Polar Electro M31 Gebruiksaanwijzing

Hartslagmeter
Hide thumbs Also See for M31:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Polar Electro Oy
Professorintie 5
FIN-90440 KEMPELE
Finland
Tel. +358-8-520 2100
Fax +358-8-520 2300
www.polar.fi
Gebrauchsanleitung User's Manual Guide d'utilisation Manuale d'uso Gebruiksaanwijzing
Herzfrequenz-Messgerät
Heart Rate Monitor
Cardiofréquencemètre
Cardiofrequenzimetro
Hartslagmeter

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Polar Electro M31

  • Page 1 Polar Electro Oy Professorintie 5 FIN-90440 KEMPELE Finland Tel. +358-8-520 2100 Fax +358-8-520 2300 www.polar.fi Gebrauchsanleitung User's Manual Guide d’utilisation Manuale d’uso Gebruiksaanwijzing Herzfrequenz-Messgerät Heart Rate Monitor Cardiofréquencemètre Cardiofrequenzimetro Hartslagmeter...
  • Page 2 Polar Electro GmbH Deutschland Abteilung Kundendienst Darmstädter Straße 59 D-64572 Büttelborn GERMANY Polar Electro GmbH Deutschland Niederlassung Österreich Donaufelder Straße 101 A-1210 Wien AUSTRIA Polar Electro France S.A.S Zi les Pontôts FR-64 600 Anglet FRANCE Polar Electro Italia S.p.A. Via Cartiera, 90/i...
  • Page 3: Table Of Contents

    Aan-/uitzetten van de OwnZone functie ... 139 Handmatig instellen van de hartslaglimieten ... 140 Aan-/uitzetten van het OwnCal calorieverbruik ... 140 Aan-/uitzetten van de Polar Fitness Test ... 141 Instellen van het horloge ... 142 Instellen van de 12-/24-uurs weergave ... 142 Instellen van het alarm ...
  • Page 4 Polar borstband vochtig om een probleemloze hart- slagmeting te waarborgen. • De Polar borstband mag niet worden gebogen of ge- vouwen. • Bedien de knoppen van de Polar ontvanger niet onder water.
  • Page 5 Draag de ontvanger als een gewoon horloge. Als u fietst, kunt u de ontvanger in plaats van om uw pols ook op de Polar stuurhouder™ bevestigen. Houd de ontvan- ger binnen het bereik van de borstband (1 meter). Het is belangrijk dat de elektrodeplaten tijdens het sporten vochtig zijn.
  • Page 6: Gebruik Van De Knoppen

    OPTIONS of FILE bent. De Polar hartslagmeter herinnert u om het uur als het meer dan drie dagen geleden is dat u heeft gesport met de hartslagmeter. Sport regelmatig! 2.
  • Page 7: Instellingen

    OwnZone en OwnCal functie te gebruiken • meetfuncties instellen die in de EXERCISE-functie worden gebruikt • de horlogefuncties instellen • bij de modellen M61 en M62: de Polar Fitness Test aan-/uitzetten Tijdens het instellen kunt u op elk willekeurig moment teruggaan naar de tijdweergave door START/STOP/OK ingedrukt te houden.
  • Page 8: Instellen Van De Gebruikersgegevens

    12-uurs instelling -> LBS Ga verder met het instellen van uw lengte bij de model- len M61 en M62. Bij de modellen M31 en M32 gaat u ver- der met het instellen van uw leeftijd of ga terug naar de tijdweergave door START/STOP/OK ingedrukt te houden.
  • Page 9: Instellen Van Het Geslacht

    2. Druk op START/STOP/OK om het instellen te starten. Op het display wordt de aanduiding USER SET weergegeven. Bij de modellen M31 en M32 volgt u de volgende stappen: 3. Druk eenmaal op Op het display wordt de aanduiding OWNZONE ON of OFF weergegeven.
  • Page 10: Handmatig Instellen Van De Hartslaglimieten

    Als u de OwnZone functie niet wilt gebruiken, kunt u de hartslaglimieten handmatig instellen. Wanneer u de hart- slaglimieten voor de eerste keer handmatig wilt instellen: • berekent de Polar hartslagmeter op basis van uw leeftijd automatisch uw hartslaglimieten, als u de gebruikersgegevens heeft ingesteld.
  • Page 11: Aan-/Uitzetten Van De Polar Fitness Test

    (= ON) of uit (= OFF) te zetten. 6. Druk op START/STOP/OK om uw keuze vast te leggen. Als u de Polar Fitness Test aanzet dan verschijnt de Fitness Test functie in het hoofdmenu voor instellingen. De Polar Fitness Test wordt geactiveerd in de Fitness Test functie.
  • Page 12: Instellen Van Het Horloge

    INSTELLEN VAN HET HORLOGE INSTELLEN VAN DE 12-/24-UURS WEERGAVE 1. Begin met de tijdweergave op het display en druk op Up of Down totdat de aanduiding OPTIONS wordt weergegeven. 2. Druk op START/STOP/OK om de OPTIONS-functie te starten. Op het display wordt de aanduiding USER SET weergegeven.
  • Page 13: Instellen Van De Tijd

    Het alarm gaat op het ingestelde tijdstip geduren- de een minuut af, tenzij u het eerder uitzet met één van de vier knoppen. INSTELLEN VAN DE TIJD Begin met de tijdweergave op het display. 1. Druk net zo lang op Up of Down totdat de aanduiding OPTIONS wordt weergegeven.
  • Page 14: Starten Van De Hartslagmeting

    START/STOP/OK ingedrukt. STARTEN VAN DE HARTSLAGMETING 1. Draag de gecodeerde Polar borstband en de ontvan- ger van de Polar hartslagmeter zoals eerder in deze gebruiksaanwijzing is beschreven. 2. Houd rekening met het volgende om er zeker van te...
  • Page 15: Ownzone

    Up of Down totdat de tijdweergave op het display wordt weergegeven. OWNZONE De Polar hartslagmeter kan een persoonlijke inspan- ningszone op basis van uw hartslag bepalen. Deze inspanningszone wordt uw OwnZone (OZ) genoemd. Voor de meeste volwassenen komt de OwnZone overeen met 65-85% van de maximale hartslag.
  • Page 16: Ownzone Methoden

    1 minuten rustig joggen 1 minuten hardlopen 7. Ergens tussen stap 1 - 5 hoort u twee geluidssignalen. Dit is het teken dat de Polar hartslagmeter uw Own- Zone heeft vastgesteld en dat u kunt verdergaan met sporten. De vastgestelde hartslaglimieten worden enkele seconden weer- gegeven.
  • Page 17: Gebruik Van Uw Vorige Ownzone

    GEBRUIK VAN UW VORIGE OWNZONE Telkens wanneer u de stopwatch start en de OwnZone functie is ingeschakeld, begint de Polar hartslagmeter te zoeken naar uw OwnZone. U kunt uw OwnZone voor iedere activiteit afzonderlijk bepalen. Wanneer u in een...
  • Page 18: In- En Uitschakelen Van Het Geluidssignaal

    Het geluidssignaal is ingeschakeld bij het bepalen van de OwnZone. Bij de modellen M61 en M62 hoort u tevens een geluids- signaal wanneer u de Polar Fitness Test beëindigt. Houd de knop 2 seconden ingedrukt als u het geluidssignaal wilt in- of uitschakelen.
  • Page 19: Bekijken Van De Hartslaginformatie

    BEKIJKEN VAN DE HARTSLAGLIMIETEN Tijdens het sporten, hoeft u niet op knoppen te drukken om de ingestelde hartslaglimieten te controleren. Het is voldoende als u de ontvanger in de buurt van het Polar Down om logo op de borstband houdt.
  • Page 20: Stoppen Van De Hartslagmeting

    OPVRAGEN VAN DE HARTSLAGINFORMATIE De gegevens van uw vorige inspanning blijven in het geheugen van de Polar hartslagmeter bewaard tot de volgende keer dat u de stopwatch start. Wanneer u de hartslagmeting en de stopwatch opnieuw gebruikt, wordt informatie over de vorige activiteit vervangen door de nieuwe informatie.
  • Page 21: Hartslaglimieten

    HARTSLAGLIMIETEN (LIMITS) De hartslaglimieten worden tijdens het sporten weergegeven. GEMIDDELDE HARTSLAG (AVERAGE Hr) De gemiddelde hartslag van de inspanning wordt weerge- geven. CALORIEVERBRUIK TIJDENS HET SPORTEN (KCAL / FAT) Er wordt weergegeven hoeveel kilocalorieën u tijdens het sporten heeft verbruikt en wat het percentage vet van deze totale energieverbruik is.
  • Page 22: Vorige Ownindex

    VORIGE OWNINDEX Bij de modellen M61 en M62 kunt u uw OwnIndex zien die gebaseerd is op de vorige Polar Fitness Test en de datum waarop deze werd uitgevoerd. Zie het hoofdstuk OwnIndex voor meer informatie over de Polar Fitness Test en de interpretatie van de OwnIndex.
  • Page 23: Instellen Van De Polar Fitness Test

    INSTELLEN VAN DE POLAR FITNESS TEST Als u de Polar Fitness Test wilt uitvoeren, moet u het vol- gende doen: • Selecteer uw lichamelijke activiteitenniveau. • Schakel de Fitness Test functie in. OPGEVEN VAN HET ACTIVITEITENNIVEAU Begin met de tijdweergave op het display.
  • Page 24 INSTELLEN VAN DE ONTVANGER Begin met de tijdweergave op het display. 1. Druk net zo lang op Up of functie bent voor de Polar Fitness Test. Op het display wordt de aanduiding FIT. TEST weergegeven. ONTSPAN UZELF 1-3 MINUTEN 2. Ga liggen en ontspan uzelf zowel lichamelijk als geestelijk.
  • Page 25: Onderhoud

    2 jaar (1 uur/dag, 7 dagen/week) gebruiksuren en de andere Polar borstbanden 2.500 gebruiksuren. Als de borstband niet meer werkt, kan dat worden veroorzaakt door een lege batterij. U kunt echter ook zelf de batterij van de Polar WearLink borst-...
  • Page 26: Service

    U kunt de batterij activeren door op de START/STOP/OK knop te drukken. Maak de Polar ontvanger niet zelf open. De batterij mag alleen worden vervangen door iemand die door Polar Electro Oy bevoegd is, zodat de waterdichtheid niet in gevaar komt en de juiste onderdelen worden gebruikt.
  • Page 27: Het Verkleinen Van Risico's Tijdens Het Sporten Met De Hartslagmeter

    Polar ont- vanger als volgt te verplaatsen: 1. Doe de Polar borstband af en gebruik het fitness- apparaat zoals u dat anders ook zou doen. 2. Verplaats de ontvanger totdat u een positie vindt waar geen ongewenste signalen worden ontvangen en waar het hartsymbool niet vanzelf knippert.
  • Page 28: Veelgestelde Vragen

    OZ.V hartslaglimieten op nul te kunnen zetten. Als dit niet gebeurt, kan de Polar M31 of Polar M32 uw hartslag weergeven voor de andere gebruiker. Deze zijn name- lijk opgeslagen in het geheugen van de hartslagmeter.
  • Page 29 ... DE HARTSLAG NIET WORDT WEERGEGEVEN (- -)? 1. Controleer of de elektroden aan de binnenkant van de Polar borstband zijn bevochtigd en of u de borstband draagt volgens de instructies. 2. Controleer of de Polar borstband schoon is.
  • Page 30: Polar Verklarende Woordenlijst

    VO . De OwnIndex krijgt u na het uitvoeren 2max van de Polar Fitness Test en wordt met de Polar M61 en M62 hartslagmeters bepaald. OWNZONE, OZ.: de inspanningszone die de Polar hart- slagmeter voor u bepaalt. OwnZone is een persoonlijke richtlijn voor sporten met een lichte tot gemiddelde inspanning.
  • Page 31: Technische Gegevens

    TECHNISCHE GEGEVENS De Polar hartslagmeter is ontwikkeld om het niveau van fysiologische inspanning en intensiteit weer te geven tijdens het sporten en trainen. Geen andere toepassing is beoogd. De hartslag wordt weergegeven als het aantal hartslagen per minuut (hsm). POLAR BORSTBAND...
  • Page 32: Internationale Garantie

    Amerika of Canada en uitgegeven door Polar Electro Oy voor klanten die dit product hebben gekocht in alle andere landen. • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy biedt de oorspron- kelijke gebruiker/koper van deze hartslagmeter garantie tegen materiaal- en productiefouten gedurende twee jaar na de aankoopdatum.
  • Page 33: Index

    INDEX Aansprakelijkheid ... 162 Aan-/uitzetten calorieverbruik OwnCal ... 140 Aan-/uitzetten OwnZone ... 139 Aan-/uitzetten Polar Fitness Test ... 141 Activiteitenniveau instellen ... 139 Alarm instellen ... 142 Bolletjes op het display tijdens het sporten ... 149 Datum instellen ... 143 Display verlichten ...

This manual is also suitable for:

M32M61M62

Table of Contents