Yamaha SRE203 Gebruikershandleiding

Yamaha SRE203 Gebruikershandleiding

Yamaha musical instrument owner's manual
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Gebruikershandleiding
NL

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Yamaha SRE203

  • Page 1 Gebruikershandleiding...
  • Page 2: Special Message Section

    Yamaha. This product should be used only with the components supplied or; a cart, rack, or stand that is recommended by Yamaha. If a cart, etc., is used, please observe all safety markings and instructions that accompany the accessory product.
  • Page 3 * This applies only to products distributed by YAMAHA CORPORATION OF AMERICA. OBSERVERA! Apparaten kopplas inte ur växelströmskällan (nätet) så länge som den ar ansluten till vägguttaget, även om själva apparaten har stängts av.
  • Page 4 • Gebruik alleen het voltage dat als juist wordt aangegeven voor het instrument. Het vereiste voltage wordt genoemd op het naamplaatje van het instrument. • Gebruik uitsluitend de aangegeven adapter (PA-3B, PA-3C of een door Yamaha aanbevolen equivalent). Gebruik van een andere adapter kan oververhitting en defecten veroorzaken.
  • Page 5 Yamaha kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade die wordt veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van of modificaties aan het instrument. Zet het instrument altijd uit als u het niet gebruikt. Zelfs als de stroom is uitgeschakeld loopt er, bij gebruik van een netadapter, nog een minimale hoeveelheid stroom door het instrument. Als u het instrument voor een lange tijd niet gebruikt, zorg er dan voor dat u de netadapter uit het stopcontact haalt.
  • Page 6: Paneellogo's

    AWM-klankopwekkingssysteem (Advanced Wave memory). Yamaha Education Suite 5 Het instrument is uitgerust met het nieuwe Yamaha Educatiepakket. Dit is een set leermiddelen waarin gebruik wordt gemaakt van de laatste technologie om het leren en spelen van muziek plezieriger te maken dan ooit tevoren! Bijgeleverde accessoires De PSR-E203/YPT-200-verpakking bevat de volgende items.
  • Page 7: Table Of Contents

    Paneellogo's ...6 Bijgeleverde accessoires ...6 Opstellen Spanningsvereisten ...8 Een hoofdtelefoon aansluiten (aansluiting PHONES/OUTPUT)...9 Een voetschakelaar aansluiten (SUSTAIN-aansluiting)...9 De MIDI-aansluitingen gebruiken...9 Het instrument aanzetten...9 Bedieningspaneel en aansluitingen Bedieningspaneel ...10 Achterpaneel...10 — Beknopte handleiding — Stap 1 Voices veranderen Het instrument aanzetten en het volume aanpassen...12 Probeer diverse instrumentvoices te bespelen ...13 De Grand Piano-voice (vleugel) bespelen ...14 Drumkits...14...
  • Page 8: Opstellen

    Zorg ervoor de volgende handelingen uit te voeren VOORDAT u het instrument aanzet. Spanningsvereisten Hoewel het instrument zowel via een optionele netadapter als via batterijen kan worden gevoed, beveelt Yamaha het gebruik van een netadapter aan, wanneer dat mogelijk is. Gebruik van een netadapter is milieuvriendelijker dan batterijen.
  • Page 9: Een Hoofdtelefoon Aansluiten

    De sustainfunctie stelt u in staat een natuurlijke sustain te maken door terwijl u speelt een optionele voetschakelaar in te drukken. Sluit een Yamaha FC4- of FC5-voetschakelaar aan op deze aansluiting en gebruik deze om de sustain in en uit te schakelen.
  • Page 10: Bedieningspaneel En Aansluitingen

    Bedieningspaneel en aansluitingen Bedieningspaneel q Schakelaar [STANDBY/ON] ... pagina 9, 24 w MASTER VOLUME Knop [+] ... pagina 9, 24 Knop [-] ... pagina 9, 24 e LESSON PART Knop [L] ... pagina 28 Knop [R]... pagina 28 r Knop [LISTEN & LEARN]... pagina 28 t Knop [TIMING]...
  • Page 11 Stijloverzicht (pagina 56) GrandPno Achterpaneel Voice-overzicht (pagina 53) Display (pagina 26) GrandPno Bedieningspaneel en aansluitingen PSR-E203/YPT-200 Gebruikershandleiding...
  • Page 12: Beknopte Handleiding

    Stap — Beknopte handleiding — Voices veranderen Het instrument aanzetten en het volume aanpassen Het instrument aanzetten Het volume aanpassen Als u het instrument aanzet, worden links op het display balkjes weergegeven die de waarde van het mastervolume aangeven. Naarmate het volume hoger wordt, verschijnen er meer balkjes op het display.
  • Page 13: Probeer Diverse Instrumentvoices Te Bespelen

    Probeer diverse instrumentvoices te bespelen Naast de pianovoice kunt u een groot aantal andere instrumentvoices selecteren en bespelen, waaronder gitaar, trompet en fluit. De voice die u hier selecteert wordt de hoofdvoice. Druk op de knop [VOICE]. Het nummer en de naam van de voice worden weergegeven. Selecteer een voice.
  • Page 14: De Grand Piano-Voice (Vleugel) Bespelen

    De Grand Piano-voice (vleugel) bespelen Als u gewoon een pianovoice wilt bespelen, hoeft u maar op één knop te drukken. Druk op de knop [PORTABLE GRAND]. De voice 'Grand Piano1 001' wordt automatisch als hoofdvoice geselecteerd. Drumkits Drumkits zijn verzamelingen drum- en percussie- instrumenten.
  • Page 15 Probeer elke toets. U hoort bongo's, conga's, maraca's en nog meer: een uitgebreide diversiteit aan drum- en percussiegeluiden. U vindt meer informatie over de instrumenten en toetstoewijzingen van elke drumkit in de drumkitlijst op pagina 55. Drumkitlijst Standard Kit Dance Kit Brush Kit Symphony Kit Sound Effect Kit...
  • Page 16: Stap

    Stap — Beknopte handleiding — Leuke geluiden Dit instrument biedt ook een groot aantal unieke geluidseffecten. Probeer elke toets en laat u verrassen door de geluiden! Bij het uitproberen van de verschillende toetsen hoort u een blaffende hond, stromend water, een krakende deur en nog veel meer unieke effecten.
  • Page 17: Stap

    Stap — Beknopte handleiding — Spelen met de metronoom Start de metronoom Het instrument bevat een metronoom waarvan u het tempo en de maatsoort kunt instellen. Stel het tempo in waarop u het prettigst kunt spelen. De metronoom starten Zet de metronoom aan en start deze door op de knop [METRONOME ON/OFF] te drukken.
  • Page 18 De maatsoort van de metronoom instellen Op de eerste tel van elke maat klinkt een bel en op elke andere tel van de maat klinkt het tikken van de metronoom. U kunt de maatsoort ook op '00' instellen. In dat geval klinkt er geen bel en hoort u op elke maat het tikken van de metronoom.
  • Page 19: Stap

    Stap — Beknopte handleiding — Songs afspelen Een specifieke song selecteren en beluisteren Dit instrument heeft 102 ingebouwde songs. Luisteren naar een song Druk op de knop [SONG]. Het nummer en de naam van de song worden weergegeven. Selecteer de gewenste song met behulp van de nummerknoppen [0]-[9], [+], [-].
  • Page 20 Overige bewerkingen Knop [REW] ...De song wordt versneld teruggespoeld als u deze knop tijdens het spelen Knop [FF]...De song wordt versneld vooruit gespoeld als u deze knop tijdens het Knop [PAUSE]...Het afspelen wordt tijdelijk gestopt. Als u de knop nogmaals indrukt, wordt De knop [DEMO] gebruiken Druk op de knop [DEMO] om de songs 001, 002, 003, 059, 072, 004, 024, en 043 achtereenvolgens af te spelen.
  • Page 21: Stap

    Stap — Beknopte handleiding — Spelen met een stijl Een ritme van een stijl selecteren Met de stijlfunctie kunt u begeleidings- en ritmepartijen selecteren in diverse muziekcategorieën, waaronder rock, blues, techno en nog veel meer. Hieronder ziet u hoe u een ritme van een stijl afspeelt.
  • Page 22: Spelen Met Een Stijl

    Spelen met een stijl Op de vorige pagina heeft u geleerd hoe u uw favoriete ritme van een stijl selecteert. U gaat nu leren hoe u dit ritme kunt uitbreiden met bas- en akkoordbegeleiding, en hoe u al deze elementen als begeleiding tijdens het spelen gebruikt.
  • Page 23 De stijl wordt afgespeeld zodra u een akkoord speelt in het gedeelte voor automatische begeleiding op het toetsenbord. Weet u niet zeker hoe u een akkoord moet spelen? Geen probleem! Dit instrument kan akkoorden spelen, zelfs als u maar één toets bespeelt. Probeer een, twee of drie toetsen te bespelen (het maakt niet uit welke noten) in het gedeelte voor automatische begeleiding op het toetsenbord.
  • Page 24: Basisbediening En Displays

    Basisbediening en displays Basisbediening Het instrument aanzetten Druk op de schakelaar [STANDBY/ON] om het instrument aan te zetten. Druk opnieuw op de schakelaar [STANDBY/ON] om het instrument uit te zetten. De knop [START/STOP] Druk op de knop [START/STOP] nadat u op de knop [SONG] of [STYLE] heeft gedrukt om de geselecteerde song of stijl (ritme) af te spelen.
  • Page 25 Op een knop drukken om een basisfunctie te selecteren Druk op de knop [SONG] om een song te selecteren. Druk op de knop [STYLE] om een stijl te selecteren. Druk op de knop [VOICE] om een voice te selecteren. Functie-instellingen (pagina 48) De knop [FUNCTION] heeft 16 mogelijke instellingen.
  • Page 26: Display

    Basisbediening en displays Display Op het hoofddisplay worden alle huidige standaardinstellingen voor song, stijl en voice weergegeven. Het display bevat ook een reeks aanduidingen die aangeven of bepaalde functies aan of uit staan. Notatie In de lesfunctie voor een song worden hier de melodie en akkoorden van een song weergegeven.
  • Page 27: Songlessen

    Songlessen Yamaha Education Suite 5 U kunt elke gewenste song selecteren en gebruiken voor een les met de linkerhand, rechterhand of beide handen. In deze songlessen leert u songs te spelen in drie gemakkelijke stappen. Lesschema Selecteer een Selecteer de partij die u song voor de les.
  • Page 28 Songlessen Selecteer de partij die u wilt oefenen. Druk op de knop [R] voor een rechterhandles, op de knop [L] voor een linkerhandles of gelijktijdig op de knoppen [R] en [L] voor een les met beide handen. De geselecteerde partij wordt weergegeven. Linkerhandles Left Het bericht 'No Lpart' wordt op het display weergegeven als u de...
  • Page 29: Les 2 (Timing)

    Les 2 (Timing) Probeer in deze les de noten te spelen met de juiste timing. Concentreer u alleen maar op het in de maat spelen met de begeleiding. De juiste noten worden afgespeeld, ook wanneer u de verkeerde noten speelt: het gaat erom dat u in het juiste ritme blijft spelen.
  • Page 30: Les 3 (Waiting)

    Songlessen Les 3 (Waiting) In deze modus probeert u de juiste noten te spelen. De noten die u moet spelen, worden weergegeven in de muzieknotatie en op het toetsenbord op het display. De song wordt gepauzeerd tot u de juiste noot speelt. Selecteer een song voor de les.
  • Page 31: Songinstellingen

    Songinstellingen De melodievoice wijzigen U kunt de melodievoice van een song wijzigen in elke andere gewenste voice. Selecteer de song en speel deze af. Zie 'Songs afspelen' op pagina 19. Selecteer de voice. Selecteer de gewenste voice met behulp van de nummerknoppen [0]-[9], [+], [-].
  • Page 32: Dempen

    Songinstellingen Druk enkele keren op de knop [FUNCTION] tot 'SongVol' wordt weergegeven. Stel het songvolume in met behulp van de nummerknoppen [0]-[9], [+], [-]. Dempen Een song bestaat uit verschillende tracks. U kunt track 1 of track 2 tijdens het afspelen van een song dempen. •...
  • Page 33: Oefening Baart Kunst

    Oefening baart kunst U kunt een sectie die u moeilijk vindt, herhaaldelijk oefenen. Met deze functie kunt u een sectie van een song opgeven die u wilt oefenen. Deze wordt dan herhaald afgespeeld. 'A' is het beginpunt en 'B' het eindpunt. Afspelen van deze sectie herhalen Speel de song af en druk op de knop [A-B REPEAT] aan het begin van de sectie die u wilt herhalen (punt 'A').
  • Page 34: Spelen Met Diverse Effecten

    Spelen met diverse effecten Reverb toevoegen Met Reverb voegt u de ambiance van een ruimte of concertzaal toe aan het geluid dat u op het toetsenbord speelt. Reverb toevoegen Druk op de knop [REVERB ON/OFF] om de functie Reverb aan te zetten. Reverb is gewoonlijk ingeschakeld.
  • Page 35: Panel Sustain Toevoegen

    Panel Sustain toevoegen Met deze functie voegt u een vaste sustain toe aan de toetsenbordvoices. Druk enkele keren op de knop [FUNCTION] tot 'Sustain' wordt weergegeven. Druk op de knop [+] om Panel Sustain aan te zetten. Panel Sustain wordt toegevoegd aan de noten die u op het toetsenbord speelt terwijl Panel Sustain actief is.
  • Page 36: Handige Speeleigenschappen

    Handige speeleigenschappen Het splitpunt instellen U kunt de instelling voor het splitpunt naar wens wijzigen. Splitpunt - standaardinstelling: 54 (F#2) De standaardwaarde voor het splitpunt is toetsnummer 54 (de toets F#2), maar u kunt deze wijzigen in een andere toets. Als u het splitpunt wijzigt, verandert het gedeelte voor automatische begeleiding ook.
  • Page 37: Stemmen

    Stemmen U kunt de toonhoogte van het gehele instrument nauwkeurig aanpassen. De algemene stemming van het instrument kan met maximaal 100 cents omhoog of omlaag worden verschoven, in eenheden van een cent (100 cent = 1 halve toon). Druk enkele keren op de knop [FUNCTION] tot 'Tuning' wordt weergegeven.
  • Page 38: Het Tempo Van De Song Of Stijl Wijzigen

    Handige speeleigenschappen Het tempo van de song of stijl wijzigen Songs en stijlen kunnen op elk gewenst tempo worden afgespeeld: snel of langzaam. Druk op de knop [TEMPO/TAP] om de tempo-instelling op het display weer te geven nadat u een stijl/song heeft geselecteerd. Stel het tempo in met behulp van de nummerknoppen [0]-[9], [+], [-].
  • Page 39: Stijlfuncties (Functies Voor Automatische Begeleiding)

    Stijlfuncties (functies voor automatische begeleiding) Diverse manieren om het afspelen van een stijl te starten en stoppen Een stijl afspelen U kunt de volgende drie methoden gebruiken om een stijl af te spelen. In alle gevallen moet u op de knop [ACMP ON/OFF] drukken om de automatische begeleiding aan te zetten voordat de stijl wordt afgespeeld.
  • Page 40 Stijlfuncties (functies voor automatische begeleiding) Het afspelen van een stijl stoppen U kunt de volgende drie methoden gebruiken om het afspelen van een stijl te stoppen. Direct stoppen Het afspelen stopt zodra u op de knop [START/STOP] drukt. Stoppen en naar modus Sync Start gaan Als u tijdens het afspelen van een stijl op de knop [SYNC START] drukt, wordt het afspelen onmiddellijk gestopt en wordt de stand- bymodus voor Sync Start actief (de pijlen voor de tellen knipperen).
  • Page 41: Patroonvariatie (Secties)

    Patroonvariatie (secties) Het instrument beschikt over een grote verscheidenheid aan stijlsecties die het u mogelijk maken de arrangementen van de begeleiding te variëren om ze zo passend te maken voor de song die u speelt. Eindsectie INTRO-sectie Dit wordt gebruikt voor het begin van de song Als het intro is afgespeeld, gaat de begeleiding door met de hoofdsectie.
  • Page 42 Stijlfuncties (functies voor automatische begeleiding) Druk op de knop [MAIN/AUTO FILL]. Druk op de knop [INTRO/ENDING/rit.]. Zodra u een akkoord speelt met uw linkerhand, begint het intro van de geselecteerde stijl te spelen. Speel voor dit voorbeeld een C-majeurakkoord (zoals hieronder aangegeven).
  • Page 43: Het Stijlvolume Aanpassen

    Het stijlvolume aanpassen U kunt de balans tussen het afspelen van stijlen en de noten die u op het toetsenbord speelt aanpassen. Volg hiertoe de procedure voor het instellen van het volume van het afspeelgeluid. Druk op de knop [STYLE]. Druk enkele keren op de knop [FUNCTION] tot 'StyleVol' wordt weergegeven.
  • Page 44: Akkoorden Voor Automatische Begeleiding Spelen

    Akkoorden voor automatische begeleiding spelen In het gedeelte 'Spelen met een stijl (begeleiding)' op pagina 21 heeft u geleerd dat de stijl anders 'aanvoelt' bij elk akkoord dat u links op het toetsenbord speelt. Hier leert u welke typen akkoorden er zijn en vindt u meer informatie over hoe u de akkoorden speelt.
  • Page 45 Overzicht van herkende standaardakkoorden Akkoordnaam/[Afkorting] Majeur [M] Toegevoegde none [(9)] Sext [6] Sext met toegevoegde none [6(9)] Majeurseptiem [M7] Majeurseptiem met toegevoegde none [M7(9)] 1 - 2 - 3 - (5) - 7 Majeurseptiem met overmatige undecime [M7(#11)] Verminderde kwint [(b5)] Majeurseptiem met verminderde kwint [M7b5] 1 - 3 - b5 - 7 Toegevoegde kwart [sus4] Vermeerderd [aug]...
  • Page 46: Akkoorden Opzoeken In Het Woordenboek Voor Akkoorden

    Akkoorden voor automatische begeleiding spelen Akkoorden opzoeken in het woordenboek voor akkoorden De woordenboekfunctie is in feite een ingebouwd akkoordenboek, waarin u de afzonderlijke noten van akkoorden kunt zien. Dit is ideaal als u de naam van een bepaald akkoord weet en snel wilt leren hoe u dit akkoord kunt spelen. Houd de knop [WAITING] langer dan een seconde ingedrukt.
  • Page 47 Akkoorden Het spelen van wee of meer noten tegelijkertijd geeft een 'akkoord'. Een noot samen met twee andere noten die drie noten (stappen) uit elkaar liggen (zoals de noten C, E en G) geven een harmonieus geluid. Akkoorden als deze worden drieklanken genoemd en spelen een belangrijke rol in de meeste muziek.
  • Page 48: Functie-Instellingen

    Functie-instellingen Met de knop [FUNCTION] heeft u toegang tot verschillende bewerkingen voor het aanpassen of verbeteren van het geluid en voor het selecteren van instellingen voor de verbinding met externe apparaten. Items selecteren en de waarde ervan wijzigen U kunt 16 verschillende items instellen. Druk enkele keren op de knop [FUNCTION] tot het gewenste item wordt weergegeven.
  • Page 49 Lijst met functie-instellingen Item Display Stijlvolume StyleVol Songvolume SongVol Transponeren TransPos Stemming Tuning Splitpunt SplitPnt Volume hoofdvoice M.Volume Octavering hoofdvoice M.Octave Reverbtype Reverb Reverbniveau RevLevel Panel Sustain Sustain Lokaal aan/uit Local Externe klok ExtClock Initial Setup Send InitSend Maatsoort TimeSig Metronoomvolume MetroVol Demo annuleren...
  • Page 50: Over Midi

    Over MIDI Het instrument heeft een MIDI-aansluiting die op andere MIDI-instrumenten en apparaten kan worden aangesloten voor uitgebreide muziekfuncties. Wat is MIDI? MIDI (Musical Instrument Digital Interface) is een standaardinterface die overal ter wereld wordt gebruikt voor communicatie tussen elektronische muziekinstrumenten en muziekapparaten.
  • Page 51: Speldata Overbrengen Naar En Van Een Ander Instrument

    Wanneer het instrument wordt aangesloten op een computer, kan het speldata verzenden en ontvangen. Voor de MIDI-aansluiting tussen de PSR-E203/YPT-200 en een computer met USB-aansluiting heeft u een Yamaha UX16 of soortgelijke USB-MIDI-interface (apart verkrijgbaar) nodig. Koop een Yamaha UX16 of een USB-MIDI-interface van kwaliteit bij een muziekzaak, computerzaak of elektronicazaak.
  • Page 52 Over MIDI MIDI-instellingen Deze instellingen moeten worden geselecteerd bij het verzenden of ontvangen van speldata naar of van een aangesloten MIDI-apparaat of computer. Lokale instellingen Met Local Control (lokale besturing) bepaalt u of de noten die op het instrument worden gespeeld, door het interne toongeneratorsysteem worden weergegeven.
  • Page 53: Voice-Overzicht

    Voice-overzicht Maximale polyfonie • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • Het instrument is maximaal 32 noten polyfoon. Dit betekent dat er maximaal 32 noten tegelijk kunnen klinken, ongeacht de gebruikte functie.
  • Page 54 Voice-overzicht Bank Select MIDI Voice Program Change# (0 - 127) (0 - 127) (1 - 128) BRASS Brass Section Synth Brass 1 Synth Brass 2 FLUTE Flute Piccolo Pan Flute Recorder Blown Bottle Shakuhachi Whistle Ocarina SYNTH LEAD Square Lead Sawtooth Lead Calliope Lead Chiff Lead...
  • Page 55: Drumkitoverzicht

    Drumkitoverzicht • ' ' geeft aan dat het drumgeluid gelijk is aan dat in 'Standard Kit'. • Elke percussievoice gebruikt één noot. • Het MIDI-nootnummer en de noot zijn in feite een octaaf lager dan het toetsenbordnootnummer en de noot. In 'Standard Kit 1' komt 'Seq Click H' (nootnr.
  • Page 56: Stijloverzicht

    Stijloverzicht Style Style Name 8 Beat 8BeatModern 60’sGtrPop 8BeatAdria 60’s8Beat 8Beat OffBeat 60’sRock HardRock RockShuffle 8BeatRock 16 Beat 16Beat PopShuffle GuitarPop 16BtUptempo KoolShuffle HipHopLight Ballad PianoBallad LoveSong 6/8ModernEP 6/8SlowRock OrganBallad PopBallad 16BeatBallad Dance EuroTrance Ibiza SwingHouse Clubdance ClubLatin Garage1 Garage2 TechnoParty UKPop HipHopGroove...
  • Page 57: Effecttype-Overzicht

    Effecttype-overzicht Reverbtypen Reverbtype Hall 1 Hall 2 Hall 3 Room 1 Room 2 Stage 1 Stage 2 Plate 1 Plate 2 Beschrijving Reverb van concertzaal. Reverb van kleine ruimte. Reverb voor solo-instrumenten. Gesimuleerde reverb van stalen platen. Geen effect. PSR-E203/YPT-200 Gebruikershandleiding...
  • Page 58: Midi-Implementatie-Overzicht

    MIDI-implementatie-overzicht PSR-E203/YPT-200 Gebruikershandleiding...
  • Page 59 MIDI-implementatie-overzicht PSR-E203/YPT-200 Gebruikershandleiding...
  • Page 60: Indeling Van Midi-Data

    Indeling van MIDI-data OPMERKING: 1 Standaard (fabrieksinstellingen) functioneert het instrument gewoon als een 16-kanaals multitimbrale toongenerator, en binnenkomende data hebben geen invloed op de paneelvoices of paneelinstellingen. De onderstaande MIDI-boodschappen echter hebben wel invloed op de paneelvoices, automatische begeleiding en songs.
  • Page 61: Problemen Oplossen

    Problemen oplossen Probleem Als het instrument wordt aan- of uitgezet is er kort een ploppend geluid te horen. Bij gebruik van een mobiele telefoon, worden bijgeluiden geproduceerd. Er is geen geluid, zelfs niet als het toetsenbord wordt bespeeld of als er een song of stijl wordt afgespeeld.
  • Page 62: Specificaties

    • Hoofdtelefoon: HPE-150/HPE-30 * Specificaties en beschrijvingen in deze gebruiksaanwijzing zijn uitsluitend voor informatiedoeleinden. Yamaha Corp. behoudt zich het recht voor om producten of specificaties op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of te modificeren. Aangezien specificaties, apparatuur en opties per lokatie kunnen verschillen, kunt u het best contact opnemen met uw Yamaha dealer.
  • Page 63: Index

    Index Bedieningspaneel en aansluitingen A-B REPEAT, knop ... 33 ACMP ON/OFF, knop ... 22 DEMO, knop ... 20 FF, knop ... 20 FUNCTION, knop ... 25, 48 INTRO/ENDING/rit., knop ... 41 L, knop ... 28 LISTEN & LEARN, knop ... 28 MAIN/AUTO FILL, knop ...
  • Page 64 Index Metronoom ... 17-18 Metronoomvolume ... 18 MIDI ... 50 Muziekstandaard ... 6 Netadapter ... 8 Notatie ... 26 Octavering (hoofd) ... 49 One Touch Setting ... 37 Optioneel ... 62 Overbrengen ... 51 Panel Sustain ... 35 Partij ... 28 Pauze ...
  • Page 67 For details of products, please contact your nearest Yamaha representative or the authorized distributor listed below. Neem voor gedetailleerde productinformatie contact op met de dichtsbijzijnde Yamaha-vertegenwoordiger of de onderstaande geautoriseerde Yamaha-distributeur. NORTH AMERICA CANADA Yamaha Canada Music Ltd. 135 Milner Avenue, Scarborough, Ontario,...
  • Page 68 Yamaha PK CLUB (Portable Keyboard Home Page, English Only) http://www.yamahaPKclub.com/ Yamaha Manual Library http://www.yamaha.co.jp/manual/dutch/ U.R.G., Pro Audio & Digital Musical Instrument Division, Yamaha Corporation © 2005 Yamaha Corporation BGA0 ***XX*.*-** Printed in Europe N77008684...

This manual is also suitable for:

Portatone psr-e203Portatone ypt-200

Table of Contents