Lenovo ThinkPad G41 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav
Lenovo ThinkPad G41 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

Lenovo ThinkPad G41 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

(slovenian) service and troubleshooting guide for the thinkpad g41
Hide thumbs Also See for ThinkPad G41:
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
G40
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje težav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad G41

  • Page 1 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 3 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 4 Dodatek A, “Informacije o brezžičnem delovanju”, na strani 39, Dodatek B, “Garancijske informacije”, na strani 41 in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 67. Druga izdaja (junij 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Vse pravice pridržane.
  • Page 5: Table Of Contents

    Blagovne znamke . . 72 Težava ob zagonu . . 24 Druge težave . . 26 Kazalo . 75 Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a . . 28 Obnovitev prednameščene programske opreme . . 29 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Predstavljajo lahko tudi možen varnostni problem. Ne izpostavljajte se nevarnosti in ne poskušajte lastnoročno odkriti vzroka težav. Izvajajte redne preglede računalnika in komponent, da odkrijete morebitne poškodbe, dotrajanost ali znake nevarnosti. Če kakorkoli dvomite v stanje © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 8: Splošne Varnostne Smernice

    Izdelek je padel po tleh ali je kakorkoli poškodovan. v Delovanje izdelka ni brezhibno, ko upoštevate navodila za uporabo. Opomba: Če opazite takšno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla družba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljšek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
  • Page 9: Napajalni Kabli In Adapterji

    Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni nobenih premikajočih se delov, se za ustrezno certificiranje UL zahtevajo naslednja opozorila. NEVARNOST Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. Opozorilo: Pred zamenjavo dela CRU izklopite računalnik in počakajte 3 do 5 minut, da se računalnik ohladi, preden odprete pokrov.
  • Page 10: Vtiči In Vtičnice

    ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoče ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem načinu. Združljivost baterij, ki jih je za uporabo z vašim izdelkom dobavila družba Lenovo, je preizkušena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli.
  • Page 11: Toplota In Prezračevanje Izdelka

    Toplota in prezračevanje izdelka Računalniki proizvajajo toploto, ko so vklopljeni in ko se polnijo baterije. Notesniki lahko zaradi svoje kompaktne velikosti proizvajajo znatno količino toplote. Vedno upoštevajte te osnovne varnostne ukrepe: v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 12: Dodatne Varnostne Informacije

    zdrobi. Da se v tem primeru zaščitite pred možnimi poškodbami in da zmanjšate nevarnost poškodovanja računalnika, storite naslednje: v CD/DVD plošče vedno hranite v originalni embalaži v CD/DVD plošč nikoli ne hranite neposredno izpostavljenih sončni svetlobi, hranite jih vedno stran od neposrednih virov toplote v Ko CD/DVD plošč...
  • Page 13 Pomembne varnostne informacije...
  • Page 14 Če baterije za ponovno polnjenje vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Baterije vsebujejo manjšo količino škodljivih snovi. Da bi preprečili poškodbe: v Baterije nadomestite samo s tipom baterij, ki ga priporoča Lenovo. v Baterije držite proč od ognja. v Baterij ne izpostavljajte vodi ali dežju.
  • Page 15 NEVARNOST Če pomožno baterijo vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Litijeve baterije vsebujejo litij in lahko eksplodirajo, če z njimi ne ravnate pravilno ali se jih ne znebite na pravi način. Nadomestite jih samo z baterijami istega tipa. Da bi preprečili poškodbe ali smrtne primere: (1) baterije ne mečite in potapljajte v vodo, (2) ne dovolite, da se baterija segreje nad 100 °C (212 °F), in (3) baterije ne poskušajte popraviti ali razstaviti.
  • Page 16: Izjava O Ustreznosti Laserja

    NEVARNOST Pri uporabi telefonske opreme se izognete nevarnosti ognja, električnega udara ali poškodb tako, da vedno sledite osnovnim varnostnim ukrepom, kot so: v Nikoli ne priklapljajte telefona med nevihto. v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtiča v mokrih prostorih, razen če ni za to posebej zasnovan.
  • Page 17 NEVARNOST Ne odpirajte optičnega pomnilniškega pogona; ne vsebuje delov, ki jih uporabnik lahko nastavi ali servisira. Uporaba kontrol, nastavitev ali izvedba postopkov, razen določenih, vas lahko izpostavi nevarnemu sevanju. Laserski izdelki 1. razreda niso nevarni. Zasnova laserskega sistema in optičnega pomnilniškega pogona med normalnim delovanjem, uporabniškim vzdrževanjem ali servisiranjem preprečuje izpostavljenost laserskemu sevanju, močnejšemu od 1.
  • Page 18 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 19: Pomembno Obvestilo Za Uporabnike

    CD plošč in nastanek težav zaradi uporabe nepravilne različice CD plošče. Varnostne kopije vseh datotek in programov, ki jih je Lenovo prvotno namestil na računalnik, se nahajajo v skritem delu ali particiji trdega diska. Čeprav so skrite, te kopije zavzemajo nekaj prostora trdega diska. Zato lahko pri preverjanju zasedenosti prostora na trdem diska v okolju Windows opazite, da je le-ta večja od pričakovane.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 21: Iskanje Informacij Z Access Ibm

    BIOS-a, kjer lahko preverjate in spreminjate nastavitve za BIOS. S pritiskom na gumb Access IBM odprete aplikacijo, ki vam predstavi vse vire informacij Lenovo. Na naslednji strani boste videli prvo stran Access IBM z razlago, kakšno pomoč vsebuje vsak del Access IBM.
  • Page 22 Nekatere teme pomoči vsebujejo kratke video posnetke, ki prikazujejo izvajanje določenih opravil, kot so na primer zamenjava baterije, vstavljanje kartice PC ali nadgradnja pomnilnika. Prikazane kontrolnike uporabite za predvajanje, premor in previjanje video posnetka. ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 23: Poglavje 1. Pregled Novega Računalnika Thinkpad

    Poglavje 1. Pregled novega računalnika ThinkPad Računalnik ThinkPad na prvi pogled Specifikacije Komponente . Skrb za računalnik ThinkPad . © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Računalnik Thinkpad Na Prvi Pogled

    Vaš ThinkPad na prvi pogled Računalnik ThinkPad na prvi pogled Pogled od spredaj Pogled od zadaj ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 25: Komponente

    Komponente Komponente Procesor ® ® v Intel Pentium 4 Procesor ® ® v Intel Celeron Procesor Pomnilnik v Vgrajen: 128 MB, 256 MB ali 512 MB, odvisno od modela v Maksimalno: 2048 MB Pomnilniška naprava v 2,5-palčni trdi disk: 20 GB, 40 GB, 60 GB ali 80 GB, odvisno od modela Zaslon Barvni zaslon uporablja tehnologijo TFT: v Velikost: 14,1-palčni ali 15,0-palčni...
  • Page 26 Komponente Disketni pogon Za najboljše možno delovanje disketnega pogona uporabljajte visokokakovostne diskete (kot so IBM-ove diskete), ki dosegajo ali presegajo naslednje standarde: v 1-MB, 3,5-palčna, neformatirana disketa (2DD): – ANSI (Ameriški državni normativni inštitut) X3.137 – ISO (Mednarodna normativna organizacija) 8860 –...
  • Page 27: Specifikacije

    Specifikacije Specifikacije Velikost v Širina: 329 mm (12,95 palcev) v Globina: 282,5 mm (11,2 palcev) v Višina: 37,1 mm – 50,9 mm (1,46 palca – 2,00 palca) Okolje v Maksimalna višina brez vzdrževanja zračnega tlaka: 3048 m v Temperatura – Na višinah do 2438 m - Delovanje brez diskete: 5 °...
  • Page 28: Skrb Za Računalnik Thinkpad

    Skrb za računalnik ThinkPad Skrb za računalnik ThinkPad Čeprav je računalnik namenjen zanesljivemu delovanju v normalnih delovnih okoljih, ga uporabljajte razumno. Z upoštevanjem teh pomembnih nasvetov boste svoj računalnik najbolje in najprijetneje izrabili. Pomembni nasveti: Pazljivo izberite delovno mesto in način dela v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 29 (Access IBM odprite s pritiskom na gumb Access IBM). Pazljivo določite gesla v Zapomnite si gesla. Če pozabite nadzorniško geslo ali geslo trdega diska, vam pooblaščeni ponudnik storitev Lenovo ne bo dodelil novega, zaradi česar boste morda morali zamenjati sistemsko ploščo ali trdi disk. Ostali pomembni nasveti v Vaš...
  • Page 30 Skrb za računalnik ThinkPad v Pred nameščanjem katerekoli izmed naslednjih naprav se dotaknite kovinske mize ali ozemljenega kovinskega predmeta. Ta postopek odstrani statično elektriko iz vašega telesa. Statična elektrika lahko poškoduje napravo. – Kartica PC Card – Pametna kartica – Pomnilniške kartice, npr. SD Card, Memory Stick in MultiMediaCard –...
  • Page 31 Skrb za računalnik ThinkPad 2. Madež nežno obrišite z mehko in suho krpo. 3. Če madeža s tem niste odstranili, mehko in gladko krpo navlažite z vodo ali mešanico izopropilnega čistilnega alkohola in čiste vode (v razmerju 50-50). 4. Izžemite čim več tekočine. 5.
  • Page 32 Skrb za računalnik ThinkPad ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 33: Poglavje 2. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    Obnovitev prednameščene programske opreme . . 29 Težave s TrackPointom . . 19 Nadgradnja pogona trdega diska . 30 Težave v stanju pripravljenosti ali mirovanju . . 20 Zamenjava baterije . . 32 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 34: Določanje Težav

    Odpravljanjte težav z računalnikom Določanje težav ® Če imate težave z računalnikom, ga lahko testirate s pomočjo PC-Doctor za Windows. PC-Doctor za Windows zaženite na naslednji način: 1. Kliknite Start. 2. Kazalec premaknite na All Programs (Vsi programi) (v Windows razen Windows XP, Programs (Programi)), in nato na PC-Doctor za Windows.
  • Page 35 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 0185: Bad startup sequence Kontrolna vrednost EEPROM sekvence zagona ni pravilna. S pripomočkom za settings. Enter BIOS Setup nastavitev BIOS-a naložite privzeto nastavitev. and load Setup defaults. 0187: EAIA data access Zavrnjen dostop do EEPROM. Računalnik odnesite na servisno popravilo. error 0188: Invalid RFID Kontrolna vsota EEPROM ni pravilna (blok # 0 in 1).
  • Page 36 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 0230: Shadow RAM error Delovanje kopirnega RAM-a je spodletelo. Testirajte pomnilnik vašega računalnika s pomočjo PC-Doctor. Če ste tik pred vključitvijo računalnika dodali pomnilniški modul, ga ponovno namestite. Nato s PC-Doctorjem testirajte pomnilnik. 0231: System RAM error Delovanje sistemskega RAM-a ni uspelo.
  • Page 37 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 1803: Unauthorized Ta računalnik ne podpira hčerinske kartice. Odstranite jo. daughter card is plugged in - Power off and remove the daughter card. 1804: Unauthorized battery Nameščene baterije ne morete uporabljati s tem računalnikom. Zamenjajte jo z is detected- Replace it with ustreznim modelom baterije.
  • Page 38: Napake Brez Sporočil

    Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Rešitev Operating system not found. Preverite naslednje: v Ali je pogon trdega diska pravilno nameščen. v Ali je zagonska disketa v disketnem pogonu Če se vam še vedno izpisuje isto sporočilo o napaki, preverite zaporedje zagona s pomočjo pripomočka za nastavitev BIOS-a.
  • Page 39: Težava Z Geslom

    Če ste pozabili geslo ob vklopu, računalnik odnesite pooblaščenemu serviserju Lenovo ali tržnemu zastopniku za preklic gesla. Če ste pozabili geslo za trdi disk, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne more določiti novega gesla ali obnoviti podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
  • Page 40: Težava S Stikalom Za Vklop

    Če ste pozabili nadzorniško geslo, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne more določiti novega gesla. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja sistemsko ploščo. S seboj prinesite potrdilo o nakupu, plačati pa boste morali za dele in delo.
  • Page 41: Težave S Trackpointom

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave s TrackPointom Težava: Kazalec se premika po svoje, ko računalnik nadaljuje z normalnim delovanjem. Rešitev: Kazalec se včasih premika po svoje, če med običajnim delovanjem ne uporabljate TrackPointa. To je običajna značilnost TrackPointa in ne gre za okvaro.
  • Page 42: Težave V Stanju Pripravljenosti Ali Mirovanju

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave v stanju pripravljenosti ali mirovanju Težava: Računalnik nepričakovano preklopi v stanje pripravljenosti. Rešitev: Če se procesor pregreje, računalnik samodejno preklopi v stanje pripravljenosti, da bi se lahko ohladil in s tem zaščitil procesor in ostale notranje komponente. Preverite tudi nastavitve za stanje pripravljenosti s pomočjo Battery MaxiMiser-ja.
  • Page 43: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Odpravljanje težav z računalnikom v Če indikator stanja pripravljenosti sveti, je računalnik v stanju pripravljenosti. Adapter za izmenični tok priključite na računalnik in pritisnite Fn. v Če indikator stanja pripravljenosti ne sveti, vaš računalnik miruje ali ni pod napajanjem. Adapter za izmenični tok priključite na računalnik; pritisnite glavno stikalo za nadaljevanje delovanja.
  • Page 44 Odpravljanje težav z računalnikom v Če uporabljate adapter za izmenični tok ali baterijo in indikator statusa baterije sveti (zeleno), pritisnite Fn+Home za osvetlitev zaslona. v Pritisnite Fn+F7 za prikaz slike. Opomba: Če za uporabo predstavitvene sheme uporabljate kombinacijo tipk Fn+F7, v treh sekundah vsaj trikrat pritisnite Fn+F7 za prikaz slike na zaslonu računalnika.
  • Page 45: Težave Z Baterijo

    Odpravljanje težav z računalnikom 6. Poskrbite, da je v oknu Adapter information (Informacije o kartici) prikazano ® “Intel 82852/82855 GM/GME Chip” ali “NVIDIA GeForce FX Go5200”. 7. Kliknite na jeziček Monitor. 8. Preverite, ali so informacije pravilne. Težava: Zaslon se ne izključi, ko je računalnik izklopljen. Rešitev: Pritisnite in vsaj štiri sekunde držite stikalo za vklop, da izključite računalnik;...
  • Page 46: Težave S Pogonom Trdega Diska

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava: Računalnik se izklopi, preden indikator stanja nakazuje, da je baterija prazna, -ali- Računalnik še vedno deluje, čeprav indikator stanja nakazuje, da je baterija prazna. Rešitev: Izpraznite in ponovno napolnite baterijo. Težava: Čas delovanja popolnoma napolnjene baterije je kratek. Rešitev: Izpraznite in ponovno napolnite baterijo.
  • Page 47 Odpravljanje težav z računalnikom Rešitev: Za pomoč pri reševanju ali identifikaciji težave uporabite delovni prostor Rescue and Recovery. Zagon delovnega prostora Rescue and Recovery je preprost. Rescue and Recovery odprite na naslednji način: 1. Izklopite računalnik in ga spet vklopite. 2.
  • Page 48: Druge Težave

    Odpravljanje težav z računalnikom Na zgornjem oknu delovnega prostora Rescue and Recovery kliknite naslednje, da odprete nove strani ali zapustite pripomoček: v Events log (Dnevnik dogodkov) vam omogoča ogledovanje dnevnika, ki vsebuje informacije o dogodkih ali opravilih, povezanih z operacijami Rescue and Recovery.
  • Page 49 Odpravljanje težav z računalnikom Rešitev: To sporočilno okno lahko varno zaprete. Prikaže se zaradi težav z gonilnikom USB 2.0 v OS Windows 2000. Podrobnejše informacije lahko dobite v Microsoftovi Bazi znanja v razdelku Več informacij, članka 328580 in 323754. Obiščite Microsoftovo spletno stran Knowledge Base na naslovu http://support.microsoft.com/, v polje vpišite številko članka, ki ga potrebujete, in kliknite na gumb Search.
  • Page 50: Zagon Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

    Odpravljanje težav z računalnikom 3. Temperaturo sistema poskušajte znižati tako, da povečate hitrost ventilatorja s pomočjo funkcije Fan Control v čarovniku Battery MaxiMiser. Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a Računalnik je opremljen s programom Pripomoček za nastavitev BIOS-a, ki omogoča izbiro različnih nastavitvenih parametrov. v Config: nastavitev konfiguracije računalnika.
  • Page 51: Obnovitev Prednameščene Programske Opreme

    Kako zagnati Pripomoček za nastavitev BIOS-a 9. Izberite Restart in pritisnite Enter. Kazalko premaknite na možnost, s katero bi radi ponovno zagnali računalnik, in pritisnite Enter. Računalnik se ponovno zažene. Obnovitev prednameščene programske opreme Trdi disk računalnika ima skrito, zaščiteno območje za varnostne kopije. Na tem območju je celotna varnostna kopija trdega diska s tovarniško vsebino in program Rescue and Recovery.
  • Page 52: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Obnovitev prednameščene programske opreme 6. Po končanem postopku obnovitve pritisnite Enter. Računalnik se bo ponovno zagnal s prednameščenim operacijskim sistemom, gonilniki in programsko opremo. Nadgradnja pogona trdega diska Poškodovan pogon trdega diska lahko zamenjate sami. Opomba: Pogon trdega diska zamenjajte samo v primeru popravila. Konektorji in reža trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
  • Page 53: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Nadgradnja pogona trdega diska 5. Odprite zaslon računalnika; nato računalnik postavite na stran in odstranite pogon trdega diska, tako da pokrov povlečete proč od računalnika. 6. Ne odstranjujte vijakov iz stranic pokrova; pokrov ločite od pogona trdega diska tako, da povlečete v smeri puščic, najprej 1 in nato 2 . 7.
  • Page 54: Zamenjava Baterije

    Nadgradnja pogona trdega diska 9. Računalnik obrnite tako, da je spodnja stran zgoraj. Vijak namestite nazaj. 10. Ponovno namestite baterijo. 11. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priključite na računalnik. Zamenjava baterije 1. Izklopite računalnik oziroma ga preklopite v stanje mirovanja. Izključite adapter za izmenični tok in kable.
  • Page 55: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije 5. Premaknite zaskočni zapah baterije na njegovo mesto. 6. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priključite na računalnik. Poglavje 2. Odpravljanje težav z računalnikom...
  • Page 56 Zamenjava baterije ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 57: Lenovo 2005. Portions © Ibm Corp

    Poglavje 3. Pridobivanje pomoči in servisa Pomoč in servis . . 36 Klicanje centra za podporo strankam . . 36 Spletna pomoč . . 36 Pomoč po svetu . . 37 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 58: Pomoč In Servis

    Pomoč in servis Če potrebujete pomoč, servisno storitev, tehnično pomoč ali dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, vam je na voljo široka paleta virov pomoči Lenovo. To poglavje vsebuje informacije o tem, kam se obrniti za dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, kaj storiti v primeru težav z računalnikom in na koga se obrniti za servisno storitev.
  • Page 59: Pomoč Po Svetu

    Namestitev in vzdrževanje omrežnih operacijskih sistemov (NOS) v Namestitev in vzdrževanje aplikacijskih programov Garancijski pogoji družbe Lenovo so podrobno opisani v garanciji za strojno opremo Lenovo. Shranite potrdilo o nakupu, saj ga morate predložiti ob servisnem popravilu. Med klicem bodite blizu računalnika, da vam bo zastopnik tehnične pomoči lahko pomagal pri odpravljanju težav.
  • Page 60 Pridobivanje pomoči in servisa ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 61: Dodatek A. Informacije O Brezžičnem Delovanju

    Ker brezžična kartica LAN Mini-PCI deluje v okviru smernic varnostnih standardov in priporočil za radijske frekvence, je Lenovo prepričan, da je uporaba vgrajenih brezžičnih kartic popolnoma varna. Ti standardi in priporočila izražajo strokovno mnenje in so rezultat dela odborov in komisij znanstvenikov, ki nenehno preučujejo in razlagajo...
  • Page 62: Omogočanje Načina Razširjenih Kanalov

    Uporaba te naprave je mogoča samo z dostopovnimi točkami, katerih raba je odobrena samo znotraj območja njihove upo rabe. Uporaba naprave z dostopovno točko, ki ni združljiva s standardom Wi-Fi in njena raba ni odobrena znotraj vašega območja, lahko pomeni kršitev vladnih predpisov. Odobreno rabo dostopovne točke v vaši državi ali geografskem področju določite tako, da upoštevate omrežnega skrbnika, priročnik z navodili ali odobritveno oznako za dostopovno točko.
  • Page 63: Dodatek B. Garancijske Informacije

    3. delu - Garancijske informacije. Datum računa ali potrdila o nakupu velja kot datum namestitve, razen če družba Lenovo ali prodajalec ne določi drugače. Če družba Lenovo ne določi drugače, garancija velja samo v državi ali regiji nakupa naprave.
  • Page 64 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vključno s tistimi, ki jih družba Lenovo na vašo željo priskrbi ali vgradi v napravo Lenovo.
  • Page 65 Če vključuje garancijski servis zamenjavo naprave ali dela, postane del, ki ga ponudnik storitev zamenja, last družbe Lenovo, zamenjava pa postane vaša last. Jamčite, da so vsi odstranjeni deli pristni in neprirejeni. Zamenjani deli niso vedno novi, so pa vedno popolnoma brezhibni in vsaj enakovredni prejšnjim delom.
  • Page 66: Del - Pogoji Za Določene Države

    OMEJITEV ALI IZKLJUČITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in družba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov države nakupa naprave za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolžnosti in obveznosti družbe Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje pravnih načel.
  • Page 67 ARGENTINA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno izključno redno gospodarsko sodišče v Buenos Airesu. BOLIVIJA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, so pristojna izključno sodišča mesta La Paz.
  • Page 68 Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Če družba Lenovo krši pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost družbe Lenovo omejena na popravilo ®...
  • Page 69 ali zamenjavo blaga ali dobavo ustreznega blaga. Kjer se ta pogoj ali garancija nanaša na pravico do prodaje, neuradnega posedovanja ali nesporne lastninske pravice oziroma je bilo blago kupljeno z namenom osebne, domače ali gospodinjske uporabe ali potrošnje, omejitve iz tega odstavka ne veljajo. Pristojno pravo: Naslednje besedilo zamenjuje "zakoni države nakupa naprave″v prvem stavku: zakoni zvezne države ali ozemlja.
  • Page 70 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske škode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani družbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plačali za napravo. Arbitraža: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za reševanje sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno razsodišče,...
  • Page 71 EVROPA, BLIŽNJI VZHOD, AFRIKA (EMEA) NASLEDNJI POGOJI VELJAJO ZA VSE DRŽAVE EMEA: Pogoji te izjave o omejeni garanciji veljajo za naprave, kupljene pri družbi Lenovo ali njenem prodajalcu. Pridobitev garancijskega servisa Dodajte naslednji odstavek v Zahodna Evropa (Andora, Avstrija, Belgija, Ciper, Češka republika, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija,...
  • Page 72 Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, v Sloveniji ali Ukrajini, vam je garancijski servis na voljo v vseh teh državah s strani ponudnika storitev, pod pogojem, da je naprava bila objavljena in dana na tržišče s strani družbe Lenovo v državi, v kateri želite pridobiti servis.
  • Page 73 Sodna oblast: Temu poglavju so dodane naslednje izjeme: 1) V Avstriji je za reševanje vseh sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji in v zvezi z njo, vključno z njenim obstojem, pristojno sodišče na Dunaju v Avstriji (center mesta);...
  • Page 74 7. številki 595. odstavka (1) zakonika. Vendar družba Lenovo lahko sproži postopke na pristojnem sodišču v državi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi je za reševanje vseh sporov v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji pristojno razsodišče, sklicano v Helsinkih na Finskem v skladu s takrat...
  • Page 75 (če je krivec družba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plačali za napravo, ki je povzročila škodo.
  • Page 76 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje točko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odškodnino za neposredno škodo je odgovornost družbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plačali za napravo, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
  • Page 77 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 78 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 79: Del - Garancijske Informacije

    OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da družba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje računa za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
  • Page 80 CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 81 (stroške krije družba Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami. 5. CRU in servis na lokaciji stranke Ta tip garancijskega servisa je kombinacija tipa 1 in tipa 2 (oglejte si zgoraj).
  • Page 82 Država ali regija Telefonska številka Čile 800-224-488 (španščina) Kitajska 800 810 1818 (mandarinščina) Kitajska (Hongkong P.U.R.) Domači osebni računalniki: 852 2825 7799 Poslovni osebni računalniki: 852 8205 0333 ThinkPad in WorkPad: 852 2825 6580 (kantonščina, angleščina, putonghua) Kolumbija 1-800-912-3021 (španščina) Kostarika 284-3911 (španščina) Hrvaška...
  • Page 83 Država ali regija Telefonska številka Irska 01-815-9202 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 01-881-1444 (garancijski servis in podpora) (angleščina) Italija 02-7031-6101 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) +39-800-820094 (garancijski servis in podpora) (italijanščina) Japonska Namizni računalniki: Brezplačna številka: 0120-887-870 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 ThinkPad: Brezplačna številka: 0120-887-874 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724...
  • Page 84: Garancijski Dodatek Za Mehiko

    Vsa prednameščena programska oprema ima samo 30-dnevno garancijo na namestitvene napake, ki začne teči na datum nakupa. Družba Lenovo ne odgovarja za podatke v takšni programski opremi in/ali dodatni programski opremi, nameščeni po nakupu izdelka. Stroške storitev, ki jih garancija ne pokriva, po odobritvi krije končni uporabnik.
  • Page 85 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Trženje: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 86 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 87: Dodatek C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Na strani za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priročnik za vzdrževanje strojne opreme http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid =part-video v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 59. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 88 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 89: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
  • Page 90: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
  • Page 91: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali konektorjev ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaščeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme. Ta naprava je v skladu z določili 15. dela predpisov FCC. Delovanje mora izpolnjevati naslednja dva pogoja: (1) naprava ne sme povzročati škodljivih motenj in (2) naprava...
  • Page 92: Ponudba Programske Opreme Ibm Lotus

    Kot določa Zakon za spodbujanje učinkovitega izkoriščanja virov, sta se zbiranje in reciklaža računalnikov za domačo uporabo začela dne 1. oktobra 2003. Za podrobnosti obiščite spletno stran IBM Japan na naslovu www.ibm.com/jp/services/its/r/env/pcrecycle_p.html Kako se znebiti komponente računalnika ThinkPad iz težke kovine Tiskana vezja računalnika ThinkPad vsebujejo težke kovine.
  • Page 93 Lotus FastSite – spletni založnik v Lotus SmartCenter – urejevalnik internetnih informacij Podpora strankam: za informacije o podpori in telefonske številke za pomoč pri namestitvi programske opreme obiščite http://www.lenovo.com/think/support. Za nakup tehnične podpore po začetni podpori pri namestitvi obiščite http://www.lotus.com/passport.
  • Page 94: Blagovne Znamke

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vprašanji glede naročila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo ThinkPad PS/2 Rapid Restore Rescue and Recovery...
  • Page 95 Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe International Business Machines Corporation v ZDA in/ali v drugih državah: IBM (uporaba pod licenco) Lotus 1-2-3 Approach Lotus FastSite Freelance Graphics Lotus Notes Lotus Organizer Lotus SmartCenter SmartSuite Word Pro Microsoft, Windows in Windows NT so blagovne znamke družbe Microsoft v Združenih državah Amerike in/ali drugih državah.
  • Page 96 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 97: Kazalo

    12 okolje 6 zamenjava, baterija 32 PC-Doctor za Windows 12 pogled od spredaj 2 pogled od zadaj 2 pomembni nasveti 6 pomoč in servis 36 po svetu 37 preko spleta 36 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 98 ® ThinkPad G40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 100 Številka dela: 39T5961 (1P) P/N: 39T5961...

This manual is also suitable for:

Thinkpad g40 series

Table of Contents