel van de muis of het aanwijsapparaat goed is aangesloten. Als uw muis incompatibel is met de PS/2-muis, schakelt u de TrackPoint uit in het programma ThinkPad Configuratie.
  • Page 44 Computerproblemen oplossen v De batterij opgeladen is. De temperatuur van de omgeving binnen de acceptabele waarden ligt. Raadpleeg “Specificaties” op pagina 5. Als al deze punten in orde zijn, moet de computer worden nagekeken. Probleem: Het foutbericht voor een bijna lege batterij verschijnt en de computer gaat meteen uit.
  • Page 45: Problemen Met Het Lcd-Scherm

    Computerproblemen oplossen Als het systeem nog steeds niet ontwaakt vanuit de spaarstand Standby, kan het zijn dat het systeem niet meer reageert en dat het niet mogelijk is de computer op de normale manier uit te zetten. In dat geval moet u een reset uitvoeren.
  • Page 46 Computerproblemen oplossen v Met Fn+F7 kunt u het beeld op het LCD-scherm herstellen. Opmerking: Als u de toetscombinatie Fn+F7 gebruikt voor het activeren van een presentatieschema, druk dan binnen drie seconden ten minste driemaal op Fn+F7 om het beeld op het computer- scherm te herstellen.
  • Page 47: Batterijproblemen

    Computerproblemen oplossen ® 6. Controleer of “Intel 82852/82855 GM/GME Chip” of “NVIDIA GeForce FX Go5200” wordt afgebeeld in het venster met de adapterinformatie. 7. Klik op de tab Monitor. 8. Controleer of de informatie correct is. Probleem: Het beeldscherm blijft aan staan, zelfs nadat de computer is uitge- schakeld.
  • Page 48: Problemen Met Het Vaste-Schijfstation

    Computerproblemen oplossen Als de batterij na 24 uur nog niet volledig is opgeladen, gebruikt u een nieuwe batterij. Als u een Snellader (optie) bij de hand hebt, gebruik deze dan om de te ver ontladen batterij weer op te laden. Problem: De computer stopt terwijl de statusindicator niet aangeeft dat de batterij leeg is, -of- de computer werkt door terwijl de statusindicator aangeeft dat de batterij leeg is.
  • Page 49: Een Opstartprobleem

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Controleer in het menu Startup van het programma BIOS Setup Utility of de vaste schijf is opgenomen in de lijst van de “Boot priority order”. Staat het station in de lijst “Excluded from boot order”, dan is het uitgescha- keld.
  • Page 50: Overige Problemen

    Computerproblemen oplossen 3. Nadat Rescue and Recovery workspace is geopend, kunt u het vol- gende doen: v Uw bestanden, mappen en backups veiligstellen en herstellen. v Uw systeem Configureren - Hiermee kunt u systeeminstellingen en wachtwoorden opgeven. v Communiceren - Hiermee kunt u toegang krijgen tot internet en ver- binding maken met de ThinkPad ondersteuningswebsite.
  • Page 51 Computerproblemen oplossen Controleer ook of het opstartapparaat is ingeschakeld. Controleer in het menu Startup in het programma BIOS Setup Utility of de vaste schijf is opgenomen in de lijst van de “Boot priority order”. Staat het station in de lijst “Excluded from boot order”, dan is het uitgeschakeld.
  • Page 52: Het Programma Bios Setup Utility Starten

    Computerproblemen oplossen werkt op de batterij; 2) wanneer het systeem meer energie verbruikt; 3) wan- neer de temperatuur van het systeem toeneemt. Om dit probleem te voorkomen of te verminderen voert u één of alle van de volgende acties uit. 1.
  • Page 53: Vooraf Geïnstalleerde Software Herstellen

    BIOS Setup Utility starten meer informatie het gedeelte over het maken van backups en het herstel- len van gegevens in Access IBM, het ingebouwde Help-systeem. 2. Zorg dat er geen diskette in het diskettestation zit en zet de computer uit. 3.
  • Page 54 Vooraf geïnstalleerde software herstellen Als u het programma Rapid Restore Ultra hebt geïnstalleerd, bevat Rescue and Recovery ook extra Rapid Restore Ultra-backups van de inhoud van de vaste schijf die de status van de vaste schijf op bepaalde tijdstippen weerge- ven.
  • Page 55: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    Vooraf geïnstalleerde software herstellen 6. Zodra de herstelprocedure is voltooid, drukt u op de Enter-toets. De com- puter wordt opnieuw opgestart met het oorspronkelijke besturingssysteem, compleet met toepassings- en stuurprogramma’s. Het vaste-schijfstation vervangen Als uw vaste-schijfstation beschadigd is, kunt u het zelf vervangen. Opmerking: Vervang het vaste-schijfstation alleen als reparatie noodzakelijk is.
  • Page 56 Het vaste-schijfstation vervangen 5. Open het LCD-scherm, plaats de computer op zijn zijkant en verwijder het vaste-schijfstation door dit aan het afdekplaatje uit de computer te trekken. 6. Draai de schroeven aan de zijkanten van de kap niet los, maar verwijder de kap van het vaste-schijfstation door de kap in de richting van de pij- len te trekken.
  • Page 57: De Batterij Vervangen

    Het vaste-schijfstation vervangen 7. Plaats het kapje op het nieuwe vaste-schijfstation. 8. Plaats het vaste-schijfstation in het compartiment en zet het stevig vast. 9. Draai de computer om zodat de onderkant boven ligt. Breng de schroef weer aan. 10. Plaats de batterij terug. 11.
  • Page 58 De batterij vervangen 4. Breng de zijkant van een volledig opgeladen batterij op gelijke hoogte met de zijkant van het batterijcompartiment in de computer 1 en schuif de batterij voorzichtig in de ruimte 2 . 5. Zet de batterijvergrendeling weer in de vergrendelde stand. ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 59 De batterij vervangen 6. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en de kabels aan. Hoofdstuk 2. Computerproblemen oplossen...
  • Page 60 De batterij vervangen ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 61: Lenovo 2005. Portions © Ibm Corp

    Hoofdstuk 3. Hulp en service aanvragen Hulp en service aanvragen . . 40 Wereldwijde ondersteuning . . 42 Hulp via internet . . 40 Contact opnemen met het Customer Support Center . . 40 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 62: Hulp En Service Aanvragen

    Reparatie van Lenovo-hardware: Als er is vastgesteld dat het probleem een hardwareprobleem is van een Lenovo-product dat onder de garantie valt, staat ons personeel klaar om uw te helpen met reparatie of onderhoud.
  • Page 63 Wijzigingen in het ontwerp: Een enkele keer komt het voor dat er, na de verkoop, wijzigingen in een product moeten worden aangebracht. Lenovo of uw Lenovo-dealer zal dergelijke technische wijzigingen meestal in uw hardware aanbrengen. De volgende items vallen niet onder de garantie: v Vervanging of gebruik van niet-ThinkPad onderdelen of onderdelen die buiten de garantie vallen.
  • Page 64: Wereldwijde Ondersteuning

    Om vast te stellen of uw computer in aanmerking komt voor Internationale Garantieservice, kijkt u in de lijst van landen waar de service beschikbaar is. U roept die lijst op door naar www.lenovo.com/think/support te gaan en op Garantie te klikken. In aanmerking komende ThinkPad-computers worden aangegeven met de vier tekens van het machinetype.
  • Page 65: Bijlage A. Informatie Over Draadloze Communicatie

    Aangezien de Wireless LAN Mini-PCI Adapter werkt binnen de veiligheid- snormen en -aanbevelingen voor radiocommunicatie, is Lenovo ervan over- tuigd dat deze kaarten veilig zijn voor gebruik door consumenten. Deze normen en aanbevelingen zijn een afspiegeling van de consensus die binnen de wetenschappelijke wereld heerst.
  • Page 66: Toegestane Werking Binnen De Verenigde Staten En Canada

    vliegvelden of in ziekenhuizen), kunt u het beste, voordat u de ThinkPad G40 aanzet, om toestemming vragen om de Wireless LAN Mini-PCI Adapter te mogen gebruiken. Toegestane werking binnen de Verenigde Staten en Canada De onderstaande verklaring met betrekking tot de Extended Channel Mode is uitsluitend van toepassing indien het systeem deze functie ondersteunt.
  • Page 67 stand brengen van een verbinding met het toegangspunt, neem dan contact op met de systeembeheerder of kijk op het toegangspunt welk kanaal er wordt gebruikt. Mocht het 802.11b-kanaal 12 of hoger zijn, dan moet u de “Extended Channel Mode” inschakelen aan de hand van de volgende proce- dure: 1.
  • Page 68 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 69: Bijlage B. Informatie Over De Garantie

    Deel 2 kunnen in de plaats treden van of een wijziging vormen op die in Deel 1. De in deze Verklaring van Beperkte Garantie door Lenovo geboden garanties zijn uitsluitend van toepassing op Machines die u koopt voor eigen gebruik en niet om door te verkopen.
  • Page 70 Lenovo niet ver- antwoordelijk is; en v niet-Lenovo producten, met inbegrip van die producten die Lenovo op uw verzoek verstrekt bij, of inbouwt in, een Lenovo Machine.
  • Page 71 Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich meebrengt, wordt het door de Serviceverlener vervangen onderdeel eigendom van Lenovo, en het vervangende onderdeel wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak.
  • Page 72 Machine bevinden; c. voldoende, vrije en veilige toegang te verlenen om Lenovo in staat te stellen aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Page 73: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en Lenovo die voortvloeien uit of op enigerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 74 Overeenkomstig Artikel 1328 van het Peruviaans Burgerlijk Wetboek zijn de in dit gedeelte genoemde beperkingen en uitsluitingen niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door moedwillig wangedrag (″dolo″) of grove nala- tigheid (″culpa inexcusable″) van Lenovo. URUGUAY Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:...
  • Page 75 Beperking van aansprakelijkheid:Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien Lenovo een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpli- ceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aansprakelijkheid van Lenovo beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken of levering van gelijkwaardige zaken.
  • Page 76 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede" recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft″ in de eerste zin: recht van de staat of het territorium. CAMBODJA EN LAOS Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede "recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft"...
  • Page 77 Lenovo; en 2. voor elke andere werkelijke schade die voortvloeit uit enige niet-nakoming door Lenovo met betrekking tot, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 78 Consumer Guarantees Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt. De Consumer Guarantees Act 1993 is niet van toepassing op zaken die Lenovo aan u levert ten behoeve van de uitoefening van een onderneming zoals gede- finieerd in die Act.
  • Page 79 Serviceverlener, op voorwaarde dat de Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen.
  • Page 80 Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in dat land. In Afrika is garantieservice beschikbaar bin- nen een straal van 50 kilometer van een Serviceverlener. U bent verantwoor- delijk voor de transportkosten voor Machines die zich buiten een straal van 50 kilometer van de Serviceverlener bevinden.
  • Page 81 598 (2) van het Oostenrijks Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, uitdruk- kelijk afstand van de toepassing van artikel 595 (1) cijfer 7 van het Wetboek. Lenovo kan echter stappen ondernemen bij een bevoegde rechtbank in het land van installatie. Bijlage B. Informatie over de garantie...
  • Page 82 Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. Lenovo’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van Lenovo’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Verklaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige...
  • Page 83 (indien Lenovo in gebreke is), voor een maximumbedrag dat gelijk is aan het bedrag dat u hebt betaald voor de Machine die de schade heeft veroorzaakt.
  • Page 84 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode betaalt Lenovo u de kosten voor verzending van de defecte Machine naar de serviceafdeling van IBM.
  • Page 85 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode komen de kosten voor verzending van de defecte Machine naar Lenovo of de serviceafdeling van IBM voor rekening van Lenovo.
  • Page 86 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 87 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 88: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Machine die direct gerelateerd is aan het Doen of Nalaten. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op de toeleveranciers van Lenovo, wederverkopers en Serviceverleners. Het is het maximumbedrag waarvoor Lenovo, haar toeleveranciers, wederverkopers en Serviceverleners gezamenlijk aansprakelijk zijn.
  • Page 89 2 zijn bepaalde vaardigheden en gereedschappen nodig. Informatie over CRU’s en vervangingsinstructies worden bij uw Machine geleverd en zijn altijd op verzoek bij Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is.
  • Page 90 Machine. U dient zorg te dragen voor een geschikte werkomgeving om de reparatiewerkzaamheden aan de Lenovo Machine mogelijk te maken. De omgeving moet schoon zijn, goed verlicht zijn en geschikt zijn voor dit doel. Voor bepaalde Machi- nes kan het bij bepaalde reparaties noodzakelijk zijn de Machine naar een aangewezen servicecentrum te zenden.
  • Page 91 IBM-SERV (426-7378). In andere landen zoekt u hieronder het telefoonnummer Internationale lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder voorafgaand bericht worden gewijzigd. Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar www.lenovo.com/think/support en klikt u op Support phone list. Land of regio Telefoonnummer Afrika...
  • Page 92 Land of regio Telefoonnummer Denemarken 4520-8200 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 7010-5150 (Garantieservice en ondersteuning; Deens) Dominicaanse Republiek 566-4755 566-5161 tst. 8201 Gratis binnen de Dominicaanse Republiek: 1-200-1929 (Spaans) Ecuador 1-800-426911 (Spaans) El Salvador 250-5696 (Spaans) Estland +386-61-1796-699 Finland 09-459-6960 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 02-225-3611 (Garantieservice en ondersteuning;...
  • Page 93 Land of regio Telefoonnummer Japan Desktop: Gratis: 0120-887-870 Internationaal: +81-46-266-4724 ThinkPad: Gratis: 0120-887-874 Internationaal: +81-46-266-4724 Beide bovenstaande nummers worden in het Japans aangenomen. Voor telefonische ondersteuning in het Engels wacht u tot de Japanse stem is uitgesproken en er een telefoniste aan de lijn komt. Vraag om ″English support please″;...
  • Page 94: Garantiesupplement Voor Mexico

    (Engels, Vietnamees) Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de Lenovo Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnen het gebied van de Mexicaanse Verenigde Sta- ten.
  • Page 95 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Marketing door: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 96 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 97: Bijlage C. Customer Replaceable Units (Cru's)

    Support-website http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid =part-video v Het Customer Support Center. Voor telefoonnummers van het Support Cen- ter in uw land of regio raadpleegt u “Internationale lijst van telefoonnum- mers” op pagina 69. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 98 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 99: Bijlage D. Kennisgevingen

    Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat Lenovo deze ook zal uitbrengen in alle landen waar Lenovo werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden.
  • Page 100: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 101: Verklaring Van De Federal Communications Commission (Fcc)

    Neem voor hulp contact op met een geautoriseerde dealer of een elektro- technisch installatiebureau. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieont- vangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stek- kers of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet- geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen.
  • Page 102: Verklaring Van Conformiteit Met Industriële Emissierichtlijn Canada Klasse B

    EU-richtlijn 89/336/EU van de Europese Commissie inzake de harmonise- ring van de wetgeving van Lidstaten met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van niet door Lenovo geleverde optiekaarten.
  • Page 103: Aanbieding Van Ibm Lotus-Software

    Er bevindt zich een kleine ronde batterij in de systeemplaat van uw ThinkPad-computer als backup voor de hoofdbatterij. Als u deze wilt vervangen door een nieuwe, moet u contact opnemen met uw verkooppunt of met een door IBM geboden herstelservice. If you have replaced it by yourself and want to dispose of the disused lithium battery, insulate it with vinyl tape, contact your place of purchase, and follow the instructions.
  • Page 104 Lotus SmartCenter – Internet Informatiebeheer Ondersteuning: Informatie en telefoonnummers voor hulp bij de installatie van de software vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Voor de aanschaf van technische ondersteuning die verder gaat dan deze hulp bij de eerste installatie gaat u naar http://www.lotus.com/passport.
  • Page 105 #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Voor inlichtingen over een bestelling: Smartsuiteapac@modusmedia.com Handelsmerken De volgende benamingen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo ThinkPad PS/2 Rapid Restore Rescue and Recovery...
  • Page 106 De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: IBM (gebruikt onder licentie) Lotus 1-2-3 Approach Lotus FastSite Freelance Graphics Lotus Notes Lotus Organizer Lotus SmartCenter SmartSuite Word Pro Microsoft, Windows en Windows NT zijn handelsmerken van Microsoft Corporation.
  • Page 107 Kennisgeving over regelgeving xvii problemen 26 vervangen 33 veiligheidsvoorschriften v LCD-scherm, problemen 23 vervangen, batterij 35 locaties 2 vooraf geïnstalleerde software her- stellen 31 voorkant 2 meenemen van de computer 6 voorzieningen 3 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 108 ThinkPad G40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 110 Onderdeelnummer: 39T5955 (1P) P/N: 39T5955...

This manual is also suitable for:

Thinkpad g40 series

Table of Contents