Polar Electro Polar ES2c Gebruiksaanwijzing

Polar electro heart rate monitor user manual

Advertisement

Quick Links

Manufactured by
Polar Electro Oy
Professorintie 5
FIN-90440 KEMPELE
Tel +358 8 5202 100
Fax +358 8 5202 300
www.polar.fi
17927464.00 DEU/ENG/FRA/ITA/NLD B
FITNESS
Gebrauchsanleitung
User Manual
Manuel d'Utilisation
Manuale d'uso
Gebruiksaanwijzing
Polar FS1/FS2c/FS3c™

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Polar Electro Polar ES2c

  • Page 1 Manufactured by Polar Electro Oy Professorintie 5 FIN-90440 KEMPELE Tel +358 8 5202 100 Fax +358 8 5202 300 www.polar.fi 17927464.00 DEU/ENG/FRA/ITA/NLD B FITNESS Gebrauchsanleitung User Manual Manuel d’Utilisation Manuale d’uso Gebruiksaanwijzing Polar FS1/FS2c/FS3c™...
  • Page 2 Beste Polar gebruiker, Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Polar FS1/FS2c/FS3c™ Fitness hartslagmeter! Deze gebruiksaanwijzing bevat alle informatie die u nodig hebt om dit product te gebruiken en te onderhouden. Lees de gebruiksaanwijzing door, zodat u weet hoe u de functies kunt gebruiken en maximaal rendement kunt halen uit de Polar hartslagmeter.
  • Page 3 U kunt vanuit elke functie terugkeren naar de tijdweergave door de knop aan de voorzijde ingedrukt te houden, behalve vanuit de functie Exercise (Trainen). *Met de Heart Touch-functie(breng de polsunit naar het Polar logo op de borstband) springt het display naar de Exercise functie. In de functie Zone...
  • Page 4: Table Of Contents

    4.2 DATUM INSTELLEN (FS2c/FS3c) ...118 4.3 GEBRUIKERSINSTELLINGEN (FS3c) ...120 4.4 HARTSLAGLIMIETEN ...121 AANBEVOLEN HARTSLAGZONE ...123 ONDERHOUD ...124 VOORZORGSMAATREGELEN ...125 7.1 DE POLAR HARTSLAGMETER EN INTERFERENTIE ...125 7.2 MOGELIJKE RISICO’S TIJDENS HET TRAINEN BEPERKEN MET UW HARTSLAGMETER ...126 VEELGESTELDE VRAGEN ...127 TECHNISCHE GEGEVENS ...128 10.
  • Page 5: Hartslagmeters

    U kunt zich gratis registreren om toegang te krijgen tot een trainingslogboek, tests en tabellen, rapporten en nuttige artikelen. Ga naar www.polar.fi om on-line actuele tips te lezen en antwoorden op vragen te krijgen. NEDERLANDS...
  • Page 6: Knop Op De Polsunit En Displaysymbolen

    Deze paragraaf bevat informatie over de bediening van de polsunit en een overzicht van de symbolen, zodat u de gegevens op het display kunt lezen. Polar FS1, FS2c en FS3c hartslagmeters hebben één knop voor op het display. De functies van de knop: •...
  • Page 7 Displaysymbolen Het kloksymbool geeft de tijd aan in de functie Excercise (Trainen) en de tijdsinstelling. Het symbool voor het alarmsignaal voor de aanbevolen hartslagzone in de functie Exercise (Trainen) geeft aan wanneer het alarmsignaal voor de aanbevolen hartslagzone is ingeschakeld. Het hartsymbool geeft aan dat uw hartslag wordt gemeten en dat de hartslag binnen de aanbevolen hartslagzone zit.
  • Page 8: Trainen

    3. Trek de borstband iets van de borst af en maak de twee geribbelde elektrodeplaten aan de binnenkant vochtig. Zorg ervoor dat de vochtige elektroden dicht tegen de huid liggen en dat het Polar logo rechtop in het midden zit.
  • Page 9 • Als het zoeken naar de code is mislukt, verdwijnt het kader om het hartsymbool na 15 seconden. Om het zoeken naar de code te herhalen, brengt u de polsunit dichter bij het Polar logo op de borstband. Als het zoeken naar de code dan nog...
  • Page 10: Functies Tijdens De Training

    Touch-functie. Opmerking: Als u de nachtfunctie hebt ingeschakeld, activeert u de backlight met de Heart Touch-functie. Om de displayinformatie te wijzigen, dient u de polsunit dichtbij het Polar logo op de borstband te houden totdat de gewenste informatie wordt weergegeven.
  • Page 11: De Training Beëindigen

    Indicatie voor de trainingsduur Alle zes de indicatoren voor de trainingsduur staan voor 10 minuten training. Zodra u begint met de training ziet u op het display minuten en seconden; bovendien begint de eerste indicator voor de trainingsduur te knipperen. De trainingsduur wordt in elke trainingsfunctie constant grafi...
  • Page 12: Opgeslagen Trainingsgegevens Bekijken

    3. OPGESLAGEN TRAININGSGEGEVENS BEKIJKEN Uw trainingsgegevens bevinden zich in het geheugen van de polsunit totdat u de stopwatch opnieuw aanzet. Uw vorige trainingsgegevens worden dan vervangen door de nieuwe gegevens. De functie FILE (Bestand) is beveiligd tegen het per ongeluk opstarten. De trainingsgegevens worden alleen bewaard als de trainingsregistratie langer dan een minuut heeft geduurd.
  • Page 13: Instellingen

    4. INSTELLINGEN 4.1 TIJD INSTELLEN 1. Druk in de tijdweergave op de knop totdat TIME (Tijd) wordt weergegeven. Wacht 3 seconden voordat u naar de tijdsinstellingen gaat. 2. 12h (12u) of 24h (24u) knippert op het display. Druk op de knop om 12h (12u) of 24h (24u) te selecteren.
  • Page 14: Datum Instellen (Fs2C/Fs3C)

    Als de gewenste waarde op het display wordt weergegeven, wacht u totdat de polsunit overschakelt naar het instellen van de minuten. 5. De minuten knipperen op het display. Wanneer verschijnt, gebruikt u de knop om de waarde te verhogen. Als u de waarde verhoogt, schakelt de polsunit na twee seconden over naar de functie om de waarde te verlagen...
  • Page 15 Als de gewenste waarde op het display wordt weergegeven, wacht u totdat de polsunit naar de instelling van de dag (bij 12u) of maand (bij 24u) springt. 3. De waarde voor de dag (bij 12u) of voor de maand (bij 24u) knippert. Wanneer verschijnt, gebruikt u de knop om de waarde te verhogen.
  • Page 16: Gebruikersinstellingen (Fs3C)

    4.3 GEBRUIKERSINSTELLINGEN (FS3c) Leeftijd instellen 1. Druk in de tijdweergave op de knop totdat USER (Gebruiker) wordt weergegeven. Wacht 3 seconden voordat u naar de gebruikersinstellingen gaat. 2. AGE (Leeftijd) wordt gedurende twee seconden weergegeven. De cijfers voor jaren knipperen. Wanneer verschijnt, gebruikt u de knop om de waarde te verhogen.
  • Page 17: Hartslaglimieten

    Zie voor meer informatie over uw persoonlijke aanbevolen hartslagzone hoofdstuk 5 - Aanbevolen hartslagzone. De Polar hartslagmeter berekent automatisch uw hartslaglimieten op basis van uw leeftijd als u uw gegevens hebt ingesteld (FS3c). Het geluid van het alarm van de hartslagzone in- of uitschakelen 1.
  • Page 18 4. Als de gewenste waarde op het display wordt weergegeven, wacht u totdat OK? wordt weergegeven. Druk op de knop om uw keuze te bevestigen. 5. LOW (Laag) wordt gedurende twee seconden weergegeven. De standaardinstelling van 80 als onderlimiet knippert. Als u uw gebruikersgegevens hebt ingesteld, kan er ook een limiet worden weergegeven op basis van uw leeftijd (FS3c).
  • Page 19: Aanbevolen Hartslagzone

    5. AANBEVOLEN HARTSLAGZONE De hartslag is een nauwkeurige manier om de intensiteit van een training te meten. De maximale hartslag (HF ) is het hoogste aantal hartslagen per minuut (hsm) bij maximale inspanning. De intensiteit van een training kan worden uitgedrukt als een percentage van HF .
  • Page 20: Onderhoud

    De verwachte levensduur van de batterij in de borstband is 2500 gebruiksuren. Als u denkt dat de batterij bijna leeg is, neemt u contact op met een erkend Polar Service Center om een nieuwe borstband te bestellen. Gebruikte borstbanden worden door Polar gerecycled.
  • Page 21: Voorzorgsmaatregelen

    3. Doe de borstband weer om en houd de polsunit op de storingsvrije positie. 4. Als de Polar hartslagmeter nog steeds niet goed werkt met het fi tnessapparaat, is de apparatuur wellicht elektronisch ongeschikt voor toepassing van draadloze hartslagmeting.
  • Page 22: Mogelijke Risico's Tijdens Het Trainen Beperken Met Uw Hartslagmeter

    Waarschuwing voor dragers van pacemakers. Dragers van pacemakers gebruiken de Polar hartslagmeter op eigen risico. Het is raadzaam vóór gebruik van de hartslagmeter een gezondheidstest uit te voeren onder toezicht van een arts. Uit de test moet blijken of het veilig en verantwoord is de pacemaker en de hartslagmeter tegelijk te gebruiken.
  • Page 23: Veelgestelde Vragen

    ...het hartsymbool onregelmatig knippert? 1. Controleer of uw polsunit zich binnen het transmissiebereik bevindt en niet meer dan 1 meter is verwijderd van de Polar borstband die u draagt. 2. Controleer of het elastische bandje niet losser is gaan zitten tijdens het sporten.
  • Page 24: Technische Gegevens

    Geen andere toepassing is beoogd. De hartslag wordt weergegeven als het aantal hartslagen per minuut (hsm). De waterdichtheid van de Polar producten is getest volgens de Internationale Standaard ISO 2281. De producten zijn onderverdeeld in drie categorieën van waterdichtheid. Controleer op de achterzijde van uw Polar product de waterdichtheidcategorie en vergelijk deze met de onderstaande tabel.
  • Page 25: Internationale Garantie

    10. INTERNATIONALE GARANTIE • Deze beperkte internationale Polar garantie is uitgevaardigd door Polar Electro Inc. voor klanten die dit product in de VS of Canada hebben aangeschaft. Deze beperkte internationale Polar garantie is uitgevaardigd door Polar Electro Oy voor klanten die dit product in andere landen hebben aangeschaft.
  • Page 26: Aansprakelijkheid

    Europese Parlement en de Raad van elektrische en elektronische afvalproducten (WEEE). Deze producten dienen dus apart verwerkt te worden in de EU-landen. Polar moedigt u aan de mogelijke effecten op het milieu en de gezondheid te minimaliseren. Volg ook buiten de Europese Unie de lokale afvalregeling en maak gebruik, daar waar mogelijk, van de aparte inzameling van elektronische apparaten.

This manual is also suitable for:

Polar es3cFs2cFs3cFs1

Table of Contents