Lenovo ThinkPad W700 Uputstvo Za Servis I Rešavanje Problema
Lenovo ThinkPad W700 Uputstvo Za Servis I Rešavanje Problema

Lenovo ThinkPad W700 Uputstvo Za Servis I Rešavanje Problema

(serbian-latin) service and troubleshooting guide
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
W700 i W700ds
Uputstvo za servis i rešavanje problema

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad W700

  • Page 1 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 2 Regulatorno obaveštenje, koje se nalazi u paketu sa ovom publikacijom. Uputstvo za bezbednost i garanciju, kao i regulatorno obaveštenje, objavljeni su na veb lokaciji. Da biste ih pogledali, posetite http://www.lenovo.com/think/support, kliknite na ″Rešavanje problema″, a zatim izaberite ″Korisnička uputstva i priručnici″.
  • Page 3: Table Of Contents

    (FCC) . . 70 hibernacije . . 22 Izjava o ispravnosti industrijskih emisija klase B Problemi sa ekranom računara . . 24 u Kanadi . 71 Problemi sa baterijom . 27 Problemi s ispravljačem . . 27 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 4 Avis de conformité à la réglementation EU WEEE Izjave . . 73 d’Industrie Canada . 71 Obaveštenje za korisnike u SAD. . . 73 Izjava o saglasnosti sa EMC direktivom Informacije o modelu ENERGY STAR . . 74 Evropske Unije .
  • Page 5: Prvo Pročitajte Ovo

    Nemojte dozvoliti da ispravljač do e u kontakt ni sa jednim delom vašeg tela dok radi. v Nikada ga nemojte koristiti da biste se zagrejali. Sprečite kvašenje računara. Da bi se izbeglo prosipanje i opasnost od električnog udara, držite tečnosti podalje od računara. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 6 Zaštite kablove od oštećenja. Jak pritisak na kablove ih može oštetiti ili preseći. Sprovedite kablove ispravljača, miša, tastature, štampača ili bilo kojeg drugog elektronskog ure aja tako da se na njih ne možete saplesti, gaziti ili ih prikleštiti računarom i drugim predmetima ili ih na bilo koji način izložiti uticaju koji može ometati funkcionisanje računara.
  • Page 7: Poglavlje 1. Pronalaženje Informacija

    Kliknite na Start, pomerite pokazivač na opciju Svi programi; a zatim na opciju ThinkVantage . Kliknite na opciju Access Help. Uputstvo za bezbednost i garanciju ® obuhvata opšte informacije o bezbednosti i kompletnu Lenovo ograničenu garanciju. Regulatorno obaveštenje © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 8: Pronalaženje Informacija Pomoću Thinkvantage Dugmeta

    je dopuna ovom uputstvu. Pročitajte ga pre nego što počnete da koristite bežične opcije na ThinkPad računaru. ThinkPad računar je u saglasnosti sa radio frekvencijama i bezbednosnim standardima svih zemalja u kojima je odobren za bežičnu upotrebu. Od vas se traži da instalirate i koristite ThinkPad računar isključivo u saglasnosti sa RF regulacijama.
  • Page 9: Poglavlje 2. Održavanje Thinkpad Računara

    – Kada je to moguće, uzemljite računar kako biste osigurali bezbedno elektrostatičko pražnjenje. Napomena: Ne uzrokuju svi ure aji značajno elektrostatičko punjenje. Pažljivo rukujte računarom v Nemojte stavljati nikakve predmete (uključujući i papir) izme u ekrana i tastature ili podloge za dlan. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 10: Registrujte Računar

    Nemojte okretati računar dok je ispravljač priključen. To može slomiti priključak za ispravljač. Registrujte računar v Registrujte ThinkPad proizvod kod kompanije Lenovo (posetite Internet lokaciju: http://www.lenovo.com/register). Ovo može pomoći organima vlasti da vam vrate računar u slučaju da ga izgubite ili ako do e do kra e. Ako registrujete računar, moći ćete da primate Lenovo obaveštenja o eventualnim tehničkim podacima i...
  • Page 11: Nemojte Modifikovati Računar

    Pažljivo postavljajte lozinke v Pamtite lozinke. Ukoliko zaboravite lozinku za nadzor ili lozinku za hard disk, Lenovo ovlašćeni dobavljač usluga neće moći da je resetuje, zbog čega ćete morati da zamenite sistemsku ploču, hard disk ili solid state ure aj.
  • Page 12: Čišćenje Tastature Računara

    3. Ocedite višak vode iz sun era. 4. Kružnim pokretima sun era obrišite poklopac, ali pazite da ne do e do kapanja viška vode. 5. Obrišite površinu da biste uklonili deterdžent. 6. Isperite sun er čistom vodom. 7. Obrišite kućište čistim sun erom. 8.
  • Page 13 v Kada postavljate drugi ekran u njegov priključak, obratite pažnju da vam se prsti ili nokti ne uklešte u otvoru. v Pre prenošenja računara, obavezno stavite drugi ekran u njegov priključak. Nemojte prenositi računar dok mu je drugi ekran izvučen. To bi moglo da izazove pomeranje ili oštećenje drugog ekrana.
  • Page 14 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 15: Poglavlje 3. Rešavanje Računarskih Problema

    Računar ste dobili sa ili bez diskova za oporavak ili Windows diska, u zavisnosti od modela. Da biste dobili objašnjenje za alternativne metode koje nudi Lenovo, pogledajte poglavlje “Vraćanje fabričkog sadržaja” na strani 36 u ovom uputstvu. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 16: Kako Pokrenuti Bios Program Za Podešavanje

    Kako mogu da se obratim korisničkom centru? Pogledajte Poglavlje 6, “Dobijanje pomoći i usluga”, na strani 51 u ovom uputstvu. Da biste pronašli telefonske brojeve najbližeg korisničkog centra, pogledajte poglavlje “Svetska lista telefonskih brojeva” na strani 53. Gde mogu pronaći informacije o garanciji? Pogledajte publikaciju Uputstvo za bezbednost i garanciju za detaljne informacije o garanciji.
  • Page 17: Dijagnostikovanje Problema

    Pažnja v Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o ovom problemu, odaberite neku od sledećih opcija: – Lenovo centar za rešavanje problema – Ažuriranje sistemskih upravljačkih programa – Sistemske informacije v Izvršavanje testova može potrajati nekoliko minuta ili duže. Obratite pažnju na to da imate dovoljno vremena da odradite ceo test;...
  • Page 18: Dijagnostikovanje Problema Korišćenjem Programa Pc-Doctor Sa Servisne Particije

    Pogledajte uputstva u odeljku ″Uvod u Rescue and Recovery″ u Access Help na Internetu i pokrenite program za dijagnostičko testiranje hard diska ili solid state ure aja. v Preuzmite PC-Doctor za DOS za svoj računar sa sledeće veb lokacije: http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo &lndocid=tpad-matrix. Dijagnostikovanje problema korišćenjem programa PC-Doctor sa servisne particije O ovom zadatku Korišćenjem programa PC-Doctor iz radnog okruženja Rescue and Recovery na...
  • Page 19: Rešavanje Problema

    3. Kliknite na Diagnose hardware. Rezultat Za više informacija o programu PC-Doctor, pogledajte pomoć u samom programu. Rešavanje problema Ako vaš problem ovde nije spomenut, pogledajte uputstvo Access Help. U sledećem delu su opisani samo oni problemi koji mogu da vas spreče da pristupite ovom sistemu za pomoć.
  • Page 20 Poruka Rešenje 01C9: More than one ThinkPad računar ima ugra enu opciju Eterneta, i ne možete dodati još Ethernet devices are jednu takvu opciju instaliranjem Eternet ure aja kao što je Mini-PCI found. Remove one of Eternet kartica ili dodatna Eternet kartica. Ako se pojavi ova poruka, them.
  • Page 21 Poruka Rešenje 0251: System CMOS Program neke aplikacije je oštetio sistemski CMOS. Računar koristi checksum bad podrazumevane postavke. Pokrenite BIOS program za podešavanje da biste ponovo konfigurisali postavke. Ako i dalje vidite istu poruku o grešci, odnesite računar na servis. 0271: Date and time Na računaru nisu podešeni ni datum ni vreme.
  • Page 22 Poruka Rešenje Upit za lozinku po Podešena je lozinka po uključenju ili lozinka nadzora. Otkucajte uključenju lozinku i pritisnite taster Enter da biste mogli da koristite računar. Ako lozinka nije prihvaćena, možda je podešena lozinka nadzora. Otkucajte lozinku nadzora i pritisnite taster Enter. Ako i dalje vidite istu poruku o grešci, odnesite računar na servis.
  • Page 23 Poruka Rešenje Cannot boot from any Proverite status ure aja sa kojeg želite da pokrenete sistem. device. Device not found Proverite status ure aja sa kojeg želite da pokrenete sistem. Device error Proverite status ure aja sa kojeg želite da pokrenete sistem. No valid operating system Proverite da li je operativni sistem instaliran i da li radi ispravno.
  • Page 24: Greške Bez Poruka

    Ako vidite neku od sledećih poruka o grešci na ekranu, odnesite računar na servis: 02F4: EISA CMOS not writable 02F5: DMA test failed 02F6: Software NMI failed 02F7: Fail-safe timer NMI failed Fan error Thermal sensing error Greške bez poruka Problem: Kada uključim mašinu ništa se ne pojavljuje na ekranu i ne čuje se nikakav zvuk dok se pokreće.
  • Page 25 Problem: Kada uključim računar, pojavljuje se samo beli kursor na praznom ekranu. Rešenje: Napomena: Ako ste menjali particiju na hard disku ili solid state ure aju pomoću softvera za pravljenje particija, moguće je da su informacije o toj particiji ili glavni zapis za podizanje sistema uništeni.
  • Page 26: Problemi Sa Memorijom

    Problem: Zaboravili ste lozinku. Rešenje: v Ako ste zaboravili lozinku po uključenju, morate odneti računar u ovlašćeni Lenovo servis ili predstavniku da bi vam oni poništili lozinku. v Ukoliko zaboravite lozinku za hard disk, ovlašćeni serviser iz korporacije Lenovo neće moći da je resetuje niti da preuzme podatke sa hard diska ili solid state ure aja.
  • Page 27: Problemi Sa Tastaturom

    Problemi sa tastaturom Problem: Svi ili nekoliko tastera na tastaturi ne rade. Rešenje: ® Za operativni sistem Windows Vista 1. Kliknite na Start → Kontrolna tabla. 2. Kliknite na Hardver i zvuk, a zatim kliknite na Tastatura. 3. Odaberite karticu Hardver. Uverite se da na delu Svojstva ure aja, ispis Status ure aja prikazuje Ovaj ure aj radi ispravno.
  • Page 28: Problemi Sa Stanjem Pripravnosti (Spavanja) Ili Hibernacije

    Problemi sa stanjem pripravnosti (spavanja) ili hibernacije Problem: Računar ulazi u stanje spavanja (pripravnosti) (indikator pripravnosti/spavanja se uključi) odmah nakon samoispitivanja po uključenju (POST). Rešenje: 1. Proverite sledeće: v Baterija je napunjena. v Radna temperatura je u prihvatljivom opsegu. Pogledajte “Specifikacije” na strani 66.
  • Page 29 Problem: Dok se napaja baterijom, računar se ne podiže iz stanja spavanja (pripravnosti) ili indikator spavanja (pripravnosti) ostaje uključen, a računar ne radi. Rešenje: Sistem je možda ušao u stanje spavanja (pripravnosti) ili stanje hibernacije automatski, zato što je baterija na izmaku. 1.
  • Page 30: Problemi Sa Ekranom Računara

    Problemi sa ekranom računara Problem: Na ekranu se pojavljuju netačni karakteri. Rešenje: 1. Proverite da li su operativni sistem i program aplikacije pravilno instalirani. 2. Ako su instalirani i podešeni ispravno, odnesite računar na servis. Problem: Svaki put kada uključim računar neke tačke na ekranu nedostaju, neke su bezbojne, a neke svetle.
  • Page 31 Problem: Slika na ekranu je nečitljiva ili izobličena. Rešenje: Proverite sledeće: v Podešavanja za rezoluciju ekrana i kvalitet boje su ispravno podešena. v Upravljački program za ekran je instaliran ispravno. v Tip monitora je ispravno odabran. Da biste proverili ova podešavanja, uradite sledeće: U operativnom sistemu Windows Vista: 1.
  • Page 32 Rešenje (nastavak): U operativnom sistemu Windows XP: 1. Desnim dugmetom miša kliknite na radnu površinu, zatim kliknite na Svojstva da biste otvorili prozor za svojstva ekrana, a zatim na karticu Postavke. 2. Proverite da li je ispravno podešena rezolucija ekrana i kvalitet boje. 3.
  • Page 33: Problemi Sa Baterijom

    Problemi sa baterijom Problem: Baterija se ne puni. -ili- Vreme rada napunjene baterije je kratko. -ili- Baterija se ne može potpuno napuniti kada je računar isključen za standardno vreme punjenja. Rešenje: Za detalje pogledajte ″Rešavanje problema″ u uputstvu Access Help Problem: Računar ne radi sa potpuno napunjenom baterijom.
  • Page 34: Problemi Sa Hard Diskom (Hdd) Ili Solid State Ure Ajem (Ssd)

    Problemi sa hard diskom (HDD) ili solid state ure ajem (SSD) Problem: Nakon što ste podesili lozinku na hard disku ili solid state ure aju na računaru, premestili ste ure aj na drugi računar. Sada ne možete da otključate lozinku za hard disk.
  • Page 35 Problem: Ne možete promeniti ili ukloniti hard disk lozinku koristeći BIOS program za podešavanje. Rešenje: Lozinka za hard disk lozinka se može promeniti ili ukloniti samo ako je postavka opcije Korišćenje lozinke u programu BIOS program za podešavanje - omogućeno ili onemogućeno - ista kao i kada ste zadali lozinku.
  • Page 36: Problemi Sa Čitačem Otiska Prsta

    Problemi sa čitačem otiska prsta Problem: Ne možete registrovati svoj prst ili dobiti potvrdu identiteta svog prsta. Rešenje: Ako imate neki od dole navedenih problema sa prstima, možda nećete moći da registrujete ili potvrdite identitet svog prsta. v Prst vam je izboran, zadebljan, suv, povre en, prljav, mastan ili mokar. v Površina prsta je značajno promenjena od kada ste registrovali svoj otisak prsta.
  • Page 37 Problem: Kada pokrećete računar, operativni sistem se ne pokreće sa ure aja sa kojeg bi trebalo da se pokrene. Rešenje: Ure aj koji pokreće operativni sistem se možda ne nalazi na spisku ″Boot priority order″. Proverite BIOS program za podešavanje. Da biste proverili da li se ure aj nalazi na spisku ″Boot priority order″, uradite sledeće: 1.
  • Page 38: Problemi Sa Raid-Om

    Problemi sa RAID-om Problem: RAID 0 volumen je prijavio status ″Failed″ (Neuspešno) Rešenje: Moguće je da jedan hard disk u RAID 0 nizu nedostaje ili da je oštećen. Ukoliko ste taj disk uklonili, ponovo ga instalirajte, a zatim uključite računar. Proverite ®...
  • Page 39 Problem: Za RAID 1 volumen ćete dobiti izveštaj o tome da ima status ″Degraded″ (Degradirano). Rešenje: Moguće je da jedan od diskova u RAID 1 nizu nedostaje ili da je oštećen. Ukoliko ste taj disk uklonili, ponovo ga instalirajte, a zatim uključite računar. Niz će se automatski ponovo izgraditi.
  • Page 40 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 41: Copyright Lenovo

    Access Help. Solid state ure aj (SSD ure aj) Lenovo tehnologija stalno napreduje da bi vam pružila najbolje konstruisane sisteme, zato su neki modeli opremljeni Solid State Drive (SSD) ure ajem za skladištenje podataka. Ova najnovija tehnologija omogućava da prenosni računari budu lakši, manji i brži.
  • Page 42: Vraćanje Fabričkog Sadržaja

    Vraćanje fabričkog sadržaja Možda ste uz računar dobili i sigurnosnu kopiju svih datoteka i programa koje je kompanija Lenovo unapred instalirala na vaš računar ili se ta kopija nalazi na skrivenom, zaštićenom delu ili particiji hard diska. Iako su skrivene, sigurnosne kopije na particiji zauzimaju prostor na disku.
  • Page 43: Oporavljanje Podataka

    Vraćanje fabričkog sadržaja korišćenjem diskova za oporavak Ako je komplet diskova za oporavak priložen uz računar ili ako ste napravili ili kupili diskove za oporavak, možete vratiti fabrički sadržaj u prethodno stanje koristeći diskove na sledeći način : 1. Pokrenite BIOS program za podešavanje i uverite se da je sekvenca pokretanja podešena tako da se sistem pokreće sa diskova za oporavak.
  • Page 44 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 45: Poglavlje 5. Nadogra Ivanje I Zamena Ure Aja

    2. Zatvorite ekran i okrenite računar. 3. Pomerite i zadržite rezu baterije 1 . Zatim uklonite bateriju 2 . 4. Instalirajte potpuno napunjenu bateriju tako što ćete je umetnuti u odeljak za bateriju. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 46: Nadogradnja Hard Diska I Ssd-A

    Možete zameniti solid state ure aj (SSD) ili hard disk (HDD) ukoliko postupite na neki od sledećih načina. Možete kupiti novi hard disk ili SSD kod svog distributera ili Lenovo predstavnika. Napomena: v Zamenite hard disk ili SSD samo ako ih nadogra ujete ili servisirate. Nije predvi eno da se konektori i priključak ovih ure aja često menjaju niti premeštaju.
  • Page 47 Da biste zamenili HDD, postupite na sledeći način: 1. Isključite računar; zatim prekinite vezu sa ispravljačem i sve kablove iz računara. 2. Zatvorite ekran i okrenite računar. 3. Uklonite bateriju. 4. Uklonite vijak kojim je pričvršćen poklopac priključka ure aja. 5.
  • Page 48 6. Uklonite ure aj tako što ćete izvući jezičak. 7. Odvojite gumene trake sa ure aja. 8. Spojite gumene trake sa novim ure ajem. ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 49 9. Umetnite ure aj u ležište, a zatim ga čvrsto pritisnite na mesto. 10. Pričvrstite poklopac ure aja. 11. Vratite vijak na mesto. 12. Vratite bateriju. 13. Okrenite računar. Povežite ispravljač i kablove sa računarom. Poglavlje 5. Nadogra ivanje i zamena ure aja...
  • Page 50 Da biste zamenili SSD, postupite na sledeći način: 1. Isključite računar; zatim prekinite vezu sa ispravljačem i sve kablove iz računara. 2. Zatvorite ekran i okrenite računar. 3. Uklonite bateriju. 4. Uklonite vijak kojim je pričvršćen poklopac priključka ure aja. 5.
  • Page 51 6. Uklonite ure aj tako što ćete izvući jezičak. 7. Oslobodite rezu prstom u pravcu koji pokazuje strelica 1 i podignite polugu 2 . Napomena: Nemojte uklanjati gumene jastučiće koji se nalaze na boku adaptera. Da biste to uradili, potrebno je da ih jako povučete, pri čemu postoji mogućnost i da ih oštetite ili polomite.
  • Page 52 8. Povucite jezičak da biste odvojili SSD od adaptera. 9. Umetnite novi SSD u adapter, a zatim vratite polugu na mesto i postavite rezu. 10. Umetnite ure aj u ležište, a zatim ga čvrsto pritisnite na mesto. 11. Pričvrstite poklopac ure aja. 12.
  • Page 53: Zamena Memorije

    Zamena memorije O ovom zadatku Važno: Pre zamene memorije pročitajte Uputstvo za bezbednost i garanciju. Povećanje kapaciteta memorije je efikasan način za ubrzanje rada programa. Kapacitet memorije u računaru možete povećati ukoliko u memorijski priključak računara instalirate dvoredni memorijski modul smanjene osnovice (SO-DIMM) sinhrone dinamičke memorije direktnog pristupa (DRAM) dvostruke brzine protoka podataka 3 (DDR3), koji je opcionalno dostupan.
  • Page 54 5. Olabavite vijke 1 na poklopcu memorijskog priključka, a zatim uklonite poklopac 2 . 6. Ukoliko se SO-DIMM već nalazi u memorijskom priključku, uklonite ga da biste oslobodili prostor za novi tako što ćete u isto vreme pritisnuti reze 1 koje se nalaze sa obe strane priključka, a zatim izvući SO-DIMM 2 .
  • Page 55 7. Prona ite žleb na kontaktnoj ivici SO-DIMM-a koji instalirate. Pažnja: Da ne bi došlo do oštećenja SO-DIMM-a, nemojte dodirivati njegovu kontaktnu ivicu. Okrenite izreckani deo SO-DIMM-a prema kontaktnoj stranici priključka, čvrsto umetnite SO-DIMM u priključak pod uglom od oko 20 stepeni 1 , a zatim ga okrenite nadole dok ne škljocne na svoje mesto 2 .
  • Page 56 8. Ponovo instalirajte poklopac memorijskog priključka tako što ćete prvo poravnati stranu poklopca 1 , a zatim zatvoriti poklopac. Posle toga zategnite vijke da biste pričvrstili poklopac 2 . Pažnja: Kada dodate ili nadogradite SO-DIMM, nemojte koristiti računar dok ne zatvorite poklopac memorijskog priključka.
  • Page 57: Poglavlje 6. Dobijanje Pomoći I Usluga

    Otkrivanje problema - Obučeno osoblje će vam pomoći da otkrijete hardverski problem i odlučite šta da radite da biste ga popravili. v Lenovo popravak hardvera - Ako je ustanovljeno da je problem nastao zbog Lenovo hardvera koji je pod garancijom, obučeno osoblje će vam pružiti odgovarajući nivo usluge.
  • Page 58 Napomena: Telefonski brojevi se mogu menjati bez prethodnog obaveštenja. Za najnoviju listu telefonskih brojeva korisničkih centara i njihovog radnog vremena, posetite Internet lokaciju za podršku na adresi http://www.lenovo.com/support/phone. Ako se broj za vašu zemlju ili region ne nalazi na listi, obratite se Lenovo distributeru ili predstavniku. ®...
  • Page 59: Dobijanje Pomoći Širom Sveta

    Da biste saznali da li imate pravo na Me unarodnu uslugu garancije i da biste videli listu zemalja gde je ona dostupna, posetite Internet stranicu http://www.lenovo.com/think/ support, kliknite na Warranty i pratite uputstva na ekranu. Svetska lista telefonskih brojeva Telefonski brojevi se mogu menjati bez prethodnog obaveštenja.
  • Page 60 Zemlja ili region Telefonski broj Kanada 1-800-565-3344 (engleski i francuski) Samo u Torontu pozovite 416-383-3344 Čile 800-361-213 188-800-442-488 (španski) Kina tehnička podrška 800-990-8888 86-10-58851110 (mandarinski) Kina ThinkPad (tehnička podrška): (Specijalna 2516-3939 (Hong Kong) Administrativna ThinkPad servisni centar: Regija Hong 2825-6580 (Hong Kong) Kong) Multimedija Kućni PC: 800-938-228 (Hong Kong)
  • Page 61 Zemlja ili region Telefonski broj Francuska Hardver 0810-631-213 (informacije o garanciji i podršci) Softver 0810-631-020 (informacije o garanciji i podršci) (francuski) Nemačka 01805-25-35-58 (informacije o garanciji i podršci) (nemački) Grčka +30-210-680-1700 Gvatemala 1800-624-0051 (španski) Honduras Tegusigalpa: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (španski) Indija 1800-425-2666...
  • Page 62 Telefonski broj Nikaragva 001-800-220-1830 (španski) Norveška 8152-1550 (informacije o garanciji i podršci) (norveški) Panama 206-6047 001-866-434-2080 (Lenovo Centar korisničke podrške- besplatan poziv) (španski) Peru 0-800-50-866 (španski) Filipini 1800-1601-0033 (engleski i filipinski) Poljska +48-22-878-6999 (poljski) Portugal +351 21 892 7046 (portugalski)
  • Page 63 Zemlja ili region Telefonski broj Urugvaj 000-411-005-6649 (španski) Venecuela 0-800-100-2011 (španski) Vijetnam 844-946-2000 (engleski i vijetnamski) Poglavlje 6. Dobijanje pomoći i usluga...
  • Page 64 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 65: Dodatak A. Informacije O Garanciji

    Dodatak A. Informacije o garanciji U ovom dodatku ćete pronaći informacije o garantnom periodu i tipu garantne usluge koja važi za Lenovo hardverski proizvod u vašoj zemlji ili regiji. Za uslove Lenovo ograničene garancije koja važi za vaš Lenovo hardverski proizvod, pogledajte Poglavlje 3, Informacije o garanciji u publikaciji Uputstvo za bezbednost i garanciju koju ste dobili uz Lenovo hardverski proizvod.
  • Page 66: Tipovi Garantne Usluge

    Pod uslovima KZJ servisa, serviser će vam isporučiti KZJ da biste ih sami instalirali. Informacije i uputstva za zamenu KZJ-a se isporučuju uz proizvod i mogu se dobiti bilo kada na zahtev od kompanije Lenovo. KZJ koje vi možete lako instalirati se nazivaju spoljašnje KZJ, dok je za instalaciju unutrašnjih KZJ potrebno nešto tehničke veštine i alata.
  • Page 67 Zamenski proizvod vam može biti naplaćen ukoliko kompaniji Lenovo ne stigne neispravan proizvod u roku od trideset (30) dana od dana vašeg prijema zamenskog proizvoda. Dodatak A. Informacije o garanciji...
  • Page 68 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 69: Dodatak B. Korisnički Zamenljive Jedinice (Kzj)

    Ova KZJ je vidljiva kada se ukloni poklopac. Obe vrste KZJ se nalaze na spisku na sledećoj stranici. Pomoć na mreži Access Help i Internet adresa ″Lenovo ograničena garancija-01 (LLW)″ na kojoj možete naći informacije o garanciji “http://www.lenovo.com/CRUs” pružaju uputstva za zamenu spoljnih i unutrašnjih KZJ.
  • Page 70 Uputstvo za servis i Uputstvo za Access Uputstvo na rešavanje problema podešavanje Help mreži za održavanje hardvera Spoljašnje KZJ Ispravljač Kabl za napajanje za ispravljač TrackPoint Baterija Ure aj za skladištenje podataka (hard disk ili SSD) Optički ure aj Unutrašnje KZJ Memorija Podloga za dlan PCI Express Mini...
  • Page 71: Dodatak C. Karakteristike I Specifikacije

    Diskretna grafika v Senzor za boju (na nekim modelima) Tastatura v Sa 89, 90 ili 94 tastera v TrackPoint v Funkcija tastera Fn v ThinkVantage dugme v Tasteri za kontrolu jačine zvuka v Numerička tastatura Interfejs © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 72: Specifikacije

    v Priključak za spoljašnji monitor v DVI priključak v DisplayPort priključak v IEEE 1394 priključak v Priključak za stereo slušalice v Priključak za mikrofon v 5 priključaka za Univerzalnu serijsku magistralu (USB) v RJ45 Eternet priključak v RJ11 priključak za modem (na nekim modelima) v Serijski Ultrabay poboljšani v Spojnica za priključnu stanicu Optički ure aj...
  • Page 73 U isključenom stanju: od 5,0°C do 43,0°C (od 41°F do 109°F) – Na visinama iznad 2438 m (8000 stopa) Maksimalna temperatura kad se radi pod uslovima bez dodatne promene pritiska: 31,3°C (88° F) Napomena: Dok punite bateriju, njena temperatura mora biti najmanje 10°C (50°F). v Relativna vlažnost: –...
  • Page 74 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 75: Dodatak D. Obaveštenja

    Ipak, odgovornost je na korisniku da proceni i potvrdi rad bilo kog drugog proizvoda, programa ili usluge. Lenovo može da ima patente ili prijave patenata koji čekaju registraciju, a odnose se na sadržaj ovog dokumenta. Rad na ovom dokumentu vam ne daje nikakva prava na ove patente.
  • Page 76: Obaveštenje O Izvoznoj Klasifikaciji

    Lenovo može koristiti ili distribuirati bilo koju informaciju koju vi date na bilo koji način koji smatra prikladnim, a bez ikakvih obaveza prema vama. Sve reference u ovom izdanju na Internet stranice čiji vlasnik nije Lenovo su date samo kao olakšice i ni na koji način ne predstavljaju preporuku ili reklamiranje te Internet lokacije.
  • Page 77: Izjava O Ispravnosti Industrijskih Emisija Klase B U Kanadi

    Ovaj proizvod je u saglasnosti sa uslovima zaštite Veća EU direktive 2004/108/EC o približavanju zakona zemalja članica koja se odnose na elektromagnetnu kompatibilnost. Kompanija Lenovo ne može preuzeti odgovornost za neispunjavanje zahteva zaštite koje bi proizašlo kao rezultat nepreporučene modifikacije proizvoda, uključujući i instalaciju opcionalnih kartica koje nije proizvela kompanija Lenovo.
  • Page 78 EN 55022 Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw.
  • Page 79: Izjava Za Japansku Vcci Klasu B

    WEEE i minimiziranje potencijalnih efekata EEE na okruženje i zdravlje ljudi zbog toga što sadrže opasne supstance. Za dodatne informacije o WEEE posetite Internet stranicu: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Obaveštenje za korisnike u SAD. Informacije o perhloratu u Kaliforniji:...
  • Page 80: Informacije O Modelu Energy Star

    Država i Ministarstva energije Sjedinjenih Država, koji za cilj ima uštedu novca i zaštitu životne sredine pomoću energetski efikasnih proizvoda i postupaka. Kompanija Lenovo je ponosna što svojim korisnicima može ponuditi proizvode koji nose oznaku ENERGY STAR. Ukoliko dolenavedeni tipovi Lenovo računara nose oznaku ENERGY STAR onda su projektovani i testirani da zadovolje ENERGY STAR 4.0 standarde za računare.
  • Page 81 Windows XP Windows Vista v Energetski plan: Energy Star u AC v Energetski plan: Energy Star u AC režimu rada režimu rada Isključivanje monitora: posle 10 minuta Isključivanje ekrana: posle 10 minuta Isključivanje hard diska: posle 15 minuta Prelazak u stanje spavanja: posle 25 minuta Sistem prelazi u stanje pripravnosti: posle 25 minuta...
  • Page 82: Obaveštenje Sa Regulatornim Informacijama

    8. Kliknite na dugme U redu. Obaveštenje sa regulatornim informacijama Najnovije regulatorno obaveštenje je objavljeno na veb lokaciji. Da biste ga pogledali, posetite http://www.lenovo.com/think/support, kliknite na ″Rešavanje problema″, a zatim izaberite ″Korisnička uputstva i priručnici″. ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 83: Zaštitni Žigovi

    Zaštitni žigovi Sledeći termini su zaštitni žigovi kompanije Lenovo u Sjedinjenim Američkim Državama, drugim državama ili u oboma: Lenovo ® Rescue and Recovery ® ThinkLight ® ThinkPad ® ThinkVantage ® TrackPoint Ultrabay Wake on LAN je registrovani žig korporacije International Business Machines u Sjedinjenim Američkim Državama, drugim zemljama ili oboma.
  • Page 84 ® ThinkPad W700 i W700ds Uputstvo za servis i rešavanje problema...
  • Page 85: Indeks

    (SSD ure aj) 35 garancija proizvoda Regulatorne informacije 76 dijagnostikovanje 11 Me unarodne usluge garancije 53 za korisnike u SAD 73 solid state ure aj (SSD) održavanje računara 3 nadogradnja 40 opcije oporavka 35 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 86 solid state ure aj (SSD) (nastavak) rešavanje problema 28 specifikacije hardver 66 Specifikacije proizvoda 66 stanje hibernacije rešavanje problema 22 stanje spavanja rešavanje problema 22 svetska lista telefonskih brojeva za podršku 53 tastatura čišćenje 6 rešavanje problema 21 ThinkVantage dugme 1, 2 Uputstvo za bezbednost i garanciju 1 Uputstvo za podešavanje 1 ure aji...

This manual is also suitable for:

Thinkpad w700ds

Table of Contents