Lenovo ThinkCentre M71e Handboek Voor De Gebruiker

Machinetypen: 3129, 3133, 3136, 3141, 3146, 3150, 3156, 3166, 3169, 3175, 3177, 5036 en 7338
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M71e:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 3129, 3133, 3136, 3141, 3146, 3150, 3156, 3166,
3169, 3175, 3177, 5036 en 7338

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M71e

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 3129, 3133, 3136, 3141, 3146, 3150, 3156, 3166, 3169, 3175, 3177, 5036 en 7338...
  • Page 2 “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v en Bijlage A “Kennisgevingen” op pagina 109. Derde uitgave (December 2011) © Copyright Lenovo 2011. KENNISGEVING BEGRENSDE EN BEPERKTE RECHTEN: als gegevens of software word(t)(en) geleverd conform een “GSA”-contract (General Services Administration), zijn gebruik, vermenigvuldiging en openbaarmaking onderhevig aan...
  • Page 3: Table Of Contents

    Stopcontacten en kabellengte ..Warmteproductie en ventilatie..Uw computer bij Lenovo registreren ..Gebruiksomgeving ... . .
  • Page 4 Lenovo ThinkVantage Tools ..ErP-compliantiemodus inschakelen ..Lenovo Welcome ... . Het programma Setup Utility afsluiten ..
  • Page 5 Commission ....Trefwoordenregister ..Aanvullende kennisgeving regelgeving ..Bijlage C. Kennisgevingen inzake AEEA en recycling ..© Copyright Lenovo 2011...
  • Page 6 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    ® een Portable Document Format (PDF)-versie downloaden van de Lenovo Support-website op: http://www.lenovo.com/support. De Lenovo Support-website biedt de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en deze ThinkCentre User Guide ook in andere talen. Service en upgrades Probeer niet zelf onderhoud aan het product uit te voeren, tenzij u hiertoe instructies hebt gekregen in de documentatie of vanuit het Customer Support Center.
  • Page 8: Voorkoming Van Statische Elektriciteit

    Voorkoming van statische elektriciteit Statische elektriciteit is ongevaarlijk voor uzelf, maar kan de computeronderdelen en de opties zwaar beschadigen. Onjuist behandeling van onderdelen die gevoelig zijn voor statische elektriciteit, kan leiden tot schade aan die onderdelen. Als u een optie of CRU uitpakt, open de antistatische verpakking dan pas wanneer u instructie krijgt om de desbetreffende optie of CRU te installeren.
  • Page 9: Verlengsnoeren En Aanverwante Apparaten

    Langdurig contact met uw lichaam of kleding kan ongemak en zelfs brandwonden veroorzaken. • Laad de batterij niet op en werk niet met de computer, voedingsadapter of toebehoren in de nabijheid van ontbrandbare materialen of in een omgeving met explosiegevaar. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 10: Gebruiksomgeving

    • Ventilatieopeningen, ventilatoren en koelribben maken deel uit van het product omwille van de veiligheid, het comfort en een betrouwbare werking. Deze voorzieningen kunnen per ongeluk geblokkeerd raken als u het product op een bed, zitbank, vloerkleed of andere zachte ondergrond plaatst. Zorg ervoor dat deze voorzieningen nooit geblokkeerd, bedekt of uitgeschakeld raken.
  • Page 11: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    Sommige laserproducten bevatten een ingebouwde laserdiode van Klasse 3A of 3B. Let op het volgende. LASERSTRALING INDIEN GEOPEND. Kijk niet in de laserstraal en vermijd direct contact met de laserstraal. Kennisgeving voedingseenheid Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enige component waarop het volgende label is bevestigd. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 12: Reiniging En Onderhoud

    Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden. Als u vermoedt dat er met een van deze onderdelen een probleem is, neem dan contact op met een onderhoudstechnicus. Reiniging en onderhoud Houd uw computer en uw werkplek schoon.
  • Page 13: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    Hoofdstuk 1. Productoverzicht In dit hoofdstuk vindt u informatie over de functies en de specificaties van de computer, over de door Lenovo geleverde software en over de plaats van aansluitingen, onderdelen, componenten op de systeemplaat en interne stations. Functies In dit gedeelte vindt u informatie van de functies van de computer. De volgende informatie is van toepassing op een aantal modellen.
  • Page 14 • PCIE x1-faxmodem (op bepaalde modellen) Voorzieningen voor systeembeheer • Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de power-on zelftest (POST) bij opstarten • Desktop Management Interface (DMI) De pc-beheerinterface biedt een algemeen pad voor gebruikers voor toegang tot informatie over alle aspecten van een computer, met inbegrip van type processor, installatiedatum, verbonden printers en andere randapparatuur, voedingsbronnen en onderhoudsgeschiedenis.
  • Page 15 Het besturingssysteem of de besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van deze handleiding boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst kan veranderen.
  • Page 16: Specificaties

    Door Lenovo verstrekte software De volgende softwareprogramma's worden door Lenovo verstrekt om u te helpen productiever te werken en de kosten voor onderhoud van uw computer tot een minimum te beperken. Welke softwareprogramma's er ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 17: Lenovo Thinkvantage Tools

    View Manager Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke setuptaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Vingerafdruksoftware Met een vingerafdruklezer die op bepaalde modellen aanwezig is, kunt u een vingerafdruk registreren en koppelen aan een systeemwachtwoord, een vaste-schijfwachtwoord en een Windows-wachtwoord.
  • Page 18: Product Recovery

    Lenovo Solution Center vindt u in “Lenovo Solution Center” op pagina 102. Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer.
  • Page 19: Adobe Reader

    Tools niet actief is, moet u ThinkVantage Rescue and Recovery handmatig installeren voordat u de functies ervan inschakelt. U installeert het programma ThinkVantage Rescue and Recovery als volgt: 1. Klik op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools en dubbelklik op Geavanceerde backup en herstel.
  • Page 20: Aansluitingen, Knoppen En Lampjes Aan De Voorkant Van De Computer

    Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant van de computer Op Figuur 1 “Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant” op pagina 8 kunt u zien waar de verschillende aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant van uw computer zich bevinden. Figuur 1.
  • Page 21: Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 “Locatie van aansluitingen achterkant” op pagina 9 ziet u waar de aansluitingen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode.
  • Page 22 Aansluiting Beschrijving DVI-beeldschermaansluiting Voor het aansluiten van een DVI-beeldscherm of andere apparaten die gebruik maken van een DVI-aansluiting. Ethernet-poort Hierop kunt u een Ethernet-kabel voor een local area network (LAN) aansluiten. Opmerking: Om de computer te laten voldoen aan de FCC-richtlijnen (Klasse B), dient u een Ethernet-kabel van categorie 5 te gebruiken.
  • Page 23: Componenten

    Componenten In Figuur 3 “De plaats van de verschillende componenten” op pagina 11 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer verwijdert, leest u in “De kap van de computer verwijderen” op pagina 32. Figuur 3.
  • Page 24: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 “Locatie van onderdelen op de systeemplaat” op pagina 12 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat 4-pens voedingsaansluiting SATA-aansluitingen (3) Microprocessor Frontpaneel USB-aansluiting 2 (voor het aansluiten van additionele USB-apparaten) Aansluiting microprocessorventilator Jumper voor Wissen van CMOS / Herstel...
  • Page 25: De Plaats Van Interne Stations

    De plaats van interne stations Interne stations zijn apparaten waarmee de computer gegevens leest en opslaat. U kunt extra stations in de computer installeren om de opslagcapaciteit uit te breiden of om de computer geschikt te maken voor het lezen van andere typen media. Interne stations worden geïnstalleerd in compartimenten. In deze handleiding wordt gesproken over compartiment 1, compartiment 2, enzovoort.
  • Page 26: Machinetype En Modelnummer

    Machinetype en modelnummer Het machinetype en modelnummer indentificeert uw computer. Wanneer u Lenovo belt om hulp, kunnen de ondersteuningstechnici van Lenovo aan de hand van het machinetype en de modelinformatie precies vaststellen welk type computer u hebt, zodat zij de snelste service kunnen verlenen.
  • Page 27: Hoofdstuk 2. Werken Met De Computer

    Lenovo biedt een programma voor het maken van herstelschijven. Zie “Herstelmedia maken” op pagina 59voor meer informatie. In noodgevallen kunt u ook herstel-cds bestellen bij het Lenovo Customer Support Center. Zie voor meer informatie over de manier waarop u contact opneemt met het Customer Support Center Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service”...
  • Page 28: De Vingerafdruklezer Gebruiken

    Om het programma ThinkVantage Fingerprint Software te openen en de vingerafdruklezer te gebruiken doet u het volgende: • Klik in het besturingssysteem Windows 7 op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Fingerprint Reader. • Klik in het besturingssysteem Windows Vista op Start ➙ Alle programma's ➙ ThinkVantage ➙...
  • Page 29: Het Volume Instellen Op Het Bureaublad

    Elke audio-oplossing heeft minimaal drie audio-aansluitingen: audiolijningang, audiolijnuitgang en microfoonaansluiting. Sommige modellen hebben een vierde aansluiting, waarop u stereoluidsprekers met eigen voedingsbron kunt aansluiten (luidsprekers waarvoor geen AC-voedingsbron is vereist). Met de audioadapter kunt u geluidsfragmenten, muziek opnemen en afspelen, evenals genieten van multimediatoepassingen en werken met spraakherkenningssoftware.
  • Page 30: Gebruik Van Cd's En Dvd's

    – Een hoge temperatuur – Hoge luchtvochtigheid – Een overmatige hoeveelheid stof – Sterke trillingen of plotselinge schokken – Een hellend oppervlak – Direct zonlicht • Plaats nooit andere voorwerpen dan CD's of DVD's in het station. • Verwijder de CD of DVD uit het station als u de computer gaat verplaatsen. Gebruik van CD's en DVD's CD's en DVD's zijn duurzaam en betrouwbaar, maar u moet er voorzichtig mee omgaan.
  • Page 31: Een Cd Of Dvd Opnemen

    Als uw computer is uitgerust met een dvd-station voor opnemen, kunt u het station gebruiken om cds of dvds op te nemen. Om een cd of dvd op te nemen doet u het volgende: 1. Klik op Start ➙ Alle programma´s ➙ Corel DVD MovieFactory Lenovo Edition. 2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 32 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 33: Copyright Lenovo 2011

    In de volgende onderwerpen vindt u informatie over het inrichten van de werkplek, het opstellen van de computerapparatuur en het handhaven van een gezonde werkhouding: Lenovo streeft ernaar mensen met een handicap betere toegang te geven tot informatie en technologie. De volgende informatie is speciaal bedoeld voor mensen met een visuele, auditieve of motorische handicap.
  • Page 34: Reflectie En Verlichting

    Stel het beeldscherm zo op dat de bovenkant van het scherm zich op ooghoogte bevindt, of iets lager. Plaats het beeldscherm op een prettige afstand (gewoonlijk is dit 50 tot 60 cm) en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt.
  • Page 35: Uw Computer Bij Lenovo Registreren

    Als u uw computer registreert, worden gegevens ingevoerd in een database. Lenovo kan dan contact met u opnemen in geval van een terugroeping of ander ernstig probleem. Ook bieden sommige locaties uitgebreide voordelen en services aan geregistreerde gebruikers.
  • Page 36: Vervangings Stroomkabels

    Als u uw computer verhuist naar een land of regio waar gebruik wordt gemaakt van contactdozen die verschillen van de soort die u momenteel gebruikt, zult u nieuwe stekkeradapters of nieuwe stroomkabels dienen te kopen. Stroomkabels kunnen rechtstreeks bij Lenovo worden besteld. Meer informatie over netsnoer en onderdelennummers vindt u op: http://www.lenovo.com/powercordnotice...
  • Page 37: Hoofdstuk 4. Beveiliging

    Meer informatie vindt u in “De opstartvolgorde selecteren of wijzigen” op pagina 70. • Opstarten zonder toetsenbord of muis Uw computer kan in het besturingssysteem inloggen zonder aangesloten toetsenbord of muis. • Trusted Platform Module (TPM) © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 38: Kap Van De Computer Afsluiten

    Trusted Platform-module is een beveiligde processorversleuteling die cryptografische toetsen kan opslaan om de in uw computer opgeslagen informatie te beveiligen. Kap van de computer afsluiten Door de kap van de computer af te sluiten voorkomt u dat onbevoegden toegang krijgen tot onderdelen in uw computer.
  • Page 39: Een Geïntegreerd Kabelslot Bevestigen

    Met het kabelslot vergrendelt u ook de knoppen waarmee de kap van de computer wordt geopend. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u rechtstreeks bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 40: Windows-Wachtwoorden

    wordt u bij het opstarten gevraagd dat wachtwoord op te geven. Meer informatie vindt u in “Hard Disk Password” op pagina 68. • Beheerderwachtwoord: het instellen van een beheerderwachtwoord voorkomt dat de configuratie-instellingen door onbevoegden worden gewijzigd. Als u verantwoordelijk bent voor de configuratie-instellingen van diverse computers, is het verstandig met een Administrator Password te werken.
  • Page 41 Lenovo heeft een volledige versie van de antivirussoftware op uw computer geplaatst en biedt u een gratis abonnement van 30 dagen aan. Na die 30 dagen moet u de licentie vernieuwen om updates voor de antivirussoftware te blijven ontvangen. Opmerking: Virusdefinitiebestanden moeten worden geactualiseerd om beveiligd te zijn tegen nieuwe virussen.
  • Page 42 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 43: Hoofdstuk 5. Hardware Installeren En Vervangen

    Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetreffende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 44: De Kap Van De Computer Verwijderen

    De kap van de computer verwijderen Attentie: Open uw computer niet of probeer geen reparatie voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v hebt gelezen en begrepen. In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de computer. WAARSCHUWING: Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap van de computer verwijdert.
  • Page 45: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    De frontplaat verwijderen en terugplaatsen Attentie: Open uw computer niet of probeer geen reparatie voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v hebt gelezen en begrepen. In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat. U kunt als volgt de frontplaat verwijderen en weer aanbrengen: 1.
  • Page 46: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    4. Als u de frontplaat weer wilt aanbrengen, plaatst u de drie plastic nokjes aan de rechterkant van de frontplaat in de overeenkomstige gaatjes in het chassis. Vervolgens draait u de frontplaat naar binnen totdat hij links vastklikt. Figuur 11. De frontplaat weer aanbrengen Volgende stappen: •...
  • Page 47 3. Draai aan de achterkant van de computer de schroef los waarmee de PCI-kaartklem vastzit. Figuur 12. De schroef losdraaien waarmee de PCI-kaartklem vastzit 4. Voer, afhankelijk van de vraag of u een PCI-kaart installeert of vervangt, één van de volgende handelingen uit: •...
  • Page 48 Figuur 13. De PCI-kaart verwijderen Opmerkingen: a. De kaart zit vrij stevig vast in de kaartsleuf. Indien nodig kunt u de kaart iets heen en weer bewegen om hem eruit te halen. b. Als de kaart vastzit onder een klem, drukt u op de klem zoals afgebeeld om de vergrendeling te openen.
  • Page 49: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    7. Draai de kaartklem dicht om de PCI-kaart vast te zetten. Figuur 14. Een PCI-kaart installeren 8. Breng daarna de schroef weer aan waarmee de PCI-kaartklem wordt bevestigd. Volgende stappen: • Als u met een ander stuk hardware wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. •...
  • Page 50 5. Verwijder alle onderdelen die het moeilijk maken om bij geheugenaansluitingen te komen. Bij bepaalde modellen moet de PCI Express x16 grafische kaart worden verwijderd om bij de geheugenaansluitingen te kunnen komen. Zie “PCI-kaart installeren of vervangen” op pagina 34. 6.
  • Page 51: Het Optische-Schijfstation Installeren Of Vervangen

    7. Houd de nieuwe geheugenmodule boven op de geheugenaansluiting. Zorg dat de inkeping in de geheugenmodule zich recht boven het nokje in de aansluiting op de systeemplaat bevindt. Duw de geheugenmodule voorzichtig naar beneden tot de klemmetjes vastklikken. Figuur 17. Geheugenmodule installeren 8.
  • Page 52 4. Verwijder drie schroeven waarmee het optische-schijfstation is bevestigd. Schuif daarna het optische-schijfstation aan de voorkant uit de computer. Figuur 18. Het optische-schijfstation verwijderen 5. Schuif het nieuwe optische station van de voorkant in de houder van het schijfstation en breng de schroefgaten op één lijn met de overeenkomstige gaten in de stationhouder.
  • Page 53: De Batterij Vervangen

    6. Sluit het ene uiteinde van de signaalkabel aan op de achterzijde van het nieuwe optische-schijfstation en het andere uiteinde op een beschikbare SATA-aansluiting op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 12. Zoek vervolgens een beschikbare vijfaderige voedingskabel op en sluit deze aan op de achterzijde van het nieuwe optische-schijfstation.
  • Page 54: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    4. Verwijder de oude batterij. Figuur 21. De oude batterij verwijderen 5. Installeer een nieuwe batterij. Figuur 22. Een nieuwe batterij installeren 6. Plaats de kap van de computer terug en sluit de kabels weer aan. Zie “Het vervangen van de onderdelen voltooien”...
  • Page 55 3. Leg de computer op zijn zijkant. Zo kunt u beter bij de systeemplaat. 4. Kijk waar het koelelement met ventilator zich bevindt. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 5. Ontkoppel de kabel van het koelelement met ventilatoreenheid van de aansluiting voor de microprocessorventilator op de systeemplaat.
  • Page 56: De Voedingseenheid Vervangen

    9. Voer de volgende stappen uit om de vier schroeven vast te draaien waarmee de nieuwe module met het koelelement en de ventilator is bevestigd. Draai de schroeven niet te vast aan. a. Draai eerst schroef gedeeltelijk vast, draai dan schroef volledig vast en draai ten slotte schroef volledig vast.
  • Page 57 8. Breng de vier schroeven aan om de voedingseenheid vast te zetten. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 9. Sluit de de voedingskabels weer aan op de systeemplaat en op elk van de stations.
  • Page 58: De Microprocessor Vervangen

    Volgende stappen: • Als u met een ander stuk hardware wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. • Als u de installatie of vervanging wilt voltooien, gaat u naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 56. De microprocessor vervangen Attentie: Open uw computer niet of probeer geen reparatie voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften”...
  • Page 59 6. Til de kleine hendel op en open klem om toegang te krijgen tot de microprocessor Figuur 25. Toegang tot de microprocessor krijgen 7. Til de microprocessor recht uit de microprocessoraansluiting. Figuur 26. Microprocessor verwijderen Opmerkingen: a. Uw microprocessor en aansluiting zien er mogelijk anders uit dan in de afbeelding hieronder. Hoofdstuk 5 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 60 b. Let op de juiste richting van de microprocessor in de aansluiting. Zoek naar het kleine driehoekje op een van de hoeken van de microprocessor of let op de positie van de uitsparingen op de microprocessor. Dit is belangrijk wanneer u de nieuwe microprocessor installeert op de systeemplaat. c.
  • Page 61: Het Ssd-Station Installeren

    Volgende stappen: • Als u met een ander stuk hardware wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. • Als u de vervanging wilt voltooien, gaat u naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 56. Het SSD-station installeren Attentie: Open uw computer niet of probeer geen reparatie voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften”...
  • Page 62 Opmerking: Afhankelijk van uw model heeft uw computer mogelijk een 2.5-inch SSD-station. Om het SSD-station the installeren, zie “Het SSD-station installeren” op pagina 49. U vervangt het primaire vaste-schijfstations als volgt: 1. Zet de computer uit en haal alle stekkers uit de stopcontacten. 2.
  • Page 63 6. Schuif het nieuwe vaste-schijfstation in de houder van het vaste-schijfstation en breng de schroefgaten op één lijn met de overeenkomstige gaten in de stationhouder. Breng vervolgens de vier schroeven aan waarmee het vaste-schijfstation wordt bevestigd. Figuur 30. Het vaste-schijfstation installeren 7.
  • Page 64: De Ventilatoreenheid Achteraan Vervangen

    De ventilatoreenheid achteraan vervangen Attentie: Open uw computer niet of probeer geen reparatie voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v hebt gelezen en begrepen. In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de achterzijde. U vervangt de ventilatoreenheid aan de achterzijde als volgt: 1.
  • Page 65: Audio- En Usb-Poorten Aan De Voorzijde Vervangen

    7. Trek aan de puntjes van de rubberen koppelingen totdat de achterste ventilatoreenheid goed vastzit. Figuur 33. De ventilatoreenheid aan de achterzijde installeren 8. Sluit de stekker van de ventilatoreenheid aan de achterkant aan op de desbetreffende aansluiting op de systeemplaat. Volgende stappen: •...
  • Page 66: Het Toetsenbord Vervangen

    Opmerking: Onthoud de plaats van de kabels die u losmaakt van de systeemplaat. 6. Verwijder de schroef die de voorste beugel van de audio- en USB-module borgt aan het frame om de beugel van het frame los te maken. Figuur 34. Verwijder de schroef waarmee de audio- en USB-module aan frontzijde aan het frame is bevestigd. 7.
  • Page 67: De Muis Vervangen

    1. Verwijder eventueel aanwezige opslagmedia uit de schijfstations. Zet vervolgens alle op de computer aangesloten apparaten en de computer zelf uit. 2. Haal alle stekkers uit het stopcontact. 3. Ontkoppel de kabel van het oude toetsenbord van de computer. 4. Sluit het nieuwe toetsenbord aan op de juiste aansluiting op de computer. De kabel van het toetsenbord kan een PS/2-toetsenbordstekker hebben of een USB-stekker .
  • Page 68: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    aan de voorkant van de computer” op pagina 8 of “Aansluitingen aan de achterkant van de computer” op pagina 9, afhankelijk van waar u de muis wilt aansluiten. Figuur 36. Muisaansluitingen Volgende stappen: • Als u met een ander stuk hardware wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. •...
  • Page 69 9. Hoe u de configuratie bijwerkt, leest u in Hoofdstuk 7 “Werken met het programma Setup Utility” op pagina 67. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat de defecte CRU wordt geretourneerd. Informatie hierover vindt u bij de CRU, of ontvangt u enkele dagen nadat de CRU is afgeleverd.
  • Page 70 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 6. Informatie Over Systeemherstel

    Lenovo ThinkVantage Tools niet actief is, moet u Rescue and Recovery handmatig installeren voordat u de functies ervan inschakelt. U installeert Rescue and Recovery als volgt: a. Klik op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools en dubbelklik op Geavanceerde backup en herstel.
  • Page 72: Herstelmedia Gebruiken

    USB-opslagapparaten. Onder Windows Vista kunt u herstelmedia alleen met schijven maken - de procedure hiervoor is genaamd “maken van de Productherstelschijven”. • Voor het maken van herstelmedia onder Windows 7 klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery-schijven. Volg daarna de instructies op het scherm.
  • Page 73: Een Backupbewerking Uitvoeren

    • Om een backupbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Geavanceerde backup en herstel. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 74 als Windows niet gestart kan worden. U kunt de volgende herstelbewerkingen uitvoeren in het werkgebied van Rescue and Recovery: • Bestanden veiligstellen vanaf het vaste-schijfstation of vanaf een backup: Met het werkgebied van Rescue and Recovery kunt u bestanden op uw vaste schijf opzoeken en overbrengen naar een netwerkwerkstation of andere beschrijfbare media, zoals een USB-apparaat of een schijf.
  • Page 75: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    • U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Geavanceerde backup en herstel. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 76: Vooraf Geïnstalleerde Software En Stuurprogramma's Opnieuw Installeren

    Vooraf geïnstalleerde programma's opnieuw installeren In dit gedeelte vindt u instructies voor het opnieuw installeren van vooraf geïnstalleerde toepassingen. Als u de geselecteerde toepassingen die vooraf zijn geïnstalleerd op uw Lenovo(R)-computer, opnieuw wilt installeren, doet u het volgende: 1. Zet de computer aan.
  • Page 77: Software Opnieuw Installeren

    • Voor het opnieuw installeren van de meeste normaal voorhanden programma's raadpleegt u het Help-systeem van Microsoft(R) Windows(R) voor meer informatie. • Als u toepassingsprogramma's opnieuw wilt installeren die door Lenovo vooraf zijn geïnstalleerd, doet u het volgende: 1. Zet de computer aan.
  • Page 78 • Gebruik een noodherstelmedium om het werkgebied van Rescue and Recovery te starten. Zie “Noodherstelmedia maken en gebruiken” op pagina 63. • U kunt de herstelschijven gebruiken als alle andere herstelmethoden mislukt zijn en u het vaste-schijfstation wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen. Zie “Herstelmedia maken en gebruiken” op pagina 59.
  • Page 79: Hoofdstuk 7. Werken Met Het Programma Setup Utility

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wachtwoord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 80: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 64 alfabetische en numerieke tekens gebruiken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: •...
  • Page 81: Vergeten Wachtwoorden Wissen (Cmos Wissen)

    4. Volg de instructies aan de rechterkant van het scherm om het gewenste wachtwoord in te stellen, te wijzigen of te wissen. Opmerking: U kunt elke combinatie van maximaal 64 alfabetische en numerieke tekens gebruiken. Meer informatie vindt u in “Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden” op pagina 68. Vergeten wachtwoorden wissen (CMOS wissen) Als u uw gebruikerswachtwoord of een ander wachtwoord vergeten bent, kunt u in dit gedeelte lezen wat u moet doen om dat wachtwoord te wissen.
  • Page 82: Een Opstartapparaat Kiezen

    5. Druk op F10 voor het opslaan en afsluiten van het programma Setup Utility. Zie “Het programma Setup Utility afsluiten” op pagina 71. Een opstartapparaat kiezen Als de computer niet opstart vanaf een bepaald apparaat, zoals een schijf of vaste-schijfstation, gebruikt u een de volgende procedures om het gewenste opstartapparaat te selecteren.
  • Page 83: Het Programma Setup Utility Afsluiten

    8. Druk op F10 om de wijzigingen op te slaan en het programma Setup Utility af te sluiten. Druk op Enter om te bevestigen dat u het programma wilt afsluiten. Opmerking: Wanneer de ErP-compliantiemodus is ingeschakeld, kunt u als volgt de computer uit de slaapstand halen: •...
  • Page 84 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 85: Hoofdstuk 8. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com.
  • Page 86: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de websites, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de volgende procedure wordt verwezen.
  • Page 87 12. Sluit de kabels weer aan en plaats de PCI-kaart terug als u die had verwijderd. 13. Breng de kap van de computer weer aan en sluit kabels die u hebt losgekoppeld weer aan. 14. Zet de computer aan en start het besturingssysteem. Hoofdstuk 8 Systeemprogramma's bijwerken...
  • Page 88 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 89: Hoofdstuk 9. Problemen Voorkomen

    Attentie: Download nooit bijgewerkte stuurprogramma's van de Windows-website. De stuurprogramma's die op de Windows-website beschikbaar worden gesteld, zijn niet getest door Lenovo en het gebruik ervan kan leiden tot allerlei problemen. U kunt de bijgewerkte stuurprogramma's verkrijgen bij Lenovo. Zie “De nieuwste stuurprogramma's voor uw computer ophalen”...
  • Page 90: System Update Gebruiken

    BIOS-flashes of andere updates van de software bevatten. Wanneer het programma System Update verbinding maakt met de website van Lenovo Support, wordt gedetecteerd wat het machinetype en het model van uw computer is, welk besturingssysteem er is geïnstalleerd en welke taal het besturingssysteem heeft.
  • Page 91: Eerste Vereisten

    Eerste vereisten Houd u aan de volgende richtlijnen: • Houd de computer in een schone, droge omgeving. Plaats hem op een stevige, horizontale ondergrond. • Leg nooit iets bovenop het beeldscherm en zorg altijd dat de ventilatie-openingen van het beeldscherm en de computer onbedekt zijn.
  • Page 92: Goede Onderhoudsprocedures

    Hoe vaak u precies backups moet maken, is afhankelijk van het belang van de gegevens voor u of uw bedrijf. Bij Lenovo is een aantal apparaten voor verwisselbare opslagmedia verkrijgbaar als optie, zoals cd-RW-stations en dvd-stations met schrijfmogelijkheid.
  • Page 93: De Computer Vervoeren

    Mogelijk beschikt ook het besturingssysteem dat u gebruikt over een backupprogramma. U kunt ook het programma Rescue and Recovery van Lenovo gebruiken om een back-up van gegevens te maken en gegevens te herstellen. Zie “Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren”...
  • Page 94 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 95: Hoofdstuk 10. Diagnose En Probleemoplossing

    Opmerking: Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. Raadpleeg de bij uw computer geleverde publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie of ga naar Support-website van Lenovo op http://www.lenovo.com/support/phone voor een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning.
  • Page 96: Procedure Voor Verhelpen Van Problemen

    Support Center. Zie Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service” op pagina 105 voor meer informatie. • Als u de diagnoseprogramma's niet kunt uitvoeren, neemt u contact op met het Lenovo Customer Support Center. Zie Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service” op pagina 105 voor meer informatie.
  • Page 97: Audioproblemen

    Als het symptoom onmiddellijk is opgetreden na installatie van een nieuwe hardware-optie of nieuwe software, doet u het volgende voordat u de informatie voor probleemoplossing raadpleegt: 1. Verwijder de nieuwe hardware of de software. Als u de kap van de computer moet openen om een hardware-optie te verwijderen, lees dan eerst de informatie over elektrische veiligheid die bij uw computer is geleverd.
  • Page 98: Cd-Problemen

    • Controleer of de externe luidsprekers (of de hoofdtelefoon) zijn aangesloten op de audio-aansluiting van de computer. Vaak zijn luidsprekerkabels voorzien van een kleur die hetzelfde is als de kleur van de aansluiting. Opmerking: wanneer u kabels voor externe luidsprekers of koptelefoons aansluit op de audiopoort, wordt de eventueel aanwezige interne luidspreker daardoor uitgeschakeld.
  • Page 99: Dvd-Problemen

    • “Een audio-cd of AutoPlay-cd wordt niet automatisch gestart wanneer de cd in het station wordt geplaatst.” op pagina 87 • “Een bepaalde CD of DVD doet het niet.” op pagina 87 • “Er kan geen opstartbaar herstelmedium, zoals de herstel-CD, worden gebruikt voor het opstarten van de computer.”...
  • Page 100 • “DVD-film kan niet worden afgespeeld.” op pagina 88 • “Geen geluidsweergave of haperende geluidsweergave bij afspelen van een DVD-film.” op pagina 88 • “De weergave is traag of wordt vaak onderbroken.” op pagina 88 • “Melding: ongeldige schijf of schijf niet gevonden” op pagina 89 Het scherm blijft zwart als er DVD-video wordt afgespeeld.
  • Page 101: Incidentele Problemen

    Als het probleem door deze handelingen niet wordt opgelost, voert u de diagnoseprogramma's uit (zie “Diagnoseprogramma's” op pagina 101 voor instructies). Als u technische assistentie nodig hebt, ga dan naar Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service” op pagina 105. Melding: ongeldige schijf of schijf niet gevonden Symptoom: melding Ongeldige schijf of schijf niet gevonden Handelingen: •...
  • Page 102 • Als een Enhanced Performance USB-toetsenbord gebruikt en een of meer Rapid Access-toetsen de enige toetsen zijn die niet werken, kan het zijn dat u die toetsen uitgeschakeld hebt of aan geen enkele functie hebt toegewezen. Raadpleeg de Help-functie van het programma Enhanced Performance Customization Keyboard ter assistentie bij het diagnosticeren van problemen met Rapid Access-knoppen.
  • Page 103: Beeldschermproblemen

    • Het oppervlak van de lezer is beschadigd geraakt door te krassen met een hard, scherp voorwerp. • Op het oppervlak van de lezer schrapen met uw nagel of een hard voorwerp. • De lezer gebruiken of aanraken met een vuile vinger. •...
  • Page 104 Als het probleem door deze handelingen niet wordt opgelost, voert u de diagnoseprogramma's uit (zie “Diagnoseprogramma's” op pagina 101 voor instructies). Als u technische assistentie nodig hebt, ga dan naar Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service” op pagina 105. Het beeldscherm werkt bij het aanzetten van de computer, maar het blijft leeg bij het starten van sommige toepassingsprogramma's Symptoom: het beeldscherm werkt bij het aanzetten van de computer, maar het blijft leeg bij het starten van sommige toepassingsprogramma's.
  • Page 105: Netwerkproblemen

    Het beeld is verkleurd Symptoom: het beeld is verkleurd. Handeling: het beeldscherm wordt mogelijk gestoord door apparaten in de buurt. Magnetische velden rondom andere apparaten (zoals transformatoren, TL-buizen of andere beeldschermen) kunnen de oorzaak zijn van het probleem. Zet TL-verlichting of andere apparaten die een magnetisch veld kunnen genereren verder weg van de computer.
  • Page 106 1. Klik op Start ➙ Configuratiescherm. 2. Klik op Hardware en geluid. 3. Klik op Apparaatbeheer. Wanneer er wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of een bevestiging, typt u dat wachtwoord of geeft u die bevestiging. 4. Als er links van de naam van de adapter onder Netwerkadapter een uitroepteken staat, gebruikt u waarschijnlijk een verkeerd stuurprogramma of een stuurprogramma dat niet is geactiveerd.
  • Page 107 • Controleer of de switch voldoet aan 802.3ab (gigabyte over copper). Problemen met draadloos LAN Symptoom: u kunt geen verbinding tot stand brengen via de ingebouwde draadloos-netwerkkaart. Handelingen: • Controleer of van het stuurprogramma voor draadloos LAN de meest recente versie geïnstalleerd is. Ga naar de website en controleer of de versie van het stuurprogramma dat door Access Connections wordt ondersteund, de meest recente versie is die in het README-bestand wordt gedocumenteerd.
  • Page 108: Problemen Met Opties

    Windows Vista is verzonden mogelijk opgeslagen als een bestand met de extensie .contact. Problemen met opties Aan de hand van deze informatie kunt u een diagnose maken van problemen met hardwareopties van Lenovo waarvoor niet een eigen probleemoverzicht beschikbaar is. Zoek het symptoom op in de onderstaande tabel: •...
  • Page 109: Problemen Met De Prestaties Of Vastlopen Van De Computer

    Als het probleem door deze handelingen niet wordt opgelost, voert u de diagnoseprogramma´s uit (zie “Diagnoseprogramma's” op pagina 101 voor instructies). Als u technische assistentie nodig hebt, ga dan naar Hoofdstuk 11 “Informatie, hulp en service” op pagina 105. Problemen met de prestaties of vastlopen van de computer Als er problemen met de prestaties zijn of de computer vastloopt, kan dat een gevolg zijn van: •...
  • Page 110 6. Klik op de tab Meer opties. 7. Klik in het gebied Programma´s en functies op de knop Opruimen. 8. Er verschijnt een lijst van geïnstalleerde programma's. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen. Klik op Wijzigen/Verwijderen en klik vervolgens op Doorgaan. •...
  • Page 111: Printerproblemen

    1. Sluit alle actieve programma's en alle geopende vensters. 2. Klik op Start ➙ Computer. 3. Klik met de rechtermuisknop op station C en klik op Eigenschappen. 4. Klik op de tab Extra. 5. Klik op Nu defragmenteren en vervolgens op Doorgaan. 6.
  • Page 112: Softwareproblemen

    • Als het seriële apparaat een eigen Online-knop heeft, controleer dan of die in de Online-stand staat. • Als het seriële apparaat een printer is, controleer dan of het papier juist geladen is. • Controleer of de software die bij het seriële apparaat is geleverd, correct is geïnstalleerd. Raadpleeg de documentatie bij het seriële apparaat.
  • Page 113: Usb-Problemen

    1. Op uw computer is het Lenovo Solution Center-diagnoseprogramma of het Lenovo ThinkVantage Toolbox-diagnoseprogramma vooraf geïnstalleerd. Welke van de twee programma's is geïnstalleerd, is afhankelijk van de fabricagedatum van de computer. Meer informatie over het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox vindt u in “Lenovo ThinkVantage Toolbox” op pagina 102. Meer informatie over het programma Lenovo Solution Center vindt u in “Lenovo Solution Center”...
  • Page 114: Lenovo Solution Center

    Om het programma Lenovo Solution Center op het besturingssysteem Windows 7 uit te voeren, klikt u op Start ➙ Alle programma´s ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Systeemstatus en diagnoseprogramma's. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 115 1. Download een zelfstartend, opstartbaar CD/DVD-image (een ISO-image) van het diagnoseprogramma vanaf de website http://www.lenovo.com/support. 2. Dit ISO-image kunt u met behulp van software voor het branden van een CD of DVD op een schijf zetten. Het diagnoseprogramma uitvoeren vanaf een diagnoseschijf In dit gedeelte leest u hoe u de diagnoseschijf die u hebt gemaakt, kunt gebruiken.
  • Page 116 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 117: Hoofdstuk 11. Informatie, Hulp En Service

    ThinkVantage Tools. Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke setuptaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Help en ondersteuning Het Help-en onderstuningsinformatiesysteem van Windows leidt u door verschillende help- en ondersteuningsinformatie van Lenovo en Microsoft, zoals het updaten van stuurprogramma´s, toegang tot...
  • Page 118: Lenovo Support-Website

    • De telefoonnummers van de service- en ondersteuningsdienst voor uw land of regio opzoeken. • Zoeken naar een serviceprovider bij u in de buurt. Lenovo Support-website Er is technische ondersteuningsinformatie beschikbaar via de Lenovo Support-website op: http://www.lenovo.com/support Deze website wordt bijgewerkt met de nieuwste ondersteuningsinformatie, bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen: •...
  • Page 119: Andere Services

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support/phone of raadpleegt u de bij uw computer geleverde publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie.
  • Page 120: Extra Services Aanschaffen

    De naam en beschikbaarheid van een service kan per land en regio verschillen. Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website http://www.lenovo.com.
  • Page 121: Bijlage A. Kennisgevingen

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 122: Handelsmerken

    Werkelijke resultaten kunnen afwijken. Gebruikers van dit document dienen de gegevens voor hun omgeving te verifiëren. Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo Het Lenovo-logo...
  • Page 123: Bijlage B. Regelgeving

    Reverse engineering of demontage is verboden. Elektronische emissie De volgende informatie heeft betrekking op de Lenovo personal computers met machinetypen: 3129, 3133, 3136, 3141, 3146, 3150, 3156, 3166, 3169, 3175, 3177, 5036 en 7338. Verklaring van de Federal Communications Commission Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC Rules worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B.
  • Page 124 Lenovo geleverde optiekaarten. Uit tests van dit product is gebleken dat het voldoet aan de eisten van Apparatuur voor Informatietechnologie Klasse B conform Europese Standaard EN 55022.
  • Page 125: Aanvullende Kennisgeving Regelgeving

    Geräte der Klasse B. Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG-Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Gropiusplatz 10, D-70563 Stuttgart. Informationen in Hinsicht EMVG Paragraf 4 Abs. (1) 4: Das Gerät erfüllt die Schutzanforderungen nach EN 55024 und EN 55022 Klasse B.
  • Page 126 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 127: Bijlage C. Kennisgevingen Inzake Aeea En Recycling

    Recyclinginformatie Lenovo moedigt eigenaren van IT-apparatuur aan om hun apparatuur, wanneer deze niet meer nodig is, op een verantwoorde manier te laten recyclen. Lenovo heeft diverse programma's en services om eigenaren van apparatuur te assisteren bij het hergebruik van de IT-producten. Ga voor meer informatie over het recyclen van Lenovo-producten naar: http://www.lenovo.com/recycling...
  • Page 128: Recyclinginformatie Voor Brazilië

    Gebruikte lithiumbatterijen uit een Lenovo-computer weggooien Er bevindt zich een kleine ronde batterij op de systeemplaat van uw Lenovo-computer om de klok van de computer bij te houden wanneer de computer uit staat of de stekker niet in het stopcontact zit. Als u deze batterij wilt vervangen door een nieuwe, moet u contact opnemen met uw verkooppunt of met een door Lenovo geboden herstelservice.
  • Page 129: Informatie Over Het Recyclen Van Batterijen Voor Taiwan

    Deelname van gebruikers is belangrijk om de mogelijke gevolgen van batterijen en accu's voor het milieu en de volksgezondheid tengevolge van de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke bestanddelen tot een minimum te beperken. Voor de juiste manier van verzamelen en verwerken gaat u naar: http://www.lenovo.com/lenovo/environment Bijlage C. Kennisgevingen inzake AEEA en recycling...
  • Page 130 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 131: Trefwoordenregister

    BIOS flashen verwijderen het BIOS, bijwerken (flashen) 73–74 computerkap, terugplaatsen hulp aanvragen voltooien van installatie en service Customer Support Center informatie diagnose, probleemoplossing aanvragen diagnoseprogramma's gebruiken bronnen DisplayPort-aansluiting garantie documentatie gebruiken veiligheid veiligheidsvoorschriften installeren © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 132 Rescue and Recovery werkgebied, Rescue and Recovery Lenovo Solution Center Lenovo ThinkVantage Toolbox Lenovo ThinkVantage Tools schoonmaken van optische muis Lenovo Welcome 5, 105 selecteren opstartapparaat tijdelijk opstartapparaat seriële poort...
  • Page 133 Beheerder instellen, wijzigen, wissen overwegingen Power-On Password wachtwoorden vergeten wissen wachtwoorden gebruiken werkgebied van Rescue and Recovery werkgebied, Rescue and Recovery wijzigen opstartvolgorde apparaten wachtwoord wissen van wachtwoord zelftest (power-on self-test, POST) © Copyright Lenovo 2011...
  • Page 134 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 136 Onderdeelnummer: 0B02812 (1P) P/N: 0B02812 *0B02812*...

Table of Contents