Garmin nuvi 205W-serie Manual

Nüvi 205 series; nüvi 205w series
Hide thumbs Also See for nuvi 205W-serie:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

205- en 205W-serie
vi
®
gebruiksaanwijzing
voor gebruik met deze nüvi-modellen:
205, 205W, 215, 215W, 255, 255W, 265, 265W, 275, 285W

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Garmin nuvi 205W-serie

  • Page 1 nü 205- en 205W-serie ® gebruiksaanwijzing voor gebruik met deze nüvi-modellen: 205, 205W, 215, 215W, 255, 255W, 265, 265W, 275, 285W...
  • Page 2 Garmin. Garmin verleent hierbij toestemming voor het downloaden naar een harde schijf of ander elektronisch opslagmedium van een enkele kopie van deze handleiding of van elke revisie van deze handleiding voor het...
  • Page 3: Tips En Snelkoppelingen Voor De Nüvi

    In de V.S. gaat u naar u contact op met Garmin USA op telefoonnummer (913) 397-8200 of (800) 800-1020. Neem in het VK contact op met Garmin (Europe) voor meer Ltd. op telefoonnummer 0808 2380000. Ga in Europa naar...
  • Page 4: Table Of Contents

    Tips en snelkoppelingen voor de nüvi ...i ® myGarmin ...i ™ Contact opnemen met Garmin ...i Aan de slag ... Stap 1: de nüvi bevestigen Stap 2: de nüvi configureren Stap 3: satellieten zoeken Stap 4: de nüvi gebruiken Uw bestemming vinden...
  • Page 5 Handsfree bellen... Uw telefoon koppelen Een oproep ontvangen Tijdens een gesprek Telefoonmenu ...16 Bestanden beheren ... Ondersteunde bestandstypen ...19 Bestanden laden ...19 Foto’s voor fotonavigatie laden ...20 Bestanden verwijderen Extra gebruiken ... Instellingen ...21 Waar ben ik? ...21 Help ...21 Direct ...21 ®...
  • Page 6 De nüvi opladen ...39 De zekering vervangen De nüvi en de bevestiging verwijderen Plaatsing op het dashboard ...32 Extra kaarten Info over GPS-satellietsignalen Extra’s en optionele accessoires Garmin-reisgids Specificaties ...35 Conformiteitsverklaring Softwarelicentie- overeenkomst ...36 Problemen oplossen ...37 Index ..37 ...38 ...38 Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie...
  • Page 7: Aan De Slag

    Lees de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie. Mini-USB-connector Designed in USA 17 W 000000 255w Made in T aiwan CAN 310 RESET Ì Ï 02 Reset-knop opmerking: de toestellen zijn mogelijk voorzien van een uitsparing voor SD geheugenkaarten.
  • Page 8: Stap 1: De Nüvi Bevestigen

    Voordat u de nüvi monteert: raadpleeg de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie voor informatie over wetgeving op het gebied van montage op de voorruit. Stap 1: de nüvi bevestigen 1. Sluit de voertuigvoedingskabel aan op de achterkant van de nüvi. 2.
  • Page 9: Stap 2: De Nüvi Configureren

    Stap 2: de nüvi configureren Schakel de nüvi in door de aan/uit- knop naar links te schuiven. Volg de instructies op het scherm. Schakel de nüvi uit door de aan/uit-knop schuiven. Stap 3: satellieten zoeken 1. Ga naar buiten, naar een open gebied, ver weg van hoge gebouwen en bomen.
  • Page 10: Uw Bestemming Vinden

    Uw bestemming bestemming vinden Het menu Waarheen? heeft verschillende categorieën die u kunt gebruiken bij het zoeken naar adressen, plaatsen en andere locaties. De gedetailleerde kaarten op uw nüvi bevatten miljoenen nuttige punten, bijvoorbeeld restaurants, hotels en garagebedrijven. 1. Tik op Waarheen?. 2.
  • Page 11: Een Stop Toevoegen

    Een stop toevoegen U kunt een stopplaats (“via-punt”) aan uw route toevoegen. De nüvi wijst u de weg naar het via-punt en daarna naar uw eindbestemming. 1. Terwijl een route actief is, tikt u op Menu > Waarheen?. 2. Zoek de extra stopplaats. 3.
  • Page 12: Waarheen

    Waarheen? Het menu Waarheen? heeft een aantal categorieën die u kunt gebruiken bij het zoeken naar locaties. Zie pagina 4 meer informatie over het uitvoeren van eenvoudige zoekopdrachten. Een adres zoeken opmerking: afhankelijk van de versie van de kaarten die op de nüvi zijn geladen, kunnen de knoppen een andere naam hebben en kunnen sommige stappen anders zijn geordend.
  • Page 13: Opties Voor De Pagina Ga

    De thuislocatie wijzigen Een andere thuislocatie instellen: 1. Tik op Extra > Mijn gegevens Instellen als thuislocatie. 2. Selecteer een optie: • Geef uw adres op. • Gebruik uw huidige locatie. • Kies in een lijst met recent gevonden locaties. Uw thuislocatie bewerken: 1.
  • Page 14: Een Plaats Zoeken Door De Naam Te Spellen

    Een plaats zoeken door de naam te spellen Als u de naam kent van de bestemming die u zoekt, kunt u de naam spellen met behulp van het schermtoetsenbord. U kunt ook letters die de naam bevat, invoeren om de zoekopdracht te verfijnen.
  • Page 15: Zoeken Naar Recent Gevonden Plaatsen

    • Mijn huidige route: hiermee zoekt u naar plaatsen langs uw actieve route. • Mijn bestemming: hiermee zoekt u naar plaatsen nabij uw huidige bestemming. Zoeken naar recent gevonden plaatsen De nüvi slaat de 50 meest recent gevonden plaatsen op in de lijst met recent gevonden plaatsen.
  • Page 16: Een Plaats Zoeken Met Behulp Van De Kaart

    Opgeslagen plaatsen bewerken 1. Tik op Waarheen? > Favorieten. 2. Selecteer de categorie en de locatie die u wilt bewerken. 3. Tik op Wijzig. 4. Tik op een item dat u wilt bewerken: • Naam wijzigen: voer een naam in en tik op OK.
  • Page 17: Coördinaten Invoeren

    U kunt deze foto’s op uw nüvi of geheugenkaart laden en er vervolgens routes naartoe maken. Ga Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie naar http://connect.garmin.com/photos om foto’s met informatie over locaties te downloaden. Zie pagina 20 informatie. 1. Tik op Waarheen? >...
  • Page 18: De Kaart Gebruiken

    De kaart gebruiken Uw route wordt aangegeven met een paarse lijn. Tijdens uw reis leidt de nüvi u naar uw bestemming met gesproken berichten, pijlen op de kaart en instructies boven in de kaart. Uw bestemming wordt aangegeven met een geruite vlag.
  • Page 19: Tripcomputer

    Tripcomputer De tripcomputer geeft uw huidige snelheid aan en biedt handige statistieken over uw rit. Als u de tripcomputer wilt weergeven, tikt u op de kaart op Snelheid. Als u onderweg regelmatig stopt, laat u de nüvi ingeschakeld, zodat deze de verstreken reistijd nauwkeurig kan meten.
  • Page 20: Handsfree Bellen

    Ga om vast te stellen of uw mobiele telefoon met Bluetooth compatibel is met de nüvi naar www.garmin.com/bluetooth. De draadloze Bluetooth-technologie maakt automatisch verbinding tussen apparaten, bijvoorbeeld een mobiele telefoon en de nüvi.
  • Page 21: Een Oproep Ontvangen

    4. Zoek vervolgens naar Bluetooth- apparaten. 5. Selecteer de nüvi in de lijst met apparaten. 6. Voer op uw telefoon de Bluetooth- pincode van de nüvi (1234) in. Koppelen via de nüvi-instellingen: 1. Tik op de menupagina op Instellingen > Bluetooth 2.
  • Page 22: Tijdens Een Gesprek

    Tijdens een gesprek Tijdens een gesprek wordt het pictogram in gesprek weergegeven. Tik op Beëindig gesprek om het gesprek te Belopties beëindigen. Tik op > voor de volgende opties: • aanraaktonen: hiermee geeft u een toetsenbordpagina weer zodat u automatische systemen kunt gebruiken, bijvoorbeeld voicemail.
  • Page 23: Naar Huis Bellen

    Het telefoonboek gebruiken Telkens wanneer uw telefoon aan de nüvi wordt gekoppeld, wordt het telefoonboek automatisch naar de nüvi geladen. Het kan enkele minuten duren voordat het telefoonboek beschikbaar is. Het overbrengen van het telefoonboek is niet op alle telefoons beschikbaar. Telefoon >...
  • Page 24: Spraakgestuurd Kiezen

    Uw telefoonnummer thuis invoeren: 1. Tik op Telefoon > thuis. Voer telefoonnummer in 2. Tik op de toetsenbordpagina wilt gebruiken, of op Kies uit telefoonboek beschikbaar als uw telefoon het overbrengen van het telefoonboek ondersteunt). 3. Tik op > Ja. Uw telefoonnummer thuis wordt gekozen door de nüvi.
  • Page 25: Bestanden Beheren

    MapSource : zie pagina 41 ® • GPI-bestanden met eigen nuttige punten van de POI Loader van Garmin: pagina 42 Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie Bestanden laden Stap 1: plaats een geheugenkaart (optioneel) Als u de geheugenkaart wilt plaatsen of verwijderen, drukt u totdat de kaart vastklikt.
  • Page 26: Foto's Voor Fotonavigatie Laden

    1. Zoek op uw computer naar het bestand dat u wilt kopiëren. 2. Markeer het bestand en klik op Bewerken > Kopiëren. 3. Open het station/volume “Garmin” of de geheugenkaart. 4. Klik op Bewerken > Plakken. Het bestand wordt weergegeven in de lijst met bestanden in het nüvi-geheugen of...
  • Page 27: Extra Gebruiken

    U kunt MSN Direct-content alleen raadplegen met behulp van een optionele MSN Direct-ontvanger. Ga voor meer informatie naar http://garmin.msndirect.com www.garmin.com/traffic. Als u een accessoire wilt aanschaffen, gaat u naar http://buy.garmin.com. Fotoalbum Gebruik het fotoalbum om foto’s weer te geven die u op de nüvi of op een...
  • Page 28: Mijn Gegevens

    1. Tik op Extra > Fotoalbum. 2. Tik op een afbeelding om deze groter weer te geven. 3. Tik op de pijlen om alle afbeeldingen weer te geven. Een diavoorstelling weergeven Tik op Diashow om een diavoorstelling te starten die elke afbeelding even weergeeft en vervolgens de volgende afbeelding weergeeft.
  • Page 29: Calculator

    Calculator 1. Tik op Extra > Calculator. 2. Voer het eerste getal van uw berekening in. 3. Tik op een bewerking (÷, ×, 4. Voer het tweede getal van uw berekening in. • Tik op als u een decimaal wilt toevoegen.
  • Page 30: Advertenties Bekijken

    1. Tik op Extra > Reken eenh. om. Conversie. Selecteer Valuta. 2. Tik op de valutaknoppen en selecteer de valuta’s die u wilt bijwerken. 3. Tik op Bijwerken. 4. Tik op de vakjes naast de valuta’s om nieuwe koersen in te voeren. 5.
  • Page 31: Fm-Ontvanger Voor Verkeersinformatie Gebruiken

    TMC-ontvanger en u zich in een gebied bevinden waar deze informatie wordt uitgezonden. Ga voor meer informatie naar: www.garmin.com/traffic. opmerking: Garmin is niet verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid van de verkeersinformatie. De FM TMC-ontvanger ontvangt signalen van de verkeersinformatieprovider en geeft deze informatie weer op de nüvi.
  • Page 32: Verkeer In Uw Omgeving

    Verkeer in uw omgeving Als u verkeersinformatie ontvangt, wordt er een verkeerspictogram in de linkerbovenhoek van de kaartpagina weergegeven. Het verkeerspictogram verandert van kleur om de ernst van verkeerssituaties op uw route of op de weg waar u rijdt aan te geven. Verkeerspictogram Kleurcodering ter indicatie van de ernst van de...
  • Page 33: De Kaart Met Verkeersinformatie Weergeven

    route automatisch opnieuw. U kunt alsnog door verkeer worden geleid als er geen betere alternatieve routes zijn. Als er sprake is van lichte vertraging op uw route, tikt u op het verkeerspictogram om een tabblad weer te geven waarop wordt aangegeven hoeveel reistijd er door de vertraging aan uw route is toegevoegd.
  • Page 34: Verkeersabonnementen

    Verkeersinfo als u een verkeersabon- nement wilt toevoegen of verlengen. Meer informatie over GPS vindt u op en op www.garmin.com/fmtraffic. opmerking: u hoeft het abonnement dat bij uw FM TMC-ontvanger werd geleverd, niet te activeren (als deze samen werden geleverd). Het abonnement wordt automatisch geactiveerd nadat uw nüvi...
  • Page 35: De Nüvi Aanpassen

    De nüvi aanpassen 1. Tik op Extra > Instellingen. 2. Tik op de instelling die u wilt wijzigen. 3. Tik op de knop onder de naam van de instelling om deze te wijzigen. Systeeminstellingen wijzigen Tik op extra > instellingen gpS Simulator: hiermee schakelt u de simulator in om de GPS-modus uit te schakelen en navigatie te simuleren om de...
  • Page 36: De Scherminstellingen Wijzigen

    • Snellere tijd: hiermee berekent u routes die sneller worden afgelegd, maar mogelijk langer zijn. • kortere afstand: hiermee berekent u routes die korter zijn, maar mogelijk langzamer worden afgelegd. • niet via de weg: hiermee berekent u routes van punt naar punt (niet via de weg).
  • Page 37: De Talen Instellen

    Voertuig: tik op te wijzigen waarmee uw positie op de kaart wordt aangegeven. Tik op het pictogram dat u wilt gebruiken en tik vervolgens op ok. Meer voertuigpictogrammen kunt u downloaden van vehicles. > instellingen > kaart. Wijzig om het pictogram www.garmin.com/...
  • Page 38: Beveiligingsinstellingen Wijzigen

    Bij het herstellen van de beveiligingsinstellingen worden uw pincode voor Garmin Lock en uw veilige locatie niet gewist. Opties voor Bluetooth- technologie instellen Tik op...
  • Page 39: De Instellingen Van De Waarschuwingszones Wijzigen

    • Wis: selecteer de telefoon die u uit het geheugen van de nüvi wilt verwijderen en tik op Ja. Bluetooth: hiermee schakelt u de Bluetooth-component in en uit. Het Bluetooth-pictogram wordt op de menupagina weergegeven als de Bluetooth- component is geactiveerd. Als u wilt verhinderen dat een telefoon automatisch wordt verbonden, tikt u op uitgeschakeld.
  • Page 40 3. Schrijf de apparaat-id van de FM- ontvanger voor verkeersinformatie op. 4. Ga naar een abonnement af te sluiten en een uit 25 tekens bestaande code op te halen. Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie www.garmin.com/ Extra > > Verkeersinfo. > Voeg toe.
  • Page 41: Alle Instellingen Herstellen

    De nüvi aanpassen 5. Tik op de nüvi op Volgende, voer de code in en tik op OK. De TMC-abonnementscode kan niet opnieuw worden gebruikt. Elke keer dat u de service wilt verlengen, hebt u een nieuwe code nodig. Indien u meerdere FM-ontvangers voor verkeersinformatie hebt, hebt u voor elke ontvanger een nieuwe code nodig.
  • Page 42: Appendix

    Appendix De nüvi onderhouden De nüvi bevat gevoelige elektronische onderdelen die permanent kunnen worden beschadigd als deze worden blootgesteld aan overmatige schokken of trillingen. Om het risico van schade aan de nüvi te verminderen, mag u het apparaat niet laten vallen en niet gebruiken in omgevingen waar het wordt blootgesteld aan sterke schokken en trillingen.
  • Page 43: De Nüvi Vergrendelen

    Garmin te sturen om deze te laten ontgrendelen. U moet een geldige productregistratie of een geldig aankoopbewijs meesturen.
  • Page 44: De Nüvi Opnieuw Instellen

    De software bijwerken 1. Ga naar www.garmin.com/products/ webupdater en download WebUpdater naar uw computer. 2. Sluit de nüvi aan op de computer met behulp van de mini-USB-kabel.
  • Page 45: Batterijgegevens

    Batterijgegevens Stel de nüvi niet langdurig bloot aan direct zonlicht of overmatige warmte om de levensduur van de lithium-ionbatterij te verlengen. Het batterijpictogram van de menupagina geeft de status van de batterij van de nüvi aan. Als u de nauwkeurigheid van de batterijmeter wilt vergroten, ontlaadt u de batterij volledig en laadt u deze vervolgens volledig op.
  • Page 46: De Nüvi En De Bevestiging Verwijderen

    2. Verwijder de zekering (glazen buisje met zilverkleurige kapjes) en vervang deze door een 3-A snelle zekering. 3. Zorg dat het zilverkleurige pinnetje in de zwarte dop zit. Schroef de zwarte dop vast. De nüvi en de bevestiging verwijderen Als u de nüvi uit de houder wilt verwijderen, houdt u de houder vast en kantelt u de nüvi naar voren.
  • Page 47: Extra Kaarten

    Extra kaarten U kunt aanvullende MapSource- kaartgegevens aanschaffen bij Garmin en de kaarten laden in het interne geheugen van de nüvi of op een optionele geheugenkaart. Om te zien welke kaartversies op uw nüvi zijn geladen, opent u de menupagina.
  • Page 48: Extra's En Optionele Accessoires

    Als u de eigen nuttige punten van uw nüvi wilt verwijderen, sluit u de nüvi op uw computer aan. Open de map Garmin\poi op het nüvi-station of het geheugenkaartstation. Verwijder het bestand met de naam poi.gpi. Flitspaalinformatie In sommige landen is flitspaalinformatie beschikbaar.
  • Page 49: Garmin-Reisgids

    Als u een accessoire wilt aanschaffen, gaat u naar http://buy.garmin. of neemt u contact op met uw Garmin- dealer. Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie Plaats de geheugenkaart in uw nüvi wanneer u de reisgids wilt gebruiken. Tik Waarheen? >...
  • Page 50: Specificaties

    0°C – 45°C gegevensopslag: intern geheugen en optionele verwijderbare microSD- kaart. Gegevens worden permanent opgeslagen. Computerinterface: snelle USB 2.0- massaopslag Besturingssysteem: Garmin oplaadtijd: ca. 4 uur ingangsvoltage: voertuigspanning via meegeleverde voedingskabel of netspanning via een optioneel accessoire Verbruik: max. 5 W...
  • Page 51 0°C – 45°C gegevensopslag: intern geheugen en optionele verwijderbare SD-kaart. Gegevens worden permanent opgeslagen. Computerinterface: snelle USB 2.0- massaopslag Besturingssysteem: Garmin oplaadtijd: ca. 4 uur Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie ingangsvoltage: voertuigspanning via meegeleverde voedingskabel of netspanning via een optioneel accessoire Verbruik: max.
  • Page 52: Conformiteitsverklaring

    SOFTWARELICENTIEOVEREENKOMST ZULT NALEVEN. LEES DEZE OVEREENKOMST ZORGVULDIG. Garmin kent u een beperkte licentie toe om de software die is ingebouwd in dit apparaat (de ‘Software’) in binaire, uitvoerbare vorm te gebruiken bij het normale gebruik van dit product. De eigendomstitel, de eigendomsrechten en de intellectuele eigendomsrechten van de software blijven berusten bij Garmin.
  • Page 53: Problemen Oplossen

    Problemen oplossen Probleem/vraag Mijn nüvi ontvangt geen satellietsignalen. De zuignap blijft niet op de voorruit zitten. Mijn nüvi wordt niet opgeladen in mijn voertuig. De batterij blijft niet erg lang opgeladen. Hoe wis ik al mijn gebruikersgegevens? Mijn batterijmeter lijkt niet nauwkeurig te zijn.
  • Page 54 > Bluetooth. Controleer of het veld Bluetooth is ingesteld op Ingeschakeld. Zorg ervoor dat uw telefoon is ingeschakeld en zich op maximaal 10 meter afstand van uw nüvi bevindt. www.garmin.com/bluetooth Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie > Andere plaats (en geef uw >...
  • Page 55: Index

    Index Symbolen 2-D, 3-D- kaartweergave aanraakscherm instellingen kalibreren 37, 47 reinigen accenttekens accessoires achtergrondkleur adressen advertenties uitschakelen weergeven afslag-voor-afslag aanwijzingen antidiefstalfunctie 32, 37 apparaat-id audioversie Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie batterij 39, 47 status batterijgegevens bestanden 19–20 ondersteunde typen overbrengen verwijderen bestanden overbrengen beveiliging...
  • Page 56 42–43 extra kaarten Favorieten fietsnavigatie flitspaaldatabase FM TMC-ontvanger fotonavigatie 11–12 laden, afbeeldingen Garmin Lock 32, 37 Garmin Travel Guide gebruikersgegevens verwijderen gebruiksmodus geheugenkaart geocaching gevarenzone alarm aan/uit informatie over GPS 3, 41 handsfree-telefoonfuncties 14–18 helderheid Help Help op apparaat...
  • Page 57 9, 10, 21 Opties voor de pagina Ga! Panoramio-foto’s Bluetooth Garmin Lock plaatsen zoeken foto’s gebruiken 11–12 nabij andere locatie op adres op coördinaten opgeslagen plaatsen (Favorieten) op naam op postcode...
  • Page 58 routes een stop toevoegen modus niet via de weg simuleren stoppen voorkeuren satellietsignalen scherm helderheid schermafdrukken vergrendelen scherminstellingen schermtoetsenbord schoolzonedatabase SD-kaart software bijwerken licentieovereen- komst versie specificaties 205-serie 205W-serie spraakgestuurd kiezen systeeminstellingen taalinstellingen taal voor spraak teksttaal telefoonboek thuis een locatie instellen telefoonnummer tijdinstellingen tijdzone...
  • Page 59 lijst met recent gevonden punten teken verwijderen, houder via-punt, toevoegen voertuigpictogram voetganger, navigatiemodus 11, 29 voicemail volgende afslag Waar ben ik? Waarheen? waarschuwingen flitspaal waarschuwingszones instellingen waarschuwingen wandelroute 11, 29 WebUpdater wekker wereldklok Gebruiksaanwijzing nüvi 205- en 205W-serie zekering, vervangen zoeken op de kaart zoekgebied zoomen...
  • Page 60 Ga voor de laatste gratis software-updates (exclusief kaartgegevens) gedurende de levensduur van uw Garmin-producten naar de website van Garmin op www.garmin.com. © 2008 Garmin Ltd. of haar dochtermaatschappijen Garmin International, Inc. 1200 East 151 Street, Olathe, Kansas 66062, VS Garmin (Europe) Ltd.

Table of Contents