Lenovo ThinkCentre A51p Hardware Manual

Hardware removal and replacement guide (dutch)

Advertisement

ThinkCentre
Gids voor het vervangen van hardware
Typen 8141, 8142, 8145
Typen 8420, 8421, 8426
n t r
e
C e
in k
T h

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A51p

  • Page 1 ™ ThinkCentre Gids voor het vervangen van hardware Typen 8141, 8142, 8145 Typen 8420, 8421, 8426 n t r in k...
  • Page 3 ™ ThinkCentre Gids voor het vervangen van hardware Typen 8141, 8142, 8145 Typen 8420, 8421, 8426...
  • Page 4 Eerste uitgave (mei 2004) © Copyright IBM Corp. 2004.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Overzicht ....v De systeemplaat verwijderen en weer aanbrengen . De microprocessor verwijderen en weer aanbrengen Informatiebronnen . Het vaste-schijfstation verwijderen en weer aanbren- Benodigd gereedschap . gen .
  • Page 6 Gids voor het vervangen van hardware...
  • Page 7: Overzicht

    Overzicht Dit boekje bevat instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de vol- gende door de klant te vervangen onderdelen (Customer Replaceable Units, of CRU’s): v Voedingseenheid v Systeemplaat v Microprocessor v Geheugen v Vaste-schijfstation Informatiebronnen Het Naslagboekje dat bij de computer is geleverd, bevat informatie over het installe- ren van de computer en het starten van het besturingssysteem.
  • Page 8 uitbreidingssleuf of een ander ongeverfd metalen oppervlak op de computer. Hiermee vermindert u de statische lading van de verpakking en van uw lichaam. v Installeer zo mogelijk de optie direct in de computer zonder hem eerst neer te leggen. Als u de optie neer moet leggen nadat u hem uit de verpakking hebt gehaald, leg hem dan op de antistatische verpakking op een vlakke ondergrond.
  • Page 9: Customer Replaceable Units (Cru's) Vervangen

    Customer Replaceable Units (CRU’s) vervangen Attentie Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in het Naslagboekje dat bij de computer is geleverd. Als u het Naslagboekje niet meer hebt, kunt u het downloaden vanaf de IBM-website http://www.ibm.com/pc/support.
  • Page 10: De Voedingseenheid Verwijderen En Weer Aanbrengen

    De voedingseenheid verwijderen en weer aanbrengen Attentie Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in het Naslagboekje dat bij de computer is geleverd. Als u het Naslagboekje niet meer hebt, kunt u het downloaden vanaf de IBM-website http://www.ibm.com/pc/support.
  • Page 11: De Systeemplaat Verwijderen En Weer Aanbrengen

    Opmerking: Let goed op waar alle voedingskabels zijn bevestigd. 5. Haal de voedingseenheid uit de computer. 6. Plaats de nieuwe voedingseenheid zodanig in het chassis dat de schroefgaten in de voedingseenheid gelijk liggen met die in het chassis. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door IBM zijn verstrekt. 7.
  • Page 12 3. Let goed op waar alle kabels op de systeemplaat zijn aangesloten en maak er desnoods een notitie van. U moet ze weer op de juiste plaats aansluiten nadat u de nieuwe systeemplaat hebt geïnstalleerd. 4. Ontkoppel alle kabels die op de systeemplaat zijn aangesloten. Figuur 1.
  • Page 13 5. Verwijder de zeven schroeven waarmee de systeemplaat aan het chassis is bevestigd en schuif de systeemplaat in de richting van de stationshouder. Til de systeemplaat voorzichtig uit de computer. 6. Let goed op waar de DIMM’s zich op de systeemplaat bevinden en haal ze uit de aansluitingen.
  • Page 14: De Microprocessor Verwijderen En Weer Aanbrengen

    Belangrijk Als de metalen plaat niet goed recht zit wanneer u de schroeven aan- brengt, kan de systeemplaat beschadigd raken. 10. Breng de schroeven aan om de systeemplaat aan het chassis te bevestigen. 11. Sluit alle eerder ontkoppelde kabels weer aan op de systeemplaat. Zie Figuur 1 op pagina 4.
  • Page 15 2. Draai de stationhouder omhoog om bij de systeemplaat te kunnen. 3. Verwijder het koelelement 2 van de systeemplaat door de hendel 1 waar- mee het koelelement is vergrendeld, helemaal omhoog te bewegen. Haal het koelelement voorzichtig van de systeemplaat. Opmerking: Als u alleen de systeemplaat vervangt, plaats het koelelement dan op zijn zijkant op een schone, vlakke ondergrond, zodat de thermische interface aan de onderkant van het koelelement niet in contact komt met de...
  • Page 16 4. Zet de hendel 2 waarmee de microprocessor 1 is vastgezet in de vrije stand en kantel de borgklem 3 van de microprocessor helemaal omhoog. 5. Haal de microprocessor met behulp van de vacuümpen 1 uit de aansluiting op de systeemplaat. Belangrijk Raak de gouden contactpunten aan de onderkant van de microprocessor niet aan.
  • Page 17 7. Als u nieuwe microprocessor 2 installeert, maak dan het zwarte bescherm- kapje 3 van de gouden contactpunten op de microprocessor los, maar ver- wijder het nog niet. Pak de nieuwe microprocessor op met behulp van de vacuümpen 1 en verwijder het beschermkapje pas dan helemaal. 8.
  • Page 18 10. Beweeg de borgklem 3 van de microprocessor omlaag en druk de hendel 2 naar beneden om de borgklem vast te zetten. Zorg dat de hendel stevig op zijn plaats vastzit. Opmerking: Als u de systeemplaat vervangt, zit er een stukje zwart plastic over de borgklem van de microprocessor.
  • Page 19: Het Vaste-Schijfstation Verwijderen En Weer Aanbrengen

    13. Ga naar “De vervanging van de CRU voltooien” op pagina 15. Het vaste-schijfstation verwijderen en weer aanbrengen Attentie Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in het Naslagboekje dat bij de computer is geleverd.
  • Page 20: Een Serieel Ata-Vaste-Schijfstation Aansluiten

    5. Kijk goed in welke richting het vaste-schijfstation in de plastic beugel is beves- tigd. 6. Verwijder het station door de beugel een stukje open te buigen. 7. Plaats het nieuwe vaste-schijfstation in de plastic beugel door deze ver genoeg open te buigen om het station erin te kunnen schuiven.
  • Page 21 2. Draai de stationhouder omhoog om bij de systeemplaat te kunnen. 3. Verwijder alle onderdelen die het moeilijk maken om bij de DIMM-sleuven te kunnen. 4. Verwijder de DIMM die u wilt vervangen door de klemmetjes naar buiten te bewegen (zie afbeelding). 5.
  • Page 22: Een Pci-Kaart Verwijderen En Weer Aanbrengen

    Een PCI-kaart verwijderen en weer aanbrengen Attentie Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in het Naslagboekje dat bij de computer is geleverd. Als u het Naslagboekje niet meer hebt, kunt u het downloaden vanaf de IBM-website http://www.ibm.com/pc/support.
  • Page 23: De Vervanging Van De Cru Voltooien

    5. Installeer de nieuwe kaart in de juiste sleuf op de systeemplaat en sluit de kaartklem. 6. Draai de stationhouder weer terug in de oorspronkelijke positie. 7. Ga naar “De vervanging van de CRU voltooien”. De vervanging van de CRU voltooien Nadat u met CRU’s hebt gewerkt, installeert u eventueel verwijderde onderdelen weer, plaatst u de kap terug en sluit u alle losgekoppelde kabels weer aan, inclu- sief netsnoeren en telefoonlijnen.
  • Page 24 5. Sluit de externe kabels en snoeren weer op de computer aan. 1 PCI-sleuven 9 Diagnoselampjes 2 PCI Express (x1) sleuf 10 Voedingsaansluiting 3 PCI Express (x16) sleuf voor grafische 11 Audiolijnuitgang kaart 4 Ethernet-aansluiting 12 Audiolijningang 5 USB-poorten 13 VGA-beeldschermaansluiting 6 Muisaansluiting 14 Seriële poort 7 Parallelle poort...
  • Page 26 Onderdeelnummer: 19R0808 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 19R0808...

Table of Contents