Lenovo J105 Naslagboekje Manual
Lenovo J105 Naslagboekje Manual

Lenovo J105 Naslagboekje Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for J105:
Table of Contents

Advertisement

Naslagboekje
Lenovo 3000 J Series
In dit boekje vindt u:
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
Garantiebepalingen en andere kennisgevingen
Informatie over de installatie van de computer
Informatie over herstel van de software
Informatie over probleemoplossing en diagnose
Informatie over hulp en service
Een aanbieding voor IBM Lotus-software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo J105

  • Page 1 Naslagboekje Lenovo 3000 J Series In dit boekje vindt u: Belangrijke veiligheidsvoorschriften Garantiebepalingen en andere kennisgevingen Informatie over de installatie van de computer Informatie over herstel van de software Informatie over probleemoplossing en diagnose Informatie over hulp en service Een aanbieding voor IBM Lotus-software...
  • Page 3 Lenovo 3000 J Series...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage C, “Lenovo Garantieverklaring”, op pagina 33 v Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 63 Eerste uitgave (december 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 19 Informatie opvragen . . 19 Informatie over hulp en service . . 19 Extra services aanschaffen . 21 Hoofdstuk 5. Diagnose en probleemoplossing . . 23 Elementaire probleemoplossing . . 23 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Aankoop van upgrades, aanvullende licenties en technische ondersteuning Een CD bestellen . 28 Bijlage B. Door de klant vervangbare onderdelen (CRU’s) . . 31 Bijlage C. Lenovo Garantieverklaring . . 33 Deel 1 - Algemene voorwaarden . . 33 Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw computer is geleverd. De infor- matie in dit document vormt op geen enkele manier een wijziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de Lenovo Verklaring van Beperkte Garantie. De veiligheid van de klant is belangrijk. Onze producten worden ontworpen met het oog op veiligheid en effectiviteit.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9 Dergelijke onderdelen worden Customer Replaceable Units of CRU’s genoemd. CRU’s worden uitdrukke- lijk door Lenovo geïdentificeerd en zijn voorzien van documenta- tie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. U dient zich bij het uitvoeren van dergelijke reparaties of vervangingen strikt aan de instructies te houden.
  • Page 10: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Netsnoeren en voedingsadapters Gebruik uitsluitend netsnoeren en voedingsadapters die door de fabrikant van het product zijn geleverd. Wikkel het netsnoer nooit rond de voedingsadapter of enig ander voorwerp. Hierdoor kan er een mechanische spanning op het snoer komen te staan, waar- door het kan rafelen of scheuren.
  • Page 11 Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals notebookcomputers, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw product worden geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 12 Warmte en ventilatie van het product Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opgeladen. Door hun compacte formaat kunnen notebook-PC’s een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceren. Neem daarom altijd de volgende elementaire voorzorgsmaatregelen: v Houd de computer niet te lang op schoot als de computer in bedrijf is of de batterij wordt opgeladen.
  • Page 13: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    Veiligheid van CD- en DVD-stations In CD- en DVD-stations draait een CD of DVD met een hoge snelheid rond. Indien een CD of DVD gebarsten of anderszins fysiek beschadigd is, kan het gebeuren dat deze bij gebruik in het CD- of DVD-station breekt of zelfs ver- splintert.
  • Page 14: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Aansluiten: Ontkoppelen: 1. Zet alles UIT. 1. Zet alles UIT. 2. Sluit eerst alle kabels aan op de appara- 2. Haal eerst de stekker uit het stopcon- ten. tact. 3. Sluit de signaalkabels aan. 3. Ontkoppel de signaalkabels. 4. Steek de stekker in het stopcontact. 4.
  • Page 15: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    v Wees voorzichtig bij het installeren of doortrekken van telefoonlijnen. v Gebruik de telefoon niet tijdens onweer, tenzij u een draadloos model hebt. Er bestaat een kleine kans op een elektrische schok als gevolg van bliksemin- slag. v Geef gaslekken in de buurt van de telefoon niet telefonisch door. Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen Sommige personal computermodellen worden standaard geleverd met een CD- ROM-station of een DVD-station.
  • Page 16: Kennisgeving Voedingseenheid

    Kennisgeving voedingseenheid Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enig onderdeel dat is voorzien van het volgende label: Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden. Als u vermoedt dat er met een van deze onderdelen een probleem is, neem dan contact op met een onderhoudstechnicus.
  • Page 17: Aanvullende Hulp

    Met Adobe Acrobat Reader kunt u het Handboek voor de gebruiker bekijken of afdrukken voordat u de optionele hardware gaat installeren. Via het programma Lenovo Care kunt u van alles over uw computer te weten komen en kunt u allerlei taken uitvoeren. U kunt het programma Lenovo Care starten door te klikken op het pictogram op uw bureaublad of door te klikken op Start ->...
  • Page 18 Naslagboekje...
  • Page 19: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    (gewoonlijk is dit 50 tot 60 cm) en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 20: Reflectie En Verlichting

    Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen. Zelfs licht dat wordt weerkaatst door glimmende oppervlakken kan hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaken. Zet het beeldscherm indien mogelijk zo neer dat het loodrecht op de ramen en andere lichtbronnen staat.
  • Page 21: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    3. De kabel van de muis kan een standaard muisaansluiting 1 hebben of een USB-aansluiting 2 . Koppel de muiskabel aan de juiste muis- aansluiting. 4. Verbind de kabel van het beeldscherm met de beeldschermaansluiting op de computer. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 22 v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port). v Als u een DVI-beeldscherm (digital video interface) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld.
  • Page 23 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers. 3 Microfoon Door deze aansluiting kunt u een microfoon met de computer verbinden voor het opnemen van geluid of het gebruik van spraakherkenningssoftware.
  • Page 24 IEEE 1394-aansluitingen: 4-pens en 6-pens. IEEE 1394 biedt een koppeling met verschillende soorten consumentenelektronica, zoals digitale audioapparatuur en scanners. 10. Sluit de netsnoeren aan op stopcontacten met deugdelijke randaarde. Opmerking: Voor meer informatie over aansluitingen kunt u kijken onder Lenovo Care op het bureaublad van de computer. Naslagboekje...
  • Page 25: De Computer Aanzetten

    Als de installatie is voltooid, kunt u op Lenovo Care op het bureaublad klikken voor meer informatie over de computer. Belangrijk om te doen...
  • Page 26: Het Besturingssysteem Bijwerken

    Voor meer informatie over het bijwerken van uw besturingssysteem gaat u naar Lenovo Care. Andere besturingssystemen installeren Als u zelf een besturingssysteem installeert, volgt u de aanwijzingen op de CD’s of diskettes van het besturingssysteem.
  • Page 27: De Computer Afsluiten

    2. Druk tijdens het aanzetten van de computer herhaaldelijk op de toets F1 om naar het programma Setup Utility te gaan. Opmerking: Als er een wachtwoord is ingesteld, wordt het menu van het programma Setup pas afgebeeld nadat u het wachtwoord hebt getypt.
  • Page 28 U krijgt sneller service als u belt voor hulp v U wordt op de hoogte gehouden van het uitkomen van gratis software en speciale aanbiedingen Meer informatie over het registreren van uw computer vindt u in het pro- gramma Lenovo Care. Naslagboekje...
  • Page 29: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    Zie “Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken” op pagina 13 voor het uitvoeren van een van de twee herstelbewerkingen. In het programma Lenovo Care vindt u aanvullende informatie over het pro- gramma Rescue and Recovery. Herstelschijven maken en gebruiken...
  • Page 30: Backup En Herstel

    Doe het volgende om herstelschijven te maken: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, Lenovo Care, Herstelmedia maken en daarna op Set herstelschijven nu maken. 2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 31: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    U voert de backupprocedure als volgt uit: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s en Lenovo Care, en klik daarna op Rescue and Recovery. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. In de menubalk klikt u op Backups maken en bekijken.
  • Page 32 beschrijfbare media, zoals een USB-vaste schijf of een diskette. Deze functie is zelfs beschikbaar als u geen backup van uw bestanden hebt gemaakt of als er wijzigingen in de bestanden zijn aangebracht na de laatste backupbewerking. U kunt ook afzonderlijke bestanden van een Rescue and Recovery-backup op de vaste schijf, een USB-apparaat of een netwerkstation veiligstellen.
  • Page 33: Herstelproblemen Oplossen

    v Om de vaste schijf te herstellen met een Rescue and Recovery-backup of om de fabriekinhoud te herstellen, klikt u op Systeem herstellen en volgt u de instructies op het scherm. Opmerking: Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde software en stuurprogramma’s opnieuw installeren.
  • Page 34: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    U maakt noodherstelmedia als volgt: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s en Lenovo Care, en klik daarna op Herstelmedia maken. 2. Kies het keuzerondje voor het type noodherstelmedia dat u wilt maken. 3. Klik op OK.
  • Page 35: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbe- treffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/support. U herstelt als volgt een stuurprogramma voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 36: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    2. Roep met behulp van de Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op. 3. Open de map C:\IBMTOOLS. 4. Open de map met stuurprogramma’s (drivers). In deze map bevinden zich submappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw compu- ter zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor audio, video en dergelijke).
  • Page 37: Hoofdstuk 4. Informatie, Hulp En Service

    Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over Lenovo, wat u moet doen als er problemen met de computer zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uitgevoerd.
  • Page 38: Service Aanvragen

    Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden. Ga naar http://www.lenovo.com/support en volg de instructies. Service aanvragen Als u hebt geprobeerd het probleem zelf op te lossen, maar nog steeds hulp nodig hebt, kunt u tijdens de garantieperiode voor telefonische hulp en infor- matie terecht bij het Customer Support Center.
  • Page 39: Extra Services Aanschaffen

    Support phone list. Als het nummer voor uw land of regio ontbreekt, neemt u contact op met uw Lenovo-wederverkoper of met uw Lenovo-vertegenwoordiger. In alle overige landen en regio’s dient u contact op te nemen met uw leveran- cier.
  • Page 40 Naslagboekje...
  • Page 41: Hoofdstuk 5. Diagnose En Probleemoplossing

    In dit hoofdstuk worden enkele hulpprogramma’s voor elementaire probleem- oplossing en diagnose beschreven. Mocht uw computerprobleem hier niet zijn beschreven, dan kunt u Lenovo Care raadplegen voor meer gedetailleerde informatie over probleemoplossing. U kunt ook “Aanvullende hulp” op pagina xv raadplegen.
  • Page 42 Soort fout Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- geert niet op het toetsen- pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. bord. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 43: Pc Doctor For Dos Diagnostics

    Rescue and Recovery. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden van internet op http://www.lenovo.com/support/. Voer het type van de machine in het veld Use Quick Path en klik op Go om de bestanden te downloaden die specifiek voor uw computer zijn.
  • Page 44 Opmerkingen: 1. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden van internet op http://www.lenovo.com/support/ . Typ het machinetype in het veld Use Quick Path om de bestanden te downloaden die specifiek zijn voor uw computer. 2. U kunt op het internet een zogenaamd .iso-image (een image van een auto- matisch startende CD) van het diagnoseprogramma downloaden van http://www.lenovo.com/support voor systemen zonder diskettestation.
  • Page 45: Bijlage A. Software-Aanbod Van Ibm Lotus

    Lotus SmartCenter – Internetinformatiebeheer Klantenondersteuning Informatie en telefoonnummers voor hulp bij de installatie van de software vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Voor technische onder- steuning na de initiële installatie gaat u naar http://www.lotus.com/passport. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 46: Internationale Licentieovereenkomst

    Internationale licentieovereenkomst Bij de software die onder dit aanbod aan u wordt gelicentieerd zijn geen soft- ware-upgrades en technische ondersteuning inbegrepen; de software is onder- hevig aan de voorwaarden en bepalingen van de IBM International Program License Agreement (IPLA) die bij de software is geleverd. Uw gebruik van Lotus SmartSuite en Lotus Notes beschreven in dit aanbod houdt in dat u akkoord gaat met de bepalingen van dit aanbod en de IPLA.
  • Page 47 Informatie over bestellingen: Smartsuite_ibm@modusmedia.com v In Europese landen: – Via internet: http://ibm.modusmedia.co.uk – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program P.O. Box 3118 Cumbernauld, Scotland, G68 9JX Informatie over bestellingen: ibm_smartsuite@modusmedia.com v In Zuid-Oost Azië: – Via internet: http://smartsuite.modusmedia.com –...
  • Page 48 Naslagboekje...
  • Page 49: Bijlage B. Door De Klant Vervangbare Onderdelen (Cru's)

    Opmerking: Gebruik alleen onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt 8252, 8253, 8254, 8255, 8256, 8257, 8258, 8259, 8451, 8452, 8453, 8454, 8455, 8456, 8457, 8458, 8459, 8460, 8461, 8462...
  • Page 50 Naslagboekje...
  • Page 51: Bijlage C. Lenovo Garantieverklaring

    Wat door deze Garantie wordt gedekt Lenovo garandeert dat iedere Machine 1) vrij is van gebreken in materiaal en uitvoering, en 2) voldoet aan de officieel door Lenovo gepubliceerde specifica- ties (“Specificaties”) die op aanvraag beschikbaar zijn.De garantieperiode voor de Machine begint op de oorspronkelijke Installatiedatum en wordt gespecifi- ceerd in Deel 3 - Garantie-informatie.
  • Page 52 Lenovo niet ver- antwoordelijk is; en v niet-Lenovo producten, met inbegrip van die producten die Lenovo op uw verzoek verstrekt bij, of inbouwt in, een Lenovo Machine.
  • Page 53 Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich meebrengt, wordt het door de Serviceverlener vervangen onderdeel eigendom van Lenovo, en het vervangende onderdeel wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak.
  • Page 54 Machine bevinden; c. voldoende, vrije en veilige toegang te verlenen om Lenovo in staat te stellen aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Page 55: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en Lenovo die voortvloeien uit of op eni- gerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 56 Overeenkomstig Artikel 1328 van het Peruviaans Burgerlijk Wetboek zijn de in dit gedeelte genoemde beperkingen en uitsluitingen niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door moedwillig wangedrag (″dolo″) of grove nala- tigheid (″culpa inexcusable″) van Lenovo. URUGUAY Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:...
  • Page 57 Beperking van aansprakelijkheid:Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien Lenovo een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpliceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aan- sprakelijkheid van Lenovo beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken of levering van gelijkwaardige zaken.
  • Page 58 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede" recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft″ in de eerste zin: recht van de staat of het territorium. CAMBODJA EN LAOS Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede "recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft"...
  • Page 59 Lenovo; en 2. voor elke andere werkelijke schade die voortvloeit uit enige niet-nakoming door Lenovo met betrekking tot, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 60 Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt. De Consumer Guarantees Act 1993 is niet van toepassing op zaken die Lenovo aan u levert ten behoeve van de uitoefening van een onderneming zoals gedefini- eerd in die Act.
  • Page 61 Serviceverlener, op voorwaarde dat de Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen.
  • Page 62 nen een straal van 50 kilometer van een Serviceverlener. U bent verantwoorde- lijk voor de transportkosten voor Machines die zich buiten een straal van 50 kilometer van de Serviceverlener bevinden. Toepasselijk recht: De zinsnede "recht van het land waarin u de machine hebt aangeschaft" wordt vervangen door: 1) ″het Oostenrijks recht″...
  • Page 63 Derhalve doen beide partijen, met het oog op artikel 598 (2) van het Oostenrijks Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, uitdrukkelijk afstand van de toepassing van artikel 595 (1) cijfer 7 van het Wetboek. Lenovo kan ech- ter stappen ondernemen bij een bevoegde rechtbank in het land van installatie.
  • Page 64 Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. Lenovo’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van Lenovo’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Verklaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere...
  • Page 65 (indien Lenovo in gebreke is), voor een maximumbedrag dat gelijk is aan het bedrag dat u hebt betaald voor de Machine die de schade heeft veroor- zaakt.
  • Page 66 De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode betaalt Lenovo u de kosten voor verzending van de defecte Machine naar de serviceafdeling van IBM.
  • Page 67 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode komen de kosten voor verzending van de defecte Machine naar Lenovo of de serviceafdeling van IBM voor rekening van Lenovo.
  • Page 68 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 69 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 70: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Machine die direct gerelateerd is aan het Doen of Nalaten. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op de toeleveranciers van Lenovo, wederverkopers en Serviceverleners. Het is het maximumbedrag waarvoor Lenovo, haar toeleveranciers, wederverkopers en Serviceverleners gezamenlijk aansprakelijk zijn.
  • Page 71 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Europa, Midden-Oosten, 1 jaar Afrika, Korea, Australië, Nieuw- Zeeland, Bangladesh, India, Indo- nesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, China (Volksre- publiek), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Bijlage C. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 72 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8452 Europa, Midden-Oosten, Afrika en Onderdelen en arbeid - Japan 1 jaar 8453 Verenigde Staten, Canada, Europa, Onderdelen en arbeid - Midden-Oosten, Afrika 90 dagen 8454 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Europa, Midden-Oosten, 1 jaar...
  • Page 73 Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is. Lenovo geeft in in de materialen die zijn gele- verd met een vervangende CRU aan of een defecte CRU moet worden gere- tourneerd.
  • Page 74 Lenovo Machine mogelijk te maken. De omgeving moet schoon zijn, goed verlicht zijn en geschikt zijn voor dit doel. Voor bepaalde Machines kan het bij bepaalde reparaties noodzakelijk zijn de Machine naar een aan- gewezen servicecentrum te zenden.
  • Page 75: Wereldwijde Lijst Van Telefoonnummers

    Wereldwijde lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd. Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar www.lenovo.com/think/support en klikt u op Support phone list. Land of regio Telefoonnummer Afrika Afrika: +44 (0)1475-555-055 Zuid-Afrika: +27-11-3028888 en 0800110756 Centraal Afrika: Neem contact op met de dichtstbijzijnde IBM Business Partner Argentinië...
  • Page 76 Land of regio Telefoonnummer El Salvador 250-5696 (Spaans) Estland +386-61-1796-699 Finland Gebruiksondersteuning: 09-459-6960 Garantieservice en ondersteuning: +358-800-1-4260 (Fins) Frankrijk Gebruiksondersteuning: 0238-557-450 Garantieservice en ondersteuning (hardware): 0810-631-213 Garantieservice en ondersteuning (software): 0810-631-020 (Frans) Duitsland Gebruiksondersteuning: 07032-15-49201 Garantieservice en ondersteuning: 01805-25-35-58 (Duits) Griekenland +30-210-680-1700 Guatemala...
  • Page 77 255-6658 (Spaans) Noorwegen Gebruiksondersteuning: 6681-1100 Garantieservice en ondersteuning: 8152-1550 (Noors) Panama 206-6047 (Spaans) Peru 0-800-50-866 (Spaans) Filippijnen 1800-1888-1426 +63-2-995-8420 (Engels, Filippijns) Polen +48-22-878-6999 Portugal +351-21-892-7147 (Portugees) Roemenië +4-021-224-4015 Russische federatie +7-095-940-2000 (Russisch) Singapore 1800-3172-888 (Engels, Bahasa, Maleis) Bijlage C. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 78: Garantiesupplement Voor Mexico

    (Engels, Vietnamees) Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de Lenovo Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnen het gebied van Mexico. In geval van tegenstrij- digheid zijn de voorwaarden van dit supplement van toepassing.
  • Page 79 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Marketing door: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 80 Naslagboekje...
  • Page 81: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo-vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten kunnen worden gebruikt.
  • Page 82: Kennisgeving Televisieuitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebrui- ken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 83: Elektronische Emissie

    De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: 1-2-3 Approach Freelance Graphics Lotus Lotus FastSite Lotus Notes Lotus Organizer Passport Advantage SmartSuite Word Pro Microsoft, Windows, Windows NT en het Windows-logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
  • Page 84: Industry Canada: Verklaring Van Conformiteit Met Klasse B

    Neem voor hulp contact op met een geautoriseerde dealer of een elektro- technisch installatiebureau. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieont- vangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stek- kers of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet- geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen.
  • Page 85: Vereisten Van De Federal Communications Commission (Fcc) En Telefoonmaatschappijen

    FCC registratie-etiket bijgeleverd. U kunt dit etiket bevestigen op de buitenkant van de computer waarin u de Lenovo-modem installeert, of aan de externe DAA, indien van toepassing. Bevestig het etiket op een plaats waar u het gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij.
  • Page 86: Waarmerk Van Het Canadian Department Of Communications

    7. Dit apparaat mag niet worden gebruikt in combinatie met munt- telefoondiensten die de telefoonmaatschappij aanbiedt. Bij aansluiting op partijlijnen is er een staatstarief van toepassing. Voor informatie kunt u con- tact opnemen met de staatscommissie voor openbare nutsbedrijven of met uw bedrijfscommissie.
  • Page 87: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Kennisgevingen voor het netsnoer Lenovo levert bij dit product een netsnoer voorzien van een stekker met rand- aarde. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u dit netsnoer alleen te gebruiken in combinatie met een stopcontact met randaarde. Gebruik bij een netspanning van 115 V een netsnoer dat is geregistreerd door...
  • Page 88 Onderdeelnr. netsnoer Wordt gebruikt in deze landen en regio’s 39M5123 Afghanistan, Albanië, Algerije, Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Benin, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Kongo (Democratische Republiek), Kongo (Republiek), Cote D’Ivoire (Ivoorkust), Djibouti, Duitsland, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, Ethiopia, Finland, Frankrijk, Frans Guyana, Frans Polynesië, Gabon, Georgië, Grie- kenland, Guadeloupe, Guinea, Guinee Bissau, Hongarije, IJsland,...
  • Page 89 WEEE dat voor hen beschikbaar is, en dienen de moge- lijke effecten die EEE ten gevolge van de aanwezigheid van schadelijke stoffen kunnen hebben op het milieu en de volksgezondheid, tot een minimum te beperken. Voor meer informatie over WEEE gaat u naar: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Bijlage D. Kennisgevingen...
  • Page 90 Naslagboekje...
  • Page 92 Onderdeelnummer: 41T2215 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 41T2215...

This manual is also suitable for:

J100Lenovo 3000 j series

Table of Contents