Lenovo ThinkCentre A85 Handboek Voor De Gebruiker

Machinetypen: 0041, 0107, 0163 en 7543
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A85:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 0041, 0107, 0163 en 7543

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A85

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 0041, 0107, 0163 en 7543...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 0041, 0107, 0163 en 7543...
  • Page 4 Eerste uitgave (november 2010) © Copyright Lenovo 2010. LENOVO-producten, gegevens, computersoftware en services zijn ontwikkeld uitsluitend met privémiddelen en worden verkocht aan overheidsinstanties als commerciële items zoals gedefinieerd in 48 C.F.R. 2.101met met begrensde en beperkte rechten voor gebruik, vermenigvuldiging en openbaarmaking.
  • Page 5: Table Of Contents

    Elementaire probleemoplossing ..wissen) ....Diagnoseprogramma's ... © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 6 ... Lenovo Welcome ... . Handelsmerken ....
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Door de veiligheidsvoorschriften goed in u op te nemen, verkleint u de kans op persoonlijk letsel en op schade aan het product. Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, kunt u een PDF-versie ® (Portable Document Format)downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    Hoofdstuk 1. Productoverzicht In dit hoofdstuk vindt u informatie over de functies en de specificaties van de computer, over de door Lenovo geleverde software en over de plaats van aansluitingen, onderdelen, componenten op de systeemplaat en interne stations. Dit hoofdstuk behandelt de volgende onderwerpen: •...
  • Page 10 Audiosubsysteem • Geïntegreerde high-definition (HD)-audio • Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel • Audio lijn-ingang, audio lijn-uitgang en microfoonaansluiting op het achterpaneel • Interne luidspreker (in bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller Voorzieningen voor systeembeheer • Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST) •...
  • Page 11: Specificaties

    De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van deze handleiding boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer.
  • Page 12: Overzicht Van De Software

    Door Lenovo verstrekte software De volgende softwareprogramma's worden door Lenovo verstrekt om u te helpen productiever te werken en de kosten voor onderhoud van uw computer tot een minimum te beperken. Welke softwareprogramma's er precies worden meegeleverd, is afhankelijk van het type model en het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem.
  • Page 13 “Lenovo ThinkVantage Tools” op pagina 63. Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Product Recovery Met het Product Recovery-programma kunt u de inhoud van het vaste-schijfstation herstellen naar de fabrieksinstellingen.
  • Page 14: De Plaats Van De Onderdelen

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Meer informatie vindt u in “Lenovo ThinkVantage Toolbox”...
  • Page 15: Aansluitingen En Onderdelen Aan De Achterkant Van De Computer

    Figuur 1. Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant Lampje voor activiteit vaste-schijfstation USB-poort Netvoedingslampje Aansluiting voor hoofdtelefoon Aan/uit-schakelaar Microfoonaansluiting Uitwerpknop van optische schijf USB-poort Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 “Locatie van aansluitingen en onderdelen achterkant” op pagina 7 ziet u waar de aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer zich bevinden.
  • Page 16: Componenten

    Aansluiting Beschrijving Audio lijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioapparaat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioapparaat aansluit, verbindt u de audio lijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audio lijningang van de computer. Audio lijnuitgang Via deze uitgang worden audiosignalen van de computer verzonden naar externe apparaten, zoals actieve stereo luidsprekers (luidsprekers met ingebouwde...
  • Page 17 Figuur 3. De plaats van de verschillende componenten Module met koelelement en ventilator Vaste-schijfstation Geheugenmodules (2) Systeemplaat Frontplaat Achterste ventilatoreenheid Hoofdstuk 1 Productoverzicht...
  • Page 18: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Optisch station (in bepaalde modellen) Voedingseenheid Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 “Locatie van onderdelen op de systeemplaat” op pagina 10 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat 4-pens voedingsaansluiting Jumper voor Wissen van CMOS / Herstel Microprocessor...
  • Page 19 lezen van andere typen media. Interne stations worden geïnstalleerd in compartimenten. In deze handleiding wordt gesproken van compartiment 1, compartiment 2 enzovoort. Wanneer u een intern station installeert of vervangt, moet u er goed op letten of het compartiment dat u daarvoor wilt gebruiken geschikt is voor het desbetreffende type en formaat station.
  • Page 20 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    Bovendien kunt u defecte hardware vaak zelf vervangen. Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetreffende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 22: De Kap Van De Computer Verwijderen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de computer.
  • Page 23: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 24 Figuur 7. De frontplaat verwijderen 4. Als u de frontplaat weer wilt aanbrengen, plaatst u de drie plastic nokjes aan de rechterkant van de frontplaat in de overeenkomstige gaatjes in het chassis. Vervolgens draait u de frontplaat naar binnen totdat hij links vastklikt. Figuur 8.
  • Page 25: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI-kaart.
  • Page 26 4. Voer een van de volgende handelingen uit: • Als u een PCI-kaart vervangt, opent u de PCI-kaartklem en verwijdert de oude PCI-kaart, zoals afgebeeld in Figuur 10 “De PCI-kaart verwijderen” op pagina 18. Opmerking: Als de PCI-kaart vast zit onder een klem , drukt u die klem naar beneden zodat de vergrendeling wordt geopend.
  • Page 27: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 28 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal vervolgens alle stekkers uit het stopcontact en ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aangesloten. 2. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 3.
  • Page 29: De Batterij Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de configuratiegegevens voor de ingebouwde voorzieningen.
  • Page 30: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid.
  • Page 31 GEVAAR Gevaarlijke bewegende onderdelen. Houd uw vingers en andere lichaamsdelen op afstand. WAARSCHUWING: Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enige component waarop het volgende label is bevestigd. Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden.
  • Page 32 4. Leg de computer op zijn kant en draai de vier schroeven los waarmee de voedingseenheid is vastgezet. Schuif daarna de voedingseenheid naar de voorkant van het chassis. Figuur 17. De schroeven voor de voedingseenheid verwijderen 5. Kantel de voedingseenheid, zoals afgebeeld, en til hem uit het chassis. Figuur 18.
  • Page 33: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    8. Breng de vier schroeven aan waarmee de nieuwe voedingseenheid wordt bevestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 9. Sluit de kabels van voedingseenheid aan op op alle stations en op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat”...
  • Page 34 7. Voer de volgende stappen uit om de vier schroeven los te draaien waarmee de module met het koelelement en de ventilator op de systeemplaat is bevestigd: a. Verwijder eerst gedeeltelijk schroef , verwijder dan schroef volledig en verwijder ten slotte schroef volledig.
  • Page 35: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor.
  • Page 36 4. Til de kleine hendel op en open klem om toegang te krijgen tot de microprocessor Figuur 20. Toegang tot de microprocessor krijgen 5. Til de microprocessor recht uit de microprocessoraansluiting, zoals afgebeeld in Figuur 21 “Microprocessor verwijderen” op pagina 29. Opmerkingen: a.
  • Page 37: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijfstation.
  • Page 38 5. Verwijder drie schroeven waarmee het optische-schijfstation is bevestigd. Schuif daarna het optische-schijfstation aan de voorkant uit de computer. Figuur 22. Het optische-schijfstation verwijderen 6. Schuif het nieuwe optische station van de voorkant in de houder van het schijfstation en breng de schroefgaten op één lijn met de overeenkomstige gaten in de stationhouder.
  • Page 39: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het vaste-schijfstation.
  • Page 40 5. Verwijder de vier schroeven waarmee het vaste-schijfstation is bevestigd. Schuif vervolgens het vaste-schijfstation uit het chassis. Figuur 25. Het vaste-schijfstation verwijderen ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 41 6. Schuif het nieuwe vaste-schijfstation in de houder van het vaste-schijfstation en breng de schroefgaten op één lijn met de overeenkomstige gaten in de stationhouder. Breng vervolgens de vier schroeven aan waarmee het vaste-schijfstation wordt bevestigd. Figuur 26. Het vaste-schijfstation installeren 7.
  • Page 42: De Kaartlezer Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de kaartlezer.
  • Page 43: Audio- En Usb-Poorten Aan De Voorzijde Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de audio- en USB-module aan de voorzijde.
  • Page 44: De Ventilatoreenheid Achteraan Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de achterzijde.
  • Page 45 Figuur 30. De ventilatoreenheid aan de achterzijde verwijderen 6. Haal de ventilatoreenheid aan de achterzijde uit het chassis. 7. Installeer de nieuwe ventilatoreenheid door de rubberen koppelingen van de ventilatoreenheid precies vóór de gaatjes in het chassis te houden en de koppelingen door de gaatjes te drukken. Hoofdstuk 2 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 46: Het Toetsenbord Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord.
  • Page 47: De Muis Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis.
  • Page 48: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    4. Sluit de nieuwe muis aan op de juiste aansluiting op de computer. De kabel van de muis kan een PS/2-muisstekker hebben of een USB-stekker . Raadpleeg “Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant van de computer” op pagina 6 of “Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer”...
  • Page 49: Stuurprogramma's

    Setup Utility te controleren of de bijgewerkte informatie correct is. Zie Hoofdstuk 4 “Werken met het programma Setup Utility” op pagina 51. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat defecte Customer Replaceable Units worden geretourneerd (CRU´s). Informatie hierover vindt u bij de nieuwe CRU's, of ontvangt u enkele dagen nadat u de nieuwe CRU's hebt ontvangen.
  • Page 50: Basisbeveiligingsvoorzieningen

    Zie Figuur 35 “Een geïntegreerd kabelslot aanbrengen” op pagina 42. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 51: Hangslot

    Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt verwijderd. Figuur 36. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het programma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 52 6. Installeer alle onderdelen die u hebt verwijderd weer en sluit alle kabels weer aan. 7. Plaats de kap van de computer en steek de stekkers van de computer en het beeldscherm in het stopcontact. Zie “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 40. 8.
  • Page 53: Copyright Lenovo 2010

    Lenovo ThinkVantage Tools niet actief is, moet u Rescue and Recovery handmatig installeren voordat u de functies ervan inschakelt. U installeert Rescue and Recovery als volgt: a. Klik op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools en dubbelklik op Geavanceerde back-up en herstel.
  • Page 54: Herstelmedia Gebruiken

    Opmerking: Onder Windows 7 kunt u herstelmedia maken met schijven of met externe USB-opslagapparaten. Voor het maken van herstelmedia onder Windows 7 klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery-schijven. Volg de instructies op het scherm.
  • Page 55: Een Backupbewerking Uitvoeren

    Om een backupbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 56: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    werkgebied van Rescue and Recovery onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd, kunt u de fabrieksinstellingen zelfs herstellen als u het Windows-besturingssysteem niet kunt starten. Attentie: Als u het vaste-schijfstation herstelt met een Rescue and Recovery-backup of als u vaste-schijfstation herstelt naar de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden in de primaire partitie van de vaste schijf (meestal station C:) tijdens het herstelproces gewist.
  • Page 57: Een Noodherstelmedium Gebruiken

    1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Geavanceerde backup en herstel. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 58: Problemen Met Herstelprocedures Oplossen

    Andere stuurprogramma's worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. U installeert het stuurprogramma voor een tijdens fabricage geïnstalleerd apparaat als volgt: 1. Zet de computer aan. 2. Roep met Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op.
  • Page 59: Hoofdstuk 4. Werken Met Het Programma Setup Utility

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wachtwoord instelt. Het gebruik van een wachtwoord vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebruiken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: Opmerking: Wachtwoorden in het programma Setup Utility zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Page 61: Een Opstartapparaat Kiezen

    SATA Controller Als deze optie is ingesteld op Disabled, worden alle apparaten die zijn aangesloten op de SATA-aansluitingen (bijvoorbeeld de vaste schijf en het optische station) uitgeschakeld en niet weergegeven in de systeemconfiguratie. USB Setup Met deze optie stelt u de USB-aansluitingen in. U kunt een apparaat als volgt in- of uitschakelen: 1.
  • Page 62: Setup Utility Afsluiten

    Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1. Start het programma Setup. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 51. 2. Selecteer Startup ➙ Primary Boot Sequence. Bekijk de informatie die aan de rechterkant van het scherm wordt afgebeeld.
  • Page 63: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com.
  • Page 64: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de websites, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de volgende procedure wordt verwezen.
  • Page 65 9. Nadat het herstel is voltooid, gaat het beeldscherm uit, stoppen de geluidssignalen en gaat het systeem vanzelf uit. 10. Voer de stappen 1 t/m 4 nogmaals uit. 11. Zet de jumper terug in de standaardpositie (pennetje 1 en 2). 12.
  • Page 66 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 67: Hoofdstuk 6. Diagnoseprogramma´s En Probleemoplossing

    U vindt de laatste telefoonnummers voor service en ondersteuning en een PDF-versie van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie op de Support-website van Lenovo op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 68: Diagnoseprogramma's

    Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Met de diagnosefunctie van het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox kunt u apparaten testen, de oorzaak van computerproblemen opsporen, opstartbare diagnosemedia maken, systeemstuurprogramma's bijwerken en systeemgegevens bekijken.
  • Page 69: Een Optische Muis Schoonmaken

    Om een diagnoseschijf te maken, doet u het volgende: 1. Download een zelfstartend, opstartbaar schijf-image (een ISO-image) van het diagnoseprogramma vanaf de website: http://www.lenovo.com/support 2. Dit ISO-image kunt u met behulp van software voor het branden van schijven op een schijf zetten. Het diagnoseprogramma uitvoeren vanaf de diagnoseschijf In dit gedeelte leest u hoe u de diagnoseschijf die u hebt gemaakt, kunt gebruiken.
  • Page 70 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    • Lenovo ThinkVantage Toolbox • Password Manager • Power Manager • Product Recovery • Rescue and Recovery • System Update Als u Lenovo ThinkVantage Tools wilt openen, klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 72: Lenovo Welcome

    Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Access Help Access Help is een informatiesysteem dat informatie verstrekt over de manier waarop u aan de slag kunt...
  • Page 73: Documentatie En Diagnoseprogramma's Gebruiken

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 74: Andere Services

    De naam en beschikbaarheid van een service kan per land en regio verschillen. Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website http://www.lenovo.com...
  • Page 75: Bijlage A. Kennisgevingen

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 76: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Reverse engineering of demontage is verboden. Europees CE-symbool Handelsmerken Lenovo, het Lenovo-logo, Rescue and Recovery, ThinkCentre en ThinkVantage zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft en Windows zijn merken van de Microsoft-groep van bedrijven.
  • Page 77: Trefwoordenregister

    CMOS wissen het BIOS, bijwerken (flashen) 55–56 componenten, inwendig hulp computerbehuizing aanvragen verwijderen Access Help computerkap, terugplaatsen en service voltooien van installatie voltooien van vervanging informatie aanvragen garantie diagnoseprogramma´s en probleemoplossing informatiebronnen diagnoseprogramma's gebruiken veiligheid documentatie gebruiken © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 78 PS/2-muisaansluiting Lenovo Customer Support Center Lenovo ThinkVantage Toolbox Lenovo ThinkVantage Tools Lenovo Welcome Lenovo-website Rescue and Recovery werkgebied, Rescue and Recovery resources, informatie maken...
  • Page 79 VGA-beeldschermaansluiting videosubsysteem voedingseenheid kenmerken vervangen voltooien, vervanging van onderdelen voorkant aansluitingen, knoppen en lampjes wachtwoord instellen, wijzigen, wissen overwegingen vergeten wissen wachtwoordbeveiliging © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 82 Onderdeelnummer: 0A22615 Printed in USA (1P) P/N: 0A22615 *0A22615*...

Table of Contents