Download Print this page

Advertisement

Quick Links

WF9502BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9500BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9508BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9624GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9622GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9620GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9628GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9502GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9500GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9508GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
Mašina za pranje veša
WF9622SQ-Serbian.indd 1
korisnički priručnik
samo zamislite
Hvala vam što ste kupili proizvod kompanije Samsung.
Da biste dobili kompletniju uslugu, registrujte svoj uređaj na adresi
www.samsung.com/register
WF9624SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9622SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9620SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9628SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9502SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9500SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9508SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9624BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9622BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9620BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
WF9628BQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
šta je sve moguće
2011-2-10 16:06:50

Advertisement

loading

Summary of Contents for Samsung WF9622SQR

  • Page 1 WF9620GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) WF9628GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) WF9502GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) WF9500GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) WF9508GQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) Mašina za pranje veša samo zamislite Hvala vam što ste kupili proizvod kompanije Samsung. Da biste dobili kompletniju uslugu, registrujte svoj uređaj na adresi www.samsung.com/register WF9622SQ-Serbian.indd 1 korisnički priručnik šta je sve moguće WF9624SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z) WF9622SQ(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)
  • Page 2 • Baby Care sistem (Sistem za dečju odeću) Samsung mašina za pranje veša opremljena je programima pranja koji dodatno čuvaju odeću dece sa osetljivom kožom. Ovi programi ublažavaju iritaciju dečije kože tako što nakon pranja u odeći ostaje manje praška.
  • Page 3 Posebno širok otvor vrata za bolju preglednost! Lako dodavanje i uklanjanje veša, naročito veša velikih dimenzija kao što je posteljina, peškiri, itd. Ovaj priručnik sadrži važne informacije o instalaciji, upotrebi i održavanju vaše nove Samsung mašine za pranje veša. Pročitajte u priručniku opis kontrolne table, uputstva o načinu upotrebe mašine za pranje veša i savete o tome kako najbolje da iskoristite njene karakteristike i funkcije...
  • Page 4 Čestitamo Vam na novoj mašini Samsung ActivFresh™. Ovaj priručnik sadrži važne informacije od instalaciji, upotrebi i održavanju vašeg uređaja. Pažljivo ga pročitajte da bi mogli da uživate u svim prednostima i opcijama Vaše mašine. ŠTA TREBA DA ZNATE O UPUTSTVIMA ZA SIGURNOST Temeljno pročitajte ovaj priručnik da bi se osigurali da znate sigurno i efikasno da rukujete mnogim opcijama...
  • Page 5 Ovaj uređaj nije namenjen da ga koriste osobe (uključujući i decu) sa smanjenim fizičkim, senzornim ili mentalnim sposobnostima, ili nedostatkom iskustva ili znanja, osim ako ih ne nadzire ili ih u to ne uputi UPOZORENJE osoba koja je koja je odgovorna za njihovu sigurnost. Proveravajte decu da se ne igraju sa uređajem.
  • Page 6 informacije o bezbednosti ZNACI ZA VAŽNA UPOZORENJA KOD INSTALACIJE UPOZORENJE Instaliranje ovog uređaja mora da izvodi kvalifikovan tehničar ili kompanija za servisiranje. - U suprotnom može da dođe do strujnog udara, požara, eksplozije, problema sa proizvodom ili povrede. Uređaj je težak, te budite pažljivi kada ga dižete Utaknite kabl za struju u utičnicu sa AC 220V/50Hz/15A ili više i koristite tu utičnicu isključivo za ovaj uređaj.
  • Page 7 Nemojte da zakačujete kabl za struju preko metalnih predmeta, da stavljate teške predmete preko njega, da ga umećete između predmeta ili da ga gurate u prostor iza uređaja. - To može da izazove strujni udar ili požar. Nemojte da vučete kabl kada izvlačite utikač. - Izvucite ga držeći telo utikača.
  • Page 8 informacije o bezbednosti Nemojte da perete predmete uprljane benzinom, kerozinom, benzolom, razređivačem, alkoholom ili drugim zapaljivim ili eksplozivnim materijama. - To može da izazove strujni udar, požar ili eksploziju. Nemojte silom da otvarate vrata dok mašina radi (pere na visokoj temperature/ suši/ centrifugira).
  • Page 9 ZNACI ZA PAŽNJU KOD UPOTREBE OPREZ Ako dođe do zagađenja uređaja nekom stranom materijom, kao na primer deterdžentom, prljavštinom, ostacima hrane, itd., izvucite utikač i očistite mašinu mekom suvom krpom. - U suprotnom može da dođe do promene boje, deformisanja, oštećenja ili rđe. Jači udar može da polomi prednje staklo.
  • Page 10 informacije o bezbednosti Nemojte da se penjete na uređaj ili da stavljate predmete na njega (npr. veš, zapaljene sveće, zapaljene cigarete, posuđe, hemikalije, metalne predmete, itd.). - Ovo može da dovede do strujnog udara, požara, problema sa proizvodom ili povrede. Nemojte preko uređaja da prskate isparljive materijale, kao na primer insekticid.
  • Page 11 Nemojte u mašini da koristite prirodan sapun za ručno pranje. - Ako se stvrdne i nataloži unutar mašine, ovo može da dovede do problema sa proizvodom, promene u boji, rđe ili smrada. Nemojte u mreži da perete velike komade veša kao što je posteljina. - Stavljajte čarape i grudnjake u mrežu za pranje i perite ih sa ostalim vešom.
  • Page 12 sadržaj POSTAVLJANJE MAŠINE ZA PRANJE ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE MAŠINE REŠAVANJE PROBLEMA I INFORMATIVNI KODOVI TABELA SA CIKLUSIMA 12_ sadržaj WF9622SQ-Serbian.indd 12 Provera delova VEŠA Ispunjavanje instalacionih zahteva Instaliranje mašine za pranje veša PRANJE VEŠA Prvo pranje Osnovna uputstva Korišćenje kontrolne table Informacije o prašku i aditivima Ispuštanje vode iz mašine za pranje veša u ZA PRANJE VEŠA...
  • Page 13: Provera Delova

    PROVERA DELOVA Pažljivo raspakujte mašinu za pranje veša i proverite da li ste dobili sve navedene delove. Ako je mašina za pranje veša oštećena prilikom transporta ili ako niste dobili sve delove, obratite se Samsung korisničkom servisu ili distributeru Samsung proizvoda.
  • Page 14 postavljanje mašine za pranje veša ISPUNJAVANJE INSTALACIONIH ZAHTEVA Električno napajanje i uzemljenje Da biste izbegli nepotrebni rizik od požara, strujnog udara ili povrede, električne instalacije i uzemljenje moraju biti urađeni u skladu sa Nacionalnim električnim kodom ANSI/FNPA - poslednja revizija koda br. 70 i sa lokalnim kodovima i propisima. Lična je odgovornost vlasnika uređaja da obezbedi odgovarajuće servisiranje uređaja.
  • Page 15 Odvod vode Kompanija Samsung preporučuje uspravnu cev visine 18 inča (46 cm). Odvodno crevo se do uspravne cevi sprovodi kroz držač odvodnog creva. Uspravna cev mora da bude dovoljno velika da odgovara spoljašnjem prečniku odvodnog creva. Odvodno crevo se pričvršćuje za mašinu u fabrici.
  • Page 16 postavljanje mašine za pranje veša 2. KORAK Uklanjanje zavrtanja za transport Pre instalacije mašine za pranje veša, morate ukloniti sve zavrtnje sa zadnje strane korišćene u toku otpremanja. 1. Olabavite sve zavrtnje ključem za odvijanje koji ste dobili u kompletu. 2.
  • Page 17 3. KORAK Podešavanje nožica za ravnanje Kada instalirate mašinu za pranje veša, proverite da li su lako dostupni kabl za napajanje, dovod i odvod vode. 1. Namestite mašinu za pranje veša na mesto. 2. Poravnajte mašinu za pranje veša ručnim pomeranjem nožica za ravnanje po potrebi na unutra ili ka spolja.
  • Page 18 postavljanje mašine za pranje veša Povezivanje creva za dovod vode (označeni modeli) 1. Uklonite adapter sa creva za dovod vode. 2. Prvo olabavite četiri zavrtnja na adapteru pomoću odvijača tipa ‘+’ . Zatim uzmite adapter i okrećite deo (2) u smeru kretanja strelice dok ne napravite razmak od 5 mm.
  • Page 19 6. Otvorite dovod vode i proverite da nema curenja vode na ventilu za vodu, slavini ili adapteru. Ako ima curenja vode, ponovite prethodne korake. Ako je došlo do curenja vode, nemojte da koristite mašinu za pranje veša. Može doći do strujnog udara ili povrede. UPOZORENJE •...
  • Page 20 2. U ogranku odvodne cevi umivaonika: Ogranak odvodne cevi mora biti iznad sifona umivaonika tako da se kraj creva nalazi najmanje 60 cm iznad zemlje. 3. U odvodnoj cevi: Samsung preporučuje da koristite vertikalnu cev dužine 65 cm; ne sme biti kraća od 60 cm i duža od 90 cm.
  • Page 21 Sa novom Samsung mašinom za pranje veša, najteži deo pranja biće odluka koju odeću ćete prvu da perete. PRVO PRANJE Pre prvog pranja veša, mašina mora završiti jedan ceo prazan ciklus (tj. bez veša). 1. Pritisnite dugme Power (Napajanje)( 2.
  • Page 22 pranje veša KORIŠĆENJE KONTROLNE TABLE DIGITALNI GRAFIČKI EKRAN CYCLE SELECTOR (REGULATOR CIKLUSA) 22_ pranje veša WF9622SQ-Serbian.indd 22 Prikazuje preostalo vreme ciklusa pranja, sve informacije o ciklusu i poruke o greškama. Izaberite način okretanja i brzinu okretanja za ciklus. Za više informacija, pogledajte odeljak “Pranje odeće uz upotrebu regulatora ciklusa”...
  • Page 23: Delay End

    PREWASH (PRETPRANJE) ( DUGME ZA IZBOR DELAY END (ODLOŽENI KRAJ) ) DUGME ZA IZBOR TEMPERATURE (TEMPERATURA) ( ) DUGME ZA IZBOR RINSE (ISPIRANJE) ) DUGME ZA IZBOR SPIN (CENTRIFUGA) ) DUGME ZA IZBOR WASH OPTION (OPCIJA PRANJA) ) DUGME ZA IZBOR WF9622SQ-Serbian.indd 23 Za izbor pretpranja, pritisnite ovo dugme.
  • Page 24 pranje veša EXPRESS WASH (EKSPRESNO PRANJE)( DUGME ZA IZBOR SILVER WASH ( DUGME ZA IZBOR START/PAUSE (START/PAUZA) ( DUGME ZA IZBOR POWER (NAPAJANJE) ) DUGME Child Lock (Roditeljska kontrola) Funkcija Child Lock (Roditeljska kontrola) omogućava vam zaključavanje dugmadi tako da izabrani ciklus ne može da se izmeni.
  • Page 25 Pranje odeće uz upotrebu regulatora ciklusa Vaša nova mašina za pranje veša olakšava pranje pomoću Samsung sistema za automatsku kontrolu „Fuzzy Control“. Kada izaberete program za pranje, mašina će postaviti odgovarajuću temperaturu, vreme pranja i brzinu.
  • Page 26 pranje veša Ručno pranje odeće Odeću možete da perete ručno bez upotrebe regulatora ciklusa. 1. Uključite dotok vode. 2. Pritisnite dugme Power (Napajanje)( 3. Otvorite vrata. 4. Ubacite jedan po jedan komad odeće u bubanj i nemojte ga prepuniti. 5. Zatvorite vrata. 6.
  • Page 27 Određivanje kapaciteta tereta veša Nemojte prepuniti mašinu za pranje veša jer se veš možda neće dobro oprati. Pogledajte tabelu u nastavku da odredite kapacitet za tip veša koji perete. Tip tkanine Cotton (Pamuk) - prosečno/malo zaprljano - jako prljavo Synthetics (Sintetika) Denim (Teksas) Silk&Lace (Svila i čipka) Sports Wear (Sportska odeća)
  • Page 28 pranje veša INFORMACIJE O PRAŠKU I ADITIVIMA Izbor praška Tip praška koji treba da koristite zavisi od vrste tkanine (pamuk, sintetika, osetljiva odeća, vuna), boje, temperature pranja i stepena zaprljanosti. Uvek koristite prašak koji stvara malo pene i koji je namenjen automatskim mašinama za pranje veša. Pridržavajte se preporuka proizvođača praška na osnovu težine veša, stepena zaprljanosti i tvrdoće vode u vašem kraju.
  • Page 29 čišćenje i održavanje mašine za pranje veša Čišćenje mašine za pranje veša poboljšava njen rad, sprečava nepotrebne popravke i produžava životni vek mašine. ISPUŠTANJE VODE IZ MAŠINE ZA PRANJE VEŠA U HITNIM SLUČAJEVIMA 1. Isključite mašinu za veš iz struje. 2.
  • Page 30 čišćenje i održavanje mašine za pranje veša ČIŠĆENJE FIOKE ZA PRAŠAK I OTVORA FIOKE 1. Pritisnite ručicu za otpuštanje sa unutrašnje strane fioke za prašak i izvucite fioku. 2. Uklonite graničnik za tečni prašak iz fioke za prašak. 3. Operite sve delove tekućom vodom. 4.
  • Page 31 ČIŠĆENJE FILTERA ZA OTPATKE Preporučuje se čišćenje filtera za otpatke pet ili šest puta godišnje ili kada se pojavi poruka o grešci “5E”. (Pogledajte odeljak “Ispuštanje vode iz mašine za pranje veša u hitnim slučajevima” na prethodnoj strani) Pre čišćenja filtera za nečistoće proverite da li ste izvadili strujni kabl iz napajanja. OPREZ 1.
  • Page 32 čišćenje i održavanje mašine za pranje veša ČIŠĆENJE MREŽASTOG FILTERA CREVA ZA VODU. Mrežasti filter creva za vodu treba da čistite najmanje jednom godišnje ili kada se pojavi poruka o grešci “4E”. 1. Isključite dovod vode u mašinu za pranje veša. 2.
  • Page 33 Mašina za pranje veša ne ispušta vodu i/ili ne okreće Vrata su se zaključala ili neće da se otvore. Ako se problem i dalje nastavi, obratite se lokalnom korisničkom servisu kompanije Samsung. WF9622SQ-Serbian.indd 33 REŠENJE • Proverite da li je mašina za pranje veša uključena u struju.
  • Page 34 SIMBOL KODA cE/3E Sd/Sud Za kodove koji nisu navedeni ili u slučaju da predloženo rešenje nije uklonilo problem, pozovite servisni centar kompanije Samsung ili lokalnog distributera Samsung proizvoda. 34_ rešavanje problema i informativni kodovi WF9622SQ-Serbian.indd 34 REŠENJE •...
  • Page 35 tabela sa ciklusima TABELA SA CIKLUSIMA izbor korisnika)  PROGRAM Cotton (Pamuk)( Synthetics (Sintetika)( Denim (Teksas)( Silk&Lace(Svila i čipka)( Sports Wear (Sportska odeća)( Wool (Vuna)( Handwash (Ručno pranje)( Baby Care(Dečja odeća)( Dark Garment(Tamna odeća)( Daily Wash (Dnevno pranje)( Heavy Wash(Jako pranje)( PROGRAM Cotton (Pamuk)( Synthetics (Sintetika)(...
  • Page 36: Zaštita Okoline

    dodatak TABELA O ODRŽAVANJU TKANINA Navedeni simboli daju uputstva za održavanje odeće. Etiketa za održavanje uključuje četiri simbola u navedenom redosledu: pranje, izbeljivanje, sušenje i peglanje i ako je potrebno hemijsko čišćenje. Upotreba simbola omogućava usklađenost između proizvođača domaćih i uvezenih odevnih predmeta. Pratite uputstva sa etiketa za održavanje da bi odeća što duže trajala i da ne biste imali problema pri pranju.
  • Page 37 SPECIFIKACIJE DIMENZIJE PRITISAK VODE KOLIČINA VODE NETO TEŽINA KAPACITET PRANJA I OKRETANJA POTROŠNJA ZAGREVANJE EL.ENERGIJE OKRETANJE PAKOVANJE TEŽINA BROJ OBRTAJA Izgled i specifikacije proizvoda podložni su izmeni bez prethodne najave u cilju unapređenja proizvoda. WF9622SQ-Serbian.indd 37 MAŠINA SA PREDNJIM PUNJENJEM WF9624/WF9622/WF9620/WF9628 Š598mm X D610mm X V845mm WF9624...
  • Page 38 podsetnik WF9622SQ-Serbian.indd 38 2011-2-10 16:07:31...
  • Page 39 podsetnik WF9622SQ-Serbian.indd 39 2011-2-10 16:07:31...
  • Page 40 Kontaktirajte SAMSUNG WORLD WIDE Ako imate pitanje ili komentar koji se tiče proizvoda kompanije Samsung, kontaktirajte SAMSUNG centar za korisničku podršku. WF9622SQ-Serbian.indd 40 2011-2-10 16:07:31...